• HTL STREFA info Autor: ~www [83.143.40.*]
    Raport bieżący nr 4 / 2009
    Data sporządzenia: 2009-01-29
    Skrócona nazwa emitenta
    HTL-STREFA S.A.
    Temat
    Zawarcie znaczącej umowy na rozbudowę zakładu produkcyjnego HT Lancet Sp. z o.o.
    Podstawa prawna
    Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe

Treść raportu:

Zarząd HTL-STREFA S.A. informuje o podpisaniu przez spółkę zależną HT Lancet Sp. z o.o.w dniu 28 stycznia 2009 umowy z MC Kontrakty Budowlane Sp. z o.o.("Wykonawca") z siedzibą w Łodzi (91-519) przy ulicy Rogowskiej 3 na wykonanie rozbudowy zakładu produkcyjnego HT Lancet Sp. z.o.o. Wykonawca został wyłoniony w drodze przetargu.

Wartość umowy wynosi 13.500 tyś. złotych. Na jej podstawie wykonawca zobowiązuje się wykonać na zlecenie HT Lancet Sp. z o.o. rozbudowę o powierzchnię 6.500 m2 istniejącego zakładu produkcyjnego HT Lancet Sp. z.o.o. położonego w Łęczycy.

Zgodnie z harmonogramem projektu rozbudowy prace przygotowawcze pod budowę rozpoczną się z dniem 4 lutego 2009. Właściwa rozbudowa zainicjowana zostanie w marcu 2009 roku i trwać będzie 6 miesięcy. Dodatkowo na 1 lipca 2009 wyznaczony został termin zakończenia pierwszego etapu rozbudowy zakładu.

Powyższa umowa jest znacząca w rozumieniu odpowiednich przepisów prawa, ponieważ wartość jej przedmiotu przekracza 10 proc. kapitałów własnych HT Lancet Sp.z o.o.
  • Re: HTL STREFA info Autor: ~husw [83.29.146.*]
    i bardzo dobrze-firma się rozwija pięknie
  • Re: HTL STREFA info Autor: ~30k [212.76.37.*]
    Kurde, ta spóła chyba naprawdę wejdzie na 50 jak tak dalej pójdzie w jakieś dwa lata. Do tej pory czytałem te posty o takich poziomach ze zmrużeniem oka ale w miarę upływu czasu zaczynam się do nich skłaniac. Powiem wam że miałem niestety orła kupionego dośc wysoko, potem jak sie zwalił to uśredniłem ale jak nie ruszał to wszystko spyliłem i przeparkowałem sie na HTL. I powiem wam że stał sie cud. Htlka odrobiła większośc tamtych "strat" i zaczynam byc do przodu. Dzilę się z wami swoja radością w tych trudnych czasach.
  • Re: HTL STREFA info Autor: ~HTL [89.230.208.*]
    HTL to bomba w pozytywnym tego słowa znaczeniu , wybuch niebawem do ok 30 zł
  • Re: HTL STREFA info Autor: ~heros [192.168.0.*]
    moze 30 zł to nie ,ale 15d0 20 zł w lutym możliwe,świetna spółeczka.
  • Re: HTL STREFA info Autor: ~carlsberg [89.79.224.*]
    Luty 14-16 powinno byc jesli wyniki zostana odebrane bardzo pozytywne przez inwestorów, waluty znowu w góre, to nam sprzyja
    czy tak czy siak kurs się już urwał ze smyczy i zaiwania na północ aż miło. Czuję się świetnie jak dziennie przybywa w portfelu kilka pięknych tysięcy. Niektórzy co wiemy, żeby kupic walor potrzebują najpierw wzrostu o 100% żeby zajarzyc o co tu biega. Ale nieważne, i tak nawet jak wtedy kupią, swoje zarobią, nie 300% to może ze 100% ale zawsze coś. Przypominam że HTKL to spółka posplitowa 1:5 ale w tym przypadku zasadne jest twierdzenie,że porządne spólki po splicie na podstawie ciągle lepszych wyników dociągają kurs do ceny przedsplitowej, zwłaszcza jak split nie był duży, tak jak w przypadku HTLki. Sekwencja wydarzeń jest zatem czytelna: najpierw split, potem poprawa wyników, co powoduje poprawę wskaźników a następnie dociągnięcie ceny do wskaźników. Po prostu klasyka. należało tylko wytrzymac zły czas i skupowac, co uczyniłem z zimną determinacją. Robiłem to jak dolar był po 2,2 zeta i później też, wycofując kasę z nieudanych inwestycji. Straty już się wyzerowały i idę na plus dzień po dniu. Mówię wam jest super. To nie naganianie ale opis rzeczywistości. Czuję się świetnie na dnie bessy. Krótki komentarz do tego kolegi internauty, który wyszacował wybuch na 55 zeta. Uważam że zrobił to delikatnie gdyż przyjął wzrost posplitowy do 50% wartości sprzed splitu. To uczciwa kalkulacja bo nie wkręcał was w najbardziej optymistyczny scenariusz, który może miec miejsce, czyli wzrost ceny waloru do wartości sprzed splitu który przypominam wynosił 100 (słownie STO) złotych,mniejsza o pojedyncze złote. I na koniec polecam wam takie prawidło giełdowe. Kiedy jesteście wtopieni na kilku inwestycjach prędzej czy póxniej trzeba będzie zaryzykowac i spylic walory nieperspektywiczne i włożyc wszystkie jajka do jednego koszyka, który wam odrobi wszystkie straty. Wiem że to trudne bo sam musiałem tak zrobic. szczęsłiwie wybrałem HTL. Pozdrawiam serdecznie.
    Przy jakiej cenie bedziesz opychał jesli mozna wiedzieć? te swoje 30k ........:)
    Kurde, carslberg, skasowało mi sie jak do ciebie pisałem ale trudno napiszę jeszcze raz bo chcę cię potraktowac powaznie. Wielokropek i emot w twoim poście świadczą że nie traktujesz mnie powaznie. Otóz na razie w ogóle nie myślę o spylaniu tego waloru, mało tego nie pieprzę się w granie na spadkach o 2 % bo mi sie nie chce a mógłbym przy tej płynnosci pobawic się kursem. Powiem ci więcej. Obecna cena jest tak atrakcyjna że poważnie myślę o lewarze na zakup kolejnej partii podobnej do tej którą mam. Jak sobie policze koszty lewara 25% rocznie to jest to śmieszna cena bo kurs za rok będzie w kosmosie wobec dzisiejszego więc wszystko uzasadnia lewar. Tak wszyscy zrobią w hossie a na tym papierze już jest hossa kolego. Nie lubie lewarowania ale tu pokusa jest ogromna i takie działanie uzasadnione wobec tego co spółka pokazuje i pokaże. NIe robię wydarzenia z tego co zrobiłem z przeparkowaniem kasy stratowej tylko dzielę się z wami swoja radoscią której tak mało teraz na forach. To troche była chłodna analiza, trochę fart. Traktuję ten walor jako inwestycję,nie jako obiekt gry, na innych papierach sobie intradaya uprawiam i tyle a tego nie ruszę jeszcze długo. Ta spóła to fabryka kasy, już tego doswiadczam. jak jesteś na giełdzie jakis czas to pewnie pamiętasz rankingi wzrostów w hossie po 800-1200% rocznie na niektórych walorach. Oto właśnie jeden z nich, tyle że tu masz do czynienia z papierm który wzrosnie fundamentalnie, nie zaś spekulacyjnie a moż ei jedno i drugie, tym lepiej. Pozdrawiam.
  • Re: HTL STREFA info Autor: ~inwestor1 [83.22.115.*]
    a jak wygląda sprawa opcji?? cos mi sie obiło o uszy ze prezes zaprzeczył jakoby mieli z tym cos wspolnego jednakze usłyszałem dzisiaj ze jedynie 30 społek z 90 przyznało sie do opcji, na ile mozliwe jest to ze HTL rowzniez umoczyła na tym??
    Dzieki wielkie za komentarz, wiem ze spoleczka bedzie szła w góre zwłaszcza przy takiej mocnej deprecjacji naszej waluty krajowej, nie dokupiłem po 4,70 a teraz się gniote co robic dalej, mam pare ładnych k zamrozonych w TUP jakos nie chciało mi sie sprzedac po 66pln przegapilem sprawe no to teraz mam po 5 :) zastanawiam sie czy przypadkiem nie zamienic na jakis czas TUPa na HTLka dodatkowo, jak uważasz, wczesniej pisałes ze tez wycofałes sie z nietrafionych inwestycji i wszedłes pełną parą w HTL, nie wiem tylko czy ten obecny kurs juz nie jest ciut za wysoki na takie manewry, ta nasza GPW jest nieobliczalna, przygląam sie tez bacznie LOTOSOWI, po realizacji swoich nowych inwestycji moce przerobowe znacznie wzrosną i w koncu zacznie przynosci duzo wieksze zyski, koniunktura na swiecie tez sie bedzie poprawiac a tym samym ropa w gore, no i mam dylemat, HTL, Lotos czy moze PKO BP -- masz jakies sugestie ???? z gory dzieki, pozdrawiam serdecznie
    na każdej, którą rozważasz będziesz do przodu tylko wychodząc z TUPa przy takiej deprecjacji pamiętaj że twoim zadanie nie jest zarobic tylko oodrobic a potem zarobic. Więc musisz myślec o dynamice odgrywki, na spółkach które proponujesz będziesz do przodu za rok półtora tyle że odrobisz ok. połowy i co dalej? Wtedy inne spóły będą też na wysokich poziomach i wybór jak odrobic pozostałą połowe będzie trudniejszy. TUP ma w sobie sporą dynamike jak rynek pójdzie w górę, dlatego decyzja o wyjściu będzie trudna. Twoje proponowane spółki dadzą zarobic zatem ale na nich nie odrobisz, tu musi byc odważniejszy ruch, bardziej agresywny. Jak wyjdziesz z TUPa to niestety czeka cię chyba decyzja o grze na krótkich pozycjach aż nie odrobisz połowy, wtedy można spokojniejsze walory wybrac. Najszybciej to by było zrobic lewara na TUPie. Ta spóla będzie grana. No to np. 5+5+66=76:3=25 Taki kurs to on będzie miał już na początku "hossy". i jesteś odrobiony za cenę 10 zeta na każdą posiadaną akcję. Koszt lewara to pewnie ze 2 zeta na dwie akcje po 5 zeta więc cena do zbycia przy wyzerowaniu strat to powiedzmy 27 zł, czyli dalej mało.Horyzont kalkulacji 1 rok. Jeszcze trzeba dodac 10 zeta żeby oddac lewar czyli wychodzi 37 zł. To dalej zaledwie połowa kursu 66 zł o którym mówisz. No i jak to wygląda? Nikt nie mówi że odrobi całośc do 66 zł ale tak to wychodzi połowa, tyle to odskoczy, jednak trzeba by dodac jeszcze z pół lroku dodatkowo, razem 1,5 roku.
    Musze Tobie powidzieć ze nie kupowałem TUPa po 66pln tylko go poprostu nie sprzedałem w tym najlpepszym dla mnie momencie jak sie pozniej okazało, przy 66 byłbym wtedy ładnie zarobiony, miałem go jakos połowę tanij od ceny max no ale tak czy siak ze 100 % przebitki miałbym niezła stratę gdybym teraz sprxzedał dlatego tak jak mowisz, jak jeszcze troszke bardziej sie osunie to moze dobiore, wracajac do HTLa - ciekawe kiedy wystrzeli tak na maxa, czy te wyniki będą takie rewelacyjne jak wszyscy myślą, no i ten LOtOS, kiedy się zatrzya, cena jest juz naprawde atrakcyjna, zjechał z 40 na 7,8pln kwestia czasu jak wroci na poprzednie poziomy, lepsze to niz lokata bankowa czy obligacje rozpatrujac dłuzszy termin tylko młody człowiek chciałby szybko zarobić, już :)dlatego bedzie trzeba pospekulowac na mniejszych spółeczkach wydaje mi się, jeszcze to PKO BP mnie intryguje, jakis czas temu zjechało do 24 pln i po chwili było 35pln kilka sesji w zasadzie, teraz znowu opkk27-28 zena znowuy dosyc atrakcyjn, ciekawe tylko ile trefnych kredytów maja sw swoim portfeluuuuuuuuu
  • Re: HTL STREFA info Autor: ~al [195.85.199.*]
    30k : Ciekawa teoria, faktycznie tup nie jest za drogi obecnie mowiac delikatnie, htl tez pojdzie w gore a le nie wiadomo czy juz tak dynamicznie jak tup
  • Re: HTL STREFA info Autor: ~hhh [192.168.0.*]
    narazie jest wielkie g....no
  • I tak sie za duzo nie obsunął kurs Autor: ~carlsberg [89.79.224.*]
    Zauważcie ze szedł praktycznie od 5 zeta ciagle w gore do 9,7pln to siłą rzeczy musi troszke odetchnąć, prazed nami ciekawe wiadomosci w koncówce miesiace, oby tylko nie byli umoczeni w OPCJE WALUTOWE chyba ze zabezpieczyli sie na kurs stały 4,7pln/euro ;)
  • Re: I tak sie za duzo nie obsunął kurs Autor: ~hh [88.156.96.*]
    WARSZAWA, 16 grudnia (Reuters) - HTL Strefa SA, producent drobnego sprzętu medycznego, który niemal 100 procent swej sprzedaży realizuje w dolarach i euro nie jest zaangażowany w opcje walutowe, które sprawiły, że wiele polskich firm stanęło w obliczu potężnych strat, powiedział we wtorek prezes spółki Andrzej Czernecki.

opcje jak pisza że nie ma to nie ma, co widać po wynikach.................no tak chciało by sie wskoczyć jak najtaniej. Być może bedzie taka możliwość bo korekta sie należy jak koniowi owies :-)
  • Re: I tak sie za duzo nie obsunął kurs Autor: ~carlsberg [89.79.224.*]
    mowisz ze czekasz jeszcze nizej, no ciekawe, mysle ze wyniki faktycznie beda bardzo ładnie odebrane przez rynek, ciekawe jak wywinduj a kurs pod wyniki , jak sądzisz ???? moze trzeba jeszcze dopakowac pare sztukasów
  • Re: HTL STREFA info Autor: ~jan [77.237.0.*]
    cena zysk około 50 i jeszcze to kupujecie macie duzo odwagi lub mały rozum
  • Re: HTL STREFA info Autor: ~hh [88.156.96.*]
    cena do zysku, jest recesja i każda spółka z perspektywami będzie pod zwiększoną uwaga inwestorów, przy tech cenach walut wyniki będą ponad przeciętne i tyle
  • Re: HTL STREFA info Autor: ~www [83.143.40.*]
    na giełdzie kupuje się przyszłość a nie przeszłość, a wskażniki po IV kw i I Kw sami zobaczycie jakie będą
  • Re: HTL STREFA info Autor: ~al [195.85.199.*]
    Swiete słowa kolego, przeszłosc nie ma tu znaczenia, tez uwazam ze ładnie odjedzie juz w lutym.....
  • Re: HTL STREFA info Autor: ~hh [88.156.96.*]
    perełka giełdy , jedna z niewielu w tym giełdowym bagnie, kto mądry ten wykorzysta korekte na zakupy 8,20 oj chciało by sie :-))
  • Re: HTL STREFA info Autor: ~borat [79.188.119.*]
    Jak myślicie, kiedy odbije..?? I czy w ogóle odbije..?
    Na kilka sesji przed wynikami obstawiam porzadny rajd w górę a jeśli okażą sie bardzo dobre to nie wiem gdzie moze byc koniec wzrostów, chyba w nieskonczoności heh
  • Re: HTL STREFA info Autor: ~wojciech19 [79.188.119.*]
    Skąd jesteś tego taki pewien?Bo mi sie wydaje że dłuuugo jeszcze nie poleci w góre.
    Wiesz po 2 dyszki juz był i to przy strasznie mizernych kursach walut w stosunku do obecnych, teraz sa one bardzo wysokie i mysle ze to zaprocentuje bynajmniej w IVQ 2008 i pierwszym 2009, pozniej moze byc rozni, sytuacja z walutami moze sie odwrócic, nikt tego nie wie, obserwuj spolke do marca......
  • Re: HTL STREFA info Autor: ~www [83.143.47.*]
    my możemy sobie gdybać że będzie po 5zł albo po 20 zł, jesteśmy płotkami a póki co widać że o kursie na tej spółce decyduje rekin, tak że tyle naszego że sobie pogdybamy

w spółce siedzi bioton i ciekawe co on zamierza zrobić z akcjami htl
    No jasne ze masz racje, ale czasem pojawiaja sie tu trafne spostrzezenia ktore maja odzwierciedlenie w pozniejszym przebiegu tematu, ja obstrawiam jednak ruch w góre pod koniec lutego
  • Re: HTL STREFA info Autor: ~dzik [212.76.37.*]
    bioton na HTLu to ma sznsą zrobic największą kasę w karierze, więc scenariusz sam się kreuje
  • Re: HTL STREFA info Autor: ~Bramkarz1 [79.188.119.*]
    Dokładnie, Htl w tym wypadku prawdopodobnie wzrosnie do 30 zł w przeciągu kilku miesięcy ;) Innego scenariusza nie widze .. Ztobiłem At spólki i tez mi wychodzi że poleci w góre , i to dużo w góre. Także CI Co mają akcje htl-u , mogą sie już cieszyć wielkim oprocentowaniem :) Pzdr
  • Re: HTL STREFA info Autor: ~jurek [83.26.30.*]
    Skad wiecie ze Bioton jest w HTL-u?
    ponadto obserwujemy klasykę psychologii giełdy. Jak HTL był po 6 zeta to obroty stanęły w miejscu, bo wszyscy zdrętwieli że świat się kończy. Pisałem juz kilka razy że wtedy wszystkie stratowe papiery spyliłem i zapakowałem w HTLa bo i tak wcześniej czy później po takich spadkach trzeba na jakiegoś konia postawić. Uznałaem że takim koniem jest HTL. No to jak byłem w plecy 50% to faktycznie coś mi uciekło (nie tylko mnie) ale to był ostatni czas na decyzję. Trudno mi byłol ale jakoś poszło. Teraz od 6 zeta mamy ok. 9 i znacząca częśc strat odrobiona. A tu sytuacja jest klarowna zwłaszcza teraz. Jednak jak mówią konfitura czeka na końcu ścieżki. jak przekroczy 15 zeta to dopiero się obudzą ci wątpiący, oczywiście oni też będą bardzo, bardzo do przodu ale czemu ograniczac się tylko do odrabiania strat, można w tym trudnym czasie podjąc decyzje trudne ale prowadzące do odrobienia + zarobku. Powyżej 50 zeta to się pewnie zacznie spekulacja, więc ten etap to pewnie dla wybranych, z kolei ci,którzy ten etap przetrwają wejdą w nowe nieodkryte obszary pojmowania tej spółki. Powtórzę jeszcze raz: spólki posplitowe, jeżeli pokazują klasę, to dochodzą kursem do ceny przedsplitowej. Tu tak bedzie za 2 lata.
  • Re: HTL STREFA info Autor: ~dolar [195.116.69.*]
    Witam sami optymisci to jest pierwszy krok aby kurs poszedł ku spadkowi,uważam jeśli obronimy korektę przy 8.0 to będzie dobrze .Patrząc na korektę jaka wisi na walutach uważam że dno korekty na htl oscylować będzie w okolicy 7.0 na tym poziomie zaczniemy grę pod wyniki przykre ale prawdziwe .ZAZNACZAM też jestem posiadaczem htl od samego debiutu
    Watpie zebyy zdolali zwalic kurs az do 7 zeta, widac ze chetnych do kupna jest sporo i nie udaj sie jak kiedys małymi ilosciami zbijac kursu z 20 do 4,7pln a chyba kazdy wie ze juz całkiem niedługo wyniki i chyba conieco pojecia o ekonomi maja i wiedza jak sie zachowac racjonalnie w obecnej sytuacji, sądze ze wyniki za IQ 2009 też beda extraliga wiec potencjał do konkretnych wzrostów jest
    ale sprzedałeś w hossie czy tak siedzisz na papierze od debiutu łociec? Bo jak od debiutu to ci jeden cykl wcięło. wyrażaj się precyzyjniej i weź sobie do głowy to co ci powiem. Teraz świat przyspiesza, nie chce ci tłumaczyc dlaczego, może za kilka dni bo dziś mam imprę. Jestem geologiem, paleontologiem, ekonomistą. To wspaniałe połączenie do gry na giełdzie. Bo uczy pokory, rozumienia historii i wartości. I daje efekty. A zatem to co mówisz może i nastąpi ale nie zdążysz tego zauważyc. Bo jeżeli nawet, to po co innego to sie wydarzy. Domyśł sie po co. A jeżeli zauważysz że to się nie dzieje, to wyciągnij wnioski,nie zapomnij.
  • Re: HTL STREFA info Autor: ~aurum [212.76.37.*]
    dolar, ty jakiś dziwny jesteś, mam tego papieru od groma, chcesz to ci zrobie w poniedziałek 7 zł na trzy minuty za pomocą 2000 szutk, będziesz wtedy happy? Dla mnie to bez różnicy ale moze wtedy się uspokoisz, naganiaczu.
    No walniek TKO na 7 zeta w poniedziałek, to zawsze dobrze wrózy, im bardziej uwalają na TKO tym bardziej idzei do gory na sesji :) jeszcze ponad 2 tygodnie do godziny zero, ciekawe czy do 12 dojdzie przed wynikami czy dopiero po, jak sądzicie?
  • a czy ktoś widział kiedyś złe info na HTL ????!!! Autor: ~spokojny [194.63.132.*]
    HTL zawsze publikuje supeeeer infa .
    Super infa był przy cenie 20 zł , przy cenie 15 zł ..... a jaka jest cena to każdy zainteresowany widzi. Każdy zainteresowany pamięta również jakie było minimum.
  • Re: a czy ktoś widział kiedyś złe info na HTL ????!!! Autor: ~re [83.26.143.*]
    gdy euro i dolar zacznie ostro spadać to inwestorzy zaczną pozbywać sie tego cudnego papieru ale euro może spaść do 4 zł a dolar do 3 zł to ciagle dobra cena dla eksporterów
  • Re: HTL STREFA info Autor: ~dolar [195.116.69.*]
    re dzik spokojnie ,spokojnie na giełdzie zawsze działają emocje .Mogę o sobie powiedzieć ,jestem skromnym weteranem tej ,,gry'' Jeżeli chodzi o same podejście do inwestycji to mam 3 zasady ;; POKORA - tutaj nie ma mocnych [bez urazy] CIERPLIWOŚC [[nad którą trzeba umieć panować]oraz najważniejsza ,,CZYTANIE GRY '' tz bawienie sie w ,,śledczego'' oraz kłania sie ekonomia iodpowiednia strategia działania.Odnośnie HTL jestem z papierem związany cały czas ,35%swojego wolumenu oddałem przy 9.70 .Mam nadzieję że zgodzisz się ze mną tej spółce należy się korekta wzrostowa ,jesteśmy w trendzie wzrostowym ale ruchy na walutach maja,ogromne znaczenie poprostu tj psychologia rynku.
  • Re: HTL STREFA info Autor: ~bart07 [79.185.148.*]
    http://www.stocktable.pl/analiza_techniczna_HTLSTREFA,.html

Bedzie dobrze
    średnie kroczące dla trendu wzrostowego
    + wyniki za 4 kwartał
    + dobre będa za pierwszy - bo dolar stoi wyjatkowo dobrze

zapraszam do lektury technicznej i prosze o wasze opinie

http://www.stocktable.pl/analiza_techniczna_HTLSTREFA,.html
  • Re: HTL STREFA info Autor: ~bart07 [79.185.148.*]
    jak się mówi o spadkach to wszyscy odpisują
    ale jak o trendzie wzrostowym to cisza
  • Re: HTL STREFA info Autor: ~traktor [79.185.148.*]
    dzięki, fajna stronka. będę tam częściej zaglądać.
  • Re: HTL STREFA info Autor: ~traktor [79.185.148.*]
    chyba warto kupić troszkę. idzie w góre
  • Re: HTL STREFA info Autor: ~investor9 [83.29.23.*]
    NO i otwarła sie nam dzisiaj droga na 12 zł ;] Żałuje tylko że nie dokupiłem jak było po 8,77 ;) NO ale cóż.. I tak bedzie dobrze.
[x]
HTLSTREFA 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.