Widzisz kolego ale wygłaszasz modłę typowego spekulanta, który sprzedał swoje akcje i na siłę próbuje przekonać innych co do racjonalności swojego wyboru. Pozwól, że ja ustawie się w opozycji do Twoich przekonań i odniosę się do tego jako inwestor długoterminowy. Akumulując walor już od dłuższego czasu nie kierowałem się tylko samą premierą Infection Free Zone, która bezapelacyjnie okazała się sukcesem( raporty sprzedażowe), otóż nabywając akcje stałem się niejako posiadaczem bardzo zdolnego zespołu deweloperskiego Jutsu Games, który za niewielkie środki potrafi stworzyć gotowy, w pełni funkcjonalny produkt(Operatory 112, 911) oraz najważniejsze IP, czyli Ifz. Kolejnym cennym aktywem jest unikatowa technologia polegająca na wykorzystaniu realnych map. To jest to coś co daje przewagę i co za tym idzie rozpoznawalność na tym ciężkim gamingowym rynku. Spółka już na przed premierą miała bardzo stabilną sytuację finansową(wypłacane dywidendy) Najnowsza produkcja to milowy krok w rozwoju tego giełdowego podmiotu, nie zapominaj, że obecna sprzedaż to tylko ułamek możliwości tej gry, przed Nami jeszcze inne platformy, wersje konsolowe, przede wszystkim mobilne i płatne DLC, które w bardzo istotny sposób wpłyną na dalszą monetyzację tej produkcji. Na koniec w ramach podsumowania tylko dodam, że prawdziwe możliwości tego IP zobaczysz dopiero przy uwolnieniu pełnej wersji, która szacowana jest na okres 12-18 msc od debiutu EA.