Dnia 2023-08-07 o godz. 10:24 ~Bella10 napisał(a): > Może i śmieszne tylko dla kogo....
Jak to dla kogo śmieszne? Jeszcze się pytasz? Serio?
Dla niego śmieszne. To oczywiste. Dla "Kubicy" śmieszne, zwłaszcza o tej porze https://youtu.be/jAG4XXCOj48?t=169
Nie widziałeś wcześniej? No to sorryyy... Ale sam sobie jesteś winien. A było śpiewane przecież, oj było. Nie raz, nie dwa, a trzy razy https://www.bankier.pl/forum/temat_this-is-not-a-convoy-this-is-a-dream,61631123.html
PS. Przy okazji zapytam. Kto wyskoczył przy 25.20... i odjechał w siną dal ?
Przecież 100zł za akcję to dopiero 120mln zł kapitalizacji a tu będzie Alaskan + DLC i American Motocycle Simulator. Gry które mogą przynieść więcej przychodu niż kilkukrotna kapitalizacja.
Ja obstawiam wycenę akcji po Alaskanie na 150-160zł za akcję. Potem wychodzą 2 DLC, które już robią i potem American Motocycle Simulator którego ludzie przyjeli entuzjastycznie na testach.
Dnia 2023-08-07 o godz. 10:41 ~ATS napisał(a): > Przecież 100zł za akcję to dopiero 120mln zł kapitalizacji a tu będzie Alaskan + DLC i American Motocycle Simulator. Gry które mogą przynieść więcej przychodu niż kilkukrotna kapitalizacja. > > Ja obstawiam wycenę akcji po Alaskanie na 150-160zł za akcję. Potem wychodzą 2 DLC, które już robią i potem American Motocycle Simulator którego ludzie przyjeli entuzjastycznie na testach.
posluchalem tej niedojdy zwyrodnialca i zrobilem koleczko ale nie w ta strone co potrzeba sprzedalem po 17 odkupilem po 23,96 madre toto ?! ....najlepsze ze odpoczatku pisalem ze kolka nie bedzie tym razem .... ale kolarz mnie zlamal psychicznie widziecie mozna miec racje i nie zarabiac na rynku...wazna jest mocna psychika i nie dawanie sie podpuszczac mniej madrym od siebie samego....pora powiedziec sobie wprost to ja mialem racje a zwyrodnialec sie mylil...ale co z tego skoro nic na tym nie zarobilem no nic jak dla mnie to teraz w zasadzie pewne wzrosty w okolice ATH tak to widze....
Przy takiej tak niskim udziale akcji w obrocie łatwo pociągnąć kurs pare set procent do góry i na to liczę :) Kupowałem akcje w crowdzie i na dołku, bo wierzę że AMS i ATS wzbudzi bardzo wielkie zainteresowanie. Nie bez przyczyny wydawca wkłada 5mln euro w projekt gdzie kapitalizacja spółki wynosiła 15 mln zł xD Tutaj musi być wzrost do 100 mln zł kapitalizacji
Tutaj kupienie 1 tys. akcji za 20 tys. podbija kurs o parę złotych - a co będzie po ogłoszeniu premiery .... [ tak samo działa w drugą stronę - tylko kto teraz sprzedaje akcje... ].
xyz - normalnie mistrz giełdy z Ciebie. Takiego Jonasza dawno nie widziałem - jak ostatnio namawiałeś na kupno przy 19 zł to cofnęło się na 11 zł, teraz sprzedałeś po 17-18 i wieszczyłeś cofkę to wystrzeliło w górę i odkupiłeś po 24 zł. Ciekawe co zrobisz jak jeszcze spadnie o 20-30%:D
Zamiast się wymądrzać i kierować emocjami, trzeba było przyjąć jakąś strategię z docelowym poziomem.
Jak słuchasz randomowego gościa z forum i na tej podstawie podejmujesz decyzje inwestycyjne, to z całym szacunkiem, ale nie będziesz mi dawał rad czy robić kółka czy nie:)
Btw. martw się lepiej o siebie. Pomimo robienia kółek mam jeszcze żelazny pakiet w postaci 50% akcji, czego ty nie zrobiłeś i musiałeś odkupywać 30-40% wyżej. No a teraz mnie cieszą zarówno wzrosty jak i spadki, a ty musisz trzymać kciuki żeby rosło.
P.S. Granie całym pakietem jest pierwszą oznaką początkującego inwestora, tak więc się nie wymądrzaj;) Jakbyś sobie podzielił liczbę akcji na pakiet do kółek i do trzymania to być nie skakał teraz jak zając goniąc pociąg. Ale akurat tej rady wolałeś nie słuchać.
Jestem tutaj od listopada zeszłego roku jak była ta chryja z byłym prezesem, dlatego wiem na pewno więcej o spółce niż ty megalomanie. Ja po prostu w przeciwieństwie do Ciebie nie piszę tutaj za dużo. Czasami włączam się jak wątek jest ciekawy lub dla rozrywki jak ktoś zaczyna udawać polskiego Warrena Buffeta:)
Dużo emocji we wpisach, reagowanie impulsywne na ruchy kursu, przeświadczenie o swojej nieomylności po kilku udanych zagraniach i mocne sugerowanie się wpisami innych zamiast własnym rozumem i strategią. Brak doświadczenia po prostu krzyczy z każdego twojego wpisu i tego nie zmienisz:)
Chwalenie się ilością posiadanych akcji i dokładną kwotą zarobku zamiast procentowym wskaźnikiem stopy zwrotu z inwestycji, to też oznaka początkującego inwestora. Poza tym sam pisałeś, że miałeś tutaj 1,5 tys. akcji, więc już przestań się ośmieszać z tymi milionami.
Zresztą to, że zrzucasz swoją błędną decyzję o sprzedaży wszystkiego na jakiegoś randoma z forum przesądza jak dla mnie sprawę.
P.S. Mam przeczucie, ze zniknąłeś z forum po tym ogłoszeniu sprzedaży, żeby później po spadku kursu tryumfalnie powrócić i pokazać jaki to nie jesteś przewidujący. Nie wyszło tym razem ale próbuj dalej, może tym razem wywróżysz wzrosty. Wbrew pozorom życzę tego zarówno Tobie jak i sobie chociaż osobiście podejrzewam, że tak gładko to nie pójdzie:)
Wprawdzie Free popełnił błąd robiąc kółko częścią swoich akcji w tak oczywistym do odczytania momencie, co - pozwolę sobie przypomnieć - pisałem jakiś tydzień temu.
Ale xyz wyszedł na totalnego cymbała - pisał o swojej mocnej psychice, że on tu zarobi setki procent, że nie odda ani jednej akcji, a w międzyczasie... wyprzedał się z wszystkiego przed największym wystrzałem XD A teraz, być może, kupił na lokalnej górce. No faktycznie, geniusz giełdowy na jakiego się kreował.
Dnia 2023-08-07 o godz. 22:45 yarecky_inv napisał(a): > Pozdrawiam dwóch bohaterów tego forum :D > > Wprawdzie Free popełnił błąd robiąc kółko częścią swoich akcji w tak oczywistym do odczytania momencie, co - pozwolę sobie przypomnieć - pisałem jakiś tydzień temu. > > Ale xyz wyszedł na totalnego cymbała - pisał o swojej mocnej psychice, że on tu zarobi setki procent, że nie odda ani jednej akcji, a w międzyczasie... wyprzedał się z wszystkiego przed największym wystrzałem XD A teraz, być może, kupił na lokalnej górce. No faktycznie, geniusz giełdowy na jakiego się kreował. > > A tak serio - godny pożałowania mitoman.
pewnie co to zrobic razy 24 kapitalem w 3 lata hahaha srednia 23.40 obecnie wolalem wskoczyc juz bo nie mam pewnosci ze nie odjedzie zdaje sobie sprawe z tego ze troche mozemy sie pokisic na poziomie 20-25 ale rownie dobrze moze dzisiaj byc atak na 30...bo moze byc wystarczy ze sternik usunie batony z 25 i pociagnie wyzej ...tak samo bylo w piatek/poniedzialek....ja dlatego sie wyprzedalem bo widzialem dokladana stale podaz na 18...ale to byla tylko zmylka w rzeczywistosci po 17 zostala zrobiona reakumulacja + symulka podazy na 18-19 PLN w rzeczywistosci byla zbiorka...potem jak sternik uznal ze ma wystarczajaco usunal podaz z okolic 18-20 i sam pociagnal wyzej...ksiazkowe zagranie...w sumie sie go spodziewalem o czym pisalem wczesniej mimo ze pod wplywem impulsu zwyrodnialca i obserwacji arkusza + reakcji zagralem inaczej ...a wskoczylem bo teraz dla mnie to juz wzrosty sa pewne wczesniej faktycznie bylo ryzyko kolka chociaz osobiscie w nie nie wierzylem mimo iz sprzedalem pakiet zmylili mnie arkuszem zlecen i tym ze jak pchalem kurs do gory dostawiali zlecen sprzedazy...myslalem ze serio chca tam sprzedawac (po 18) w rzeczywistosci to byla tylko zmylka...dlatego tez pojedziem duzo wyzej bo nikt nie robi reakumulacji po 17 zeby wywalic po 22-25...moim zdaniem podjedziemy minimum pod 40 PLN. Moj przypadek pokazuje ze mamy doczynienia z bardzo cwanym sternikiem i obserwacja arkusza zlecen nie ma tutaj moim zdaniem wiekszego sensu. bo pakiety sa randomowo usuwane /dostawiane...sternik decyduje...obserwacja arkusza bezsens totalny
dlatego dobra rada nie patrzcie w arkusz jak mnie wykiwali to was ograja bez problemu tu nalezy grac w mysl schematu arkusz sobie kurs sobie zwiazku brak
Dnia 2023-08-08 o godz. 08:11 ~xyz napisał(a): > Dnia 2023-08-07 o godz. 22:45 yarecky_inv napisał(a): > > Pozdrawiam dwóch bohaterów tego forum :D > > > > Wprawdzie Free popełnił błąd robiąc kółko częścią swoich akcji w tak oczywistym do odczytania momencie, co - pozwolę sobie przypomnieć - pisałem jakiś tydzień temu. > > > > Ale xyz wyszedł na totalnego cymbała - pisał o swojej mocnej psychice, że on tu zarobi setki procent, że nie odda ani jednej akcji, a w międzyczasie... wyprzedał się z wszystkiego przed największym wystrzałem XD A teraz, być może, kupił na lokalnej górce. No faktycznie, geniusz giełdowy na jakiego się kreował. > > > > A tak serio - godny pożałowania mitoman. > > pewnie co to zrobic razy 24 kapitalem w 3 lata hahaha srednia 23.40 obecnie wolalem wskoczyc juz bo nie mam pewnosci ze nie odjedzie zdaje sobie sprawe z tego ze troche mozemy sie pokisic na poziomie 20-25 ale rownie dobrze moze dzisiaj byc atak na 30...bo moze byc wystarczy ze sternik usunie batony z 25 i pociagnie wyzej ...tak samo bylo w piatek/poniedzialek....ja dlatego sie wyprzedalem bo widzialem dokladana stale podaz na 18...ale to byla tylko zmylka w rzeczywistosci po 17 zostala zrobiona reakumulacja + symulka podazy na 18-19 PLN w rzeczywistosci byla zbiorka...potem jak sternik uznal ze ma wystarczajaco usunal podaz z okolic 18-20 i sam pociagnal wyzej...ksiazkowe zagranie...w sumie sie go spodziewalem o czym pisalem wczesniej mimo ze pod wplywem impulsu zwyrodnialca i obserwacji arkusza + reakcji zagralem inaczej ...a wskoczylem bo teraz dla mnie to juz wzrosty sa pewne wczesniej faktycznie bylo ryzyko kolka chociaz osobiscie w nie nie wierzylem mimo iz sprzedalem pakiet zmylili mnie arkuszem zlecen i tym ze jak pchalem kurs do gory dostawiali zlecen sprzedazy...myslalem ze serio chca tam sprzedawac (po 18) w rzeczywistosci to byla tylko zmylka...dlatego tez pojedziem duzo wyzej bo nikt nie robi reakumulacji po 17 zeby wywalic po 22-25...moim zdaniem podjedziemy minimum pod 40 PLN. Moj przypadek pokazuje ze mamy doczynienia z bardzo cwanym sternikiem i obserwacja arkusza zlecen nie ma tutaj moim zdaniem wiekszego sensu. bo pakiety sa randomowo usuwane /dostawiane...sternik decyduje...obserwacja arkusza bezsens totalny
To Ci powiem, że kównianą masz średnią, jak 23.40:-) Bo gdybyś mniej elaboratów na forum pisał, a więcej YT oglądał to byś wiedział, że ten sternik-cwaniak jak go nazwałeś będzie ciągnął do !25! jak tylko dostanie zielone światło https://www.bankier.pl/forum/temat_jedz-na-zielonym,61372947.html
A tak to teraz z tą średnią 23 musisz żyć, gdy będzie bujać. A i ucieczka w razie "W" nie będzie taka bezbolesna. Życie...
Pozostaje jeszcze ustalić kto będzie Bałwanem, no ale to przy następnej transmisji... 10-4, 10-4
Kosiarz tylko widzisz ja popełniłem kardynalny błąd nie przeczę ale mimo wszystko całościowo na road jestem w tym roku na mocnym Plusie co prawda te 10-12 tysięcy zarobione na road to dla mnie grosze ale zważając na to że gram tu pakietem Ok. 20k złotówek to chyba nie tak źle? Zobaczymy gdzie wywalę te akcje ze średnia 23.40 ale obstawiam że wysoko... ale i tak jestem rozczarowany liczyłem że łącznie zarobie 400-500 % na road w tym roku a już po tych błędach mi wychodzi że jednak 150-200% max będzie no chyba że alaskan zrobi ale urwał no to wtedy może wyciągnę te swoje 500%
Dnia 2023-08-08 o godz. 08:11 ~xyz napisał(a): > Dnia 2023-08-07 o godz. 22:45 yarecky_inv napisał(a): > > Pozdrawiam dwóch bohaterów tego forum :D > > > > Wprawdzie Free popełnił błąd robiąc kółko częścią swoich akcji w tak oczywistym do odczytania momencie, co - pozwolę sobie przypomnieć - pisałem jakiś tydzień temu. > > > > Ale xyz wyszedł na totalnego cymbała - pisał o swojej mocnej psychice, że on tu zarobi setki procent, że nie odda ani jednej akcji, a w międzyczasie... wyprzedał się z wszystkiego przed największym wystrzałem XD A teraz, być może, kupił na lokalnej górce. No faktycznie, geniusz giełdowy na jakiego się kreował. > > > > A tak serio - godny pożałowania mitoman. > > pewnie co to zrobic razy 24 kapitalem w 3 lata hahaha srednia 23.40 obecnie wolalem wskoczyc juz bo nie mam pewnosci ze nie odjedzie zdaje sobie sprawe z tego ze troche mozemy sie pokisic na poziomie 20-25 ale rownie dobrze moze dzisiaj byc atak na 30...bo moze byc wystarczy ze sternik usunie batony z 25 i pociagnie wyzej ...tak samo bylo w piatek/poniedzialek....ja dlatego sie wyprzedalem bo widzialem dokladana stale podaz na 18...ale to byla tylko zmylka w rzeczywistosci po 17 zostala zrobiona reakumulacja + symulka podazy na 18-19 PLN w rzeczywistosci byla zbiorka...potem jak sternik uznal ze ma wystarczajaco usunal podaz z okolic 18-20 i sam pociagnal wyzej...ksiazkowe zagranie...w sumie sie go spodziewalem o czym pisalem wczesniej mimo ze pod wplywem impulsu zwyrodnialca i obserwacji arkusza + reakcji zagralem inaczej ...a wskoczylem bo teraz dla mnie to juz wzrosty sa pewne wczesniej faktycznie bylo ryzyko kolka chociaz osobiscie w nie nie wierzylem mimo iz sprzedalem pakiet zmylili mnie arkuszem zlecen i tym ze jak pchalem kurs do gory dostawiali zlecen sprzedazy...myslalem ze serio chca tam sprzedawac (po 18) w rzeczywistosci to byla tylko zmylka...dlatego tez pojedziem duzo wyzej bo nikt nie robi reakumulacji po 17 zeby wywalic po 22-25...moim zdaniem podjedziemy minimum pod 40 PLN. Moj przypadek pokazuje ze mamy doczynienia z bardzo cwanym sternikiem i obserwacja arkusza zlecen nie ma tutaj moim zdaniem wiekszego sensu. bo pakiety sa randomowo usuwane /dostawiane...sternik decyduje...obserwacja arkusza bezsens totalny
Naprawdę dziwię się, że jesteś zaskoczony tym, że sternik-cwaniak (jak go nazwałeś) ukrył się ze swoimi zamiarami i ograł miśki koncertowo. Gdybyś mniej elaboratów na forum pisał, a więcej YT oglądał to byś wiedział, że tak będzie bo było o tym w stosownym miejscu: https://www.bankier.pl/forum/temat_this-is-not-a-convoy-this-is-a-dream,61631123.html
Yarecky - nie powiedziałbym, że zrobiłem błąd. Po prostu zrealizowałem swoją strategię wychodzenia częścią pakietu na danych poziomach. Ty trzymasz wszystko do końca i ok. Każdy gra tak jak lubi.
Ja tak jak już pisałem wielokrotnie mam pakiet pod kółka i żelazny pod premierę. Dzięki temu nie martwią mnie ani wzrosty ani spadki. Oczywiście wolałbym żeby trochę spadło, bo dopiero po odkupieniu tego co sprzedałem można by mówić o kółku, ale jak nie wyjdzie to nie będę płakał. Na każdej z transakcji miałem minimum 40% zysku (podkreślam, ze chodzi o minimum), więc całkiem niezła stopa zwrotu biorąc pod uwagę że ostatnie zakupy robiłem jakiś miesiąc temu.
P.S. Wiesz, też nie udawaj takiego mędrca, bo jednak ja zrobiłem sobie po drodze trzy kółka w okolicach 30-50%, więc jakbym to twardo trzymał to miałbym o wiele mniej akcji. I wcale się nie zdziwię jak po drodze do premiery jeszcze uda mi się cos zakręcić, bo jednak mam zlecenia do poziomu 40 zł, więc liczę na to że spokojnie jeszcze coś uda się odkupić z tych akcji na jakiejś korekcie.
Też obrałem podobną strategię jak Ty odkąd na Lubawie miałem 40% prawie i stwierdziłem, że poczekam do 5 zł oczywiście nie doczekałem się i z 40 zrobiło się niecałe 10 Xd. Nie zawsze opłaca się trzymać zwłaszcza na naszym bananie. Road i Movie też część zrealizowałem i prędzej czy później jakaś korekta raczej powinna być, RSI już jest bardzo wysoko i pod dalsze wzrosty wręcz byłoby wskazane żeby się trochę ostudziło.
Nie zdziwią mnie chamskie wzrosty do nieba wiedzą że mało osob ma papier ...po co mają dać wam kupić taniej ? Dlatego kupowalem wczoraj na chybcika Tak się gra na mało płynnych spółkach... aczkolwiek może być też chwila krecenia się po 20-25 zobaczymy 50 na 50 daje ale raczej skłaniam się ku dalszej wywalce do góry
Oni wiedzą że tu większość ma mentalność kolarzy i wiedzą że większość jest odcięta od akcji no to co będzie? Klasyka tematu Nie wiem ale się domyślam....
Wiesz patrząc po obrotach widać, ze tutaj na razie kurs rozgrywa co najwyżej jakaś drobnica taka jak my. Może to xyz w końcu jest milionerem a jak sam przyznał lubi odkupywać sprzedane przez siebie akcje 30-40% wyżej:)
Twoje ego tak ucierpiało od tego stwierdzenia, że zrobiłeś BŁĄD? Ojej.... Sprzedałeś połowę akcji przed największym wystrzałem, więc już nie udawaj takiego wybitnego stratega. I ch mnie obchodzą twoje wcześniejsze ruchy. Nie rozumiesz, że odnosiłem się do ostatniej decyzji? Więc przestań już się tak głupio bronić.
Jak już mówiłem nie zrobiłem błędu, bo realizuję swoją strategię gdzie mam docelowy zysk z inwestycji. Błędem byłoby jakbym sprzedał część akcji z żelaznego pakietu pod wpływem emocji przed premierą.
Ja osobiście czuję sporą satysfakcje z tego jak rozegrałem tę spółkę, ale może to dlatego że nie jestem typem gościa który martwi się utraconymi korzyściami tylko cieszy z tego co udało mu się zarobić. Obecnie gram sobie akcjami, które miałem dzięki poprzednim kółkom, zarobiłem na nich jeszcze ok 50-60%, więc powiem że jestem zadowolony. Tym bardziej, ze nie wiadomo kiedy przyjdzie tutaj czas na korektę i jak będzie głęboka, może jeszcze ten kapitał trochę tutaj popracuje.
Mogę jedynie przyznać, że sprawdziły się twoje przewidywania co do ruchów kursu i że błąd popełnił megaloman xyz, który sprzedał pod wpływam wpisów gościa na forum. Jakbym odwalił to co on i odkupywał 30-40% wyżej niż sprzedałem, to wtedy mógłbym przyznać że zrobiłem niezła głupotę.
P.S. Ja z kolei widzę, ze wyrażenie "nie rób z siebie takiego mędrca" zadziałało na Ciebie jak płachta na byka, bo poziom kultury wypowiedzi zleciał nagle na łeb na szyję. Jeżeli tak to Ciebie zabolało to masz moje przeprosiny.
Błąd to kategoria obiektywna. To, że jesteś zadowolony ze swojej gry, to wyłącznie twoje odczucia. Gdybyś nie sprzedał połowy akcji tydzień temu, a w tym momencie, to byś zarobił dużo więcej pieniędzy. Więc to był błąd. I tyle. Nie jesteś w stanie temu logicznie zaprzeczyć.
Rozśmieszyła mnie twoja kurczowa potrzeba zachowania wizerunku osoby nieomylnej, stąd mój poprzedni komentarz. Nie spodziewałem się takiej obrażalskiej reakcji, bo nie było ku temu powodów. Chyba, że w istocie uważasz się za osobę nieomylną. Ale zwracam uwagę, że nawet taki mitoman jak xyz przyznał się do błędu. Chociaż mam wątpliwości czy ktoś się teraz pod niego nie podszywa...
Dobra zakończę tę dyskusję jednym prostym pytaniem - robisz kółka czy nie?
Jeżeli tak, to na pewno wiesz jak to wygląda ze sprzedażą i odkupieniem. Czasami kurs jest wyżej niż sprzedałeś ale wraz z upływem czasu odpowiednio się koryguje i możesz je odebrać niżej. Na ostatniej podbitce sprzedawałem akcje w granicach 16-18 zł i odkupiłem je potem w okolicach 11-13 zł. Zgodnie z Twoimi poglądami pewnie zrobiłem błąd, bo mogłem sprzedać na lokalnym peaku w okolicach 19 zł i odkupić nawet poniżej 11 zł. Zapewne była taka szansa, ale nie jestem Hanusenem:)
Miałem tez pakiety wyżej, ale nie dojechali do nich. W ostatnich dniach (choćby dzisiaj) zrealizowała mi się cześć pakietów, ale nie wszystkie. Może znowu będzie cofniecie na niższe poziomy i uda się odkupić. Tego człowiek nigdy nie wie. Tak na marginesie to nie wiem skąd wziąłeś to, ze sprzedałem 50% posiadanych akcji skoro pisałem już kilka razy wyraźnie, ze akcje pod sprzedaż na kółka mam ustawione do 40 zł w mniejszych pakietach:)
Jeżeli jednak nie robisz kółek, no to wybacz, ale nie za bardzo masz autorytet żeby pouczać mnie o robieniu błędów, bo na bazie transakcji z ostatniego pół roku zwiększyłem swój pakiet posiadania o jakieś 80%. Jakbym siedział i nic nie robił to miałbym mniej niż mam obecnie po sprzedaży. Czyli wynika z tego, że nierobienie kółek było olbrzymim błędem w odpowiedniej perspektywie czasu:)
Na koniec dodam jeszcze, że wydajesz jednoznaczne oceny ruchów z ostatnich dni, ale żeby je prawidłowo ocenić, trzeba mieć odpowiednią perspektywę czasu. Za kilka tygodni okaże się czy robienie kółek było złym pomysłem, bo dopiero wtedy zobaczymy czy udało mi się odkupić akcje czy nie. Jeżeli nie będzie żadnej korekty to nie będę miał problemów z przyznaniem się do złej oceny potencjalnych ruchów na kursie:)
P.S. Co do "obrażalskości" to radzę ci żebyś przeczytał swojego poprzedniego postu. Zwykłe "nie udawaj mędrca" doprowadziło do naprawdę sporego spadku kultury wypowiedzi.
Zauważyłem, ze po moich przeprosinach poziom znowu się podniósł i obyło się bez wulgaryzmów z Twojej strony, chociaż osobiste wycieczki jeszcze zostały, ale to nic ja wbrew twoim sugestiom nie jestem obrażalski, dlatego pomijam takie zaczepki ad personam w dyskusji:)
sluchaj kolego free bardzo krociotko napisze twoj problem z wiarygodnoscia polega na tym ze od 15 naganiasz na spadki a teraz piszesz o pakietach ktore masz wystawione na sprzedasz przy 40....a ja bym sie nie zdziwil jakbys w ogole nie mial akcji tylko od 15 sobie marzyl o kupnie i tak ci ciagle pociag odjezdza hahahaha i to twoje naganianie w stylu moze zaraz bedzie kolko , moze zaraz bedzie kolko tak mozna to scharakteryzowac daruj sobie bo tu sa grubsi od Ciebie i oni zadecydowali ze jedziemy do gory a Ty tu jestes tylko plotka szkoda atramentu kolego naprawde....a najlepsze jest to Twoje gadanie ze nie popelniles bledu i widzisz taka jest roznica pomiedzy nami ze ja sie umiem przyznac do bledu a Ty nie potrafisz. To podstawowa zasada umiec sie przyznac do pomylki :) . Ja z tym nie mam problemu . A co do wiarygodnosci mozna ze 40 moich watkow odkopac przy poziomach 11-12 gdzie naganiam na wzrosty...a jakby tak Twoje przesledzic to nie wiem czy bym gdzies taki znalazl a w tej hopce od 15 gdzies piszesz moze zaraz bedzie kolko moze zaraz bedzie kolko sorry ale nie pisze tak ktos kto ma poustawiane zlecenia sprzedazy do 40 zeta...brzmisz jak niezly mitoman generalnie...
A ty dalej o tych kółkach sprzed kilku tygodni/miesięcy... Czy jesteś tak mało bystry, że nie rozumiesz prostych zdań, czy problem tkwi w rozdmuchanym ego, które utrudnia myślenie? NIE KWESTIONUJĘ STRATEGII ROBIENIA KÓŁEK IN GENERE, TYLKO NAZYWAM BŁĘDEM TWÓJ OSTATNI RUCH PRZED WYSTRZAŁEM.
Ostatnie zdanie, dla innych niedoświadczonych inwestorów, bo ty już raczej nie przejrzysz na oczy: NIE ROBI SIĘ KÓŁEK W TAKIM MOMENCIE, GDY KURS JEST BARDZO NISKO, A PREMIERA ZA PASEM. To był oczywisty błąd, na którym sporo stracił samozwańczy geniusz strategii - Free.
Dnia 2023-08-08 o godz. 15:33 yarecky_inv napisał(a): > A ty dalej o tych kółkach sprzed kilku tygodni/miesięcy... Czy jesteś tak mało bystry, że nie rozumiesz prostych zdań, czy problem tkwi w rozdmuchanym ego, które utrudnia myślenie? NIE KWESTIONUJĘ STRATEGII ROBIENIA KÓŁEK IN GENERE, TYLKO NAZYWAM BŁĘDEM TWÓJ OSTATNI RUCH PRZED WYSTRZAŁEM. > > Ostatnie zdanie, dla innych niedoświadczonych inwestorów, bo ty już raczej nie przejrzysz na oczy: NIE ROBI SIĘ KÓŁEK W TAKIM MOMENCIE, GDY KURS JEST BARDZO NISKO, A PREMIERA ZA PASEM. To był oczywisty błąd, na którym sporo stracił samozwańczy geniusz strategii - Free. > > Pozdrawiam i życzę udanych kółek, kółku.
Yarecki bo im tu wbili w leb ruch 12-18 i ciagle kolarzowanie i nie umia sie przestawic co do free widac ze golas ktory nigdy dobrze na grubo papieru nie rozegral (dobrze na grubo to +150% na zagraniu) Ale w dodatku musisz tak zagrac 50% portfela minimum... wtedy jestes dobry... bo jak robisz 150% ale 2% portfela to tez jestes cienki i popelniasz blad za duzej dywersyfikacji... taki free to odrazu widac ze kreci sie bez sensu w kolko kapitalowo. Probowalem go tu nauczyc grania ale nie chcial przyjac moich nauk....Pozdrawiam
Dnia 2023-08-08 o godz. 15:48 ~xyz napisał(a): > Dnia 2023-08-08 o godz. 15:33 yarecky_inv napisał(a): > > A ty dalej o tych kółkach sprzed kilku tygodni/miesięcy... Czy jesteś tak mało bystry, że nie rozumiesz prostych zdań, czy problem tkwi w rozdmuchanym ego, które utrudnia myślenie? NIE KWESTIONUJĘ STRATEGII ROBIENIA KÓŁEK IN GENERE, TYLKO NAZYWAM BŁĘDEM TWÓJ OSTATNI RUCH PRZED WYSTRZAŁEM. > > > > Ostatnie zdanie, dla innych niedoświadczonych inwestorów, bo ty już raczej nie przejrzysz na oczy: NIE ROBI SIĘ KÓŁEK W TAKIM MOMENCIE, GDY KURS JEST BARDZO NISKO, A PREMIERA ZA PASEM. To był oczywisty błąd, na którym sporo stracił samozwańczy geniusz strategii - Free. > > > > Pozdrawiam i życzę udanych kółek, kółku. > > Yarecki bo im tu wbili w leb ruch 12-18 i ciagle kolarzowanie i nie umia sie przestawic co do free widac ze golas ktory nigdy dobrze na grubo papieru nie rozegral (dobrze na grubo to +150% na zagraniu) Ale w dodatku musisz tak zagrac 50% portfela minimum... wtedy jestes dobry... bo jak robisz 150% ale 2% portfela to tez jestes cienki i popelniasz blad za duzej dywersyfikacji... taki free to odrazu widac ze kreci sie bez sensu w kolko kapitalowo. Probowalem go tu nauczyc grania ale nie chcial przyjac moich nauk....Pozdrawiam >
Minimum 50% portfel na zagranie??? No no xyz :-))) Ty to jednak prawdziwy chłooooopak z miasta jesteś. A to twój bliźniak zapewne? https://youtu.be/H5Z3GBdyg2Q?t=59
Weź już nic nie pisz i w domowym zaciszu obracaj tymi melonami i rób kolejne x24 kapitału w 3 lata bo jeśli ktoś serio te rady potraktuje to... nawet wole nie myśleć. Wystarczy, że ciebie ogolą z tego kapitału. A wtedy wiesz co się stanie? Twoja słaba psychika wyśle maila do nadciągającej k.....upy, że spotkanie jest w spodniach.
Generalnie tak trzeba przynajmniej kilka razy w życiu zagrać żeby wiedzieć co to inwestowanie ...tu gram za kilka procent mojego kapitału obrotowego bo ta spółka jest za mała dla mnie ...ale spokojnie do 12 miesięcy będzie kolejne rozegranie na innej perle tam będę grał za 50% portfela . Jak chcesz się agresywnie bogacić musisz grubo grać...ja w 2020 raz nawet ALL IN grałem 100% portfela w jedną spółkę czy żałuję? Raczej nie bardzo zważając na to że zrobiłem Ok. 300% na tym zagraniu xD. Swoją drogą Kosiarz widzę że w słaby punkt trafiłem dywersyfikujesz się mocno synku ?. Ja szczerze na max 5 rozkładam chociaż optymalnie preferuje 3 i jak rozkładam na 2-3 spółki zazwyczaj najlepiej mi idzie ...chociaż czasem są takie casy oczywiste jak Bumech np w 2021 roku że głupota jest ALL IN tego nie grać no niestety ja Bumech za 20-25% portfela grałem do tej pory żałuję....ze nie ALL IN ...
zreszta jakbym mial 20 tysiecy w sensie jakby to byla cala moja kasa obrotowa to gralbym ALL-IN Road Studio od 12 zeta....kwestia w tym ze obecnie 20 tysiecy to jakieś 3,5% mojego kapitalu obrotowego... a w sumie to rozegranie traktuje jako rozgrzewke przed czyms naprawde duzym w pozniejszym terminie ;) Ciesze sie ze wciaz mam czujkę :P bardziej o to mi chodzilo zeby to stestowac bo mialem 2 lata przerwy w inwestycjach w gaming...a jednak tutaj(w gamingu) zarobilem najwiecej procentowo od poczatku mojej inwestorskiej historii
Dnia 2023-08-08 o godz. 17:31 ~xyz napisał(a): > zreszta jakbym mial 20 tysiecy w sensie jakby to byla cala moja kasa obrotowa to gralbym ALL-IN Road Studio od 12 zeta....kwestia w tym ze obecnie 20 tysiecy to jakieś 3,5% mojego kapitalu obrotowego... a w sumie to rozegranie traktuje jako rozgrzewke przed czyms naprawde duzym w pozniejszym terminie ;) Ciesze sie ze wciaz mam czujkę :P bardziej o to mi chodzilo zeby to stestowac bo mialem 2 lata przerwy w inwestycjach w gaming...a jednak tutaj(w gamingu) zarobilem najwiecej procentowo od poczatku mojej inwestorskiej historii
Fajnie, fajnie. Czyli prawdziwy chłopak z miasta z ciebie :-)
Yarecky - widzę, że chamstwo jednak z Ciebie wypływa elegancko, tak więc też już nie będę się hamował w stosunku do Ciebie. Jak widać z chamem trzeba po chamsku, bo inaczej takiemu kołkowi do łba nic nie dojdzie.
Dobrało się dwóch geniuszy xyz i yarecky, co wypełzli ze swoich nor po wzrostach. Jeden to totalny błazen, z którym nie warto w ogóle gadać, a drugi po prostu nie kuma prostej zależności, ze dzięki kółkom sprzed kilku miesięcy mam dwa razy więcej akcji niż na początku czyli połową mogę sobie grać bo to dodatek do wartości podstawowej. Jakbym nie robił kółek to bym ich nie miał, proste jak drut, ale do niego nie dociera, widocznie gdzieś synapsy nie stykają do końca i uważa że liczy się tylko to, że sprzedałem ostatnio akcje (dodam że z minimalnym 40% zyskiem, czyli znowu na siebie ładnie zapracowały).
Jak się człowiek sobie coś wbije do łba i uważa się za guru na giełdzie to już mu nie przetłumaczysz, że są inne sposoby rozgrywania spółki. Logika idzie na bok i będzie się upierał że mogłeś zarobić więcej jakbyś cały czas czekał, chociaż cyferki mówią co innego. Arystoteles byłby z ciebie dumny, bo byś mu pokazał nową matematykę i logikę w Twoim wykonaniu.
Już sam fakt, ze wspiera Ciebie taki geniusz jak xyz daje sporo do myślenia co do twoich argumentów i merytoryki:)
Dobra było zabawnie, ale zrobiło się nieprzyjemnie, bo jak widać niektórzy za serio traktują forum, tak więc bez odbioru. Grajcie sobie jak chcecie, jak dla mnie możecie czekać nawet do 1000 zł ze sprzedażą akcji. Wasza sprawa jak to rozegracie.
bo po wpisach yareckiego przynajmniej widac ze ma pojecie o graniu...a Ty jestes jak uczniak w przedszkolu ktory kompletnie nie kuma co sie tu dzieje i jeszcze sie wymadrzasz szukasz kolek na papierze ktory ci ich nie da wiec nie wiem co tu jeszcze robisz ...strefa kolek to bylo 12-18 wybilo ten poziom dziecko ...nie rozumiesz tego ?? nie dociera ????????? dlatego mowie i mowilem ze granie kolek generalnie jest glupie i nikt powazny tak nie zarabia bo odrazu zle programujesz swoj mozg i nastawiasz sie na male sztychy CO NA SPOLCE TAKIEJ JAK TA W CZASIE TAKIM JAK TEN JEST KRETYNIZMEM... Pojal ?
No jasne pastuchu, bo ty mogłeś robić chamskie docinki pod moim adresem, ale jak potraktowałem cię tak samo, to wyszła obrażona królewna.
Jasno pokazałeś, że dalsza dyskusja jest bezcelowa, bo jednak kompleksy uniemożliwiają ci logiczne myślenie. Ty w kółko o tym samym, o swojej WYBITNEJ strategii, podczas gdy dyskusja dotyczy tylko ostatniego ruchu.
Śmieszne jest to, że z mojej uwagi, że podczas ostatniego ruchu "zrobiłeś błąd", bo jak widać mogłeś przynajmniej kilka dni poczekać i DUŻO więcej zarobić (w tak krótkim czasie), rozdmuchałeś tego rozmiaru dyskusję, zamiast napisać np.: "Faktycznie, mogłem zostawić akcje do premiery, albo mogłem zaledwie te kilka dni poczekać ze sprzedażą, to bym na tym kółku więcej zarobił. Ale nie jest to dla mnie tak istotne, bo... <i tu mógłbyś połechtać swoje ego pisząc o swojej genialnej strategii pozwalającej na zarobienie kilku tysięcy złotych więcej>". Ale nie, bo jesteś mądrzejszy od innych, nie? Żadnych błędów nie popełniasz. Super. Współczuję takiego podejścia do życia - tobie, a przede wszystkim twoim bliskim.
daj spokoj yarecki jakie ego ego to moze miec ktos kto zarabia na rynku jak ja czy ty on to bym sie nie zdziwil jakby w ogole akcji nie mial.....widac ewidentnie ze koles ostro zaklamuje rzeczywistosc i nagina tak zeby sie przedstawic w jak najlepszym swietle gdzies napisal ze dzieki kolkom ma duzo wiecej akcji itp itd...ale jednoczesnie ma coraz wiecej akcji... ale nigdy nawet jednego jego wpisu prowzrostowego nie widzialem tylko zawsze cos w stylu UWAGA ZARAZ MOZE BYC KOLKO czy tak sie zachowuje koles ktory ma coraz wiekszy pakiet po wczesniejszych kolkach ?? Bo jak dla mnie to jest mitomania level hard i wymyslanie historii na chybcika zeby sie wybielic. Generalnie ja uwazam ze on rzadnych pieniedzy na rynku nie zarobil w najlepszym wypadku kreci sie 2-3 lata w kolko bez sensu xD. Nie wierze tez ze mozna sie na rynku dorobic na kolkach bo ja tak probowalem grac i generalnie na dluzsza mete tak sie nie da ....w sensie raz czy dwa moze ci sie udac...ale nie dorobisz sie na kolkach bo skutecznosc Cie zabije + prowizje...jakby to byla taka genialna metoda to buffet i soros tez by kolka krecili albo burry a nie kreca....ja tez jak krecilem kolka tylko to jakos na rynku sie dorobic nie moglem ...jak zaczalem grac na dlugo i szukac dlugich big shotow inwestycyjnych na +100% i wiecej to nagle rachunek maklerski zaczal mi puchnac....ale tu mamy mistrza kolek oczywiscie...widzialem juz takich wielu szkoda ze wszyscy jezdza golfem dwojka hahahahahaha
Dnia 2023-08-08 o godz. 23:04 yarecky_inv napisał(a): > xyz - napisz lepiej co tam masz na oku? Czy też coś z grupy Movie? Bo ja tam widzę okazję, a nawet niejedną.
Narazie nie moge powiedziec bo tylko puscilem Zwiadowce ze sie tak wyraze czyli kupilem pakiet wejsciowy...ktory jest i tak wiekszy niz ten ktory mam tutaj xD ale docelowo chce miec tak z 50% portfela tam...jak skoncze akumulacje to sie pochwale....ale to raczej potrwa ;) Ale wczesniej czy pozniej sie pewnie dowiesz ;) Pozdrawiam
"Pakiet zwiadowca", śliczne i romantyczne określenie. No to faktycznie będzie grubo na tej enigmatycznej perle.
Wspaniała ta wasza dyskusja - jak ze ślepym o kolorach. A najlepsze jest to, że każdy i ma rację i jej nie ma zarazem bo niedoszczegalny drobny szczegół uniemożliwia dojście do konsensusu. Cudownie się to czyta. Co lepsze: Amiga czy C64, XBOX czy Playstation, majonez kielecki czy winiary? Powinniście łeksperty giełdowe kanał jakiś założyć na YT, jak na przykład Marcin Podlacki i wówczas będą się o was rozpisywać jak tutaj chociażby https://www.bankier.pl/forum/temat_re-dlaczego-uwazam-ze-marcin-podlacki-to-amator-ktory-idzie-w-ilosc,60014885.html
A ja dla odmiany nie mam nic do ukrycia jak xyz ze swoimi tajnymi perłami. I napiszę, że jednym i drugim gotuje się między uszami. I tak właśnie ma być teraz. Piękne to. Naprawdę. :-) I cieszę się jak dziecko z cukierka, albo jak Bob Seger kiedyś na Drago, gdy ściągał z półki zdarte płyty już w pierwszym wersecie swojego hitu https://www.bankier.pl/forum/temat_re-wielkie-sprawdzam-sygnalu-kupna,58834235.html
No no, nie ma co - robi się odjazdowo, jak zimą na CIGAMES, prawda? https://www.bankier.pl/forum/temat_odjazd,58653383.html
Myślicie forumowe łeksperty, że teraz na tym jednym wydechu cwany sternik dociągnie do 33, a akcjonariusze wykażą się dużą wiarą w sukces spółki? xD xD xD
Bo jeśli zwątpią w powodzenie najbliższych projektów to już zacznijcie się modlić jak ynwestory z Drago to robią od kilku dni https://www.bankier.pl/forum/temat_a-co-robia-dzicy-lokatorzy-spod-czterdziestego-osmego,61757909.html
--
OCZYWIŚCIE NA DRAGO MODLĄ SIĘ TYLKO CI, KTÓRZY NIE ZNAJĄ PLANU. A WY ZNACIE?
no przeciez nie napisze wam bo byscie mi cene podbili ...swoja droga jak tu lubicie pisac nikt niby nie traktuje mnie powaznie ale wszyscy chca znac moj kolejny typ hahaha spokojnie kiedys sie dowiecie teraz road jest grane i jeszcze bedzie grane bo tu jest caly czas bardzo tanio 33 miliony kapu na symulator ciezarowki to jest tyle co nic...