Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  18,80 zł , zmiana od tamtej pory: -24,73%

Re: dywidenda 5

Co podpowiada logika odnośnie waszej narracji (napisałem "waszej" bo mam wrażenie jakbym dyskutował z LOL-em v.2):

-według was jesteście dobrymi samarytaninami, którzy chcą chronić innych przed kupnem, dlatego analizujecie nawet ESPi spółki, która was nie interesuje i darmowo udzielacie rad. Niestety poza argumentem chrześcijańskiego miłosierdzia, nie potraficie podać logicznego powodu, dla którego mielibyście się udzielać na spółce, a pomysł altruistycznej pomocy na forum bankiera jest delikatnie mówiąc mało prawdopodobny

-z tego wynika, że a) sami chcecie kupić, dlatego eliminujecie potencjalnych kupców zniechęcając ich wizjami braku skupu, b) w dodatku zachęcacie strachliwych do zrzucania akcji wam do koszyka, gdzie w zasadzie jesteśmy już po walnym i info o skupie może się pojawić w każdej chwili, dlatego macie mało czasu i nagle się pojawiliście ze swoimi złotymi radami;

-wiem, wiem według was jestem pewnie obrzydliwym cynikiem, no ale na poparcie swoich argumentów mam podstawową zasadę giełdową - każdy chce zarobić,

Osobiście podziwiam to, że jedną narracją realizujecie dwa cele - czyli zniechęcania do wystawiania zleceń kupna i zachęcania do sprzedaży. Jak dla mnie to retoryczny majstersztyk, w dodatku wasze argumenty na pierwszy rzut oka są w miarę sensowne, wiec trzeba się trochę nagimnastykować żeby z wami dyskutować np. musiałem sięgnąć po stary raport z WZA, żeby udowodnić że te zapisy to tutaj standard i nie oznaczają automatycznie jakiś złowrogich machinacji,

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
GAMIVO 0,00% 14,15 2025-09-19 16:44:13
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.