• Ale was załatwił Autor: ~Finiaś [85.246.144.*]
    No to zawieszenie na 2 tygodnie i fixy od lipca. Dno i trzy metry mułu, żeby zaprzepaścić taki potencjał, to trzeba mieć talent. Kredyt zaufania spadł do zera.
  • Re: Ale was załatwił Autor: ~Haribo [185.230.227.*]
    Prezesik jednak jest pajacem
  • Re: Ale was załatwił Autor: ~gracz [83.26.197.*]
    I jaki w tym celu.żałosne.
  • Re: Ale was załatwił Autor: ~Opinia [188.146.112.*]
    Szkoda strzępić język.
    Koleś gorzej prowadzi MTE niż najgorsze śmieci z NC.
    Rynsztok.

Daruj sobie bajkopisarstwo w kolejnych raportach niewiarygodny dzieciaku w czapeczce
    Kiedyś napisałem tu że on sabotuje własną spółkę, to mnie zbanowani.ale to b.prawdopodobne.ale żeby tak bez celu,grać na taniość.
  • Re: Ale was załatwił Autor: ~Opinia [188.146.112.*]
    Na jakiej podstawie Tauron pracuje z firemką, która nie potrafi dowieźć w terminie raportów finansowych?
    Dzieciak rządzi
    Jakieś powiązania musi mieć, dziś schodzą z budowy farmy a ile za to dostaną dowiemy się czy nie.
    Żeby chociaż ktoś konkretny zebrał ta podaż do 16, to bym zrozumiał cwaniaka, ja mam dość są inne spółki.
  • Re: Ale was załatwił Autor: ~Obserwator [5.173.108.*]
    Pisałem Wam już że nie da rady ten człowiek...
  • Re: Ale was załatwił Autor: ~Opinia [188.146.114.*]
    Ale czego nie da rady?
    Da radę kręcić lody z Tauronem, z prezydentem Mysłowic, z funduszem VC.
    Da radę wkręcić się do masy spółek jako czynownik

Dał radę ogarnąć masę dokumentacji przy połączeniu spółek wchodząc l na giełdę.

A tu raptem nie da rady dowieźć w terminie raportu okresowego

Przypadek?
    Nie sądzę
  • Re: Ale was załatwił Autor: ~Robin [46.204.44.*]
    To czemu ma to służyć
  • Re: Ale was załatwił Autor: ~Zemsta [31.60.85.*]
    To zemsta za nasmiewanie sie z niego na forum.
  • Re: Ale was załatwił Autor: ~Opinia [188.146.114.*]
    Dobre.
    To może z okazji dnia dziecka kupić mu szpadelek i wiaderko do piaskownicy?
  • Re: Ale was załatwił Autor: ~gracz [83.26.194.*]
    Oczywiscie to jest celowe działanie, nikt nie zaprzeczy ale po co? Sporo ludzi zostawionych z akcjami,ale z tym wejsciem na giełde to Prezesa wykrecili.
    Wielu wieszczyło mu rychły upadek a jednak jakoś jednak przędzie.
  • Re: Ale was załatwił Autor: muaddibb [89.228.44.*]
    Przecież oni robią identycznie to co na Columbusie. Robią fixy, dzięki czemu każdy leszcz się boi. Wchodzą na fixy, robia pompę, gdzie większość oddaje na dołku i lecą w kosmos bo na fixach podbicie to łatwizna. Patrzcie co na Columbusie zrobili. Z 4.4 na 12.5 na fixach. Też oze ;)
    Powinniście się cieszyć, bo nadchodzi zakończenie trendu spadkowego i ostre wybicie. Zrobią to najtańszą możliwą opcją. Na fixach przy malutkim ff. Zrobią 100-200%, większość odda nisko, potem korekta mocno powyżej ceny po jakiej leszcz odda i po jakimś czasie trend wzrostowy bez gawiedzi. Tak to jest właśnie na bananie ;) Zobaczycie wtedy mega info, bez znaczenia jakie. Historia pokazuje, że to spółka spekulacyjna - 200-300% wybicie, powrót, znów 200-300%, powrót...

A czemu to robią? A czemu nie? Widocznie mają już w garści mocne info, np coś z Tauronem, jakaś nowa umowa itd. Przy tym FF i obrocie nic nie zbierze insider. To się wymyśla fixy, leszcz odda i potem lecimy. Chyba, nie sądzicie, że kurs ruszy bez insiderów na pokładzie?
    Wiesz też o tym pomyślałem obserwuje Columbia i ładnie to zrobili tym bardziej teraz tam się zacznie wspinaczka trochę to trwało, tylko do tych Onych na MTE mam wątpliwości.
  • Re: Ale was załatwił Autor: ~Opinia [188.146.116.*]
    O ile firma nie padnie do tego czasu to gra się będzie toczyć o spieniężenie akcji z emisji C.
    A do tego jeszcze długa droga, bo jeszcze nie było nawet wniosku o ich dopuszczenie.
  • Re: Ale was załatwił Autor: ~Haribo [185.230.227.*]
    I nie będzie bo będzie dalej lockup
  • Re: Ale was załatwił Autor: ~Vit [5.184.212.*]
    Mercator chodził po 770pln to i my będziemy. Też się zaczyna na M.
  • Re: Ale was załatwił Autor: ~Free [62.87.247.*]
    Jak patrzę na to co ten Prezes wyrabia pod względem informacyjnym, to nie wiem czy się śmiać czy płakać. Wypada wybrać rozwiązanie salomonowe - śmiech przez łzy:)

A to czy kurs będzie na fixach czy nie to przyznam się na chwilę obecną bez znaczenia, bo obrót i tak jest taki że równie dobrze może sobie wisieć na fixach przez jakiś czas.

Jedno jest pewne, bez raportu szkoda robić jakąś szersza strategie do inwestowania tutaj pod potencjalne spadki, bo nie wiadomo czy audytor się nie wyrobił, czy w raporcie były takie kwiatki ze nie chciał tego sygnować swoim nazwiskiem.

P.S.
    Porównanie do Columbusa trochę karkołomne, jednak tam jest inny kapitał w grze. Osobiście bardziej wierze w to, ze jak teraz dobiorę Columbusa to cos tam zarobię w perspektywie półrocza niż tutaj:)

Wszyscy wiemy że ten raport niewiele zmieni i będzie słaby, ale chodzi o sam fakt,myślę że ten rok będzie już inny niemal nowe otwarcie nie lekceważ Prezesie akcjonariuszy a tych grubych też sporo jest co partycypowali przy wymianie i obejmowali akcje.
    Nowe otwarcie było 2 lata temu, kurs 70% niżej. Na giełdzie 'myślę, że' nie wystarczy.
  • Re: Ale was załatwił Autor: ~Opinia [188.146.126.*]
    Daruj sobie panie swoje mądrości. Analiza wsteczna zawsze skuteczna
    Panie Vit wiesz jak ciężko rozkręcić biznes,trzeba masę znajomości i kasy.Prezes stworzył niezłe podwaliny.Ja parę razy już zaczynałem niemal od zera i mam dość.Chyle czoła przed twardzielami biznesowymi w tym Kraju, nie kombinatorami oczywiście.
  • Re: Ale was załatwił Autor: ~AlternativeReality [5.173.28.*]
    Ja te straty odrobię na MDG, ale wasz wybór
    Niedopełnienie obowiązków informacyjnych nie ma nic wspólnego z warunkami prowadzenia biznesu.
  • Re: Ale was załatwił Autor: ~gracz [46.134.90.*]
    Oczywiście i to jest naganne Prezes doskonale wiedział co robi i jakie będą konsekwencje.
  • Re: Ale was załatwił Autor: ~Obserwator [94.254.183.*]
    No wiedział. Ale to nie zmienia faktu że spółka mocno szoruje o dno. I nic raczej od oderzenia jej nie uratuje
  • Re: Ale was załatwił Autor: ~Średnipopis [37.47.181.*]
    No właśnie mam wrażenie że to tylko pozory, które o dziwo brzmią tutaj najrozsądniej. Jednak za bardzo nam te pozory tutaj próbują ubrać w prawdę
    Widzę że pojęcie 'analiza' też jest Ci panie obce.
  • Re: Ale was załatwił Autor: ~Szwindlarze [5.173.28.*]
    Ten sam numer odgrywany na ERATO Energy - trzecie OZE - przypadek?
  • Re: Ale was załatwił Autor: muaddibb [89.228.44.*]
    Musiałbym przeanalizować. Ale to głównie działa tak, że każdy technik, spekulant, gruby czeka na sam dół. Jak przekonać kogoś kto kupował wyżej, często o wiele aby sprzedał na dołku. Jak sprowadzić kurs spółki o 80-95% w dół, szczególnie kiedy czekają inni na dokupienie na dołkach. Jak ich zniechęcić, jak przekonać do zrzutu i samemu wybrać i zacząć trend wzrostowy, gdzie głównie biorą na początku ci co sprzedali ze stratą?

A tak, że dać ułudę bankructwa, olewania, nieróbstwa, błędów itd. Do tego najczęściej daje się odejście kogoś ze stanowiska, spóźnienie się z raportem, odpisy, jakiś wpis w gazetach negatywny itd. itp.

Przerobiłęm tego już masę, każde z tego i zawsze był to dołek. CFG - prezes, GIF - odpisy, CLC - fixy, dziwnie negatywna i pesymistyczna wypowiedź prezesa - ULT, sypanie Trigona - Bloober.

To samo jest na górce tylko w drugą stronę. Jak przekonać ludzi, którzy nie kupili jak było tanio, aby kupili na maxach.

W skrócie, euforia = sprzedaj, maksymalnie złe nastawienie do spółki = kupuj. Idealnie nigdy się nie wstrzeli, ale przecież raczej chodzi o zarobek i ratio ryzyko/zarobek.

Np. ratio takie obecnie najlepsze jest z moich wyliczeń w GIF i tam mam nawięcej, im ratio niżej tym mam mniejsze pakiety.
  • Re: Ale was załatwił Autor: ~Free [78.8.169.*]
    Troszkę taka analiza spółki na zasadzie myślenia życzeniowego "jest źle, więc jest dobrze". Albo prezes jest niekompetentny w sferze biurokracji albo kręci wałki. I tak źle i tak niedobrze, chociaż nie wątpię, że dla posiadaczy akcji najlepiej żeby to była celowa zagrywka pod zaniżenie, bo wtedy jest szansa większa na wzrost:)

Jak dla mnie na razie wygląda to neutralnie-negatywnie. W tym sensie, ze ograniczyli koszty, ale jednak spadły tez przychody, a spółki jednak nie są po to żeby wychodzić na zero w bilansie, tylko na nich zarabiać.

Niestety tutaj ostatnie info dotyczyło poszerzenia poprzedniej umowy. Niby spoko, ale jednak bardziej bym się ucieszył na wieść o nowej umowie zwartej z takim Tauronem albo umowy świadczącej o poszerzeniu zasięgu działania, bo te magazyny to bardzo kapitałożerny biznes i jednak trzeba mieć wtyki w jakiś dużych dystrybutorach typu Tauron a nie niszowych spółkach, żeby to się opłacało.

Ulotka w zakresie wprowadzania magazynów od Taurona sprzedającego energię jest warta kilka razy więcej niż reklama radiowa czy bilbordowa mało znanej specjalistycznej spółki. Moim zdaniem szkoda konstruować swoje zasięgi o takie podmioty, bo nie da to odpowiedniej stopy zwrotu. To może być dodatek do takiego Taurona albo innego kolosa z branży energetycznej, ale nie główny model działania. Przynajmniej dopóki nie będzie prawdziwego boomu na magazyny tak jak był boom na fotowoltaikę.

Rozumiem, ze prezes chciał wyprzedzić popyt na rynku, ale albo nie udało mi się wykroić odpowiednio dużego tortu, albo po prostu czas magazynów jeszcze nie nadszedł.

• Re: Ale was załatwił Autor: ~gracz [5.184.194.*]
    Patrząc z jakimi tuzami jest zawieszony,chyba 30 KNF zawiesiła to raczej dobrze z OZE nie jest,przeważnie niedopełnienie obowiązków informacyjnych.Watpie aby Prezes przez te trzy tygodnie czymś pozytywnym nas zaskoczył,nie po to ten myk był.
  • Re: Ale was załatwił Autor: ~Vit [5.184.211.*]
    @muadibb
    Rozszyfruj proszę, kim są mityczni 'oni'.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [37.47.225.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [46.134.116.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
MTENERGIA -3,42% 0,28 2023-06-01 15:46:31
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.