• gdzie jest ZEG??????????? Autor: ~wyplosz maximus [83.7.209.*]
    Czemu nie ma na tablicy notowań aktualnego kursu ZEGa ??????
  • Re: gdzie jest ZEG??????????? Autor: ~hoou$ [83.11.44.*]
    zajrzyj do jednolitych...
  • Re: gdzie jest ZEG??????????? Autor: ~Zuza wymiata [213.134.160.*]
    Ale dzisiaj obrót , wczoraj i przedwczoraj . Kupują poniżej wezwania , gdybym był bardziej twardy teżbym sporo kupił
  • Re: gdzie jest ZEG??????????? Autor: ~wyplosz maximus [83.7.212.*]
    Witam
    No sie nam porobiło zwala na cale linii wszystko jak by tego wezwania nie było to penie ZEG tez by szorował doły.
    Mam straszny dylemat poważnie sie zastanawiam czy nie oddać na wezwaniu, co prawda jest jeszcze troszkę czasu może sie sytuacja poprawi (choć wątpię) Na pewno ZEG jest dobra spółką tylko mi sie wydaje ze obecnie są lepsze np Azoty Tarnowskie przy tej cenie to darmocha na pewno szybciej tam będą wzrosty. Poza tym Rafako pasowało by uśrednić, Rafamet tez ładnie po tej cenie wygląda???????????????
    Jedynie co mnie martwi to to ze ZEGa brałem po 43i 47 wiec strata będzie, poza tym niezmiernie istotna jest kwestia jak zachowa sie kurs spółki po tym jak czas wezwania minie. Wydaje mi sie ze kopexy będą obsuwać kurs. Puki co cena wezwania czyma cene akcji, bardzo daje do myślenia FF poniżej 5%???????????
    Same dylematy ?????
    Pozdrawiam
    1) Kopex albo wycofa się z wezwania - mało prawdopodobne - kurs spadnie.
    2) Podniesie cenę wezwania - kurs wzrośnie
    3) Poczeka i ogłosi nowe - kurs spadnie a później wzrośnie.

Tyle wiemy. Ja mam wrażenie że dużo akcji jest teraz skupowanych ( w sensie dla drobnych ciułaczy takich jak my). Sytuacja powoduje że ludzie się chętniej pozbywają poniżej wezwania niż kiedyś - a zdrowo-myślący kupują taką okazję. Przez kilka dni obroty idą po kilka tysięcy a wcześniej dobrze było jak było 500.
    Obstawiam że skoro jest wezwanie na cały pakiet , to Kopex chyba jest zdecydowany kupić - bo chyba wezwanie kosztuje . Więc będą podnosić wezwanie bo SII ma coraz więcej akcji . Pytanie kiedy tylko cena będzie zaakceptowana przez obie strony i ile to potrwa. Cena dla SII o przynajmniej 44 zł . Ale mam nadziej że będzie więcej .
    Ja bym teraz nie robił pochopnych ruchów i się dokładnie zastanowił nad kupowaniem, chyba że zakładasz czas trwania inwestycji na kilka lat i jesteś pewny.
    Rynek jeszcze spadnie prawdopodobnie, miejmy nadzieje że sobie świat z tym poradzi.
  • Re: gdzie jest ZEG??????????? Autor: ~wyplosz maximus [83.7.226.*]
    Masz sporo racji w tym co napisałeś, tylko jest wiele niewiadomych. Do końca wezwania jest jeszcze sporo czasu wiec będę sie musiał dobrze namyślić, ostatnio niezłe ilości jak na zega sie przewalały, ciekawe kto to zbierał??????
    Wydaje mi sie ze kopexowi bardzo zależy na zegu, faktem jest również ze wezwanie ocaliło nas od większej zwały jak zarazie. Wiele zależy do tego jakich mamy akcjonariuszy.
    O ile się nie mylę to do wezwania zostało ze 2 tygodnie - więc nie tak wiele czasu, myślę że dokupuje SII, albo Ci co już mają , albo nowi - czyli nic Ci nie powiedziałem - Kopex chyba raczej nie bo chyba nie może, pomimo takiej sytuacji ludzie nie boją się kupować po cenie bieżącej, prawdopodobnie dlatego bo to teraz jedne z najbezpieczniejszych akcji na rynku.
    Nie sądzę też że Ci co teraz kupują będę się w większości zapisywać na wezwanie . Raczej obserwuje sytuację. Jeżeli chciałeś sprzedawać to czemu nie sprzedałeś za 56 , albo 50 ? Co się teraz zmieniło , panika na gpw ? Ja tych akcji nie ruszam, co miałem sprzedać sprzedałem.
    Jeżeli chcieli wycofać Hansena z Deutche Borse, to musieli płacić po 15 euro większościowemu inwestorowi i o 2 euro więcej mniejszościowymi - tylko tak było w umowie sprzedaży. W pewnym momencie cena akcji była w okolicy 23 euro po wezwaniu . A i tak proces wycofywania z giełdy się nie skończył . Kopex ma około 89% . Podobnie może być z ZeGIEM ja się trzymam SII , jeżeli oni sprzedadzą ja też bo już nic nas nie uratuje , ale coś mi się wydaje że oni będą chcieli około 50żł - widziałeś oświadczenie. Cóz czas pokaże, może Kopex wszystkich ... i się skończy zabawa. Zobaczymy . Powodzenia .
  • Re: gdzie jest ZEG??????????? Autor: ~wyplosz maximus [83.7.252.*]
    Na pewno masz racje ze teraz akcje zega są jednymi z bezpieczniejszych papierów na giełdzie, przynajmniej do końca wezwania. Rzeczywiście stowarzyszenie wydało jakieś tam oświadczenie jak dobrze pamiętam była tam mowa o cenie powyżej 50zł tylko co należy podkreślić było to w innych realiach ( jak sobie przypominam była zwala ale sporo mniejsze teraz mamy wodospad)
    Zastanawiające są te pakiety kto je zbiera jeśli stowarzyszenie to powinna sie pojawić informacja o zwiększeniu procentowym zaangażowania. Podzielam Twój pogląd ze ci co teraz kupują liczą na lepsza cenę wezwania i nie są zainteresowani odddawaniem na najbliższym wezwaniu. Musze jednak zaznaczyć ze mam jedno podstawowe zastrzeżenie-
    dopuszczam możliwość ze kopexy zbierają teraz akcje na "słupa "
    Kolejna istotna kwestia jest czas Jendrzejewski wspominał o planie połączenia Zega i Hansena, nie wykluczał również wprowadzenia tego nowego podmiotu na giełdę, teraz czas do debiutów nie jest za dobry co prawda proces scalenia potrwa trochę czasu.
    jeśli kopexom zależy aby szybko skupić 100% kapitału zega będą gotowi zapłacić sporo więcej niż obecnie zaproponowali. Jeśli nie zależy im na czasie to poczekają ( ja bym tak zrobił) a cena na pewno sporo spadnie.
    W mojej ocenie akcje zegu maja sporą dynamikę wzrostu jeśli uwzględnimy inwestycje poczynione oraz specyfikę działalności ( co do tego myślę ze nie ma wątpliwości)

Czas pokaże co i jak. Pozdrawiam

Zapisałeś się już :) ?
  • Re: gdzie jest ZEG??????????? Autor: ~wyplosz maximus [83.4.202.*]
    Dalej myślę ale jest sporo ciekawych spółek w obecnym czasie za niezła cenę , ciekawi mnie czy kopexy podwyższą cenę wezwania ale tego sie nie dowiem, wydaje mi sie ze jak czas wezwania minie to zeg sie może z łańcucha urwać i wtedy może być 20 zł 15zł???????
[x]
ZEG 2,86% 15,15 2010-12-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.