• Nieprawdopodobne ......... Autor: ~pijok [10.49.0.*]
    Spółka o nieprawdopodobnych wręcz możliwościach rozwoju . Brak informacji przekazywanych przez zarząd , powoduje słabe zainteresowanie drobnych akcjonariuszy . Jest to bardzo dogodna sytuacja dla Pana Jakubasa w związku z jego planami przejęcia całkowitej kontroli nad spółką . Jednak możliwości ograniczonego skupu przez drobnych inwestorów jest dyskomfortem. Do dzieła....
  • Re: Nieprawdopodobne ......... Autor: Jethro-Tull [85.89.173.*]
    Na razie nie ma jakiejś tam Galopagi. No i dobrze. Jestem za tym aby Górale nakupili tych akcji jak najwięcej. A wiadomo: żeby kupić dużo, trzeba kupować jak najtaniej. Poza tym nie istnieje takie coś jak promocja dla sprzedających frajerów. Po co im płacić po 20-25 zł jak można to zrobić po 13-15 zł. Odleszczanie spółki w toku:)
  • Re: Nieprawdopodobne ......... Autor: bolo7 [89.78.115.*]
    no wiadomo, że górale, zanim wystrzeli, chcą mieć tyle papiera, ile tam sobie zaplanują skupić i trudno im się dziwić - dla nas to jest w porządku, bo każdy, kto nabywa akcje na obecnych poziomach, będzie starał się je sprzedać drożej, a więc usypuje nam się nowe, dobre wsparcie:)

no dodatek to nie górale dzisiaj kupują...
  • Re: Nieprawdopodobne ......... Autor: ~pijok [10.49.0.*]
    Co do górali to prawda . Sam jestem górolem i se dzisiok kupiłek ociupinke...
    no może poza jednym:)
    to może i Ci dwaj pójdą Twoim przykładą i przestaną usypiać:)
    choć na razie to wolałbym liczyć na nowych, którzy podtrzymaliby atmosferę notowań, podczas wyczekiwania na więcej;
    oczywiście: Twoim przykładem, a nie Twoją przykładą:)
    Usypiać ? czy usypywać ?

Czy w ogóle nikt tu nie pracuje .? Może po innych spółeczkach pogonić?

nie za dużo pytań? co ?
    dobre pytania;
    górale co najwyżej mogą usypiać, pozostając przez odpowiedni czas biernymi w zakupach - nie ich metodą natomiast usypywanie;

górale się odezwą w swoim czasie... może to być jutro, pojutrze, za tydzień, a może dziś, nie wiadomo... ja pierwotnie myślałem, ze w tym tygodniu po długim weekendzie to jakoś specjalnie nie dadzą w ogóle o sobie znać...

pogonić na innych spółkach możnaby trochę, żeby ożywić trochę atmosferę i zapewnić polance jakiś choć umiarkowany wzrościk w trakcie oczekiwania; góralom się krzywda nie stanie, jak będą wchodzili 1, czy 2 zł wyżej; wiedzą co robią i są w stanie ostatnie akcje dokupować i po 25, 30 zł i tak wiedzą, że i na tych sztukach zarobią:)
    inna sprawa, że gdybyśmy mieli tylko zdyscyplinowany akcjonariat i każdy wytrzymałby odpowiedni czas na realizację zysków, a nie oddawał teraz, to KTOŚ skupujący musiałby trochę więcej oferować, żeby zebrać tyle, ile potrzebuje;

promocji Polnej na innych forach nigdy zbyt wiele:)
  • Re: Nieprawdopodobne ......... Autor: ~PABLO [91.94.167.*]
    dokladnie bolo trzeba byc wytrwalym i jak jest przyplyw gotoweczki dokupowac poki jest promocja pozdr
    kupiłem se zaś po 12,53 , ni mom juz dutków...
    Ide sie napić zyntycki...
    tak sobie myślę, że tak tylko liczymy na tych górali - niech sobie robią co tam chcą, grają z nami do jednej bramki i to nam wystarczyć musi na razie; w sumie to nas jest tylu, że jakby każdy zaangażował się w umiejętne wypromowanie obecnej sytuacji na Polnej - bez naganiania, wyłącznie skierowanie na tą spółkę nowych, kolejnych poważnych inwestorów, to mogłoby na tyle ożywić kurs, żeby i na górali wpłynęło to jakoś mobilizująco; a tak to, jak słupy dbają, żeby nie odjechało, a wręcz, żeby zjechało, to KTOŚ wszystko to ładuje do swego koszyczka (raczej kosza), górale sobie spokojnie czekają, a my tylko wpatrujemy się w notowania...
    Krowa dał(a) pomysł słania listów ...Dzisiaj spróbuję gdzieś porozsyłać...
  • Re: Nieprawdopodobne ......... Autor: ~AdamSP [91.94.131.*]
    Cześć Bolo !

Jasna sprawa - masz rację w 100%.
    W tym momencie należy przekonywać wszystkich znajomych do lokowania oszczędności w Polance. Ja oczywiście ze swojej strony staram się jak najbardziej propagować tą spółkę - oczywiście nie bez sukcesów - już paru znajomych zakupiło, poleciło dalej. Ot taki system ( Avon, Zepter ) w wydaniu lokalnym ;)))

Jestem zdania, że w tym momencie musimy liczyć na właśnie takich "inwestorów okolicznościowych" bo to oni są w stanie pomóc pokonać kolejne opory kursu.
    Oczywiście jak już się o Nas zrobi głośno wtedy zlecą się inni i dopiero się zacznie - tak jak w tytule piosenki, której właśnie słucham: narazie jest Green Onions , ale mam nadzieję za niedługo będę mógł w czystym sumieniem włączyć : Riot in Cell Block Number Nine ;))))) oczywiście Blues Brothers ;)

Zysk pewny ! Polecam !
    zdecydowana większość free flot musi być w rękach ludzi, którzy wiedzą, ile są warte akcje Polnej i są na tyle odpowiedzialni, żeby nie oddawać teraz, tylko wtedy, kiedy osiągną właściwą wycenę;
    a że możemy w jakiś sposób przyspieszyć powrót Polnej do odpowiedniego poziomu ceny akcji, to inna sprawa:)
  • Re: Nieprawdopodobne ......... Autor: Jethro-Tull [85.89.173.*]
    No ... to moglo się podobać:-)
  • Re: Nieprawdopodobne ......... Autor: kaktus83 [79.162.124.*]
    ano tak :) Ciekawe kto tak przewala te kilogramy z lewej w prawo i z powrotem
  • Re: Nieprawdopodobne ......... Autor: ~dziew..a [79.191.226.*]
    Czy to prawda ? Co mówią w CNN o Polna sa .. ?
    Jestem nowa na forum . Na giełdzie od kilku lat . Polna mi się podoba i od dzisiaj mam ją w swoim portfelu , z planem dalszych zakupów.
    Pozdrawiam Gosia
    to powitać na pokładzie:)
    a co tam ćwierkają po angielsku (jak oglądasz w oryginale)?
  • Re: Nieprawdopodobne ......... Autor: kaktus83 [83.30.217.*]
    I co tam wczoraj mowili w tym CNN wie ktos ?
  • Re: Nieprawdopodobne ......... Autor: ~pg [83.18.214.*]
    musieli dobrze mówić bo już 7% na plusie :) pozdro
    no właśnie, Gosia się nie odezwała...
    bo tak to trzebaby szybciorem jeszcze jakiś kredycik:) - na taką okazję to się czeka latami!
    Osobiście nie znam angielskiego , chociaż się z nim spotkałem . Usłyszałem w CNN tylko
    POLKA , a skojarzyłem z Polną ....
    Ale chyba ogólnie to jedno , nie ?...:)
  • Re: Nieprawdopodobne ......... Autor: kaktus83 [83.30.217.*]
    motle bedzie zadowolony ze dzisiaj nie "spieprzylismy tego " juz 10 % up ktos to ladnie podgryza
  • Introl nie oddał akcji Polne !!! Autor: coolturalny [88.156.186.*]
    Przed sekundą w TVN CNBC Pan Kapral szef Rady Nadzorczej "Intolu" oświadczył, iż nie sprzedali akcji "Polnej" w wezwaniu ze wzgledu na mało atrakcyjną cenę !!!!
  • Re: Introl nie oddał akcji Polne !!! Autor: bolo7 [89.78.115.*]
    a ktoś by pomyślał, że to my tylko tacy nienormalni, jak to opisał wczoraj pijok:)
[x]
POLNA -1,84% 16,00 2017-11-27 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.