• Test wsparcia Autor: ~donb [185.183.226.*]
    Andrzej uważaj na głowę, zaznaczone i podane w zeszłym tygodniu poziomy coraz bliżej...

PS. Dzisiaj po sesji zamknięto sygnał na Squaberze. Z inwestorskiego punktu widzenia info bez znaczenia, ale ciekawe czy trochę leszczy nie sypnie jutro z rana.

PS. S&P słabiutko, jeszcze tylko 0,5 h na wyciągnięcie.

https://i.postimg.cc/jd8gTkWq/asb.png

------------------------------------------------------------------------------

Autor: ~donb [185.183.226.*] 2022-08-23 08:23
    Opublikowano przy kursie:  15,36 zł , zmiana od tamtej pory: -2,99%

Przeglądałem wczoraj forum, i od razu coś mi nie pasowało...
    Pisałem niedawno że IQ Andrzeja stanowi obecnie twardy opór, ale jak poczytałem jego posty sprawdziłem, to... pomyłka, oczywiście dawno zostało ono przebite. Technicznie nic to nie zmienia, chociaż IQ znajduje się w ważnym miejscu zmiany biegunów, które kurs może jeszcze przetestować. Na zeszły tydzień obstawiałem początek korekty na S&P, S brane ok 4300, zobaczymy co tam rozwinie się dalej. Asbis mocny na tle rynku, ale straszą ostatnie świece. Brak mocy i paliwa do dalszych wzrostów? Przydałby się kolejny popis siły waloru i S&P, inaczej kolejne spotkanie z IQ Andrzeja, a nawet niżej z znajdującą się pod nim szarą strefą (he he he) jest możliwe. Beletrystycznie, to jeden z możliwych scenariuszy, proszę się do niego nie przywiązywać ani nie traktować jako poradę, przestrogę czy cokolwiek innego.

https://i.postimg.cc/kgFXMZZX/asb.png

• Re: Test wsparcia Autor: ~Elczapo [37.7.74.*]
    Ale doastałem potów na te wsparcie idę do lasu bo inaczej nie padnie.
  • Re: Test wsparcia Autor: ~donb [185.183.226.*]
    @Aniu pisałem o tym w zeszłym tygodniu, kiedy S&P był na 4300, że widzę powrót na 14,xx zł a może nawet 13,xx zł. Po Twoim pełnym jadu i złości komentarzu z innego wątku, notabene usuniętego przez moderatora, wnoszę że nie skorzystałaś ze wskazówki... Dalej na haku? Bessa jest bessa, to już nie te rajdy bez zatrzymywania co rok czy dwa temu...

Mogę sobie pisać cokolwiek, ale siłę sprawcza mam zerową. Jestem takim samym leszczem i taką samą mróweczką jak każdy z nas na tym forum, więc wyładowywanie się na mnie za zaistniałe spadki jest oznaką co najmniej, nazwijmy to eufemistycznie, niedojrzałości. Niemniej pozdrawiam i zysków życzę.
    Budowanie napięcia przed kolejnym moim ssankiem 300 szt - super.
    Ludzie po pobycie w lesie dostają oświecenia a więc idę jutro na grzyby.
  • Re: Test wsparcia Autor: prof_wiatr [95.49.20.*]
    Trzeba było skracać pozycje.(już kilka dni temu).
    Bo moim zdaniem , istnieje ryzyko dalszych spadków.
    Śmieszne są te posty które wychwalają Asbis pod niebo, a nie widzą otoczenia.
    I jeszcze z innej beczki:
    Jeśli spółki wyraźnie poprawiają wyniki widać to nawet przy spadającym rynku, że jakoś sobie radzą.
    Nie będę wskazywał spółek bo każdy chyba to widzi.
    No oczywiście oprócz takich którzy mają klapki na oczach.
    I tez nie będę wskazywał forumowiczów.

• Re: Elczapo Autor: prof_wiatr [95.49.20.*]
    Dnia 2022-08-30 o godz. 21:57 ~Elczapo napisał(a):
    > Ludzie po pobycie w lesie dostają oświecenia a więc idę jutro na grzyby.
    ----------------------------
    To już przestajesz zasysać?
    I czekasz na wypłatę?
    Trzeba było zdecydowanie później zacząć.....zasysać

• Re: Elczapo Autor: przezniczak [109.173.144.*]
    A Ty szanowny Krzysztofie/Gołębiu się wysypałeś bodaj przy 14 także już daj spokój. Nawet marnymi spekulantami jesteście bo o walorze to wiedzy żadnej nie macie xD
  • Re: Test wsparcia Autor: ~Ania [79.175.215.*]
    Donbiku, chyba nie jesteś taki mądry za jakiego się uważasz:) ja na forum bankiera nie pisałam od 2 tygodni albo i dłużej, więc ktoś się pode mnie podszywa, a raczej śmieje się z Twojej obsesji. Po drugie, to nie żaden test wsparcia, tylko zrzut pod info o ostrzelaniu przez Tajwan chińskiego drona, serio nikt tego nie zauważył? Info poszło między 15 a 16 i wtedy też nastąpił zrzut na Asbis. Bo wojna w Tajwanie = problem z półprzewodnikami = problem dla Apple = problem dla Asbis, a przynajmniej tak myśli większość bankiera, bo Asbis to nie tylko dystrybucja produktów Apple.
  • Re: Test wsparcia Autor: ~Jaszczomp [88.156.136.*]
    Ograniczenie podaży półprzewodników po potencjalnym ataku na Tajwan, który notabene jest baaardzo mało realny to gigantyczny wzrost cen elektroniki w krótkim terminie, a tym samym gigantyczny wzrost wartości zapasu i marży dla Asbis, co przy obecnej wycenie zbliżonej do gotówki w kasie spowodowałby jej nawet podwojenie.
  • Re: Test wsparcia Autor: ~Andrzej [37.225.24.*]
    Dondevilku masz zaparcie..
    Weź leki na zaparcie
    Czy ktoś traktuje poważnie takiego błazna jak Ty?
  • Re: Test wsparcia Autor: przezniczak [109.173.144.*]
    Kiedyś napisałem, że nawet małpy da się nauczyć AT xD

Cykl życia spekulanta/AT na ABSIS

12,7 - wysiadka połowy kółkowiczów spekulantów na czelę z naszą czołową analityczką, która niedawno płakała tutaj na forum żeby spadło bo chcę odkupić xD

13,5 - reszta zgraji (AT się nie myli)

14,45 - no daj Pan spokój.. to już koniec (pozdrawiam gołębie)

15,3 - finito

15,8 - koniec

16,7 - uff

To były opory w ostatniej drodze do tych poziomów jakbyś nie wiedział.

Po drodze (od 13,5 naliczyłem wśród słynnych pseudoanalityków na TT od AT 20-parę kombinacji alpejskich że już spada)

No i co się stało. Wreszcie mamy korektę. I to tylko dlatego, że WIG20 zleciał 10% do rocznych minimów, USA krwawi a i tak trzeba było spadku na małym wolumenie z dużą pomocą (co przez ostatnie 3 sesje widać w ich końcówkach) a dzisiaj to już wisienka na torcie czyli zrzut 15k żeby zleciało o 5% w niecałe pół godziny xD

Teraz jakiś pajacyk robi AT wsteczną - wreszcie się udało i mogę się pochwalić, że umie czytać opory i wsparcia xD

A teraz najlepsze... ten słynny gracz, technik, który od lat doskonale odnajduje się w meandrach giełdy i zarabia nieprzeciętne pieniądze... nawet nie ma licencji na Windowsa (polecam otworzyć jego "grafiki" - prawy dolny róg)

Facet... przestań się kompromitować. Czy Tobie naprawdę nie jest wstyd, że używasz pirackiego oprogramowania w 21 wieku? 229zł... kołpaki do samochodu też masz od sąsiada?
  • Re: Test wsparcia Autor: ~Andrzej [37.225.24.*]
    Bingo Przezniczak pozamiatales błazna posługującego się kradzionym Windowsem
    Popatrz trole bez akcji tj pseudo profesorek i donbilek tak płaczą,że ktoś wywalił kilkadziesiąt tysięcy akcji zbijając kurs a rano pseudo profesorek pisał,że warto zastanowić się nad spółką i jej zakupem
    Błazny i cyrk nadal na Asbisie
  • Re: Test wsparcia Autor: prof_wiatr [95.49.101.*]
    Ja sypiam dobrze, wy nawet w nocy "walczycie"
    To ile dzisiaj zobaczymy?
    Powtarzam popatrzcie na inne spółki, ......
    Powodzenia.
  • Re: Test wsparcia Autor: ~Andrzej [178.36.214.*]
    Na razie widzimy 15,20 zł
    Oj durny ty jesteś durny Świstaku
  • Re: Test wsparcia Autor: ~Ania [79.175.215.*]
    Pięknie go zgasiłeś Paweł XD Ja tych grafik na bankierze nawet nie otwieram, bo forum przeglądam głównie na telefonie dla pośmiania się, no chyba że ktoś pisze merytorycznie, to wtedy zerknę
  • Re: Test wsparcia Autor: donb [185.183.226.*]
    Anka piszę do Ciebie bo do @przezniczaka MI SIĘ NIE CHCE. Lubię polemizować i zawsze podejmuję rzucaną mi tu rękawicę (ileż to już tutaj zgasiłem petów, którym wydawało się że są pochodniami). Chciałem nawet coś naskrobać, ale to dalej nieee ten poziom, do którego ewentualnie mógłbym się zniżyć aby podjąć polemikę. Koleś wrzucił kilka emotionek, ale kij z d. widać na kilometr, a najgorszy jest sztuczny udawany luz, koło którego on w życiu nawet nie stal. Pomijam intelektualną pustkę płynącą z jego posta, a nie będę prostował przecież każdego zdania z osobna. Przezniczak do szkoły, ale nie tej Twojej kujonie, szkoły życia. Poobcuj z ludźmi, kobietami, odstaw kalkulator i bankiera i wyjdź z domu. Umów się na chirurgiczne usunięcie tego czegoś z tył*a. Może wtedy znajdziemy jakiś wspólny grunt i będziemy mieć o czym rozmawiać :)

Anula wiesz że przezniczak to gardzący kobietami średniowieczny mizogin? Czytałaś co pisał o @paaulince? Mnie by takie słowa przez myśl nie przeszły, a co dopiero przez gardło. O Tobie pisał ze jesteś 10/10. Jak jesteś ładniejsza od młodej Pameli Anderson, to wrzuć zdjęcie, ocenimy :)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [178.36.214.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Zapamiętajmy, Autor: ~Lech [79.186.50.*]
    ~Ania [79.175.215.*] lubi być bita i poniżana przez mężczyzn.
    Jest zagorzałą fanką "męskiego szowinisty" Przezniczka.
    Człowieku... dziewczyna, którą bronisz jawnie łamała prawo tutaj swoimi wpisami do czego się przyznawała, żeby zarobić na akcjach (jak już wspominałem świadomie łamała rozporządzenie MAR i pomawiała spółkę o rzeczy obrzydliwe - vide kooperacja ze zbrodniarzem Łukasznką )

Dla mnie to jest dyskwalifikujące. Zresztą dla każdego normalnego człowieka takiego zachowanie byłoby dyskwalifikujące a ja nazywam to po imieniu (i nie ma znaczenia czy to kobieta, facet, duch święty czy kosmita - jest to obrzydliwe)

Natomiast broni ją gościu, który używa pirackiego oprogramowania (potocznie "kradzionego")

Przecież to jest kafka, szopka i jakaś alternatywna rzeczywistość. Nie wiem w jakim świecie wy żyjecie ale skoro degeneracja to u was norma to jednak będę zwracał uwagę, że nie wszędzie tak jest :)
    Pawle Rzeźniczaku, uważasz się za inteligentnego, ale empatię, wrażliwość, takt i wyczucie masz na poziomie ameby lub Andrzeja. Wyciągnę wiec pomocną dłoń i napiszę Ci coś do przemyślenia:

Nie ważne co piszesz, tylko jak.
    No właśnie, jak uzasadnisz dzisiejsze spadki?
    Czy to wina donb-a, czy też np. spółka wchodzi w strefę cienia, i nikt specjalnie nią się nie interesuje?

Ps: zakładam, że ty uważasz, że rynek nie ma pojęcia, więc na siłę próbujesz wszystkim udowodnić, że się mylą (delikatnie to ująłem...)
    Jak fryzura, ok ?
    Empatia do oszustów, kłamców i złodziei - masz rację... nie mam jej całkowicie xD
  • Re: prof_wiatr Autor: ~Rafał [79.186.50.*]
    Jak fryzura, ok ?
    ----------------------------------------
    Wstydzi się, chowa pod kapeluszem.

Dnia 2022-08-31 o godz. 10:24 przezniczak napisał(a):
    > Empatia do oszustów, kłamców i złodziei - masz rację... nie mam jej całkowicie xD
    -------------------------------------------------------------------------------------------
    Powstaje pytanie?
    who is whu ?
  • Re: Test wsparcia Autor: ~Nobody [78.10.206.*]
    Widzę, że standardowo żrecie się na forum? :-)
    Ja na razie pozamykałem wszystkie pozycje, do zera.
    Niektóre ze stratą (TIM, Grodno), niektóre z zyskiem (Arctic, Dino)
    Zostało mi tylko trochę Asbisa na IKZE, obecnie na lekkim minusie, ale liczę, że w długim terminie tu nie stracę a do emerytury jeszcze trochę :)

Idzie sezon grzewczy, ogromne perturbacje zapewne są nieuniknione, inflacja rozpędza się i IMHO 20% przeskoczymy, moja strategia na teraz to przeczekać na obligacjach i lokatach 6 - 7 %. Może czasem z sentymentu coś przykółkuję na jakiejś śmieciowej spółeczce na podbitce, ale wolę nie czekać na wąskie drzwi.

Obym się mylił, ale ta jesień i zima może być czymś, czego inwestorzy nie widzieli od bardzo dawna.
  • Re: ~Nobody Autor: prof_wiatr [95.49.101.*]
    Może czasem z sentymentu coś przykółkuję na jakiejś śmieciowej spółeczce na podbitce, ale wolę nie czekać na wąskie drzwi.
    Obym się mylił, ale ta jesień i zima może być czymś, czego inwestorzy nie widzieli od bardzo dawna.
    ------------
    Pisanie co masz i czy zarobiłeś, to twoja sprawa.
    Ale mam podobne zdanie, jak market poważnie, j...nie, to drzwi wyłamią razem z futryną.
    Z tym się absolutnie zgadzam.
    To ,że tak będzie wiadomo było od co najmniej 2tygodni.
    Ps. zastanawia mnie ilu jest łapaczy noży którzy od kilku dni kupują?
    - szczególnie takie spółki jak Asbis.

• Re: ~prof_wiatr Autor: ~Adam [79.186.50.*]
     jak market poważnie, j...nie, to drzwi wyłamią razem z futryną.
    Ale zanim to nastąpi, to należy się spodziewać na nie których spółkach jednorazowych wzrostów wywołanych przez wychodzące przeróżne Sp-nie, teamy, grupy, kliki, sekty, fankluby. Nie wykluczam też, gwałtownych spadków (w celu uśrednienia) i natychmiastowych zwyżek (przecież Sp-nie muszą jakoś uratować kapitał).
    Czekawy okres przed Nami.

Dnia 2022-08-31 o godz. 11:00 ~Nobody napisał(a):
    > Widzę, że standardowo żrecie się na forum? :-)

Co robić, chłopaki maja ostatni dzień wakacji, więc im go umilam :) Powodzenia w inwestycjach :)
  • Re: Test zaparcia u donbilka Autor: ~Andrzej [37.225.16.*]
    Donbilek powiedz jakie trzeba mieć IQ żeby po zarobieniu ok 8 tys złotych pisać post,że kupujesz apartament za 33 mln złotych?
    Nawet ameby ze swoim IQ nie porywają się na ataki na rekina lub wieloryba ale widać ty masz niższe od nich IQ ameby porwales się na zakup apartamentu Złota 44
    Jak mawiają mądrzy ludzie z takim IQjak ty trzeba się urodzić i z takim już umrzesz oby tylko nie spadło poniżej zera
  • Re: Jakie IQ trzeba mieć aby kupować: Autor: prof_wiatr [95.49.101.*]
    Autor: ~Andrzej [37.225.1.*] 2Zobacz wątki dotyczące AsbisZobacz profil Asbis 
    021-12-27 10:04
    Ostatni dostępny kurs:  19,88 zł
    Re: ANŻEJ - ORŻNĄŁEŚ MNIE NA DUŻĄ KASĘ!
    Dzięki za tanie akcje dokupilem dzisiaj po 19.98 zl
    Zobacz wątki dotyczące AsbisZobacz profil Asbis
    Autor: ~Andrzej [37.225.24.*] 2021-12-08 12:37
    Ostatni dostępny kurs:  22,85 zł

Re: Kursy dywidendy
    Autor: ~Andrzej [37.225.24.*] 2021-12-11 14:37
    U mnie strata ponad 1300 zł ale dokupilem akcję taniej po 45-50 groszy więc zapłaciłem 1000 zł taniej.Idzie przeżyć

Autor: ~Andrzej [37.225.20.*] 2021-10-21 09:14
    Opublikowano przy kursie:  25,00 zł , zmiana od tamtej pory: -2,80%
    I dokupiłem 4 k akcji
    Cena średnia ok 25,05 oddam jak będzie cena 50 zł plus dywidenda 10 procent plus obracanie kasą za dywidendę 5 lub 11 miesięcy

Autor: ~Andrzej [37.225.15.*] 2021-12-21 18:41
    Opublikowano przy kursie:  22,00 zł , zmiana od tamtej pory: 0,00%
    Re: Ślicznie podziękował za darmowe akcje
    U mnie to samo pierwszy największy pakiet ,który jest połowa moich akcji kupione ok 10 zł ,(przełom lutego i marca).Teraz Dokupuję za zarobioną kasę lub za dywidendę.Nawet jak wzrośnie cena,w co wątpię to za 3 dywidendy w przeciągu 1,5 roku będę miał spłacone wszystkie akcje kupione w pierwszym pakiecie

Autor: ~Andrzej [89.66.149.*] 2021-12-21 21:50
    Opublikowano przy kursie:  22,00 zł , zmiana od tamtej pory: 0,00%
    Re: czII kabaretu
    Mam srednia 8 zl

[x]
ASBIS -1,52% 40,04 2026-02-25 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.