• PGF Autor: janeczka.k [83.20.134.*]
    Pozdrawiam Cię Carol 12! Myślę,że już wróciłaś z urlopu?Proszę Cię napisz coś mądrego o PGF-ie-dlaczego tak a nie inaczej?J ak zwykle martwię się
  • Re: PGF Autor: ~Carol12 [213.158.196.*]
    Wiem,że się martwisz bo nie wygląda to wszystko pięknie.Rynek się spartolił a Pgf leci w dół i nie ma nawet malutkich odbić na oddech.Ktoś coś kupuje wygląda mi na to ,że nawet sporo.Dokupiłam trochę po 45 i po 1 może dokupię jeszcze troszkę.Każdy wierzy w "swoje" spółki a ja miałam taki plan,że inwestuje w segment który znam i po to by zarobić.Tak więc nie sprzedam ze stratą bo na giełdzie lądują wolne środki.Mam za co żyć,wypocząć i wiem,że pewnego dnia sprzedam z zyskiem.Może to będzie wiosną 2009,może jesienią 2009 a może nawet za 2 lata.Mają dobrą kondycję finansową,nie ogłaszają upadłości.Nie martwię się na razie.
  • Re: PGF Autor: janeczka.k [83.20.147.*]
    Proszę Cię Carol12 podziel się dalszymi nowinkami dot. spółki PGF!!! Chodzi mi o raport no i ewent.zakup Cefarm-u Białystok.Czy te spadki nie wyhamują na tej spółce?Czy grozi nam totalna rozpierducha?Pozdrawiam Cię cieplutko!!!
    Niestety Janeczko jest bessica i info nawet dobre niewiele tu pomoże.Ostatnio nie zaglądam często na forum bo usiłuję wykończyć dom zanim wykończy mnie budowa .PGF kupuje wszystko co ma jakąś wartość.A Cefarm Białystok to dobry cel bo mają apteki z agresywną polityką cenową...))jeśli wiesz o co chodzi.Coś się zmienia w sieci detalicznej -przyglądają się personelowi pod kątem efektywności.Zatrudnili łowców))Będą jakieś skalpy chyba zbierać .Patrząc na to co się dzieje w sektorze sprzedaży to raport roczny wykaże spadek zadłużenia.Pozdrawiaki
  • Re: PGF Autor: ~added [170.205.253.*]
    Sorki, ale chyba nie masz informacji na ten temat. PGF tnie koszty, zwalnia ludzi, połącza się z innymi żeby ich koszty były najnizsze. Poza tym kontrola z nadzoru gdyby wiedziała jaki maja transport nie dopuscilaby ich do wykonywania większości usług! A ze leca akcje w dół to normalne, powiem więcej - w przyszłym roku będa po 12 zł dlaczego - jesteśmy uzależnieni od Ameryki i Unii! Dlaczego Rosja zamyka giełdy? Tym retorycznym pytaniem zamykam temat. Gdy byłem dzieckiem chciałem żeby świat był idealny, niestety nie jest ...
  • Re: PGF Autor: ~carol12 [213.158.196.*]
    A co ty koleś myślisz ,że farmacol,torfarm i np slawex to wszędzie ma lodówki?...ja wiem jak wygląda ich transport bo codziennie go oglądam.Tak jak innych z resztą A fakt gdyby nasz łaskawy nadzór wiedział co sie dzieje wszędzie gdzie się dzieje to byłoby inaczej.Co ja mam a czego nnie mam to moja sprawa.Zwalniali ludzi zawsze.W tym momencie cięcie kosztów to podstawa.Taka była dewiza zatrudnionej przez PGF Dziesięciny jeszcze w lutym 2008.A więcej to ja mogę ewentualnie Janecze napisać 27,10.A dlaczego właśnie 27 to jak taki mądry jesteś to sam sobie odpowiedz))
  • Re: PGF Autor: ~added [170.205.253.*]
    Nie musisz na mnie sie wyladowywac. Sam sobie odpowiedz, jak twoje dziecko dostanie przegrzana szczepionke albo inny lek. Zastanow sie co piszesz. Gdybys wiedzial jaki powinien byc zakres przewozu lekow to bys takich glupot nie pisal. Sorry, ale z tego co piszesz to wynika ze wzorujesz sie na tych co nie powinienes, zastanow sie jakie inne firmy maja dostosowane auta do przewozu, rejestratory temperatur itp. Przedstaw sie to cie zaraz odwiedze i wtedy porozmawiasz normalnie. Powiem jedno, optymista jestes. Zycze powodzenia
    Mam prawo do optymizmu ,wiary i swojego zdania.Gdybyś łaskawie śledził to forum dłużej to wiedziałbyś,że nie jestem mężczyzną.A dzieci nie posiadam i przedstawiać się nie muszę i nie chcę.Wyładowywać się...Nie lubię jednostronnych ludzi o głębokim przeświadczeniu co do własnej racji.Wygląda to tak jakbyś mówił,że odlecimy w kosmos bo zewnętrzna,jak sądzę firma nie zapewnia odpowiedniego transportu.Mnie obchodzi zysk,zwiększanie wartości firmy i spadek zadłużenia.Bo takie mam w tym względzie priorytety.NIe musisz się ze mną zgadzać.
  • Re: PGF Autor: ~Added [170.205.253.*]
    Dziwny nick, skoro jestes kobietą. Nie ważne. Nie mowilem o zewnętrznej firmie tylko o PGF. Gdybyś była w tej firmie to byś wiedziała jakim transportem dysponują. Mają tylko 6 ciągników siodłowych (nie wiem czy wiesz jaki to pojazd???) dostosowanych do wymagań farmaceutycznych. Reszta aut to szroty. Pytanie dlaczego mają takie auta? Odpowiedź - bo nie mają kasy!
    Pozdrawiam Cię. Ps. Ja mówię o faktach i nie będę wchodził z Toba w dyskusję, z całym szacunkiem do Ciebie.
    Nigdy nie twierdziłam,że JESTEM w tej firmie.I dyskusję również uważam za zamkniętą.
  • Re: PGF Autor: ~icm [83.30.179.*]
    Polscy Grabaże Farmacji
  • Re: PGF Autor: janeczka.k [83.20.96.*]
    Carol12 ! Dziękuję Ci za post-mam mocno potłuczone żebra(nawet oddychać nie mogę).Podziwiam Cię,że potrafisz tak bronić swoich racji(pracowałam 45lat za ladą w tym 40lat jako kierownik-śmieszą mnie te wypowiedzi o transporcie leków itd itp.-trzeba znać realia lat wcześniejszych,gdzie słowo "przegrzany lek" było abstrakcją).Przydałoby się co nie którym opowiedzieć jak to "drzewiej"bywało(totalny brak leków,stanie w kolejkach po kilka godzin -Boże Mój,bez komentarza,bez komentarza).Wracając do PGF-u faktycznie mając akcje tej spółki interesuje mnie zysk firmy,zwiększanie wartości i spadek zadłużenia.Dziś kolejna masakra(wiesz,że 3/4 portfela zainwestowałam w PGF).Jestem tak obolała,że na razie przerażają mnie fizyczne ułomności.Życzę Ci by ta budowa chałupy szybko się zrealizowała-odpisz jeśli czas pozwoli i tak TRZYMAJ!!!!! Pozdrawiam!!!!
    Chałupa stoi i muszę ja teraz wykończyć.W akcjach mam wszystkie zaskórniaki.Tzn miałam.:))).Ale wiem,że kupiłam sobie fyjne rzeczy i ni hu hu nie sprzedam bo zawsze jak sprzedaje to kurde jestem w plecy.Tak z Artmanem zrobiłam.Chyba rok kisiłam te akcje i dwa dni po sprzedaniu poszło info i kurs polazł chyba z 35 na 85.Czekam na "mój"czas.A co do "naszej"branży.Firma Pfizer miała poważne kłopoty bo testowała chyba szczepionki na biednych dzieciach w Afryce i kilka z nich zmarło.Podobno nie mieli odpowiednich pozwoleń....Wybulili dużo,sprzedali część dystrybucji,pokajali się ,poczekali parę lat i kupili sobie Bayer'a....Kogo obchodzi jak robią pieniądze....Ważne ,że zarabiają.Taki jest ten Świat.Kryzys to tniesz koszty,redukujesz etaty,taka mała"rewolucja kulturalna".Nie zapleczem się zarabia a facjatą.Jak targi to w Hiltonie ,a jak kogoś dorywczo to o 2 zł będzie się targować przy stawce godzinowej.W końcu nawet Krauze sprzedaje obrazy...
  • Re: PGF Autor: janeczka.k [83.20.96.*]
    Myślę,że parapetówka będzie z zysków tych zaskórniaków.Jesteś fantastyczna-Twój optymizm się udziela nawet ludziom "z powyłamywanymi żebrami" Pozdrawiam!!!!!!!
  • Re: PGF Autor: ~Added [78.8.11.*]
    Janeczka, jak chcesz popisać z jakąs osobą to pisz na e-mail a nie na forum. Widze ze masz podejscie komunistyczne - poiem jedno wiem jak transport wyglada i wiem ze tak nie powinno być. Błędów nie powinno się powielać a Twoja wypowiedź świadczy że skończyłaś chyba tylko podtawówkę (bez urazy). Powiem Ci jedno, pracowałem kiedyś w firmie (dużej) która była potegą (12tys. osob), lecz nie potrafiła się dostosować do nowych warunków. Jak wszystkie firmy była dojną krową co dużo mleka dawała ale się skończyło. Dlaczego ? Odpowiedź bardzo prosta - strategicznego zarządzania firmą nie miała. Jeśli wiesz o czym piszę to mnie zrozumiesz. Nie chcę się kłócić. Znam wiele firm, które mają dostosowany transport farmaceutyczny. Obudź się i nie żyj przeszłością. Życzę Ci jak najlepiej. Trochę pokory i będzie lepiej!Głowa do góry - hossa wróci. Teraz jest bessa, wszystko traci na wartości. Moim zdaniem akcje PGF'u i tak dobrze się trzymają.To dopiero początek - wytrwają najsilniejsi. Pozdrawiam
  • Re: PGF Autor: janeczka.k [83.20.100.*]
    Przykro mi,ale nie wiem o czym piszesz-po prostu nie ROZUMIE i nie UMIE tego pojąć........
  • Re: PGF Autor: ~johnny [87.204.245.*]
    spokojnie Janeczka, akcje kosztują tyle ile 3 lata temu. Minima osiągnięte?
    zobaczymy, skromnym zdaniem powiem ze tak ale never say never

spółka z sektora na właściwe czasy...besse

wolę tą spółeczkę zwłaszcza w tej cenie niz te całe banki i budownictwo
  • Re: PGF Autor: ~pegieefik [193.108.194.*]
    Mogę tylko przyklasnąć, ja też w akcjach PGF siedzę i ... nie zamierzam wychodzić, niedługo wrócimy na ponad 40 zł :-) pozdrawiam wytrwałych !
[x]
PELION -0,15% 58,80 2017-06-07 11:38:30
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.