Okazuje się że kolejna podpucha.
TFO silnie rosło z powodu infa o przejęciu przez Midasa.
Czy teraz skoro przejęcia nie bedzie to wzrosty zostaną skasowane ?
Było by to logiczne.
bede baku nie bojaj w przeciwienstwie do Ciebie trzymam fason i mam honor sie przyznac ze sie mylilem bo TY jak tylko lecial Tfon w dol to naganiales na spadki a jak szedl w gore to cicho siedziales
Jutro się przyznam do błędu jak nie będzie na zamknięciu tfone - 20% lub więcej.Napisz ile jutro bedzie w/g Ciebie, bo od wczoraj tego nie usłyszałem, a ja trąbie o swoim caly czas.Zobaczymy kto będzie miał rację.Jak sie pomylę to znikam z tego forum.Takie obitnice skałaDAM OD GRUDNIA UB.ROKU, ALE JAK DĄTOD NAWET W CZASIE 3 WIEDZM POTRAFILEM PRZEWIDZIEC WIG 20,KTO WIE O TYM TO WIE.
Wiedzialem, że nie napiszesz, bo nie znasz sie na gieldzie.Złóz taką deklarację jak ja sloro piszesz non stop , że jestem w błedzie.Nic prostszego.Ja jestem na giełdach tylko marne 9 lat , a Ty ?
wiedziales ze nie napisze oj wszech wiedzacy BAKU - nie mam sklonnosci do powtarzania po 100 razy czegos co juz pisalem pare razy a szczegolnie Tobie
widze ze sie obruszyles wyciagajac denny temat stazu gieldowego mozesz miec nawet 15 lat mnie to nie interesuje i nie chwale sie takimi prostackimi argumentami to tyle w temacie do jutra
pisalem nie raz na koncu swych wypowiedzi juz po infie i na drugi dzien
ile obstawiam na wtorek i ze bede podtrzymywal to co napisalem a jesli jestes taki skrupulatny i czepiasz sie ze nie pisalem "100 razy " to badz taki sam w swoich wypowiedziach
przypomne Ci cos po infie "krzyczales" o 2 zl w wtorek,
pozniej pisales ze 2 zl do konca tygodnia
teraz ze na -30 a zamkniecie -20 to troszke sie mijasz z Tym co na poczatku pisales w odniesieniu do ceny aktalnej 4,42 zl trzymaj sie choc jednej wersji :)
zapomnieliście chyba ,że debiut był po prawie 30 zł (max cena z czasów hossy-około 35 zł) ja tam się o kurs nie boję..jakby nie było biznes przyszłościowy i obecna cena jest nadal atrakcyjna..każdy ma swój rozum i pewnie spodzeiewał się takiego rozwoju sytuacji..generalnie ostatnie info nic specjalnego nie wnosi, a wręcz przeciwnie..midas docenia potencjał tfo i nie wyklucza wspólnych przedsięwzięć ( zlecenia dla tfo) + zakup pakietu w przyszłości..
Nie braliście pod uwagę, że midasa po prostu nie stać w obecneju chwili na zakup tfo za cenę, którą aprobuje Sawicki?( nie udało im się wycofać pioeniędzy z angli itp..)
Pod koniec stycznia Suwary SA oraz Boryszew SA Oddział Boryszew w Sochaczewie podpisały list intencyjny w którym zadeklarowały wolę podjęcia działań zmierzających do włączenia oddziału Boryszew do spółki Suwary SA i prowadzenia dalszej działalności w ramach jednego organizmu gospodarczego. Firmy podały, że celem strategicznym połączenia jest zbudowanie podmiotu o silnych fundamentach, zdolnego do dalszego intensywnego rozwoju w ramach branży przetwórstwa tworzyw sztucznych.
Dzięki połączeniu, strony oczekują zwiększenia efektywności prowadzonej działalności poprzez uwolnienie synergii na poziomie operacyjnym (zakupy, inwestycje, usługi obce, sprzedaż) oraz osiągnięcie korzyści w zarządzaniu (jednolite zarządzanie strategiczne, wspólne funkcje centralne, redukcje kosztów). Według planów firm efekty synergii na poziomie zysku EBIT wyniosą 1,8 mln zł w 2007 roku, 2,7 mln zł w 2008 roku i 3,3 mln zł w 2009 roku. W 2006 roku łączny skorygowany zysk EBIT obu firm wyniósł 27, 1 mln zł.
Największym akcjonariuszem Suwar jest kontrolowany przez Romana Karkosika, głównego akcjonariusza Boryszewa, NFI Midas - ma ponad 41%. Pozostali akcjonariusze Suwar to sama spółka, która posiada 6,18% akcji własnych, a 52,11% walorów należy do innych akcjonari -------------------------------Sochaczew: spłonęły dawne zakłady chemiczne
TVN24 - 08-04-2009 06:49
Przez całą noc strażacy próbowali ujarzmić gigantyczny pożar dawnych zakładów chemicznych w Sochaczewie. - Słychać głośne wybuchy, a ogromna chmura dymu kieruje się w stronę miasta - relacjonowali na platformę Kontakt TVN24 internauci. Jakby tego było mało, w mieście zapalił się również stary młyn.
St. kpt. Mirosław Gorzki z sochaczewskiej straży pożarnej poinformował, że przyczyną wybuchów były przechowywane w budynkach rozpuszczalniki i farby. - Zbiorniki te wybuchały i stąd te odgłosy - powiedział strażak. W akcji gaśniczej brało udział 30 wozów strażackich oraz specjalistyczna jednostka ratownictwa chemicznego. Specjaliści badali okolicę pod kontem ewentualnego skażenia toksycznego. - Grupa ratownictwa chemicznego oceniła, że nie ma żadnego zagrożenia dla miasta - powiedział st. kpt. Mirosław Gorzki.
Strażacy gasili pożar przez całą noc i - jak zapewniają - ogień jest opanowany i nie grozi już rozprzestrzenienie się pożaru.
Byłoby - 40 % na zamknieciu, gdyby nie duze plusy na wigach, a ja takze trzymamsie za slowo, bo wystarczy , ze wigi osłabną na mniej niż + 3 % i będzie -20 % na tfone murowane.
jak przebijemy widly to nawet sklonil bym sie do wywrozenia zamkniecie na 4,50/4,60 ale kto to wie nie chwalmy dnia przed zachodem slonca jesli nawet bedzie zamkniecie na minusie maly to tylko znaczy ze papier jest w dobry rekachi w najblizszym czasie nas tylko czekaja wzrosty
Taka chyba taktyka sternika. -Nie szaleje, czesciowo kupi sam, a czesciowo pozwoli zeby kupili inni od tych, co chca wyrzucic papier. Papier przechodzi z rak strachliwych do rak pewniejszych, a to dobra podpora pod wzrost kursu.