O ile się nie mylę to do wezwania zostało ze 2 tygodnie - więc nie tak wiele czasu, myślę że dokupuje SII, albo Ci co już mają , albo nowi - czyli nic Ci nie powiedziałem - Kopex chyba raczej nie bo chyba nie może, pomimo takiej sytuacji ludzie nie boją się kupować po cenie bieżącej, prawdopodobnie dlatego bo to teraz jedne z najbezpieczniejszych akcji na rynku.
Nie sądzę też że Ci co teraz kupują będę się w większości zapisywać na wezwanie . Raczej obserwuje sytuację. Jeżeli chciałeś sprzedawać to czemu nie sprzedałeś za 56 , albo 50 ? Co się teraz zmieniło , panika na gpw ? Ja tych akcji nie ruszam, co miałem sprzedać sprzedałem.
Jeżeli chcieli wycofać Hansena z Deutche Borse, to musieli płacić po 15 euro większościowemu inwestorowi i o 2 euro więcej mniejszościowymi - tylko tak było w umowie sprzedaży. W pewnym momencie cena akcji była w okolicy 23 euro po wezwaniu . A i tak proces wycofywania z giełdy się nie skończył . Kopex ma około 89% . Podobnie może być z ZeGIEM ja się trzymam SII , jeżeli oni sprzedadzą ja też bo już nic nas nie uratuje , ale coś mi się wydaje że oni będą chcieli około 50żł - widziałeś oświadczenie. Cóz czas pokaże, może Kopex wszystkich ... i się skończy zabawa. Zobaczymy . Powodzenia .