perspektywy również ,czy kurs zostanie zeszmacony jeszcze bardziej ,czy nie ? to dla mnie jest bez znaczenia ,kasa z dywidendy już została tutaj ulokowana /cała / 06 11 skończyłem wyjście z FON i ta kasa też tutaj zawita ,wiem misiaczku ,,,,,/bankrut ,prezes kłamca itd,,,,/ ale moja kasa i moja decyzja i mój fundusz emerytalny ,idą chiny ,idzie TOP100 i reszta produkcji pracuje , miłej środy życzę
Bardzo się cieszę z Twoje wypowiedzi, misiaczku drogi, ale jest ona powtarzana od roku w tej samej formie. Dodatkowo w żaden sposób nie nawiązuje do mojego pytania zadanego w poście wcześniej, więc zakładam, że nadal nie skończyłeś z naganianiem?
jasiu już raz podałeś 2 typy wg CIEBIE , czyli niestety ale na obecny czas zeszmacenie forka jest bezkonkurencyjne i oczywiście zrobiły to krasnoludki ? co do mojego postępowania ,,,,przecież to moja kasa
Ty jesteś albo niesamowitym dzbanem, który nie rozumie, co sie do niego pisze, albo unikasz odpowiedzi na najproszte pytania. Misiu kolorowy - przeczytaj jeszcze raz mojego poprzedniego posta (jako osobny temat) i odpowiedz na to proste pytania.
jasiu ,czy opisywanie własnego postepowania i postrzeganie bieżącej sytuacji jest naganianiem ? odpowiedz i podaj dane TWOICH 2 typów które miały mieć podobną sytuację /potrafisz/ ? co do pytanie o SHORT ,to akurat bardzo proste ,odszukaj raporty od 2020 i prześledzi jak był niszczony każdy wzrost ,czy w tym czasie nie było ŻADNYCH cenotwórczych informacji ? czy 95 % to były TYLKO CENOTWÓRCZE informacje ,które zostały CELOWO zniszczone ?
Tak, to jest właśnie naganianie! Od 15 zł wywalasz te swoje "złote przemyślenia" o raportach, wsapniałości fimy, nowych projektach, chińskim rynku, szmaceniu, szortowaniu, kacykach, niszczeniu, perspektywach, umowach etc...cały czas próbując zachęcic ludzi do zakupu tego szamba. To jest właśnie naganianie, misiu kolorowy!
Wszystko było niszczone! Kurs dosłownie pie*nął w brzozę, bo wcześniej wybuchła bomba termobaryczna w siedzibie Forka. Zmień sobie ksywę na Macierewicz.
Nadal nie odpowiedziałeś na pytanie (juz po raz trzeci) - obastaiwsz, że ile osób mogło sugerować się Twoimi opiniami (nieeee, nie naganianiem. Opiniami :D) i wyszło na tym jak Zabłocki na mydle?
dobrze misiaczku /jasiu/ podaj moje wpisy od 0,28 zł do 15 zł i napisz czy ktoś zarobił czy nie ? unikasz podania TWOICH 2 TYPÓW i danych którymi się sugerowałeś podając je -PODAJ I UZASADNIJ /potrafisz ?/ a co do SHORTÓW były podane oficjalnie czy nie ? podaj które dane roczne i nie tylko z ostatnich 3 lat były negatywne ? szczególnie raporty ,co do mojego postępowania ,moja kasa ,moja decyzja i moje zakupy
misiaczku drogi ,to TY podałeś te 2 typy ,nie ja dlatego tylko proszę o rozwinięcie tego tematu i TWOJEJ analizy - pośmiać się będzie można ,a co z moimi wpisami od 0,28 zł do 15 zł ? podaj kilka ,co do SHORTU i niszczenia kursu , które to RAPORTY były tak kiepskie z ostatnich 3 lat ? proste pytania a TWOJE odpowiedzi jakie ?
Jakiej analizy? Analizowałem coś? Podałem ci spółki o podobnej kapitalizacji, które płaciły dywidendę. Tyle chciałeś i tyle dostałeś. Resztę dopisałeś sobie sam, jak zwykle zresztą. Analizuj sobie sam.
Podać to ci mogę co najwyżej rękę - na pożegnanie, żebyś przestał już naganiać.
Kończę ten próżny dialog, bo po raz czwarty unikasz odpowiedzi na proste pytanie - co świadczy o twojej ignorancji.
fakt ,czytanie ze zrozumieniem nie jest TWOJĄ mocną stroną ,,,,,, wzrosty też miały podobne z przychodów i dochodów ? a co z moimi wpisami od 0,28 zł do 15 zł też nie potrafisz podać ? z raportami też masz problem ? czyli jak to jest ? ja podaje fakty a TY ? dalej utrzymujesz że zeszmacenie forka to przypadek i brak CELOWEGO i ZORGANIZOWANGO działania ?
Zadałem pytanie, na które od 5ciu postów nie potrafisz/nie chcesz odpowiedzieć - tylko zadajesz inne pytania, które w żaden sposób nie są związane z moim. Dlaczego więc mam na nie odpowiadać? Co wniosą do wymaganej przeze mnie odpowiedzi? Wygląda na to, że źle wytypowałeś osobe, która ma problemy rozumieniem tego co czyta.
Buziaczki w czółko raz jeszcze i serio kończę. Szkoda mi czasu na ignorantów.
Przecież ha żyje przeszłością, czasy wzrostu zysków skończyły się. On jeszcze tego nie ogranął i szuka spisków xD Zamknął się w tej swojej bańce i nic do niego nie dociera. W sumie zabawne xD
jasiu misiaczku drogi sam mnie wywołałeś ,nie odpowiadasz na pytania które sam podawałeś i dalej brniesz w swoją teorię o forku ,co przeszłości i przyszłości ,jak się ma obecna czy z przed 1-2 lat sytuacja w forku do tej z przed 3i 4 lat ? zyski rzędu 10 mln zł i kapitalizacja poniżej 100 mln zł ? w perspektywie wydania zupełnie na innych poziomach i chiny i to ma oznaczać brak przyszłości ? faktycznie KTOS jest tutaj odkejony od rzeczywistości ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
XDDD może to nie do mnie, ale dawno się tak nie uśmiałem. "w perspektywie wydania zupełnie na innych poziomach" - wydania czy tylko mówienie, że się wyda? Małych gier nie potrafią zakodować, to te duże gry będą produkować latami. "chiny" - to będą grosze, wystarczy poczytać jak inne spółki wchodziły i zarabiały na tym rynku. Rynek wycenia 1-2 remaki rocznie i dlatego leci. Wystarczyło nie okłamywać akcjonariuszy o możliwościach produkcyjnych, ale przecież dla zbyszka to było za trudne xD
Dokładnie. Niestety ale te chiny to "ha" przekonasz się wkrótce jaki to kapiszon. Po zmianie przepisów w Chinach niestety ale ten rynek z tego typami gier leży i kwiczy ;) Co do innych "perspektywicznych gier" - night slasher... hmmmm jak czytam komentarze to jednak mam obawy co do sukcesu tej gry :D Grafika podobnie jak przy Sooner then you think -> zgoła odmienna od pierwowzoru co wielu wyjadaczom się nie podoba. Tam zawalili projekt na maxa, więc tutaj może dowiozą ale bez specjalnego trybu w starym pixel graficznym stylu ja nie wierzę w ogromny sukces tego remake.
Jak mówiłem jakiś czas temu, tylko udana premiera THOTD 2 może mieć jakiś wpływ na kurs. Wszystko inne wycenia aktualny kurs. Za kilka dni raport. Co nam przyniesie? 1-2 mln zysku? Sory ale do mnie to nie trafia. Chętnie dokupiłbym ale nie widzę tutaj żadnych nowych perspektyw, które zmienią postrzeganie tej spółki oraz przede wszystkim bajkopisarza prezesa.
Co do samych shortów, matko co za bełkot wy tu piszecie. Nie ma już żadnych shortów. To co jest to wynik polityki Zbynia i robienia syfiastych gier a te które mają perspektywy są co roku przerzucane w planie na dalsze kwartały. Stąd obsuwa. Nie ma shorta żadnego i zrozum to "ha" czy "for" bo się ośmieszacie tymi tekstami. A dla chętnego można kupić każdą ilość akcji w okolicach 3.7. Ostatnio było dorzucane dla fikcyjnego obrotu a teraz znowu wisi dalej i nikt tego nie rusza. Dlaczego? Nie chcą odkupić shorta a mogą? A może jednak rynek nie wierzy w kolejne obietnice (od 3 lat)? A może rynek nie załapał się na kolejne fikcyjne obroty na giełdzie na naszej perle, bo wg mnie temu miało służyć przewalenie z wora do wora tych 50k akcji ;)
dobrze co to ma oznaczać ? że równia pochyła od 2020 to przypadek i nic więcej ? w tym czasie nic się nie wydarzyło co mogło ustabilizować i dać wzrosty na kursie ? to jakie były ostatnie 2-3 raporty roczne i jaki procentowy wzrost w stosunku do 2019 ? co do chin ,koszty ponoszone przez forka ,to tylko adaptacja do ich wymogów i nic więcej ,rynek bez ograniczeń ,co do nowych wydań ,nie widzisz postępu w stosunku do 2019 ? co do SHORTU ,nic przypadkowego tutaj nie ma i bez udziału kacyków tego nie dali by rady zrobić ,obstawiam 1 kwartał 23 i to co wyjdzie ,dlatego teraz jest takie /ciśnienie/ i nagonka .....DBAJĄCYCH O MOJE PIENIĄDZE
Nie to nie jest przypadek. To opisana wyżej przez -ma- obietnice i nieudolność prezesa oraz jakość wypuszczonych tytułów - to jest ta przyczyna. I jeżeli, tak jak napisał -ma-, THOTD2 nie zrobi wow, to ten marazm potrwa dużo dużo dłużej.
A Ty ciągle w 1 z 10 podaj to podaj tamto. Największą przysługą z Twojej strony byłoby jednak pogodzenie się z obecną sytuacją. Zrozum że to już było i nie wróci sam powtarzałeś jak kataryna, że to był rekordowy wynik. To, niestety, szybko się nie powtórzy jak nie wezmą się w garść, dopóki nie wypuszcza czegoś co faktycznie zrobi wrażenie.
Przecież to oczywiste, że wycena się urealnia do tego co spółka może zaprezentować w przyszłości. To jest tak proste, że bardziej być nie może. Super, że masz skok zysków pomiędzy 2019, a 2022. A czy taki skok zysków będziesz miał pomiędzy 2022-2026? Po tym co teraz pokazują (czyli oszukiwanie akcjonariuszy i ciągłe przesuwania remaków) można założyć, że nie. Będziemy się kręcić między 5-10 bankiek zysku bez szans na progres. Tyle. A ty szukasz spisów xD
Ja Ci przedstawie wpisy ha, przy 15 pisałeś jak psu buda 30, przy 10 posaleś że 30 nadal w zasiegu. Nie? Pokaż dowody, a no tak ty naganiaczy pierwszej wody. Pokaż screen z pakietem, utbij spekulację jak taki wiarygodny chcesz być. Ogolnie Pan Zbysze ma mój szacun bo jego kasa jest zabezpieczona, a jej jest ogrom, akcjonariat co go to obchodzi, bo jego jest tu i teraz.
Raczej próbuje odkupić to co wywalił ... nieudolnie. Nie wiem jak się nazywa ta faza szortowania ...
Szort przegrał bo nie może odkupić akcji co ma potwierdzenie w niskim wolumenie !
Gdyby wygrał mielibysmy panikę na kursie a ja tu nic takiego nie widzę.
Zejście jeszcze niżej do absurdalnych poziomow np 50mln kapitalizacji gdzie zysku jest 10 baniek rocznie będzie skutkowało paniczną chęcią zakupamu akcji :) tyle że sprzedających brak !
Więc co ci z tego że sobie zanizysz kurs i wystawisz zlecenie kupna załóżmy 1mln akcji skoro zbierzesz 1000sztuk?
To tylko oznacza że jestes du.. rniem i odklejencem i przegrałeś
Ale jak śledzisz arkusz kalkulacyjny to widzisz że są większe pakiety akcji do wzięcia i nikt tego nie bierze. Wczoraj było wystawione 50 tys akcji po 3.6 zł. Dzisiaj ktoś wziął część ale 20 tys pozostała. Co więcej od kilku dni są wyższe obroty bo ktoś wystawia pakiety sprzedaży po 50 tys sztuk. Jak ktoś to kupi pojawia się nowy, więc ktoś to wywala a kupujący się nie kwapi do zakupu. Sądzę że jutro też będzie nowy pakiet do wzięcia 50 tys akcji
Dzisiaj znów pojawił się nowy baton 50 tys akcji po 3.6 zł. Gdy ktoś się połakomi na niego, dostanie nowy. Czyżby wyniki były fatalne albo jakiś trup w szafie ? A może już na siłę chce jakiś inwestor te akcje się pozbyć
No niestety dalej nie rozumiem. Spółka nie ma pod co rosnąć po co siedzisz tu latami i tysiąc razy to samo piszesz. Idź tam na te spółki które mają pod co rosnąć to takie proste ? Powiem Ci jedno, leszcze którzy tu zainwestowali swoje oszczędności, duży ich rozgrywa a ty jeszcze w tym mu pomagasz. To strasznie nie uczciwe. Akcje kupuje sie jak są tanie a ty jak katarynka, dalej ten sam bełkot. Żebyś chociaż wiedział że ty jak i tu inni na tym forum nie mają żadnego wpływu na kurs. Duży gracz zobaczył tu potencjałi rozgrywa swoją grę w imię zebrania jak największej ilości akcji jak najtaniej. Prościej się nie da. Spółka przynosi zyski, rozwija się płaci dywidendy i jest coraz tańsza, zastanów się dlaczego. Z chęcią bym kamieniem rozłupał Ci czaskę. żeby dowiedzieć co ci w głowie siedzi.
Mojego poziomu? I ty masz czelność tak pisać? Gość który pisze że dana spółka nie ma pod co rosnąć a nie potrafi wymienić spółek, które są atrakcyjniejsze ? Tylko muchy takie coś nie omijają.
Koleżanka zapytała się co robić, bo ma te akcje po 9,7 zł za sztukę. Ja na NC nie gram i nie znałem tej spółki. Ale zacząłem się jej przyglądać. Nie będę jej odpowiadał twoim językiem jak katarynka, wywal je, nic nie warte, nie mają pod co rosnąć i jeszcze inny podobny temu bełkot. Dla mnie ta spółka ma potencjał. Sądzę że grana jest pod wejście na główny rynek dlatego może być jeszcze shortowana z 2 lata. Doradziłem jej jedno, aby miała przygotowane dodatkowe pieniądze aby uśrednić zakup, bo się zrobiło naprawdę tanio a może być jeszcze taniej i nie patrzyła na straty ani nie sprzedawała za doradztwem myślących inaczej naczej tak jak ty.
To jak to w końcu jest? Pomaga grubemu czy forum nie ma wpływu na kurs(co akurat jest faktem)? Sam sobie zaprzeczasz. Oczywiście że zyski są ale przy wydawaniu 1-2 remaków zamiast obiecywanych 3-4 trudno mówić o rozwoju. Widzą to też inwestorzy, którzy wyceniają przyszłość, a w przypadku niespełniania obietnic i ciągłego przesuwania premier, trudno jest cokolwiek wycenić. Dlatego kurs znajduje się w miejscu które właśnie obserwujesz. Zainteresowanie walorem też jest tak silne, że gdyby nie ten wypychany pakiet to za wiele by tu się nie działo. Prościej się już nie da. Pozdrawiam.
Dlatego też opanujcie się a nie gryziecie się. Drugiej takiej okazji już może nie być.
Będziemy mieć odpis z gry w tych wynikach i może to jego ostatnia szansa grając pod te wyniki na spadki. Ten kto to shortuje gra na wymeczenie, tu nie ma żadnych odbić kursu. Ja podchodzę do tego inaczej, jak już tak nisko zjechał, niech zjedzie jeszcze niżej, nie kupować, niech zjeżdża a nóż widelec kupi się baaaardzo tanio, to może być okazja życia.
Dlaczego jak mantrę powtarzasz że ktoś shortuje te spółkę jakby to był pewnik. Proszę przedstaw dowody a nie domysły czy wymysły. Napisałes ze akcje kupuje sie jak jest tanio i mozliwe ze teraz jest tanio jednak powiedz to tym co kupili po 15, 12 , 10 , 8 zł. bo przecież 30 zł jak psu buda sie nalezy. Aha i nie pisz tylko czegos w stylu od razu widac ze jest shortowana , blokowana itp.
Bo retoryka shortów jest wbijana do głów od kilku lat. Shorty były (można sprawdzić hisotrycznie) ale jednocześnie znikły po chwili. To co mamy to jest wynik działania (lub niedziałania) Prezesa. Niestety to jest brutalna prawda. Patrząc na rynek gamedev wszystkie wyceny się urealniają czyli lecą w dół. HIstorycznie to normalne. Pytanie kiedy wrócimy do wzrostów. Ten kto wyczuje dołek i kupi/odkupi/uśredni ten będzie wygrany. Co do blokady kursu, do mnie to nie trafia. Kto chce to sobie skubnie ile chce tych akcji - od wyboru do koloru. Ktoś z większym pakietem po prostu wywala duże pakiety ale nie uwalając drastycznie kursu bo wie że spółka robi się tania a nie chce aby była absurdalnie tania. Co do wyceny na GPW, no większej głupoty dawno nie czytałem XD Na główny parkiet NIE WEJDZIEMY przez najbliższe lata, dopóki Prezes obiecuje bajki tak długo przebywanie na NC jest dla niego korzystne. A dlaczego to nie muszę pisać. Pozdrawiam serdecznie ma
Były komunikaty ze shortuje Rockbridge.
Co robi taki fundusz na NC i na takiej spółce ? Każda inteligentna osoba od razu zorientuje się że nie gra tu animator tylko fundusz. Jeżeli ta spółka jest nic nie warta na tak małym płynnych rynku to co on tu robi i dlaczego nie ma odreagowania na kursie ? Napisałem że nie znam tej spółki ale obraz już pewien jej mam. Alex nie potrafił mi wymienić tańszych spółek gamingowych. Może ty mi zobrazujesz jak zyski mają się do kursu, idą w parze?
Kolego ale ja nie muszę nic udowodniać ani rozpisywać się. Siedzę tutaj już dobre kilka lat, mam pokaźny jak na tę spółkę pakiet, mam wolną gotówkę na dokupienie ale tego nie robię bo widzę co się dzieje. Wierzę w FOR i jego politykę, ale nie wierzę prezesowi. Kłamie jak z nut na każdym kroku. I pisałem to wiele razy. Co do shortów, były jak sam powiedziałeś. I znikły. Przecież masz rejestr i zobacz sobie kiedy znikły. Wszystko się zgadza, dwa shorty się pojawił i dwa potem zeszły. Oba tego samego właściciela ale z innej nazwy ;) Taka cała filozofia. Piszemy o faktach na dzień dzisiejszy. Shortów żadnych nie ma i nie zapowiada się aby były - bo spółka robi się tania więc trzeba być debi**em aby shortować przy tej wycenie. Dlaczego nie rośnie? napisałem wcześniej - obiecanki cacanki, dziwne prace nad mało istotnymi grami, brak dowiezienia kilku gier jak np. sprzedać DDS czy Sooner then you think ;) Na prawdę nie widzisz tego? Widać, że nie znasz spółki ale serio my znamy ją od wielu lat i wiemy co tu się odwala i gdzie śmierdzi na odległość. Dodatkowo perspektywy FM też miały być lepsze niż dotychczas. Jak się okazało? Przecież obie cześci wypadły gorzej niż THOTD. XD A to miały być gamechangery dla spółki, kamienie milowe. Nabrałęm się jak każdy ale do pierwszych raportów kwartalnych po premierze FM już zrewidowałem swoje plany i przestałem dokupywać i teraz czekam i obserwuje co się dzieje. A co się dzieje? Na pewno nic dobrego. Czekamy na raport i zobaczymy zysk, zobaczymy koszta, zobaczymy wynagrodzenia i należności i będziemy wiedzieć czy z tej mąki będzie chleb czy tylko bułka. Pozdrawiam