Rozumiem twoją argumentację, rozumiem sytuację spółki, rozumiem potencjał się rozumiem też rynek i nawet pierdyliard logicznych argumentów nie wygra z rynkiem. Za mało logicznych ludzi posiada akcje spółki aby zatrzymać to co się dzieje. A może właśnie ci co logicznie podchodzili do sprawy wywalili a za zyski kupili bezpieczne obligacje lub inne aktywa które obecnie są w modzie lub łasce rynków. Część z kapitału była czysto spekulacyjna więc ta część sprzedała na szczycie i kręciła kółka na spadkach przed premierą jedno i po premierze drugie kupując spadający nóż. Obecnie dla takiego kapitału tutaj już nie ma racji bytu bo premiera się odbyła, raport o sprzedaży był. Nie ma eventów pod który spekulanci mieliby to zbierać. Została grupa ludzi co zbiera fundamentalnie z tendencją do kupowania za wcześnie, oraz grupa osób co uśrednia. Osoby uśredniające nie rozumią ekonomii i są coraz bardziej przerażone, chcą jedynie wyjść z topniejącej inwestycji. Więc kolejne takie osoby się wykruszają i sprzedają. Pewnego dnia nastąpi równowaga, będzie trend boczny i zmaleją obroty. Nie wiem kiedy to nastąpi ale w tym momencie wiem że część fundamentalistów może zagrać na spadki bo też widzi że spada. Więc idą kolejne fale spadków a stabilizacji jak na razie nie widać. Obserwuje to spokojnie z peronu i myślę że kupię kiedy rynek wszystko przetrawi. Ale teraz będzie maj i zapowiada się globalna korekta więc % widzę większą szansę na wybicie 20 w dół z powodów które opisałam. Zamiast brać teraz wolę to wszystko przeczekać. Nie wiem gdzie to spadnie ale wszystko jest możliwe i zauważ że można to było mieć za 7 złotych więc rzuciłam liczbę 10. Poczekam do września, października bo ludzie co teraz udaremniają wtedy będą robiły stratę pod pit, więc dalsze możliwe efekty podażowe. Tak spółka jest dobra a gra jest sukcesem ale ja tutaj mówię o rynku