• CO Z TĄ POLNĄ?? Autor: ~pit [82.143.155.*]
    dzień dobry. mizter dżakubaz byłby głupcem gdyby teraz pozwolił kursowi poszybować. jego wezwanie z góry skazane byłoby na porażke. dlatego słupy broniące 10 bedą rosły w siłe. wiem ze zaraz beda głosy ze to nie fer, oszust, do knf-u go zeby go rozstrzelali etc... ale prawda jest taka ze biznes jest biznes i nie ma sentymentów. każdy ciągnie w swoją strone i chce jak największy kawałek tortu. a przewinienia ciężko udowodnic. istnieje oczywiście możliwośc ze nagle wszyscy dostrzegą polną i zaczną brac na potęge. ale mysle ze bardziej prawdopodobna jest koniczność przeczekania do 20 kwietnia na wyniki wezwania. jak by nie był wynik wezwania oraz jakby sie nie postąpiło z własnymi akcjami (odrzucam oczywiscie pomysł oddania akcji po 10,23) w dłuższym terminie polna należy do społek które dadza stopę zwrotu liczoną w setkach procent. czego życzę wytrwałym inwestorom. pozdrawiam.
  • Re: CO Z TĄ POLNĄ?? Autor: coolturalny [88.156.186.*]
    Jesteśmy na to przygotowani ;)
  • Re: CO Z TĄ POLNĄ?? Autor: bolo7 [89.78.199.*]
    i na jeszcze więcej...
    a co tu mamy póki co? kilka minut i obrót większy, niż na słabych sesjach przez cały dzień; niech się mieli:)
    pit, a niech se już zbierze tyle papiera, ile potrzebuje - KNF to jest jakaś opcja w ostateczności, ale mnie np. jakoś nie podnieca na razie, bo nie zależy mi na ochłapach...

Wolałbym, żeby ktoś inny przejął Polną i zrobił z niej prawdziwe arcydzieło inwestycyjne!

Jednak prawda jest taka, że Dżakubaz - Twoim nazewnictwem - był pierwszy, dlatego na razie ma prawo dokończyć przejmowanie istotnych udziałów w spółce. Wtedy też nie powinien schrzanić tego cudownego biznesu, bo przerobić tą perłę na DIAMENT nie jest aż takie trudne. Chyba, że nie przejmie Polnej i pozwoli innym działać:)

A zapewniam Cię, że jeśli uda mu się zebrać tyle papiera, ile potrzebuje (będzie szybko o tym wiedział...), to jakbyś chciał czekać do 20 kwietnia z wejściem w Polną, to uznałbym Ciebie za wyjątkowego ryzykanta...
  • Re: CO Z TĄ POLNĄ?? Autor: Jethro-Tull [85.89.173.*]
    To by była niezła zabawa, gdyby z tych +6% zrobili +60%.
  • Re: CO Z TĄ POLNĄ?? Autor: ~pit [82.143.155.*]
    witam panowie, to chyba moje przewidywania ze nie puszczą ceny wyżej wezwania wzieły w łeb...;] ale to już nie nasze zmartwienie tylko wiadomo kogo. nawet jak wróci poniżej 10 to sygnał dla niezdecydowanych był. i to cieszy. pozdrawiam.
    a niech wraca na chwilę poniżej 10 zł, to nic nie będzie znaczyło, w zasadzie to będę temu kibicował...

dzisiaj, jak na rozgrzewkę całkiem przyjemnie:)
  • Re: CO Z TĄ POLNĄ?? Autor: ~pit [82.143.155.*]
    hehe ładnie... nie zdziwie sie jak więcej akcji poszło na trzymanie kursu przez słupy niż Dżakubaz uzbiera na wezwaniu....;] wygląda jakby to powoli puszczało. zobaczymy.
  • Re: CO Z TĄ POLNĄ?? Autor: ~ck [94.254.144.*]
    martwi mnie brak jakichkolwiek informacji ze spółki
    staram się sobie to tłuamczyć tak ,że oczywiście nie jest to w interesie głównego akcjonariusza
    myslę ,że zarówno brak odpowiedzi na wezwanie bedzie dobry / lepszy wariant/ jak i całkowita odpowiedż / czyli akcje zebrane wczesniej z rynku obniżą nam ff do ok. 850 tys z czego forumowumowcy mają sporo/
[x]
POLNA -1,08% 16,00 2017-11-27 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.