• pompowali pod premierę Autor: ~Mimi [91.192.165.*]
    Rosły oczekiwania, rósł kurs, wszystko spekulacyjnie. Rosło z poziomu 7 złotych. Teraz już po premierze która była sukcesem ale fakt jest taki że nie ma pod co grać więc kapitał spekulacyjny odpływa. Nie ma co zaklinać rzeczywistości tylko trzeba czekać na dokupienie na jakiś dołek. Na gamedev jest bessa więc może i spaść na 10 złotych. Spekulanci będą teraz omijali szerokim łukiem GOP. Siada płynność. Sami spadków nie jesteśmy w stanie zatrzymać. Trzeba czekać cierpliwie na formacje dna gdzie będzie się konsolidować wiele miesięcy. Wielu akcjonariuszy w tym czasie uświadomi sobie że spada więc gorące głowy będą sypały miesiącami, może latami. Nie ma pod co grać, nie ma co walczyć z trendem, warto gromadzić kapitał i dokupić NA DNIE. Kijem Wisły nie zwrócisz. Ale spółka jest dobra.
  • Re: pompowali pod premierę Autor: ~Njsns [90.156.116.*]
    Jesteś niepełnosprawny czy tylko udajesz???? Nie ma pod co grac ? Hehehhe
  • Re: pompowali pod premierę Autor: ~Mimi [91.192.165.*]
    Piękne ataki osobiste bez argumentacji bo się posiada akcje po 40 i ma rosnąć. A ja przedstawiłam argumenty. Co głuchy jesteś na argumenty? Spekuła nie kupi. Musisz trzymać kilka lat aby wyjść na zero
  • Re: pompowali pod premierę Autor: technik-at [85.221.146.*]
    Dokładnie mimi
    wybija w dół
  • Re: pompowali pod premierę Autor: ~Galdan [37.109.148.*]
    Po 10 zł to spółka by mogła wykupić cały free floot za zysk z 2024 :D
    No ale ok. Każdy może się wypowiedzieć
    Dnia 2024-04-26 o godz. 23:29 ~Galdan napisał(a):
    > Po 10 zł to spółka by mogła wykupić cały free floot za zysk z 2024 :D
    > > No ale ok. Każdy może się wypowiedzieć

mają 7 milionów przy 5,5 milionów zobowiązań więc nie mają na to kasy, obecna kapitalizacja to 131 milionów a po przepołowieniu 65 milionów - nie mają na to kasy
  • Re: pompowali pod premierę Autor: ~daks [94.254.228.*]
    Babo wracaj do garów.
    Przy 10 zł wartość całego free float (1.1mln akcji) to 11mln.
    Na koniec roku 2024 (bo o tym pisał galdan) w spółce będzie więcej gotówki niż 11mln plus 5.5mln na spłatę zobowiązań
    FF to 12.2 miliona - chłopie - pokaż mi swoje obliczenia w jaki sposób będą mieli takie pieniądze, skąd bierzesz swoje wnioski?
  • Re: pompowali pod premierę Autor: ~franz [5.173.184.*]
    Analitycy pokrywający Playwaya komentowali premiere IFZ i po danych o sprzedazy z 14 dni oceniają że do końca roku będzie ok 20 mln zł przychodu z tego

Idź już bo coś przypalisz
  • Re: pompowali pod premierę Autor: ~Orzel74 [194.15.120.*]
    Proponuję zerknąć na definicję słowa "argumenty".
    Następnie zupełnie olać forum i GOP.
    Rozumiem twoje rozgoryczenie ale taki mamy obecnie klimat i nie ma co zaklinać rzeczywistości
    Przychodów -3 miliony kosztów już poniesionych - koszty bieżącego utrzymania - koszty finansowe - zaciągnięte zobowiązania - koszty prac rozwoju kolejnych produktów więc ile zysków za 2023? Zresztą ja tutaj komentuję co się dzieje na gamedev i dlaczego rosło. Ludzie kupują przed premierą i się pozbywają przed premierą. Wywalali przed wydarzeniem. Nie czytają raportów. Nie analizują sprawozdań. Rosło pod ewent releasu i tyle. Teraz 2 lata czekania. Więc ludzie nie trzymają. Zostali ci co kupują brednie z YouTube ubrani. Sprzedaj fakty i tyle w temacie. Polski rynek gamedev nie ma kapitału. Po premierze dodatku Phantom Liberty CDR spadł ze 180 na 95. Też udana premiera się fundamenty nie mają znaczenia na tym rynku teraz rządzi spekulacja. Nikt nie zamierza trzymać latami
    kupują biurowiec
  • Re: pompowali pod premierę Autor: ~GOP [37.47.178.*]
    Widzisz kolego ale wygłaszasz modłę typowego spekulanta, który sprzedał swoje akcje i na siłę próbuje przekonać innych co do racjonalności swojego wyboru. Pozwól, że ja ustawie się w opozycji do Twoich przekonań i odniosę się do tego jako inwestor długoterminowy. Akumulując walor już od dłuższego czasu nie kierowałem się tylko samą premierą Infection Free Zone, która bezapelacyjnie okazała się sukcesem( raporty sprzedażowe), otóż nabywając akcje stałem się niejako posiadaczem bardzo zdolnego zespołu deweloperskiego Jutsu Games, który za niewielkie środki potrafi stworzyć gotowy, w pełni funkcjonalny produkt(Operatory 112, 911) oraz najważniejsze IP, czyli Ifz. Kolejnym cennym aktywem jest unikatowa technologia polegająca na wykorzystaniu realnych map. To jest to coś co daje przewagę i co za tym idzie rozpoznawalność na tym ciężkim gamingowym rynku. Spółka już na przed premierą miała bardzo stabilną sytuację finansową(wypłacane dywidendy) Najnowsza produkcja to milowy krok w rozwoju tego giełdowego podmiotu, nie zapominaj, że obecna sprzedaż to tylko ułamek możliwości tej gry, przed Nami jeszcze inne platformy, wersje konsolowe, przede wszystkim mobilne i płatne DLC, które w bardzo istotny sposób wpłyną na dalszą monetyzację tej produkcji. Na koniec w ramach podsumowania tylko dodam, że prawdziwe możliwości tego IP zobaczysz dopiero przy uwolnieniu pełnej wersji, która szacowana jest na okres 12-18 msc od debiutu EA.
    Rozumiem twoją argumentację, rozumiem sytuację spółki, rozumiem potencjał się rozumiem też rynek i nawet pierdyliard logicznych argumentów nie wygra z rynkiem. Za mało logicznych ludzi posiada akcje spółki aby zatrzymać to co się dzieje. A może właśnie ci co logicznie podchodzili do sprawy wywalili a za zyski kupili bezpieczne obligacje lub inne aktywa które obecnie są w modzie lub łasce rynków. Część z kapitału była czysto spekulacyjna więc ta część sprzedała na szczycie i kręciła kółka na spadkach przed premierą jedno i po premierze drugie kupując spadający nóż. Obecnie dla takiego kapitału tutaj już nie ma racji bytu bo premiera się odbyła, raport o sprzedaży był. Nie ma eventów pod który spekulanci mieliby to zbierać. Została grupa ludzi co zbiera fundamentalnie z tendencją do kupowania za wcześnie, oraz grupa osób co uśrednia. Osoby uśredniające nie rozumią ekonomii i są coraz bardziej przerażone, chcą jedynie wyjść z topniejącej inwestycji. Więc kolejne takie osoby się wykruszają i sprzedają. Pewnego dnia nastąpi równowaga, będzie trend boczny i zmaleją obroty. Nie wiem kiedy to nastąpi ale w tym momencie wiem że część fundamentalistów może zagrać na spadki bo też widzi że spada. Więc idą kolejne fale spadków a stabilizacji jak na razie nie widać. Obserwuje to spokojnie z peronu i myślę że kupię kiedy rynek wszystko przetrawi. Ale teraz będzie maj i zapowiada się globalna korekta więc % widzę większą szansę na wybicie 20 w dół z powodów które opisałam. Zamiast brać teraz wolę to wszystko przeczekać. Nie wiem gdzie to spadnie ale wszystko jest możliwe i zauważ że można to było mieć za 7 złotych więc rzuciłam liczbę 10. Poczekam do września, października bo ludzie co teraz udaremniają wtedy będą robiły stratę pod pit, więc dalsze możliwe efekty podażowe. Tak spółka jest dobra a gra jest sukcesem ale ja tutaj mówię o rynku
  • Re: pompowali pod premierę Autor: ~GOP [37.47.154.*]
    A zdajesz sobie sprawę, że rozpowszechniając takie oklepane argumenty nieświadomie albo co bardziej prawdopodobne świadomie możesz powodować efekt samo napędzającej się przepowiedni, w skrócie inni mając w tyle głowy Twoja wydumaną argumentację zaczną sprzedawać akcje teraz chcąc uniknąć paniki a reszta się do tego dołączy zakładając, że właśnie z tym scenariuszem mamy do czynienia. Ja liczę, że mamy świadomy, umiejący liczyć akcjonariat i wieszczki bankierowe traktują jako swoisty folklor. Jeśli jesteś już trochę na rynku to wiesz, że rynek lubi zaskakiwać, jeśli większość osób założy to samo, to zapewne będzie odwrotnie. Użyłeś słowo "peron" to bardzo mocno determinuje Twoją postawę i co ważniejsze deprecjonuje wyrażane opinie. Już zupełnie tytułem zakończenia, wykonałeś choć odrobinę wysiłku i sprawdziłeś jaką kapitalizację miałby GOP przy wieszczonym kursie na poziomie 12zł i zestawiając to z potencjalnym wypracowanym tegorocznym zyskiem? Rozumiem, że w ramach prac społecznych będziesz pilnował forum reagując na każdy pozytywny komunikat ze strony spółki. Wybacz ale to moja ostatnia wypowiedź w tym wątku, nie mam w zwyczaju marnować czasu na wiadomości, które są pozbawione jakikolwiek cenotwórczych przesłanek. Pozdrawiam.
    To forum jest na temat dyskusji o rynku i spółkach. Uważasz, że można tutaj rozprawiać jedynie w pozytywnym tonie i nie wolno komentować spadku z 42 na 20? Ponad 50% spadku jak to wyjaśnisz? Jakie wg ciebie czynniki cenotwórcze spowodowały przepołowienie się GOP? Mamy to przemilczeć? Nazwała bym to katastrofą dla inwestorów którzy kupowali powyżej obecnej ceny a tym bardziej dla tych któzy brali to powyżej 40 złotych akcja. Ja jednak w przeciwieństwie do ciebie próbuję znaleźć odpowiedź co się wydażyło i to jakoś wyjaśnić a robię to przecież w pozytywnym tonie i próbuję podzielić się moimi przewidywaniami co do dalszych losów kursu. Panika? Panika już była jeżeli nie zauważyłeś tego spadku to jak go inaczej określić niż PANIKA. Proszę bardzo kapitalizacja GOP w minimum z czerwca 2023 to było 33 miliony złotych. Obecna kapitalizacja wynosi 131 milionów o 100 milionów więcej niż na minimum które było prawie rok temu.Ja rzuciłam liczbę 10 za papier co daje kapitalizację 55 miliony złotych. Oczywiście, że staram się liczyć takie rzeczy. Nie zamierzam nic pilnować na tym forum i reagować. Teraz się odezwałam bo widzę, że się zwyczajnie oszukujecie sami nie licząc ekstremów i minimów kapitalizacji. Próbowałam wam wyjaśnić dlaczego to spadło bo sami nie chcecie sobie odpowiedzieć jak to się stało że nagle z 42 spadło na 20. Rzyczę ci aby przyjechał biały ryceż na rumaku i wykupił cały FF na GOP aby się spadki zatrzymały. Więc chyba mam dobre intencje?
  • Re: pompowali pod premierę Autor: ~Orzel74 [194.15.120.*]
    Badaj czy Ci ktoś da kciuka w górę czy w dół
  • Re: pompowali pod premierę Autor: ~donkuś [188.146.238.*]
    Nie kopać się z koniem..
    To nowy Ge...ls. Będzie powtarzał to wielokroć, aż wszyscy zamilkną , czując się pokonani...
    A co do wartości, to napiszę, że kiedyś nabyłem 10k CDRu po 5zł i sprzedałem po 10...
    A do ilu doszedł?
  • Re: pompowali pod premierę Autor: ~Konbysieusmial [37.47.190.*]
    Otco w międzyczasie zmieniłeś płeć? Tak się zastanawiam kim będziesz za powiedzmy 2-3 msc reptilianinem? Błędów ortograficznych i drukowanych liter nie wyplenisz, jesteś jak ten generyk z apteki. Substancja czynna ta sama ale otoczka inna :-]
  • Re: pompowali pod premierę Autor: ~Zbig [91.246.74.*]
    Jednak spada
  • Re: pompowali pod premierę Autor: ~Wrocek [89.65.176.*]
    koniec mozna sie rozejsc ci co zostali to juz pozamiatane papapap byl duzy spadek potem podbitka i teraz drago part2
    jednak miałam rację? ciekawe
[x]
GAMEOPS -1,31% 15,04 2025-10-03 16:47:52
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.