Myślałam że mamy słaby rząd ale okazało się że Polacy uznali że liberalny rząd w czasie śmierci liberalnej paranoi na całym Świecie to pewna katastrofa. To rząd który będzie czekał aż niewidzialna ręka rynku rozwiąże za niego wszystkie problemy. Tak długo jak rządzi liberalna sekta polską Giełdę czeka masakra. Nie ma ratunku. Liberalni inwestorzy wybierając Tuska strzelili sobie w stopę. Od tego czasu polska Giełda jest jedną z najsłabszych na Świecie. Powrót liberalnej korupcji musiał spowodować ucieczkę z Polski zagranicznych inwestorów o czym pisałam tuż po wyborach. Teraz spokojnie moża przewidywać spadek WiG20 do 1000 pkt.
nie lubię komunistolw ale mysle ,ze oni przynajmniej próbowaliby coś robić .A tu to po prostu jakieś jaja .Zadnych działan .kompletna bezradnośc i czekanie az wszystko samo sie rozwiąze .Do takiego rządzenia to i kononowicz by się nadawal .
Liberałowie uważają że państwo jest zagrożeniem wolnosci więc starają się władzę oddać samorządom. Widocznie mają nadzieję że ten kryzys rozwiąże jakiś wójt lub sołtys. To poprostu szkodliwi idioci.
Niestety nie przewidywałam że liberałowie będą świadomie szkodzić Polsce. Paranoiczna walka z własnym państwem jest przecież dla nich drogą do wolności.
No prosze teraz to 1000 pkt :)
Liberalna Karolina ma liberaly problem egzystencjalny. Swoje kłopoty przypisuje dla całego społeczeństwa i obwinia o to Liberalny rząd. Liberalnie oto ona nawet nie rozróżnia liberała, tylko tak liberalnie pisze.
Proponuje zmiń sobie nick na Liberalna Karolina, która zabiera głos w zależnoći od panujacej sytuacji i objawia światu to co sie w danej chwili dzieje, a nie to co ma nastąpic.
pozdrawiam liberalno Karolino
Twoim problemem jest to że przypisujesz własne przeżycie innym ludziom i w ten sposób próbujesz zaspokoić wyrzuty sumienia.
Dlatego oskarżasz innych za liberalizm, w który wcześniej tak bardzo wierzyłaś.
pisałem pare razy i u Karoliny też pisałem
W20 spadnie do 1400 pkt + - 1,5% i to powinno byc koniec spadków
jeżeli i to by przbił to mamy 1200
ale od 1400 biore L , - 200 pkt nie gra roli
Lepiej zastanówmy się jak sprawić aby Tusk odszedł. Inaczej Giełda będzie dalej leciała na pysk. Ja sprzedałam akcje gdy tylko powstał ten nieudolny rząd. Wiecie że to była wspaniała decyzja.
ale idąc twoim tokiem rozumowania to właśnie za Leszka wróciła hossa, z PiSem jest ryzyko, że trend jak to ostatnio będzie kontynuowany :)
Poza tym Karolinko, twoja cud nowomowa jak za czasów Gomułki potwierdza po raz kolejny, że jesteś komunistką... chwalisz się koalicją z przebrzydłymi liberałami??? a feee :)
Uważam podobnie jak Karolina, że bezczynność w wykonaniu PO w takiej sytuacji..to jakaś paranoja.! Można ją wytłumaczyć chyba tylko tym, że chciało by się robić cuda, ale nie ma kim!?
cóż, pozostaje skwitować, że twoje analizy polityczne są tyle warte co twoje analizy giełdowe hehe
jakby to w skrócie nazwać?
w konserwatywnej (a raczej pseudokonserwatywnej) głowie mały mózg
Dnia 2008-10-22 o godz. 21:04 ~smaug napisał(a):
> cóż, pozostaje skwitować, że twoje analizy polityczne są
> tyle warte co twoje analizy giełdowe hehe
jakby to w
> skrócie nazwać?
w konserwatywnej (a raczej
> pseudokonserwatywnej) głowie mały mózg
FACET!! Ale tak zastanów się chwilkie...! Na GPW wd...łeś.wiem, że tak!? Cudu żadnego nie zobaczyłeś..wiem, że tak! Oszczędności w banku zagrożone, żadne istotne reformy nie wprowadzone! I co tu analizować...jaki skuteczny premier TUSK jest. każdy widzi..nie zachowuj się jak proletariusz w PutinLandzie..im więcej go car Putin w dupę kopie tym większe mu bije pokłony..jeśli uwazasz, że nie mam racji..toś nawiedzony!!
to my liberałowie jesteśmy solą tej ziemi.to my wyznaczamy szlaki.poprzez kooptacje konserwatywno lewicowych kmiotków,sukcesywnie powiększamy bazę spoleczną świadomą swych celów i swej wartości.to my wam dajemy to co wyznacza wartość każdego homo sapiens -pieniądze,pieniądze pieniądze oraz ustabilizowane życie seksualne.podziękujcie nam za to!!!!!
Dnia 2008-10-22 o godz. 21:28 ~bombel napisał(a):
> to my liberałowie jesteśmy solą tej ziemi.to my wyznaczamy
> szlaki.poprzez kooptacje konserwatywno lewicowych
> kmiotków,sukcesywnie powiększamy bazę spoleczną świadomą
> swych celów i swej wartości.to my wam dajemy to co wyznacza
> wartość każdego homo sapiens -pieniądze,pieniądze
> pieniądze oraz ustabilizowane życie seksualne.podziękujcie
> nam za to!!!!!
obejrzałem sobie wykresy i dochodze do wniosku z przerażeniem ,że mamy szanse znieść całe 100% wzorstu
a teraz opowiem wam jak było drzewiej gdy na rynku były przejściowe trudności a Bogiem był niejaki Ziutek
przychodzi chłop do sklepu po zakupy i pyta sprzedawce /wiadomo trudności/
zapałki sa? ,są odpowiada sprzedawca , dzięki Bogu poprosze
sól jest? jest , dzięki Bogu poprosze
papierosy są? są, dzięki Bogu poprosze
sprzedawca się zdenerwował bo byl z ramienia i po lini i krzycza na chłopa ,nie dzięki Bogu tylko dzięki Stalinowi,przerażony chłop uszy stulił i pyta
chleb jest ? nie! ,dzięki Salinowi odpowiada chłop
masło jest ?nie! dzięki Stalinowi
cukier jest ? nie! dzięki Stalinowi
no więc możemy to przenieść w czasy dzisiejsze
i powiedzieć :bezrobocie spadało? tak, dzięki Kaczorkom
wzrost gospodarczy był? tak był , dzięki Kaczorkom
to dzięki Kaczorom tylko dzięk Tuskowi,dobrze ,dobrze
inflacja wzrasta? tak, dzięki Tuskowi
bessa jest ? tak ,dzięki Tuskowi
recesja następuje ? tak!,dzięki Tuskowi
wzrost jest ? nie ! dzięki Donaldowi
no i zobaczcie jak historia się powtarza dzieki jedynie słusznym będącym u wadzy
dlatego też popieram Donalda,to mój idol
"pomyliłam się" - pewnie jak zwykle. Daj już spokój. Jesteś kobietą więc nikt nie wymaga od ciebie myślenia. Wystarczy, że będziesz dobrze nam służyła...
niech ten idol cos w koncu zrobi bo tu nie ma pielegniarek ani stoczniowcow znam idola sarko putina berlo ale zaden nie plywa w takim nierobstwie przyczyczyna za malo w dupe dostaje
Dnia 2008-10-22 o godz. 21:44 ~b47m napisał(a):
> jestem za Tuskiem,bo on może nabije rozumu do pustych łbów
> co nie którym
a jak on nie pmoże to już nic nie pomoże
Tobie nie pomoże nawet św. Boże.Niech cię diabli chwycą z taką pustą mózgownicą!
Dnia 2008-10-22 o godz. 21:55 ~Ziutek trzeźwy napisał(a):
> Dnia 2008-10-22 o godz. 21:44 ~b47m napisał(a):
>
> jestem za Tuskiem,bo on może nabije rozumu do pustych łbów
> > co nie którym
a jak on nie pmoże to już nic nie
> pomoże
Tobie nie pomoże nawet św. Boże.Niech cię diabli
> chwycą z taką pustą mózgownicą!
no widze że wierzący jesteś ,bo nawet diabłów do pomocy wzywasz ,ale czy oni ci coś mój ty kochanienki Ziuteczku pomogą?
Już zapomnieliście, jak w czasach hossy cały czas zwiększał wydatki socjalne, sypał kasą tam i tu, zamiast ograniczać dziurę budżetową, stabilizować finanse. Jak Balcerowicza wywalono i odtąd już tylko politycznie sterowano polityką NBP?
To były dwa rzadkie lata, wzrostów, na jakie pracowały poprzednie liberalno lewicowe rządy, które zostały przetrwonione przez fanatyków nowej wizji komunizmu, dla lepszego PRu nazwanej "państwem solidarnym"
Liberałem nie jestem neoliberałem, jestem przedsiębiorcą, jednym z wielu ważnych dla gospodarki budowniczych gospodarki opartej na prywatnym - skutecznym zarządzaniu. Jestem jednak zwolennikiem regulacji, bo niczym nie skrępowana "niewidzialna ręka rynku" jest nieraz niczym choroba nieleczona doprowadzić do tragicznych skutków. Jednak tak samo nie można pacjenta cały czas tylko na lekach trzymać, a już zupełnie czym innym jest komunistyczne ścierwo, co chce urowniłowkę wprowadzać.