1. jak wygląda procedura przedłużenia takiej umowy? tzn potrzebna zgoda walnego, czy zwykła reprezentacja, i kartka papieru? 2. dlaczego akcje nie mogą być zwrócone poza obrotem? /bo jak to zrobić to każdy wie/ 3. kiedy te akcje weszły na rynek? tylko błagam nie piszcie, że tak jak z waszymi zleceniami, kupowaliście setki tysiecy akcji, i kurs był najniższy; a wiec jak wywalali milion akcji to po 20 zł..... Nie rynek płytkich spółek tak nie działa.
I jesli na powyższe pytania macie WIARYGODNE odpowiedzi to wasze koncepcje mają sens. Moje odpowiedzi: 1. kartka papieru - czas sporządzenie 10 minut 2. spłata poza obrotem, po kursie giełdowym. I nic wiecej nie napisze bo każdy wie o co chodzi. Zakładając, że sprzedali na giełdzie pożyczone akcje, to rozwiązanie jest banalne, pożyczą ZNOWU. KNF każdą transakcję po kursie giełdowym klepie 3. dla mnie to element zakręcenia tego co tu sie dzieje, nie ma dowodu na nic, może akcje służą kredytowi. A może służą temu byście sie zastanawiali. A może jest tak jak piszecie.
Z własnych doświadczeń z tymi ludzmi wiem, że podejście jest oczywiste. Jeśli mają do wyboru prywatny interes czy tez interes akcjonariuszy, to wybór jest oczywisty
Cóż nie zgadzam się - ale po raz pierwszy napisał odpowiedz bez chamstwa, i co prawda sie z nim nie zgadzam, pokazał że potrafi pokazac argumenty. i to na poziomie wyższym niż gimbazowy. moja odpowiedz na 1 post, bo dalszych nie przeczytałem:
ale kogo interesuje zarobek PGF - poza frajerami akcjonariuszami? jaki interes mają akcjonariusze PGF w wynajmowaniu nieruchomości w ZG prawie za darmo? i dlaczego to się prorokowi nie podoba? albo mój przykład - jaki molmedica miała interes by obniżyć cenę najmu bodaj 7-krotnie?
dla mnie odpowiedzi są oczywiste. Gdybym chciał zarabiać na hali w ZG, to bym dal ogłoszenie i zrobił licytację..... Ustalił mega wysoką cenę np 1 zł za metr
Drugiego chyba nie rozumiesz - cały ten obrót / pożyczka to sprawa WEWNĘTRZNA. Jak pisałem - patrz jak relacja syn/ojciec czy szwagrowie.
Prosty przykład rodzinny - tata był chory, wezwałem lekarza , zapłaciłem chyba 450 zł a może 350 - nieistotne, ojciec po kwartale: a ty podobno zapłaciłeś za lekarza. Odpowiadam - no tak - to ile ci mam oddać pieniędzy? Ojciec mi sie z tobą rozlicvzać nie opłaca. OK
I tu masz identyczną sytuację.
Ojciec może i syna przeczołgac - ale krzywdy mu nie zrobi.
A ty twierdzisz, że wejdziesz między nich - NIE WEJDZIESZ. Dlaczego bo co bedzie jak ktoś akcji nie odkupi? Po prostu padnie i tyle.
Ci ludzie mają już 3 życie w biznesie.... w sumie by mnie nie zdziwiło, gdyby akcje pożyczyła molmedica, by kombinować jak nas wysadzić z 1 miejsca, albo topmedical - by oskubanym pokazać ich dlugi....... Możliwości windykacji są zadne
Nas prawnuk interesują FAKTY. Fakty a nie twoie insynyacje i bełkot ....
A fakty są takie że 25.09.2020 szort objął akcje od PGF i je wywala ubierając kolejnych w papier. A skoro je sprzedał to ilość akcji na jego koncie maklerskim maleje ... maleje. Ale nie będzie maleć wiecznie prawnuk :)
I o to jest gra. Kto kupi dużo akcji poniżej nominału zarobi tu grubą kasę :)
Dnia 2023-09-17 o godz. 09:39 ~oze napisał(a): > Opowieści z mchu i paproci ... > > Nas prawnuk interesują FAKTY. Fakty a nie twoie insynyacje i bełkot .... > > A fakty są takie że 25.09.2020 szort objął akcje od PGF i je wywala ubierając kolejnych w papier. A skoro je sprzedał to ilość akcji na jego koncie maklerskim maleje ... maleje. Ale nie będzie maleć wiecznie prawnuk :) > > I o to jest gra. Kto kupi dużo akcji poniżej nominału zarobi tu grubą kasę :) > > A czas leci ... tik tak tik tak
O oze analityk wreszcie coś ogarnął mianowicie, że jak coś maleje to znaczy , że tego ubywa. Tak jest na przykład z majątkiem. Jeśli spółka sprzedaje udziały w spółkach zależnych to jej majątku ubywa. I jeśli teraz odejmuje się od Przychodów Finansowych ze sprzedaży tych udziałów straty z kolejnych kwartałów to oczywiście jeśli nie będą one w takiej wielkości że jednorazowo przekroczą te Przychody Finansowe to będą je obniżać ale ciągle po kilku kwartałach będzie na plus ale nie może to trwać wiecznie, tylko do momentu kiedy się wyzerują i zaczną być ujemne. Oczywiście można wtedy znowu sprzedać jakieś udziały, ale to reż nie może trwać wiecznie więc bierzemy colę popcorn nogę na nogę i obserwujemy A czas leci... tik tak tik tak :)
Dnia 2023-09-17 o godz. 10:20 ~oze napisał(a): > Jeśli podmiot sprzedaje udziały w spółkach zależnych z zyskiem to jest jego naturalna działalność biznesowa :) > > Sprzedaje udziały w jednych spółkach (Solar innov), kupuje udziały w innych (np swego czasu OZE Energy) czy niedawno Pure Energy LLC > > Na tym polega działalność na giełdzie czy poza giełdą, kupujesz tanio sprzedajesz drogo .... > > Jeszcze tego nie skumałeś ? :))))))))))))))))))))) Nic dziwnego że wy ciągle tracicie i was tu systematycznie golą z kasy :))))))))))))
Farmazon 0,75 a co kupił za to co sprzedał? Na razie odlicza sobie od tych przychodów straty za poszczególne kwartały, a ty się cieszysz że ciągle niby jest na plusie. Ty clownie to dopiero jesteś dobry ostatni żeś tutaj się nieudolnie i kłamliwie tłumaczył że naganiałeś przed 19.12.23 żeby zrealizować ze stratą a teraz wypisujesz że ktoś jest golony z kasy? Jak na razie to tylko wy dwa pajace ty i ten niepiśmienny nieuk vincenciłeb jesteście na stracie :) Zresztą daj sobie spokój widzisz przecież że intelektualnie nie masz tutaj najmniejszych szans, jedynie z vincencimłbem byś mógł stawać w konkury , chociaż nawet i on nie łyka tych twoich bzdur.
Dnia 2023-09-17 o godz. 12:12 ~podradomskijamnik napisał(a): > Dnia 2023-09-17 o godz. 10:20 ~oze napisał(a): > > Jeśli podmiot sprzedaje udziały w spółkach zależnych z zyskiem to jest jego naturalna działalność biznesowa :) > > > > Sprzedaje udziały w jednych spółkach (Solar innov), kupuje udziały w innych (np swego czasu OZE Energy) czy niedawno Pure Energy LLC > > > > Na tym polega działalność na giełdzie czy poza giełdą, kupujesz tanio sprzedajesz drogo .... > > > > Jeszcze tego nie skumałeś ? :))))))))))))))))))))) Nic dziwnego że wy ciągle tracicie i was tu systematycznie golą z kasy :)))))))))))) > > Farmazon 0,75 a co kupił za to co sprzedał? Na razie odlicza sobie od tych przychodów straty za poszczególne kwartały, a ty się cieszysz że ciągle niby jest na plusie. Ty clownie to dopiero jesteś dobry ostatni żeś tutaj się nieudolnie i kłamliwie tłumaczył że naganiałeś przed 19.12.23 żeby zrealizować ze stratą a teraz wypisujesz że ktoś jest golony z kasy? Jak na razie to tylko wy dwa pajace ty i ten niepiśmienny nieuk vincenciłeb jesteście na stracie :) Zresztą daj sobie spokój widzisz przecież że intelektualnie nie masz tutaj najmniejszych szans, jedynie z vincencimłbem byś mógł stawać w konkury , chociaż nawet i on nie łyka tych twoich bzdur.
tak tak i wywala je przy obecnym kursie by potem drożej odkupić...... Wszyscy są głupi, tylko ty jesteś madry.....
znam kilku madrych, a nie znam nikogo, który ograł Zalewskiego i spółkę, a znam ludzi, którzy od zera zbudowali firmy o eksporcie liczonym w miliardach euro czy dolarach
O których akcjach piszesz prawnuk?
O tyvh milionach, co pożyczał wg. ciebie prezes Wrona, hahahaha
Akcje pożyczanie przez oszusta Z. poszły do spekulantów pod grę na krótko. KNF od dłuższego czasu obserwuję działania spki, jej zarządu i RN.
Akcje będą musieli odkupić na rynku i zwrócić inaczej kary jak mogą być jak dla Wrony (ponad 2 mln). Co się lepiej opłaca?
przyjmujac twoje założenia jako prawdziwe: X - to średnia cena wykupu - Y to średnia cena obecnie 2 mln to kara, chyba 4 mln akcji...........
i sobie policz co najmadrzej zrovbić?
lub przy jakim kursie zapłacić karę ........
A potem pomyśl : nie oddam ci akcji, ale co najwyżej dostanę 2 mln kary, a ty.....tyle co akcjonariusze topmedical.......
COKOLWIEK JUZ KUMASZ?
Bo w końcu zrozumiałeś, że nikt tych akcji nie odkupi na rynku, chyba, że za aktualna cenę plus 20% może 25%, bo może taniej się wymiksowac z biznesu.....
a pożyczka /przynajmniej jedna/ jest na klasycznego insidera
prawnuk, staruszku za mało wiesz o spce i mylisz podstawowe fakty o pożyczkach:) Nikt inny jak ty widząc na ESPI o pożyczkach podpis Wrony, przekonywał licznymi wpisami, że akcje pożyczał..... prezes Wrona:)
Po drugie 3 lata temu, gdy pożyczano akcje spekulantom, ci byli przekonani, że wejdą do obrotu akcje serii D. Tymczasem knf prowadziło postępowanie (także na wniosek akcjonariuszy:) , że zostały objęte poprzez wał oszusta Z. i zablokowała dopuszczenie tych akcji do obrotu. Wiesz mi, one nigdy nie zostaną dopuszczone. A spekulanci i ich wspólnicy zostali w czarnej d.... Muszą działać na rynku że skupem, albo gros ludzi dostanie milionowe kary co nie zatrzyma też windykacji przez nowy zarząd roszczeń z tytułu braku zwrotu akcji.
Dlatego będą od kupować, o czym przekonasz się wkrótce:)
Rozjechany to ty tu zostałeś helmu,obserwatorzy us.rańcu ze sławojki, który myli marże z zyskiem. Nieuku od monitorów sądowych bez podstawowej wiedzy o gpw, któremu wbili do pustego łba że wiedzą synonim wykształcenie ia to ortografia na poziomie V klasy podstawowej.
także prawnuk staruszku, dzisiaj dowiedziałeś się co to gra na krótko i rolowanie akcji w tej zabawie.
Ostatnio edukowaliśmy Ciebie z oze, że nie ma obowiązku rejestracji gry na krótko na NC, bo nie działają w tej grze podmioty instytucjonalne (które mogłyby OFICJALNIE na tym zarabiać) a... tylko osoby prywatne.
Mam nadzieję, że kiedyś dowiemy się też coś od ciebie, nie tylko jak zarabiać na wynajmie mieszkania - bo to forum o gpw a nie najmie:)
Dnia 2023-09-17 o godz. 13:49 ~Vincent napisał(a): > Rozjechany to ty tu zostałeś helmu,obserwatorzy us.rańcu ze sławojki, który myli marże z zyskiem. Nieuku od monitorów sądowych bez podstawowej wiedzy o gpw, któremu wbili do pustego łba że wiedzą synonim wykształcenie ia to ortografia na poziomie V klasy podstawowej.
Bredzisz jak zwykle, prostego raportu przeczytać nie potrafisz i myślisz, że część akcji jest do zwrotu w tym miesiącu. Nie wiesz co to są przychody finansowe. Dlatego nie wiesz że zysk za IQ był tylko dlatego że sprzedano część udziałów podmiotu zależnego. Z marżą łżesz w żywe oczy i nigdy tego nie wklejasz bo wiesz że dostałeś tam sromotne lanie. Mylisz mnie z innymi użytkownikami, od których też regularnie dostajesz w pysk. Co do wykształcenia ja mam wyższe i to na dwóch uczelniach, jednej polskiej drugiej zagranicznej, ty podstawówki nie skończyłeś więc z czym do ludzi, a poza tym to tyle mam ci do powiedzenia:
To wstyd mi za te uczelnie, że mają absolwenta z taką wiedzą, słownictwem(nie pomyl ze słownikiem), stylem konwersacji i kokaboranta z takimi typami jak podradomski oszust, hahaha
Dnia 2023-09-17 o godz. 14:09 ~Vincent napisał(a): > To wstyd mi za te uczelnie, że mają absolwenta z taką wiedzą, słownictwem(nie pomyl ze słownikiem), stylem konwersacji i kokaboranta z takimi typami jak podradomski oszust, hahaha
Wstyd to powinno być jedynie tobie samemu przed sobą i przed twoimi rodzicami, że ich tak bardzo zawiodłeś. Nie marnuj mojego czasu ok?
Człowieku - CHYBA DWA razy napisałem, że to Wrona; potem DOCZYTAŁEM i od tego czasu pisze, że WRONA lub ktoś z jego rodziny. Zakup był wg schematu insidera - czyli osoby, która MUSI informować o ruchu w akcjach.
Nie chce mi się sprawdzać, która z tych pożyczek była tak dana, ale bylo na to ESPI.
Jeszcze raz pytam - po co mają te pożyczki spłacać?
Wyobraż sobie że to ja pożyczyłem te pieniądze, mam 3 kosy na grunt w ZG, proponuję wzajemną redukcję roszczeń......
Ty ciągle myslisz, że tu stoi tłum by ci zrobić dobrze......
Pan Z mając do wyboru.... zarobić 999.999 zł i pozwolić innym zarobić 1.000.000 lub zarobić 1.000.000 zł, a innych wykiwać......
wybierze oczywiście to drugie - ma o to sprawę w sądzie
Jak myślisz, ze cały świat chce ci zrobić dobrze, to kup sporo prezerwatyw i nawilżacz, byś nie złapał AIDS i byś mógł usiąść.
Z. dał X dowodów że dba wyłącznie o swoje.......
Jesteś jak ta panna od pewnego piłkarza, co płacze, że ją piłkarz zdradza, a do łóżka mu wskoczyła, jak poprzednia panna poszła zrobić siku
Człowieku, zejdź na ziemię. Akcje pożyczał szef szajki, oszust Z. swoim pieskom, żeby po raz kolejny zarobić na ulicy!
Nie przewidział, że KNF i prokuratura pokrzyżuje mu plany.
Nikt tu nie będzie robił dobrze mnie czy akcjonariuszom.
To oni muszą ratować swoją d.
A przy założeniu, że Z. mając nóż na gardle faktycznie sprzedał swoje udziały w Zastal(teraz PGF) - nie można tego wykluczyć, patrz kto to Janik (człowiek z zewnątrz) będzie jeszcze ciekawiej.
Z. i jego pieski będą pod presją Janika, który musi ich windykować w przypadku zwłoki że zwrotem, a dodatkowo wszyscy będą pod presją kar knf.
Wg waszych teorii o pożyczce, na której - jak rozumiem można zarobić miliony, macie schemat bardzo prosty, i wam go tłumaczę: idziecie do banku, bierzecie kredyt, pod zastaw tych akcji co macie, zakładam, że każdy ma warte z poł miliona mieszkanie, i bierzecie kredyt..... Potem przekonuje rodziców, panny itp itd
Kredyt na co ? cichy wykup akcji tutaj.......
I opowiadacie, że to zaraz Pierre Dolnie i cichutko robicie skup akcji. Kredyt na te 8% na 2 miliony po prostu z pensji obsługujecie.\
Jaki jest wasz sens podbijania kursu od kilku lat, skoro tu trzeba siedzieć cicho jak pod miotłą? Skoro to taki biznes.
Ja wiem, że dla ciebie biznes ogranicza się do wynajmu lub kredytu 2 mieszkań.
Ale tu miał byc klasyczny wał gpw, gra na krótko pożyczkami i rolowanie tych pożyczek tańszym akcjami z nowej emisji. To wal znany od laaaaaat, poczytaj o Petrolinvest Krauzego i jego amerykańskich inwestorów fundusze GEM. Niech ci opowie podradomski piesek o wałku na INM, funduszu Joyfix i rolowaniu sprzedawanych akcji przez prezesa, nowymi emisjani, tam poszli z wałem na maxa bo rolowali wzajemnym podarunkami akcji za free(handel powietrzem) haha.
Tu miało być tak samo, ale!!!! nie dopuści im akcji serii D.... Bo przejrzeli wałki Z., który jest na widelcu knf i obrabia go prorok.
Reasumując 10,4 mln akcj w obrocie, a do oddania 4,19mln
Patrzac co tu robi z kursem zaciąg 300 k akcji, niech każdy sobie odpowie, co będzie się działo przy skupię tych milionów, hahaha
To że cie wy.....mali na Molmedica to my juz doskonale wiemy :)
Ty masz jakąs traumę człowieku :)
Ale w sumie czemu się dziwić skoro utopiłeś oszczędności życia w trefnych obligacjach Molmedica.
Wez nam chłopie lepiej wytłumacz jak można być takim głupim i kupować obligacje korporacyjne jakiegoś gniota z New Connetu. Bo ja jestm bardzo ciekaw czym się kierowałeś kupując te obligi :) Ta spółka leciała na stratach ....
I teraz w ramach zemsty na panu Z. postanowiłeś zohydzać wszystkie spółki z całej grupy Zastala :)
To jest ten twój prywatny interes który tu uskutecznisz..
Tyle że to nic nie zmieni :) Bo to ciebie wy.....mali bez mydła i tej kasy juz nie odzyszkasz. Pogódz się więc z porażką i daj innym zarabiać :)
Ależ robili to w innych społkach, i dokładnie wiem jak to wygląda więc mnie nie pouczaj. Wiem - na czym polega biznes z podmiotami zależnymi od Z.
I weyobraż sobie, że jeśli prorok ich w końcu dopadnie, a oszukani w topmedicalu rzeczywiście przycisneli politycznie, to NIKT z obu stron umowy pożyczki nie będzie domagał się rozliczenia transakcji,
Dziś zrozumiałeś, że im lepiej połacić kary,
a kiedyś zrozumiesz - że jeśli opisany przez ciebie mechanizm jest prawdziwy - to ani Z. ani osoby, którym pożyczono akcje nie są zainteresowane, by sie o to procesować...... bo im kolejny wyrok nie jest potrzebny
chlopcy w molmedica to inny wałek niż topmedical.... jal przyszło co do czego to ich zostało kilku, możesz sobie przeglądnać forum ja tam jestem pod tym nickiem i starym...... łatwo rozpoznać, bo nikt na forum bankiera nie zna tak dobrze polskiego jak ja, by pisać zdania współrzędnie złożone, okolicznikowo przyczyny.
Podobne zresztą wpisy jak tu - znajdziesz nawet zachęcające mnie do tego bym uczestniczył w sporze - a ja popdobnie jak tutaj, nigdy nie miałem akcji tamtej spółki. W topmedical masz ludzi umoczonych, w molmedica jak tutaj niewielkie kwoty
Ale co mnie jakieś topemedical i molmedica ochodzi ?
Człowieku to jest inna spółka, inny biznes. Tu wrona nikomu nie wciskał trefnych obligów jak Tobie na Molmedica :)
Bilans wyczyszczony z trefnego badziewia więc gląby szorciarskie w zasadzie nie mają pod co zaniżać, a każde ich sztuczne zaniżanie kończy się zbieraniem papieru przez ulicę co oddala ich od celu czyli odkupu akcji :)
Odpowiedz na pytanie a nie robisz jakeiś uniki.
PONAWIAM ZATEM:
Czym się kierowałeś kupując trefne obligi korporacyjne krzaka z New Connet za oszczędności życia ???????????????
1. realnie prowadzoną inwestycja bedącą dla mnie zabezpieczeniem na 1 miesjcu, 2. gwarancją w postaci nieruchomości w ZG 3. trzema kosami PGF 4. określiłem ryzyko na poziomie średnio-wysokim i ograniczyłem wpłatę do 5% środków W tym czasie molmedica posiadała doświadczenie w budowie podobnych obiektów potem jeden z nich zniknął z bilansu, no ale moje zabezpieczenie odnosiło się do konkretnej działki. co ciekawe galeria handlowa cześciowo działa, ale odkąd zaczęliśmy dostawać czynsze, to umowy zostały aneksowane. Na szczeście dla nas - z wadą prawną /na datę aneksu inna była reprezentacja/ i tak zabawa wygloąda.
Mam sporo innego majątku dużo gorzej zabezpieczonego: mieszkania czy samochody
może sobie poczytaj jaka to była emisja, i jak mało kasy stanowiło 50%. Zresztą szczegoły emisji gdzieś w sieci są to sie możesz dowiedzieć jaka była kwota, jakie wpisowe, ile osób zakupiło itp itd. Tam sie nie dało wpłacić 50% środków. Odzyskałem do tej pory chyba 12% w postaci czynszów.
Centrum stoi, działki w ZG też, pgf działa. PGF ma inny majątek.....
Zawsze ktoś kto ma oddać akcje oze costam może to i owo zrobić w oparciu o oczywiste zobowiązania pgf......
Te pieniądze są tak lekko licząc 20 razy bardziej bezpieczne niż wasze akcje.... Wy macie jedyny plus możecie to wywalić. Ja miałem w tym roku 1 ofertę wykupu - ale ją odrzuciłem
Dnia 2023-09-17 o godz. 14:48 ~Vincent napisał(a): > A co ma PGF do twoich należności? Może jeszcze akcjonariuszy oze w nie wciągniesz, hahahaha
1. 3 kosy od Zastalu 2. konkretne działki w ZG
oczywiście była propozycja przekształcenia zobowiązań w akcje spółek z rodziny pgf. co prawda cena była dość interesująca, jeśli pamiętam 1/10 zlotówki - ale nikt jakoś nie chciał 1 miejsca w roszczeniach zamienić na akcje.
Ależ oczywiście jesli ktoś byłby dłużny wobec PGF i by płacił gotówką, za swoje zobowiązania wobec pgf - to ja i jak sądzę reszta porozumienia chetnie w to wejdzie, ale nie na komicznym poziomie - jak ostatnio 40%.
Nie przypominam sobie w raportach, żeby pgf konsidowal momeciśtam, a zwłaszcza wspominał o jakichkolwiek jej zobowiązaniach czy odpisach.
Jak znam życie i Z. adresatem twoich roszczeń jest już Berdyczów, a konwersję akcji które Ci proponowało to spółka "Daremny Trud" hahaha
molmedica miała kiedyś 2 galerie.... i tak nie znajdziesz, że 1 "znikła" /i ludzie nie są w stanie sie złożyć po groszu od akcji, by to zaskarżyć, choć już poszła dalej/. moim zdaniem zobowiązania typu 777 wynikają ze statutu - nie musisz mieć ESPI czy w dokumentach. Jest paragraf typu, ze zarząd może udzielić zabezpieczania do kwoty.... /u nas chodziło o 50% powyżej 12 mln/ czyli faktycznie o 6 mln /choć kosa jest open/, i pewnie dlatego dorzucili działki, by się miescić w kwocie. Nam przesłano notarialny skan zobowiązania.
Ja to mogę zbyć za ok 25-40% nominału, zreszta deko mi żal, bo pierwotnie podstawiona spółka proponowała 60% - co uznałem za zbyt duży wał.....
Centrum stoi - jestem tam pierwszy w kolejce - tyle, ze Z. woli by nikt nic nie odzyskal, skoro wypadł z wałku. ale przez 7,5 roku mieli pisowską kryszę, a teraz prorok zmienił zdanie
Jak można skumać się z takimi wspólnikami jak Z., by pożyczać im kasę na ich interesy??? Potem, płacz, obwinianie wszystkich o wszystko w tym OZE. No i... 3 kosy na pamiątkę:)
W przypadku wcześnie urodzonego prawnuka, może to nie był dobry przykład:) W pewnym wieku niektórzy chcieliby by ktoś im się zaopiekował kobitą, a tu nie ma lekko:)
? a kto powiedział, że nie poszedłem. Centrum istnieje Zastal stracił nad nim kontrolę, wywinął się - naszym zdaniem - fikcyjną umową.
Pieniądze są na tyle marginalne, że 20 lat mogę czekać, choć bedzie nieprzyjemnie, bo mi pójdzie wtedy wszystko na pita i zamiast głupich 19% poleci 32 albo 41% podatku
Dzieci każdy inwestujący w korporaty wie, że tu nie ma tego groszowego zabezpieczenia BFG, i albo sie kupuje fundusz korporatowy, albo sie buduje własny portfel. Ja na dziś mam z korporatów odsetki średnio 3 razy w tygodniu, i 20% z tego co przyjdzie traktuje jako możliwą stratę, bo po to się kupuje innstrumenty na 12-13%, a nie bierze lokaty w banku. Choć teraz /od 3 lat/ wygrywają i tak obligacje 10 letnie
Prawnuk nie ma pojęcia o spółce ty za to je masz ha ha ha :
"Autor: ~odp [84.205.172.*] 2023-09-14 16:35 Opublikowano przy kursie: 0,90 zł , zmiana od tamtej pory: 3,56% Re: pyrki wy wiecie nie? Zegar tyka, a KNF was obserwuje Pierwsza rata wrzesień 23, g.(łąbie, wystarczy poczytać, ale w monitorach tego nie ma:) Przy 1,2 super zysk, ale i tak oddam pyrom po 5"