Coop ....Jaj napisał będzie skup z redukcją. .........Jaj, ale czy potrafisz to przetłumaczyć , no może wytłumaczyć o co chodzi w tym Twoim pomyśle ?Napisałeś to bardzo dobrze....ale nie wiem czy potrafisz poprawnie to wyjaśnić .Coop no pomyśl co napisał Jaj
Dnia 2024-05-23 o godz. 12:50 ~Free napisał(a): > No strach tutaj zostawać, lepiej oddaj mi akcje poniżej 17 zł. Ja się nimi zaopiekuję i stawię czoła zarządowi w Twoim imieniu:) >
Mordo ja nie mam tych akcji wiec nie mam ci co oddać . Co do stawiania czoła zarządowi to już pokazałeś z innymi mniejszościowymi na walnym jak stawiasz dzielnie im czoła. Wyprowadzili aktywa , kapitały własne spadły z 25 mln do 11 mln i to jest fakt mordko. Czy ktoś zgłosił na ostatnim walnym sprzeciw do absolutorium rady nadzorczej chyba wszyscy otrzymali je .:-)))) Teraz zamiast przegłosować skup tylko na podstawie wezwania z proporcjoalna redukcja przegłosowali na tym samym walnym furtki do wyprowadzenia gotówki. Przecież tam nie ma zapisu że wezwanie ma pierwszeństwo i że w przypadku niepowodzenia beda dokupywać poza rynkiem.
Coop , dalej myśl . Napisałeś ,że jak jestem ziomkiem to 100% .A jeśli jestem tylko przypadkowym graczem to ile procent ? Nie zgadniesz więc napiszę Tobie co do jednego procenta .......80% . Dokładnie tyle . A jak to wyliczyć ?..Jaj ...czy wiesz jak? Bo Ty dobrze napisałeś .
FREE 21.05 . godz. 20.25. ........ustawili sobie widełki między 20 a 200 PLN i skupili akcje po 100 PLN .........A teraz ma być skup od 10 -100 PLN . Coop dasz radę to rozwiązać . A masz ułatwienie bo raz ten skup był a teraz będzie następny .FREE powiada a teraz będzie po 50 PLN . No ,to wiecie już jaki skup będzie z redukcją czy jeszcze nie ? Coop i FREE a jaka była poprzednim razem redukcja.?
Poprzednim razem miałeś trzy skupy, więc sobie policz jaka była w sumie redukcja:)
Coop - skoro nie masz akcji, to Twoja troska o innych jest bardzo wzruszająca. Tyle powiem. Jak zwykle ci co nie mają akcji jak ty i LOL najbardziej ostrzegają przed zarządem:)
P.S. Nawet sprawdziłem ESPI z poprzedniego walnego, bo chciałem zerknąć czy rzeczywiście dodali jakieś dziwne zapisy. I zgadnij co? Nie ma kompletnie żadnej różnicy między uchwałami poza kwotami, więc już przestań snuć bajki z mchu i paproci. Wklejam ludziom do sprawdzenia żeby nie dali się nabrać na takich "życzliwych"
Dnia 2024-05-23 o godz. 18:51 ~Free napisał(a): > Poprzednim razem miałeś trzy skupy, więc sobie policz jaka była w sumie redukcja:) > > Coop - skoro nie masz akcji, to Twoja troska o innych jest bardzo wzruszająca. Tyle powiem. Jak zwykle ci co nie mają akcji jak ty i LOL najbardziej ostrzegają przed zarządem:) > > P.S. > Nawet sprawdziłem ESPI z poprzedniego walnego, bo chciałem zerknąć czy rzeczywiście dodali jakieś dziwne zapisy. I zgadnij co? Nie ma kompletnie żadnej różnicy między uchwałami poza kwotami, więc już przestań snuć bajki z mchu i paproci. Wklejam ludziom do sprawdzenia żeby nie dali się nabrać na takich "życzliwych" > > https://www.bankier.pl/static/att/ebi/2024-05/0000159519_202405210000153508.pdf > > https://www.bankier.pl/static/att/ebi/2023-05/0000149924_202305240000147067.pdf
Tak tak wiem nie mam akcji o nich marzę i pisze bajki żeby okraść takich
jak ty którzy znaleźli skarb tyle że na razie do tego skarbu dopłacają i zamierzają dopłacać dalej. To taki mój chytry plan bo po co bym tracił czas na spółce której nie mam akcji.
A wracają do realiów A to są zapisy czy nie ma że moga kupić poza rynkiem czy bajki opowiadam , maja taką furtkę czy nie mają. Opowiadasz to ty bajki razem z kolegami że jak wtedy było wezwanie to na pewno też teraz będzie bo tego tak samo nie wiesz jak ja bo nie zakąłdam żebyś był z zarządu czytaj układu.Albo jak inni twoi koledzy coś o dywidendzie którą odrzucili snują bajki z mchu i paproci w świetle realiów z walnego .
A czyli jak wtedy było tak samo i wezwanie to teraz bedzie też tak samo bo to tylko takie zapisy dla jaj w walnym , a co tymi kapitałami spadły nie spadły wklej raport za 3Q i 4Q żeby mnie zdyskredytować jako to bajki pisze tak jak z uchwałami o skupie.
Trudno żeby przed zarządem ostrzegali ci co mają akcje jeszcze na stracie i modlą się żeby się z haka uwolnić. To chyba jasne że bardziej obiektywną ocenę mogą wygłosić ci co nie mają żadnych obciążeń emocjonalnych z tytułu posiadania niż ci co mają pod korek na rachunku tych akcji,
Ja nie ostrzegam ciebie bo ty i tak jesteś już stracony ostrzegam ewentualnych nabywców a czemu bo mnie nikt nie ostrzegł przy podobnych krzywych akcjach i widze coś to pisze ja jedna owieczka sie zastanowi przed działaniem na swoją szkodę to było warto.
A ja bede śledził te akcje bardziej empirycznie , pewnie kolejna krzywa akcja na bananówce , bardziej żeby zobaczyc jak beda dalej to rozgrywać ten case i nie zamierzam ich dotykac wiec spokojnie napewno nie bede cię podkupywał w karnecie wiec zachowuj spokój .
Ale jak coś zarzucasz a szczególnie kłamstwo ad personam to bardziej sie przyłóż dowodowo.
Oczywiście fakt, że podobne zapisy były wcześniej a jednak zrobili skup Twoim zdaniem nie jest żadną przesłanką na to, że teraz zrobią to samo, no bo po co, w końcu mają tylko ponad 67% akcji, więc większa część hajsu ze skupu i tak wróci do ich kasy? Lepiej zrobić jakiś dziwny przekręt na spółce która dalej zarabia i sprawić że Twoje akcje strać na wartości, zamiast o nie dbać pod potencjalna sprzedaż.
Pomijam już litościwie to, że jak umorzą skupione akcje, to nawet jakby zrobili tak jak mówicie to pewnie zyskalibyście z 10% wartości biorąc pod uwagę kapitalizację na samym umorzeniu. To tak juz wchodzą w waszą dziwną wydumana narrację pisaną palcem na wodzie, żeby wam udowodnić, że i tak moglibyście na tym zyskać. No ale zaraz byś mi napisał jak LOL swego czasu, że przecież jest szansa na to, że nie umorzą a to że umorzyli wcześniej nic nie znaczy no i historia by się powtórzyła.
Spoko, grunt że nie masz akcji i jesteś bezpieczny, więc się nie martw;)
Wiesz nagorzej mnie irytuje, że obrażacie moją inteligencję i innych sugerując, że jesteście tutaj charytatywnie i nie chcecie kupić akcji. To naprawdę jest obraźliwe biorąc pod uwagę ile energii wkładacie w to żeby zniechęcić innych do zakupów, żeby wam nie blokowali zleceń kupna i nie podbierali akcji od strachliwych. Te elaboraty, które produkujecie tutaj na pewno powstają z czystej życzliwości dla świata i dużej ilości wolnego czasu:)
Jeszcze stosujecie jakieś chwyty retoryczne sugerując, że to ja jestem ten zły tak jakbym nawiał innych do kupna akcji. A prawda jest taka, że wy po prostu zniechęcacie konkurencje do zakupów i zachęcacie do sypania wam do koszyka grając na emocjach strachliwych i mało doświadczonych.
Zapewniam Cię, że jakbym miał wolny kapitał to nawet by mi przez myśl nie przyszło dawać kontrargumentów do waszych apokaliptycznych wizji, bo też dobrałbym z miłą chęcią taniej. No ale skoro ja nie mogę już dobierać, to wole startować z wyższego poziomu jak pojawi się info o skupie.
Widzicie tak wygląda przedstawienie szczerych motywów. Nauczcie się tego z LOL-em, bo autentycznie pomału zaczynacie budzić mój niesmak ta swoją narracją świętoszka-zbawiciela chroniącego owieczki przed złym wilkiem. Tak jakby ludzie nie mieli mózgów i nie wiedzieli o co wam chodzi.
Tak już kończąc dyskusje o motywacjach w tym miejscu wspomnę co podpowiada logika. Co do mnie to wygląda tak:
-ja nie mam żadnego interesu w tym, żeby ludzie trzymali akcje bo przecież nie mam kompletnie nic, ani z ich potencjalnych strat ani zysków, dlatego moje intencje są szczere jeżeli chodzi o przedstawianie argumentów; nawet jakbyście zasugerowali, ze jestem trollem zarządu, to przecież według was chcą skupić akcje od większościowego poza rynkiem, czyli na logikę co ich obchodzi czy ktoś z drobnych ma te akcje, czy je wrzuci w rynek?
-nie namawiam tez nikogo do kupna, każdy ma dostęp do ESPI i może sobie wyrobić opinię ewentualnie posłużyć się kalkulatorem jak chce estymować potencjalny zysk ze skupu; ja czekam na skup wiec ewidentnie jest mi obojętne co zrobią inni akcjonariusze, skoro według mnie wszystko zależy od spółki;
-jedyne na czym mi zależy to startowanie z jak najwyższego poziomu pod info o skupie, bo mógłbym wtedy sprzedać część akcji przed nim jeżeli będzie mi się to bardziej opłacało. Już sobie wyliczyłem, że przy skupie rzędu 50 zł różnica na akcji musi wynosić ponad 5 zł, żebym zarobił więcej niż na skupie. Czyli np. przy akcji kupionej po 18 zł cena 25 zł jest już atrakcyjna. To tyle mojego interesu
Co podpowiada logika odnośnie waszej narracji (napisałem "waszej" bo mam wrażenie jakbym dyskutował z LOL-em v.2):
-według was jesteście dobrymi samarytaninami, którzy chcą chronić innych przed kupnem, dlatego analizujecie nawet ESPi spółki, która was nie interesuje i darmowo udzielacie rad. Niestety poza argumentem chrześcijańskiego miłosierdzia, nie potraficie podać logicznego powodu, dla którego mielibyście się udzielać na spółce, a pomysł altruistycznej pomocy na forum bankiera jest delikatnie mówiąc mało prawdopodobny
-z tego wynika, że a) sami chcecie kupić, dlatego eliminujecie potencjalnych kupców zniechęcając ich wizjami braku skupu, b) w dodatku zachęcacie strachliwych do zrzucania akcji wam do koszyka, gdzie w zasadzie jesteśmy już po walnym i info o skupie może się pojawić w każdej chwili, dlatego macie mało czasu i nagle się pojawiliście ze swoimi złotymi radami;
-wiem, wiem według was jestem pewnie obrzydliwym cynikiem, no ale na poparcie swoich argumentów mam podstawową zasadę giełdową - każdy chce zarobić,
Osobiście podziwiam to, że jedną narracją realizujecie dwa cele - czyli zniechęcania do wystawiania zleceń kupna i zachęcania do sprzedaży. Jak dla mnie to retoryczny majstersztyk, w dodatku wasze argumenty na pierwszy rzut oka są w miarę sensowne, wiec trzeba się trochę nagimnastykować żeby z wami dyskutować np. musiałem sięgnąć po stary raport z WZA, żeby udowodnić że te zapisy to tutaj standard i nie oznaczają automatycznie jakiś złowrogich machinacji,
Dnia 2024-05-23 o godz. 22:43 ~Free napisał(a): > Co podpowiada logika odnośnie waszej narracji (napisałem "waszej" bo mam wrażenie jakbym dyskutował z LOL-em v.2): > > -według was jesteście dobrymi samarytaninami, > > -z tego wynika, że a) sami chcecie kupić, dlatego eliminujecie potencjalnych kupców zniechęcając ich wizjami braku skupu, b) w dodatku zachęcacie strachliwych do zrzucania akcji wam do koszyka, gdzie w zasadzie jesteśmy już po walnym i info o skupie może się pojawić w każdej chwili, dlatego macie mało czasu i nagle się pojawiliście ze swoimi złotymi radami; > > -wiem, wiem według was jestem pewnie obrzydliwym cynikiem, no ale na poparcie swoich argumentów mam podstawową zasadę giełdową - każdy chce zarobić, > > Osobiście podziwiam to, że jedną narracją realizujecie dwa cele - czyli zniechęcania do wystawiania zleceń kupna i zachęcania do sprzedaży. Jak dla mnie to retoryczny majstersztyk, w dodatku wasze argumenty na pierwszy rzut oka są w miarę sensowne, wiec trzeba się trochę nagimnastykować żeby z wami dyskutować np. musiałem sięgnąć po stary raport z WZA, żeby udowodnić że te zapisy to tutaj standard i nie oznaczają automatycznie jakiś złowrogich machinacji,
Zarzucasz że pisze laboraty a sam pisze wypracowania na pół strony trzeba cytować żeby sie odnieść Widzisz piszesz w liczbie mnogiej a odpowiadasz mi ne wiem co kieruje pozostałymi.
Nie wiem uważasz sie za inteligentnego ale chyba ludzie inteligentni otwierają sie na argumenty a nie zamykają i podają swoje tylko spekulacje co do pobudek innych.
Skupu skupu nic nie udowodniłeś od początku pisałem tylko że nie chciałbym mieć akcji w któych zarząd ma taką furtkę nie przesadzając czy zostanie użyta czy nie.
a co z kapitałami własnymi nadal nie odniosłeś sie do tego że spadły z 25 mln do 11 mln po ostanim raporcie ,może tu coś wkleisz żeby udowodnić moje niskie pobudki pisania .
Czy to jest wiarygodna spółka? Rekomendują dywidendę a potem głosują za przeciw? Podają uchwały ze dywidenda uchwalona pozytywnie a na drugi dzień prostują że jednak nie uchwalili . Omijać z daleka taką spółkę.
No tak jeden został wyjaśniony ze swoimi sugestiami co do podejrzanego zapisu WZA, to się już szybko drugi życzliwy pojawił:)
Piszesz "oni" a jednak warto nauczyć się odróżniać Zarząd od większościowego akcjonariusza. Zarząd chciał dywidendę, a akcjonariusz woli skup. Jeżeli nie widzisz różnicy to wybacz, ale za bardzo nie ma o czym dyskutować.
Serio wy sprzedaliście akcje przed WZA czy co, że tak nagle się obudziliście z tymi ostrzeżeniami w sprawie skupu? Zaczynam serio wierzyć, że nie macie akcji i chcecie je rozpaczliwie kupić.
W dodatku jakieś dziwne sugestie dajecie, że większościowy chciał uchwalić skup po to, żeby jednak tego skupu nie robić. Jak widać logika u niektórych jednak mocno szwankuje.
Dnia 2024-05-23 o godz. 22:50 ~Uczony napisał(a): > Jeśliby po 10 PLN miałoby nie być skupu to napisaliby od 20 do 100 PLN .
Dlatego że zarzad Gamivo zmienia strategię biznesową, chce m.in. uprościć strukturę i wejść na nowe rynki, to chłopu wyparowało generalnie miedzy 3Q a 4Q wyparowało bilansowo pół wartości firmy. :-)))))) Na to zrzucił kurtyne milczenia natomiast skupił sie na skupie . BO wkleił raport z walnego za 2023 i udowodnił wielki spisek żeby pozawić go akcji :-))))) których nikt nie chce z tutaj obecnych bo jakby chciał to już by kupił na ostatnim tąpnieciu.
Ale po takiej akcji chłop wierzy dalej i ufa nawet jak zarząd ma przycisk atomowy włąsnie do zrobienia kolejnego wałka w postaci skupu albo poza rynkiem albo poniżej wartości giełdowej albo jedno i drugie i wyprowadzeniu gotówki z firmy z pominięciem akcjonariuszy mniejszościowych. Szczególnie że po "wielkiej wiepokomnej zmianie startegii" czyli realnie wyparowaniu połowy wartości spółki c/wk spadła do 6 zł / akcje czyli 10 zł w wezwaniu to nadal już po 4Q i wyparowaniu połowy wartości bilansowej spółki to est o połowe wyższą ceną niż wycena bilansowa per akcja a wiec z ekonomicznego pkt widzenia jak najbardziej zasadna.
Ale pisze to tylko dlatgo żeby jakiemuś biedakowi zrobić pranie mózgu i kupić po 17 zł może po 16 zł zamiast 18 zł ten nieodkryty skarb gpw i Ne wconnect przez wieksżość bo jeden tutaj ten skarb już odkrył i chroni go przed . Gdyż bardzo pragnę powierzyć swój los i majątek temu zarządowi który już pokazał jak bardzo martwi sie o wartość i wycene Gamivo notowane na giełdzie i intreres akcjonariatu mniejszościowego.:-))))))
No cóż gratki, widzę że poświęcasz mnóstwo czasu na analizę spółki, której akcji nie chcesz mieć w portfelu. A do mnie ma pretensje, że pisze elaboraty chociaż akcje mam:) Chciałbym mieć tyle wolnego czasu co ty w zwykły dzień pracy:)
No cóż powodzenia w naganianiu na sprzedaż. Skoro kurs się trzyma całkiem mocno, to nie ma sensu żebym się produkował więcej.
Już nawet nie będę wnikał czy nick LOL, zmienił się w "coop". Jeden zniknął drugi się pojawił a maniera pisarska prawie identyczna;)
P.S. Jak chcesz wiedzieć co sądzę o nowym modelu to przejrzyj sobie moje wpisy z poprzednich miesiecy jak była o tym dyskusja, nie będę teraz dla Ciebie osobno przeklejał tych wszystkich analiz i wniosków.
Dnia 2024-05-24 o godz. 14:30 ~Free napisał(a): > No cóż gratki, widzę że poświęcasz mnóstwo czasu na analizę spółki, której akcji nie chcesz mieć w portfelu. A do mnie ma pretensje, że pisze elaboraty chociaż akcje mam:) Chciałbym mieć tyle wolnego czasu co ty w zwykły dzień pracy:) > > No cóż powodzenia w naganianiu na sprzedaż. Skoro kurs się trzyma całkiem mocno, to nie ma sensu żebym się produkował więcej. > > Już nawet nie będę wnikał czy nick LOL, zmienił się w "coop". Jeden zniknął drugi się pojawił a maniera pisarska prawie identyczna;) > > P.S. > Jak chcesz wiedzieć co sądzę o nowym modelu to przejrzyj sobie moje wpisy z poprzednich miesiecy jak była o tym dyskusja, nie będę teraz dla Ciebie osobno przeklejał tych wszystkich analiz i wniosków. >
No ale jak wtedy pisałeś o nowym modelu to chyba nie wiedziełas wtedy że połowa wartości przedsiębiorstwa wyparuje z raportu finansowego. Ciekaw jestem Twojej opinii już po zapoznani się z tym faktem.
Ale dalej słowem nic dlaczego po nowej strategii pomiędzy 3Q a 4Q wyparowała połowa wartości bilansowej spółki czekam aż zostanę wyjaśniony i cały czas kurtyna milczenia w temacie udajemy że nie ma pytania . :-))))))))) i czy takie działania zarządu sa normalne żeby z kwartału na kwartał wyparowało połowa wartości w bilansie.
dobrze że nie na pewno tylko prawie bo tak samo byś się trafił jak z tym jak poluje na twoje akcje z tym lolem.
Dokładnie kurs trzyma się mocno jak na sytuację i ostatnie wydarzenia to muszę przyznać , że bardzo mocno to oki ciesz sie chwilą bo chwile są ulotne.
Uczony - poprzednio były widełki 20-200 zł a zrobili skup po 100 zł. Idąc tym tropem uważam że skoro teraz są widełki 10-100 zł to zrobią skup po 50 zł. A czy tak będzie na 100% to nie wiem, to tylko moje założenia.
Free , ja takie zagadki rozwiązuje tak jak batem po wodzie . Czym się różni ten skup, który będzie od tamtych poprzednich skupów , które już były ? . Nie napisałeś o tym ani Ty ani Coop ani nikt więcej ,choć myślę ,że doskonale o tym wiecie ....On będzie zupełnie inny prawda Mistrzu ,który to wszystko układałeś. Jak chcesz mogę Tobie pokazać w którym miejscu te owoce będą i oczywiście ...jak się one tam znajdą ?
Free, ładnie o cyferkach poprzednio napisałeś i żebyś nie zapomniał , że to ja będę ogrodnikiem w tym ogródku .....Powiedz dla Coopa ,że gdyby nie te jego łzy krokodyla, które tak wylewa to poletka czyli ogródeczka by nie było .A to będzie potrzebne dla podniesienia urodzaju .