• Dlaczego Beein rośnie a Grodno niestety nie Autor: obserwator82 [31.42.0.*]
    Przekopiuj jeszcze raz o dynamice :

Zarząd Grodno S.A. informuje, że skonsolidowane przychody w maju 2022 r. wyniosły 88,1 mln zł wobec 81,1 mln zł w maju 2021 r., co oznacza wzrost o 8,6% rdr. Narastająco od początku roku obrotowego (tj. za okres dwóch miesięcy od kwietnia do maja 2022 r.) skonsolidowane przychody wyniosły 169,4 mln zł wobec 153,5 mln zł w analogicznym okresie przed rokiem, co oznacza wzrost o 10,4% rdr.

Zajrzałem do ostatniego raportu okresowego GRODNO i czytam :

4.1. Podstawowa działalność Grupy GRODNO Grupa GRODNO jest dostawcą kompleksowych i unikalnych rozwiązań budynkowych, a także czołowym dystrybutorem artykułów elektrotechnicznych i oświetleniowych, działającym na polskim rynku. Aktywnie rozwija segment odnawialnych źródeł energii pod kątem instalacji fotowoltaicznych, pomp ciepła i stacji ładowania pojazdów. Głównym celem działalności Grupy jest zapewnienie inwestorowi i instalatorowi kompleksowych i efektywnych energetycznie rozwiązań, w zakresie każdego rodzaju instalacji, do każdego typu obiektu budowlanego. Grupa świadczy usługi w zakresie audytów oraz projektów oświetleniowych i elektrycznych, wykonywania oraz modernizacji instalacji elektrycznych i energetycznych, programowania automatyki budynkowej, jest też dostawcą złożonych rozwiązań dla przemysłu. 

Jestesmy po okresie mega hossie w budownictwie co pozwolilo GK Grodno zarobic w ostatnich okresach dość sporo ale ..... dzisiaj sama budowlanka stoi przed spowolnieniem ( jest ono juz obecne) - wnioskujac OZE , a zwlaszca pompy ciepla to tylko jakaś część biznesu i nawet jak beda dynamiczne wzrosty w tym segmencie to bedzie to po prostu w jakiejs części amortyzowalo spadki z innych segmentów .

Natomiast Beein to spolka gdzie tylko zajmuje sie OZE - obecnie najwiekszy nacisk kladzie na pompy ciepla , a w ramach inwestycji o dluzszym terminie bedzie budowala farmy ( w planach poczatek przyszlego roku ) - obecnie kapitalizacja 26 mln

Wiec jak czytam te analizy o wksaznikach , ktore dotycza historii to się lekko uśmiecham

ps. przytoczona na poczatku postu informacja o wzroście 10,4% - tylko świadczy o tym co napisałem
  • Re: Dlaczego Beein rośnie a Grodno niestety nie Autor: ~Prawilny [37.248.169.*]
    Beein rośnie, bo nie mają takiego przerostu zatrudnienia - w BeeIN pracują 3 osoby na umowie o pracę i 7 na umowach cywilnoprawnych ! Zobacz str. 15 ostatniego raportu kwartalnego tej perły : https://www.bankier.pl/static/att/ebi/2022-05/0000139978_202205160000140527.pdf
  • ta "perła" ma c/z - 21 - beein przepłaconna kicha bez majątku Autor: ~BeWu [31.182.246.*]
    j.w.
  • Beein to wydmuszka, co wynajmuje magazyn 400 m.kw Autor: ~BeWu [188.146.74.*]
    Bida
  • Re: Dlaczego Beein rośnie a Grodno niestety nie Autor: ~Prawilny [37.248.169.*]
    Siedziba BeeIN na street view zrobiła mi dzień :) Rzeczywiście rośnie Grodno ostra konkurencja !
  • Re: Dlaczego Beein rośnie a Grodno niestety nie Autor: obserwator82 [31.42.0.*]
    odpisałem Ci na forum Beein - nie raczyłeś odpowiedzieć .....
    nie chodzi , ze rośnie konkurencja tylko o to , ze Beein ma 100 % przychodów z branzy OZE , a Grodno szacuje , że około 20% ( społka jakoś nie kwapi się by podać podział przychodów - pytanie dlaczego ....ano dlatego , ze spora część zostanie obecnie dotknieta spowolnieniem gospodarczym ) .

Juz Ci odpisałem , ze Beein działa głównie b2b ....zobaczymy jak wplynie presja placowa i byc moze zwolnienia ( ponad 600 etatów w Grodnie )
  • Re: Dlaczego Beein rośnie a Grodno niestety nie Autor: obserwator82 [31.42.0.*]
    Tak jak juz pisałem , dynamika przychodów w czerwcu nawet nie była dwucyfrowa :

Zarząd Grodno S.A. informuje, że skonsolidowane przychody w czerwcu 2022 r. wyniosły 96,4 mln zł wobec 87,8 mln zł w czerwcu 2021 r., co oznacza wzrost o 9,8% rdr. Narastająco od początku roku obrotowego _tj. za okres trzech miesięcy od kwietnia do czerwca 2022 r._ skonsolidowane przychody wyniosły 265,8 mln zł wobec 241,3 mln zł w analogicznym okresie przed rokiem, co oznacza wzrost o 10,2% rdr.

Wstępny odczyt inflacji 15,6% - czyli nawet ta dynamika nie pokryła inflacji ....przy zatrudnieniu ponad 600 osób i presji płacowej to zyski będą coraz słabsze....oczywiscie wskaznik C/Z jest dzisiaj ok ale to dotyczy historycznych wydarzeń .

Jeśli Prezes wypowiada sie , ze :

Hitem są pompy ciepła, na które popyt jest bardzo wysoki, a klienci w pierwszej kolejności pytają się o samą dostępność tych produktów. Problemów z dostępnością w Grodnie nie ma.

Oznacza to jedno - owszem segment OZE zwieksza sie dynamicznie ale pozostale segmenty notuja silne spadki ( spółka oczywiscie nie chce się pochwalić podziałem przychodów na poszczególne segmenty bo to nie byłoby miłe - ja zakladam , że w Grodnie OZE to na dzień dzisiejszy 20% )

Natomiast spółka Beein to 100% OZE gdzie najsilniej stawiaja na pompy . Należy tutaj jeszcze wspomnieć o SUNEX , który też ma silny odział pomp ....jednak już sporo urósł i ma kapitalizacje na poziomie około 350 mln ...wiec pytanie ile jeszcze moze dojsc ?

Beein ma kapitalizacje około 28 mln .... emisja była po 25 zł ...dzisiejszy kurs to około 24 zł..... jest jeszcze czas by wejść :)

Pozdrawiam
  • Re: Dlaczego Beein rośnie a Grodno niestety nie Autor: ~Nowy [31.0.50.*]
    No i to już klucz do trumny 100% procent przychodów z OZE ,całe szczęście że w Grodno tak nie ma
    Jesli jesteś inwestorem np do 1 roku to akurat zaangazowanie 100% w OZE moze byc strzalem w "10" , jesli inwestujesz np do 10 lat to popieram , ze Grodno jest dobrym podmiotem ale niestety najblizszy rok gdzie spolka ma około 20% w OZE a reszya bedzie poddana mocnoemu spowolnieniu gospodarczemu bedzie słaby dla Grodna . ( doprecyzuje słaby w stosunku do np Beein )
  • Re: Dlaczego Beein rośnie a Grodno niestety nie Autor: ~Nowy [31.0.50.*]
    Po pierwsze obrót na Berlin to było ostatnio parędziesiąt tysięcy ,po drugie jest tak duża konkurencja OZE że ostatie bankructwa to ludzie pomyślą i raczej od sprawdzonych firm wezmą niż nie czyli od gorndo które na rynku napewno będzie za 10 lat Berlin może już za 2 nie być po ,3 przygody Grodno z OZE to 30-40 % część kompleksowe rozwiązania dla firm i nie tylko ,miedzzinnymi oświetlenie LED i wszytko związane z oszczędnością ,później klimatyzacje które aktualnie schodzą jak pompy ,kable jak mówiłem ja najwięcej na tym zarobiłem ,później organizuje szkolenia jak widać na fecbooku bardzo często z różnych dziedzin ,projektuje montuje wykonuje czy to farmy czy małe instalacje pompy ,klimy oświetlenie ,itp.inwestuj sobie w co chcesz ale jeśli z Beein przychodzisz tu płakać i chwali Beein a nie ma czego to znaczy że wisisz tam na haku i latasz po forach naganiać,no żal mi ciebie
  • Re: Dlaczego Beein rośnie a Grodno niestety nie Autor: ~CYNK [5.173.3.*]
    ZENERIS tylko 700K ff
    Mylisz naganianie z merytorycznym porównaniem . Jeśli byś zobaczył kiedy zamieściłem wpis to byś wiedział , ze od zamkniecia z tego dnia cena nie była nizsza ( więc hipotetycznie wiszenie na haku odpada) . Co na pewnoe bedzie za 10 lat to ani Ty nie wiesz ani ja ...mozesz jedynie prawdopodbienstwoa jakies ocenic ...bankructwa duzych firm tez sie zdarzaja ( jesli pamietasz boom budowlany z 2008 to wiesz o czym pisze ) .
    Jestes partnerem biznesowym Grodna...czy mozesz napisac czy takze czerwiec byl tak dobry w kablach i innych rzeczach ( bez OZE ) czy jednak widac spowolnienie - wskaznik PMI jest beznadziejny wiec jestesmy juz w trakcie recesji.
    Ja tutaj sie pojawilem jako odpowiedź dla gosci co sie na forum beein pokazali i wypisywali o Grodnie ( porownujac jakie to Grodno cudowne , a Beein jest beznadziejne, jakie Grodno ma wskaznik C/Z - wracajac jeszcze do 2008roku to firmy bankrutujace tez mialy cudny wskaznik C/Z tylko cashlow sie nie zgadzal - to tylko dygresja a nie porownanie , zeGrodnie grozi bankurctwo ) - zaczalem zastsnawiac sie czemu Grodno nie rosnie mimo , że tez ma pompy itd ....merytorycznie dałem fakty

• Re: Dlaczego Beein rośnie a Grodno niestety nie Autor: ~Krakus [37.248.91.*]
    https://biznes.pap.pl/espi/pl/reports/view/2,515317

Dynamika przychodów Grodna w II kw.: +10% r/r, dynamika BeeIn -40,63%. BeeIn c/z 17, Grodno c/z 7,3. Jakiś komentarz Obserwator82 ?
  • Re: Dlaczego Beein rośnie a Grodno niestety nie Autor: ~Lol [188.146.77.*]
    Ale to beein mocne, Grodno musi się bać. Takie przychody w Q2.
  • na wydmuszce beein, jutro pogrom....jakieś -15 %? Autor: ~BeWu [31.182.246.*]
    tam była klasyczna smażalnia, leszcze już w panierce :)....
  • Re: na wydmuszce beein, jutro pogrom....jakieś -15 %? Autor: obserwator82 [31.42.0.*]
    Do Krakusa - komentarzem jest dynamika zysków w Beein :

Spółka w II kwartale 2022 r. wypracowała zysk brutto na poziomie 0,560 mln PLN vs 0,238 mln PLN w analogicznym okresie roku poprzedniego. Zwrócić należy uwagę na istotny (ponad dwukrotny) wzrost rentowności co wynika rozwoju biznesu w obszarze wysokomarżowych produktów i usług, a nie jak jest to zazwyczaj z oszczędności i ograniczaniu kosztów i inwestycji.

Nie jest jeszcze drogo na Beein - przeanalizujcie Beein

Dodatkowo na koniec czerwca Beein mialo rekordowe zapasy 9,5 mln - co oznacza mega możliwości zarobkowania w 3q22
  • Re: na wydmuszce beein, jutro pogrom....jakieś -15 %? Autor: obserwator82 [31.42.0.*]
    Po rekordowych wynikach Beein za 3q22 wskaźnik C/Z wynosiła na wczorajsze zamknięcie 8,79 ...dzisiaj Beein rośnie +11% na sporym wolumenie jak na tę spółkę .. warto przyjrzeć się spółce bo ma spory potencjał , pokazuje bardzo dobrą dynamikę

Pierwotnie wyniki Grodna za 3q22 ( kończący się we wrześniu ) miał być 16.11.22 - nie widzę komunikatu o zmianie terminu publikacji - ktoś ma info kiedy będą wyniki Grodna ?
    Już znalazłem 15.12.22 mają publikować za ich pierwsze półrocze...jestem bardzo ciekaw tych wyników... bo dynamika przychodowa jest poniżej inflacji a koszty rosną
    Zarząd Grodno S.A. informuje, że skonsolidowane przychody w listopadzie 2022 r. wyniosły 115,3 mln zł wobec 113,8 mln zł w listopadzie 2021 r., co oznacza wzrost o 1,4% rdr.

Przy inflacji prawie 20% to biznes Grodna się niestety zwija ( co już kilka miesięcy temu opisywałem , że tak będzie )..... zerknijcie i przeanalizujcie sobie Beein ...jeszcze nie jest za późno

BEE (+10.88%) - beeIn SA - Stooq
  • Re: na wydmuszce beein, jutro pogrom....jakieś -15 %? Autor: ~lol [185.31.217.*]
    a jakie wyniki ma ten śmieć beein z obrotami z warzywniaka?
    przychody w q3 12 mln, przecież to dramat.
    Tyle to robi jeden sklep CCC w pcimiu dolnym.
    Odpowiem Ci jakie miał zyski cytując Prezesa Zarządu z raportu :

Przychody beeIN odnotowane od lipca do września 2022 r. wyniosły niemal 12 mln zł i były wyższe o ponad 4,5 mln zł rdr. Spółka istotnie zwiększyła też zysk netto, który w tym samym okresie wyniósł 1,54 mln zł w tym roku wobec 0,59 mln zł w roku ubiegłym. Zarówno pod kątem przychodów, jak i zysku był to najlepszy kwartał w historii Spółki. W analizowanym okresie zauważalna jest duża dynamika wzrostu przychodów Spółki w odniesieniu do wszystkich poprzednich okresów od początku prowadzonej działalności. beeIN S.A. zanotowała także wzrost marżowości. W trzecim kwartale Spółka zwiększyła swoją rentowność netto rdr – w roku 2021 w okresie od lipca do września wynosiła ona 10,34%, a w roku 2022 w tym samym okresie – 12,9%

Zobacz jaka dynamika....to właśnie jest spółka rozwojowa...a , że nie ma jeszcze takich przychodów jak Grodno - no nie ma bo jest na wczesnym etapie rozwoju gdzie możliwości dynamicznego wzrostu są ogromne ....Grodno to już spółka dość dojrzała gdzie dynamika rozwoju jest poniżej 10% ...przy inflacji prawie 20 % .

Możesz nazywać warzywniakiem itd....tylko , że ja zarabiam na wzroście kursu Beein , a Ty ? ;)
  • Re: na wydmuszce beein, jutro pogrom....jakieś -15 %? Autor: ~lol [185.31.217.*]
    ja zarabiam na cargo, ailleron, eurocash, allegro, mirbudzie.

Spółka warzywniak, to jest pierwsza spółka która zostanie zdmuchnięta z rynku
    w momencie, w którym przyjdzie konsolidacja i gorszy okres.
    To nie jest 11bit, który ma pomysł i know how tylko zwykły importer.

To wnioskujesz , że teraz jest dobry okres na giełdzie ..... dobre .

Ostatni miesiąc przyniósł wzrosty ale do połowy października były permanentne spadki , które trwały już około roku .( chyba , że TY widziałeś wzrosty przez ostatni rok ;) ) .... wspomniane Allegro rok temu było po około 50 zł , teraz jest po 23-24 ...no faktycznie zarobek , na Eurocash zarobiłeś w rok około 15% ...no nic tylko pogratulować ;)

Spółka dynamicznie się rozwija i w pierwszym kwartale 2023 uruchomi farma , która da pasywny dochód .... dzisiaj korzystają z boomu na pompy i chwała im za to , że świetnie zaplanowali te działania , które dzisiaj dają ogromną dynamikę .
  • Re: na wydmuszce beein, jutro pogrom....jakieś -15 %? Autor: ~lol [188.146.66.*]
    Dziecko, gdzie ja napisałem, kiedy kupowałem? Czytasz ze zrozumieniem? Zarabiam, bo kupiłem wszystko prawie w dołku. Jedynie na allegro kółka robię i EC. Za długo na giełdzie jestem by przepaść takie okazje. Hossa rodzi się w pesymiźmie zapamiętaj. Jak w stanach podali złe dane o inflacji, indeksy zanurkowały a kilka godzin były na plus 3%, to już było wiadomo, że czas się pakować. SLe ustawione i śpię spokojnie. A jak ktoś kupował akcje rok temu po ponad rocznym covidowym rajdzie, to życzę powodzenia w dalszy inwestowaniu.
  • Re: Dlaczego Beein rośnie a Grodno niestety nie Autor: ~Karolina [31.183.236.*]
    Jeżeli ff na Beein to 0,75% czyli 8700 sztuk akcji, to ponad 8600 obróconych 30-go listopada to świadczy podbijaniu kursu i przewalaniu z kieszeni do kieszeni przez jedną może dwie osoby. Żeby wejść w tą spółeczkę z konkretnym kapitałem główni akcjonariusze ( trzech ) musiałoby zacząć sprzedawać znaczące pakiety.
    A skoro to taka perspektywiczna spółka to po co mieliby sprzedawać?
    Przy tak małym ff można z kursem zrobić co się chce i to całkiem małym kosztem.
    No oczywiście w końcu te 8600 papieru komuś się wżeni :)
    Na tą chwilę realnego popytu tam nie ma.
    Pomyśl trochę logicznie i zastanów się czy jest możliwy FF na poziomie 0,75% - ktoś ślepo powtarza błędne dane bankiera ...zmien źródło pozyskiwania danych i zacznij trochę krytycznie myśleć nad podawanymi informacjami

FF to poziom około 35%

Akcjonariat: akcjonariusze BEEIN SA (BEE) - BiznesRadar.pl

• Re: Dlaczego Beein rośnie a Grodno niestety nie Autor: ~gro [81.168.186.*]
    Policzcie ile akcji juz poszlo przez8 miesiecy ,MILIONY ,A WIDZICIE KTO SPRZEDAJA TO NIE FUNDY CZY WLASCICELI ,SPRZEDAJA MALI PANIKARZE ,PSEUDO INWESTORZY I SUPER ZNAWCY GIELDOWI TYPU BEWU I INNI ,POSZLY MILIONY -ZOSTALY RESZTKI U PANIKARZY ,---CO BEDZIE JAK IM AKCJI ZABRAKNIE -TU NAPRAWDE BEDZIE BARDZO DUZY SKOK W GORE -ZOBACZYCIE ,ZASOBY PANIKARZY SIE KONCZA
  • Re: Dlaczego Beein rośnie a Grodno niestety nie Autor: ~gr [155.133.10.*]
    Ja też sprzedałem jakis miesiac temu po kolejnym dołku po super wynikach ;)), a miałem kupione w lutym 2022 i tak długo wytrzymałem ;) a i widze że BeWu tez sprzedał a był tu najwiękrzym rodwajlerem i pozytywnym wieszczem tych akcji ;), on to potrafił wyliczyc milionowe zyski z wykupu akcji przez zarząd po 22 zł ;)) , BeWu o milionach zysków ktorych akcji teraz sie rozpisujesz ;) ????
    jak to mówia wszyscy pękaja kiedyś tylko kazdy ma inna granice , o samochodach mówi sie : " ten typ tak ma" - i ta maksyma bardzo do Grodna pasuje
    Nowy natomiast musi tu siedzieć nadal bo ma za dużo akcji a siedzi tu juz jakieś 2 lata ;), tez juz mu żyłka nie raz pulsowala ;)) , ale nie sposób wyjsć z tylu akcji - trzyma go nadzieja, że kiedys sie w koncu wydarzy żeby tuz po super wynikach nie spadlo ;)) tylko wyskoczyło na 20 zl jak sie kupiło po 17 scie + 2 lata czekania + 20 % inflacji , była raz szansa Nowy , była jak wyskoczyło na 20 cia w kietniu tego roku , no ale każdy myslał ze bedize 26 ;)), - ja w sumie tez ;)), Grodno pewnie bedzie tyle warte ale dopiero w lipcu przy rocznych wynikach, ruszaja dopłaty do pomp ciepła , po tej zimie ludzie kupia pompy i fotowoltaike jak zadek pomarznie , a biorac pod uwageże w polsce klimat sie ociepla to z roku na rok sama pompa ciepła bedzie wystarczac aby nagrzac dom bez pieca na węgiel bo mrozow na -20 st to juz u nas nie bedzie , a do tego wystarczy aby staniały o 30% i kazdy poleci po pompę ciepła ,( kto ma piec węglowy albo na drzewo to wie o czym mówie brud, praca przy tym i podkładanie do pieca;))
    ale te frykasy dopiero za pół roku ;))

Niestety Grodno coraz słabiej wyglada ..spadki przy wiekszym wolumenie dobrze nie wróżą. Ostatni kwartał w roku kalendarzowym byc może będzie jeszcze słabszy( jeśli chodzi o wyniki finansowe - przychody mają coraz mniejszy przyrost ) ...budowlanka siadła na całego , a szczyt pomp przypada na 3 kwartał roku kalendarzowego .

Beein - pieknie ukształtowany trend wzrostowy ( wzrosty na wysokich wolumenach , korekty na małych ) . Dzisiaj korekta .... więc jest szansa trochę niżej kupić .... marazm na Grodnie w mojej ocenie do minimum marca 2023 ....zobaczymy

BeWu to gość ( podobno magister ekonomii ) co tyle razy tutaj się skompromitował , że szkoda gościa.
  • Re: Dlaczego Beein rośnie a Grodno niestety nie Autor: ~Piotr [78.152.13.*]
    Nie jesteś lepszy od bewu, naganiasz na beein, które urosło spekulacyjnie pod nic nie warte info, do tego panele na których jest obecnie lipa i wypominacie to min tutaj na Grodnie. Wynik poprawili bo poprostu nic nie robili w zeszłym roku. I co to za obrót 200tys?
    Juz kilka miesięcy temu pisali , że Beein nic nie zarobi , że słaba firma itd.
    Poruszaj się faktami ..... przychody dynamicznie rosną , zyski dynamicznie rosną , skala biznesu rośnie skokowo....Beein dlatego rośnie bo bardzo mocno rozwija eksport...w PL owszem nie ma szału ale własnie elastyczność Beein pokazuje jak można z małej spółki stawać się coraz większą .

Jeśli nie widzisz róznicy między moimi wpisami o Bewu ....to Twoja sprawa ... ja wypowiadam się merytorycznie ...przejrzyj watek to zobaczysz róznicę ;)

A jeśli nadal trzymasz akcje Grodno ...to trzymaj ....ja mialem akcje Grodna przez chwile ale jak pokazali kilka miesiecy temu wzrost przychodów o niecłae 10% r/r to juz bylo widac , że spółka będzie spadac .

Ja jestem akcjonariusze Beein już od okolic maja ....jak na razie wszystko co Prezes zapowiada to realizuje z nawiązką .

Co do obrotu ...rozumiem , że masz sporą kwote do inwestycji i Beein gdzie obrót jest kilkadzisiąt lub kilkaste tysiecy złotych dziennie Cie taka spółka po prostu nie interesuje ... wolisz w płynnym Grodnie spadać ale mieć płynność

Info spekulacyjne na ponad 100 mln ....no tak zawsze trzeba jakos sobie tłumaczyć błędną decyzje
    miłego wieczoru ;)
  • Re: Dlaczego Beein rośnie a Grodno niestety nie Autor: ~Piotr [78.152.13.*]
    Czyli wg Ciebie, jak spółka powtarza rekordowe wyniki jest słaba spółka i musi spadać? I skoro uważasz że umowa na zakup paneli za 100mln jest super, to czemu umowy na wyłączność Grodna itp espi są słabe i mają powodować spadek?
    Już Ci tłumacze . Podobnie też juz Bewu tłumaczyłem .

Jeśli Grodno pokazuje rekordowe przychody czyli poprawia przychody r/r o około 10 % , a inflacja w tym czasie jest około 20% to oznacza to , że biznes się kurczy . Już pokazywałem Bewu na przykładach , ze sprzedają mniej sztuk ( cena za dany produkt wzrosła ale ilość spada ) .
    Przy takim dużym zatrudnieniu ( około 600 etatów ) mamy stałe koszty , które rosną .
    Ostatnie wyniki pokazały , że zysk jest niższy r/r ..więc wzrost przychodów o 10% mimo , iż jest rekordowy nie jest rozwojem .

Beein zakonczy ten rok przychodami pewnie powyzej 30 mln , zyskiem powyzej 3 mln ( takie moje założenie ) , jeśli na sam 2023 podpisuja umowe na import paneli na ponad 100 mln .....to sam sobie odpowiedz jaka będzie dynamika...i własnie pod tą przyszła dynamike biznesu kurs Beein rosnie
  • Re: Dlaczego Beein rośnie a Grodno niestety nie Autor: ~Piotr [192.55.109.*]
    I co naganiaczu? jak tam Twój beein? -7% dziś
    Piotruś ..bo tak chyba muszę rozpocząć ....Beein w ciągu ostatniego miesiąca wzrosło z okolic 20 zł w rejony 35 zł ....teraz się koryguje więc jest to naturalne ...ta korekta pewnie będzie głębsza niż dzisiejszy poziom .... chodzi o trend .
    Grodno w ciagu ostatniego miesiąca ....a zresztą nie będę się pastwił - sami sobie odpowiedzcie ....ja już dawno pisałem , ze niestety Grodno będzie miało problemy , a Beein będzie się rozwijało ......korekta to dobry moment by się zastanowić odważniej nad walorem .
    Co tam słychać w Grodnie bo wiedzę ,że przychody :

Zarząd Grodno S.A. informuje, że skonsolidowane przychody w grudniu 2022 r. wyniosły 101,4 mln zł wobec 108,7 mln zł w grudniu 2021 r., co oznacza spadek o 6,7% rdr

Jeśli chodzi o przychody Beein :

w IV kwartale 2022 roku wyniósł 9.515 tys. PLN i jest prawie dwukrotnie wyższy od przychodów ze sprzedaży w IV kwartale 2021 roku które wyniosły 4.773 tys PLN.

Dzisiaj odbył sie webinar z Prezesem Beein :
    (1158) Webinar z BeeIN SA - YouTube

Kurs dzisiaj wyznaczył nowe ATH ..... a 2023 szykuje się rekordowy ( wzrost skali biznesu kilkukrotny )
  • Re: Dlaczego Beein rośnie a Grodno niestety nie Autor: ~lol [185.31.217.*]
    A teraz skomentuj raport swojej perły.
    Dramat.

[x]
GRODNO -0,97% 10,25 2025-11-07 15:05:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.