• Ale tu będzie kosmos... Autor: ~Ziggi [83.8.24.*]
    I to już ostatnia prosta :)))
    Będziemy obrzydliwie bogaci!
    Cierpliwość zawsze się opłaca! To cecha ludzi mądrych i inteligentnych :)))
  • Re: Ale tu będzie kosmos... Autor: ~MB [188.146.122.*]
    Książkowy wzór wypowiedzi forumowej obrazujący skalę niebezpieczeństwa inwestycji, próba oddziaływania na podświadomość pseudo-inwestorów marzycieli. Spekulacyjnie grana spółka, kurs sztuczni wyciągnięty „pod cowid”, z okolic 1zł na 30zł, ostrzeżenie KNF z tym związane, dziwi mnie tylko, że nikt z KNF nie podszedł do tej spekulacji tak konsekwentnie jak obecna reakcja na spekulacje firmą Bedzin. Pełna analogia działania spekulacyjnego.
  • Re: Ale tu będzie kosmos... Autor: ~Der [31.0.85.*]
    Kolegów KNF I GPW nie tyka się. Mogą z kursem robić co chcą.
  • Re: Ale tu będzie kosmos... Autor: ~MNM [185.67.70.*]
    Ale po co cały czas przywołujesz Covid? Ile firm przez to urosło... Sam biomed?
    Trzeba postawić grubą kreskę...
    Firma i prezes stara się robi i pokazać że rzeczywiście działa. Cały czas szukają nowy kierunków dostaw itd... Sam budynek itd nie wystarczy musi być zbyt żeby była kasa na badania nowe produkty...
    Zachowanie kursu, takie jak to miało miejsce podczas sztucznego wzrostu „pod cowid”, w sposób jednoznaczny stawia inwestycję jako niewiarygodną i w dużej mierze spekulacyjną, niebezpieczną dla inwestowanych pieniędzy. Ponadto aktualny kurs w okolicach 6zł, to nadal korzystny poziom dla dystrybucji akcji w rynek dla wielu zorganizowanych grup, które sztucznie wyciągnęły kurs na obecne i wyższe poziomy.
  • Re: Ale tu będzie kosmos... Autor: ~Myślący [89.234.251.*]
    "Jednoznacznie". Ulubione słowo laików lub manipulantow.
    Jesli ktoś wywala grube miliony na inwestycje w najnowoczesniejsza linię produkcyjną i cbr ale robi to po covidowej euforii i postcovidowej rozpaczy to juz nie warto przecież sie zastanawiac po co. Brawo. Jesli ktoś się jeszcze nabiera na te bzdety to drobni a ktora nie warto się przejmować. Milej pracy.
  • Re: Ale tu będzie kosmos... Autor: ~Tomasz [46.215.51.*]
    MNM, święte słowa napisałeś...
  • Re: Ale tu będzie kosmos... Autor: ~Wojtek [77.254.104.*]
    Dziwię się osobom które tracą tu swój cenny czas . Na spółkę która ich zdaniem jest do niczego . Nie rozumiem tego .
    Wpisy takie jak w tytule tego postu i ludzi, którzy wypisują takie kłamstwa, próbując naciągać ludzi nie mających pojęcia o inwestowaniu na gpw, trzeba bezwzględnie piętnować i tępić. Pokazywać fakty, uświadamiać marzycieli.
  • Re: Ale tu będzie kosmos... Autor: ~Wojtek [77.254.104.*]
    Ha ha ha
  • Re: Ale tu będzie kosmos... Autor: ~Ziggi [188.33.240.*]
    Jakie kłamstwa? Wyrażam swoją opinie na podstawie swojej wiedzy!!! to po pierwsze a po drugie jak ktoś nie ma pojęcia o inwestowaniu to co robi na GPW???? Tylko Yebil inwestuje na podstawie opinii na B.
  • Re: Ale tu będzie kosmos... Autor: ~MB [188.146.124.*]
    Upychania akcji w rynek ciąg dalszy.
  • Re: Ale tu będzie kosmos... Autor: ~ktos [178.43.218.*]
    Dokładnie tak. Trzeba piętnować spółki prowadzone przez oszustów, a także grupy spekulacyjne. A Biomed to oszuści od "mamy lek".
    Kolejna próba manipulacji wyobraźnią pseudo-inwestorów marzycieli, wielkość kwot wkładanych w inwestycję, w żaden sposób nie jest gwarancją sukcesu tej inwestycji, nie stanowi nawet gwarancji zakończenia, czy uruchomienia tej inwestycji (przykład dużej inwestycji - Ostrołęka, czy mniejsze sprawy chociażby biznes Palikota). Powtórzę zachowanie kursu, takie jak to miało miejsce podczas sztucznego wzrostu „pod cowid”, w sposób jednoznaczny stawia w moich oczach inwestycję jako niewiarygodną i w dużej mierze spekulacyjną, niebezpieczną dla inwestowanych pieniędzy.
  • Re: Ale tu będzie kosmos... Autor: ~Richardo [188.33.240.*]
    to po co tu siedzisz? i marnujesz swój cenny czas?! idź pisać te swoje wypociny i dyrdymały gdzie indziej i zarabiaj mln tam gdzie uważasz za stosowne!!!
    ktoś ci broni???
    swoimi wpisami udowoniłeś, że nie masz pojęcia o inwestowaniu na GPW ;)))
    żegnam ;)
  • Re: Ale tu będzie kosmos... Autor: ~Panc [31.61.185.*]
    Tu już od dawna nie ma spekulacji jest inwestycja
    Akcje grane spekulacyjnie, najważniejsze to regularnie przypominać wszystkie spekulacyjne zachowania kursu, jak chociażby wzrost z ok. 1zł na ok. 30zł. Nie dać dorabiać się cwaniakom ze zorganizowanych grup kosztem pseudo-inwestorów marzycieli. 5 - 6zł to nadal poziom satysfakcjonujący upychających akcje w rynek. Gonić ich i piętnować ile wejdzie.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [178.235.185.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    Dobrze, że są tego typu wpisy, jasno pokazują poziom intelektualny oraz poziom desperacji osób zaangażowanych w tą inwestycję. Poziom wpisów w pełni odzwierciedla poziom inwestycji. Fajnie się ogląda jak bezsilni taplają się sami ze sobą w tym bagnie. Tak trzymać.
  • Re: Ale tu będzie kosmos... Autor: ~ted [178.235.185.*]
    MB Małpi Bucu lub intelektualny desperacie, jak kto woli. Moja inwestycja w BML jest w przedziale 3.00-3.30, więc kogo chcesz ćwoku zastraszyć swoim dennym wpisem. Sam taplaj się w bagnie zdesperowany spadziowy trollu, fajnie będzie cię oglądać, i tak trzymaj..
    Jak widać poziom wpisów pozostaje w konwencji poziomu inwestycji. Nawet 6zł za akcje na tą chwile nie jest osiągalne. Kolejny raz będzie jeden krok do przodu i dwa do tyłu. Tak właśnie wygląda dystrybucja akcji na gpw. Bądźcie ostrożni.
    MB istny Małpi Buc, do tego płatny troll spadziowy. Dystrybutor się znalazł, sam bądź ostrożny w wypisywaniu tych dennych bzdetów, i nie strasz innych ćwoku..
    Przypominam rys niedalekiej historii notowań - w pigułce: spekulacyjny wzrost wartości akcji „pod cowid” z ok. 1 zł do ok. 30 zł - mocne ostrzeżenie z KNF.
    Następnie spadek kursu z ok. 30 zł do ok. 3 zł. Następnie znowu kilkudniowa podbitka na 10 zł. Dzisiaj okolice 6 zł. Czy tak zachowują się akcje, w które ktoś poważny inwestuje? Tu poziom pseudo „inwestorów” jest odpowiedni do wpisów na tym forum. Dla mnie inwestycja obarczona bardzo dużym ryzykiem, a te wszystkie wpisy o „wzrostach” bez pokrycia, jeszcze bardziej motywują mnie do piętnowania cwaniaków-naciągaczy. Warto być ostrożnym.
    MB czyli Małpi Bucu, jeśli dla ciebie inwestycja w akcje Biomedu obarczona jest bardzo dużym ryzykiem to zmień spółkę, masz ich kilkaset to wyboru, zatem nie zasmradzaj swoimi dennymi wpisami wraz z zastraszaniem tego forum pseudo 'inwestorze'. Poza tym, wyraźnie wczoraj napisałem, że poziom mojej inwestycji w BML jest w okolicach 3 zł, więc do czego piejesz przedstawiając tu historię notowań spółki, którą każdy zna. Obecnie jesteśmy w okolicach 6 zł, więc jaka to jest procentowa stopa zwrotu z zainwestowanego kapitału od poziomu zajęcia przeze mnie pozycji? Jeśli nie potrafisz tego policzyć to zapisz się na przyśpieszony kurs z matematyki, a nie będziesz siał zamęt i podważał czyjeś inwestycje cwaniaczku z miodem w uszach. Ostrzegaj sobie, a ja na takich pseudo 'inwestorach' jak ty będę nadal zarabiał kasę.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.0.48.*]
  • Re: Ale tu będzie kosmos... Autor: ~BML [188.146.236.*]
    brawo zigi, damy radę:-)
    up
  • Re: Ale tu będzie kosmos... Autor: ~Jeju [95.41.123.*]
    Chłopie a w zasadzie bidulku obrzydliwe bogaci to są ostatnio akcjonariusze z Będzina a nie z Biomedu, b Ci się pomyliło
  • Re: Ale tu będzie kosmos... Autor: ~BB [178.235.185.*]
    .. wszystko w swojej kolejności
    Pseudo-inwestorzy marzyciele swoje, a rynek swoje. Upychanie akcji w rynek trwa w najlepsze. Tak jak pisałem - krok do przodu, następnie dwa kroki w tył. Mechanizm stary jak świat, stosowany na tego typu spółkach. Akcje grane były typowo spekulacyjnie „pod cowid”, szkoda że nie było odpowiedniej reakcji KNF, jak obecnie na Bedzinie, a jedynie wydanie ostrzeżenia. Trzeba piętnować cwaniaków próbujących dorabiać się czyimś kosztem.
    MB Bucu o małpim móżczku, non-stop wklejasz ten sam denny tekst, to w takim razie przedstaw wszystkim na podstawie kursów te twoje kroki, czyli krok do przodu, następnie dwa kroki w tył. Ja przedstawię kroki zgodne z faktami czyli dwa kroki do przodu, następnie jeden w tył obowiązujące okres ostatniego półtora roku, od poprzedniej zimy, gdy kurs BML osiągnął poziom ok.3 zł. Obecnie mamy kurs w ok.6 zł. Stosując twoje kroki kurs byłby obecnie na poziomie ok.1.50 zł. Wedle moich kroków kurs powinien być tam, gdzie jest obecnie. W prosty sposób, na podstawie faktów podważyłem trollu twój mechanizm krokowy. Druga sprawa, nie widzę odpowiedzi na moje wczorajsze pytanie, które wczoraj ci zadałem. Kupując akcje Biomedu po ok.3 zł jestem w chwili obecnej zarobiony ok.100% czy może jestem na stracie.. odpowiedz pseudo "inwestorze", bo mdleję z ciekawości. Właśnie takich cwaniaczków jak ty należy piętnować, z tego co pamiętam niejednego inwestora swoim naganianiem wyrzuciłeś za burtę poprzedniej zimy. Większość stałych forumowców pamięta twój nick jak naganiałeś na spadki przy kursie 3 zł, zresztą są dostępne twoje wpisy z tamtego okresu czasu. Jesteś klasycznym spadziowym, zapewne opłacanym trollem, bo inaczej nie da się określić takiego nagona jak ty.. no i zmień zdartą płytę, bo ileż można czytać twój denny tekst kopiuj-wklej. Tyle w temacie ćwoku o nicku MB (Małpi Buc)
  • Re: Ale tu będzie kosmos... Autor: ~MaciejzKrakowa [93.179.198.*]
    Wajcha przestawiona z południa na północ
    Najważniejsze to podtrzymywać i przypominać tego typu posty „…tu będzie kosmos…”, piętnować tych wszystkich cwaniaków chcących dorabiać się kosztem innych, pokazywać rzeczywistość taką jaka jest i ostrzegać wszystkich marzycieli przed spekulacyjnie granymi inwestycjami. Przy okazji powtórzę również i proponuję zwrócić na to uwagę - jaki poziom inwestycji taki poziom osób piszących - naganiających na kupno.
    MB Małpi Bucu, pisałem ci wczoraj byś odpowiedział na proste pytanie, a ty dalej robisz uniki i notorycznie wklejasz swoje denne bezsensowne wypociny. Po raz kolejny je powtórzę: to w końcu mam zysk czy stratę po kupnie akcji w cenie 3 zł?!? Odpowiedz krótko: TAK czy NIE. Co, ciężko ci ćwoku przetrawić, masz aż taki ból du-py, że ktoś, według ciebie marzyciel, może pokaźnie zarobić na akcjach spółki, którą tak często i gęsto gnoisz i opluwasz. Przy okazji, powyżej napisałeś, jaki poziom inwestycji taki poziom piszącego, to jeśli ktoś kupił akcje na poziomie 3 zł, a są obecnie prawie 100% wyżej to chyba świadczy zdecydowanie pozytywnie o nim samym, jego poziomie i jego wyczuciu inwestycyjnym. Ponownie rozminąłeś się z sensem swoich wypocin tak jak poprzednio ze swoim wymyślonym mechanizmem krokowym, który natychmiast podważyłem na podstawie zachowania kursu akcji. W podsumowaniu: z takimi cwaniaczkami jak ty, bo inwestorem cię nie nazwę, nie ma sensu polemizować, dla mnie jesteś typowym trollem-buncolem za 20 groni od posta. Tyle w temacie.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [188.146.122.*]
    Kolejny dzień „kierunek kosmos”… podtrzymujmy te kłamliwe posty.
    Ziggi, dobrze prawisz, tylko jeszcze trochę cierpliwości i będzie ten kosmos, może nie taki jak na Będzinie, który wzrósł 1300%, ale uważam, że wynagrodzi naszą cierpliwość i akcjonariusze będą zadowoleni. W przyszłym roku odkopię ten wątek i zweryfikujemy co kto na nim pisał. W gwoli ścisłości zapisuję obecny kurs akcji 5.64 zł.
  • Re: Ale tu będzie kosmos... Autor: ~Biomaximus [188.33.225.*]
    red myślisz podobnie jak ja:)
  • Re: Ale tu będzie kosmos... Autor: ~McKiewicz [31.0.79.*]
    Lek na covid
    Lek na raka
    Potem była wielka draka
    Teraz protomolekułe grają
    A za chwilę cię ograją
    Bo to tylko leszcza łowy
    A o zyskach nie ma mowy
    Teraz kolejny zabieg socjotechniczny - trzeba czekać, cierpliwie, do przyszłego roku najlepiej…. napisał „mgr ekonomii”… Pieniążki jak się chce inwestować to trzeba mieć odrobinę wiedzy w głowie, a to o czym piszą na tym wątku pseudo-inwestorzy marzyciele to jest zwykły hazard.
    MB Małpi Bucu, wczoraj ci odpuściłem, a ty men-do dalej mnie atakujesz swoimi dennymi wypocinami?!? Mgr ekonomii?.. piejesz do mnie płatny trollu?? Odrobinę wiedzy piszesz pseudo "inwestorze"? Jak ja zaczynałem inwestować na giełdzie to ty zapewne jeszcze siu-siales w majty marzycielu-hazardzisto.
    Napisałem wczoraj wyraźnie, że w przyszłym roku odkopię ten wątek do weryfikacji wpisów, a nie, że moja inwestycja w akcje ma trwać tylko rok, nie jestem spekulantem, no i wtedy zobaczymy, ilu jeszcze tak jak półtora roku temu przy 3 zł wyrzuciłeś za burtę, tych, którzy cię posłuchali i tobie zawierzyli, bo już bankructwo spółki widziałeś. Nie odpuszczę ci spadziowy trollu, bo widzę, że jesteś zawistny per-fidny buc, a takich trzeba zdecydowanie eliminować.
  • Re: Ale tu będzie kosmos... Autor: ~Madzia [31.0.60.*]
    Halo halo MB to typiwa gnida GPW siedząca tu 4 lata ujada spadz po to by zaliczyć kolka a takich capiw hak MB jest duzo duzo mize pozwole sobie ich wypisac a to .dureń italio czołg Mickiewicz seba nowy Paweł wn RED zgred hihihi Zen i wielu innych typkow podszywaczy którym tylko zależy by zrobić kółko dlatego ujadają te fałszywce z czerwonymi łapami jak widac wszyscy ich gnoją a oni nadal chcą nas pouczać te pos-rańce tepic takich gnojów z czerwonymi łapami oni a gówno to jedno i to samo hihihihihihihi
    Podziwiam za znajomość języka polskiego…
    „Kosmosu” ciąg dalszy… Chyba jednak nie będziecie „obrzydliwie bogaci…”, coraz mniej naiwnych pseudo-inwestorów marzycieli daje się nabrać na tego typu spekulacyjnie grane inwestycje. Plan ucieczki od źle kojarzonej nazwy firmy, jak widać nic nie zmienia w rynkowej wycenie akcji przez inwestorów.
  • Re: Ale tu będzie kosmos... Autor: ~MB [46.205.140.*]
    I kolejny dzień - myślenie życzeniowe kontra rzeczywistość.
  • Re: Ale tu będzie kosmos... Autor: ~MB [46.205.133.*]
    Tak jak pisałem - krok do przodu, dwa kroki w tył - tak właśnie wygląda upychanie akcji w rynek.
  • Re: Ale tu będzie kosmos... Autor: ~Amen [31.0.39.*]
    MB to Miły Bankier ktòry was ostrzega.
    Kto posłucha to nie straci,a kto nie posłucha będzie miał puste kieszenie.
    „Kosmos” kontra rzeczywistość - dzień kolejny.
[x]
SNTVERSE -0,95% 3,12 2026-05-14 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.