• Wózek do hot-dogów Autor: arteus [10.4.140.*]
    witam
    chce zakupić wózek do hot dogów i sprzedawac jedzie w okresie letnim
    czy jest ktoś to bedzie w stanie mi wytlumaczyc jakie formalnosci musze wykonac aby wszystko bylo ok??
  • Re: Wózek do hot-dogów Autor: dar11 [82.139.46.*]
    Cześć!!
    Jeżeli chodzi Ci otego typu handel, pamiętaj abys kupił wózek dostosowany do wymogów sanitranych, gdyż sanepid ma duże wymagania co do takiego handlu, postaraj sie również znaleźć dostwce parówek, pieczywa, sałatek gdyż tego typu umowy będą Ci potrzebne do prowadzenia takiego handlu. najważniejsza jest pozytywna opinia sanepidu i odpowiednio wydane zezwolenie na handel półproduktów. A co do tego typu biznesiku - myślę że odpowiednio dobrana parówka (chodzi mi o smak), dobre pieczywo i smaczna surówka pomogą zarobić Ci dobrą kasę, pamiętak o dresingach i sosach to nadaje cały smak. Osobiście prowadzę kilka bufetów z szybkim jedzeniem i najważniejszy jest smak i świerzy towar, a kasa sama będzie się robić. POWODZENIA
  • Re: Wózek do hot-dogów Autor: ~arteus [10.4.140.*]
    rozumiem, i tez taką świadomość mam, już poszukuje dobrych hurtowników czekam na liste od przedstawiciela firmy SKOGA, aczkolwiek moje wątpliwości są innego typu.
    sam wóżek jeśli jest nowy to spełnia wszelkie wymogi, ale chodzi mi o to czy handel obwoźny charakteryzuje się jakimiś zasadami innymi niż przy normalnie zakładanej firmie. czy urząd miasta może mi narzucić miejsce w którym moge sprzedawac (oczywiscie poza terenem gdzie jest ogólny zakaz handlu obwoźnego)
    Napewno handel oboźny cechuje się innymi zasadami. jeżeli chodzi o sprawy sanitarne mogę Ci podpowiedzieć, od strony formalno prawnej ciągle się coś zmienia na tą chwile zminił się przepis w branży gastronomicznej i każda gastronomia jest dla sanepidu traktowana na równi z małą gastronomią i restauracjami - co dla mnie jest głupotą. a co do skogi jest droga i gramatura bułki jest dość niska. doradzam kupić opakowanie bułki skogi i porozmawiać z jakąś piekarnią czy by nie mogła robić Ci takiego pieczywa (naewno będzie tańsze i lepsze a gramatura bułki większa co zadowoli twoich klientów), a tobie zostanie więcej w kieszeni. ja osobiście tak zrobiłem ipiekarnia dowozi mi pakowane pieczywo. Dresingi - firma Folwark wysłają i paqczki i można kupić je w hurtowniach - są dobre i sprawdzone. Pozdrawiam i podpowiem coś z zakresu sanepidu i opłacalności małej gastronomi.
    hmmm, opłacalnosci, no właśnie jak będe znał koszty produkcji bułki, zakładaną marże jak i koszt pracowników (sam tego nie bede sprzedawał gdyż na razie sam pracuje na dobrze płatnym etacie, ale chce prowadzić jakąś firmę i zaczynam od czegos takiego) to jakoś będe w stanie to wyliczyć. a jak to u Ciebie wygląda?? jeśli chodzi np o bułki to piekarnie są otwarte na jakieś mniejsze kontrakty?? bo narazie cięzko mi ustalić popyt więc mogą to być nie równe dostawy.
    a gdzie mogę się popytać o szczegóły jeśli chodzi o tą działalność, niestety jestem noga jesli chodzi o formalności.szczególnie trapi mnie problem ograniczeń, rozumiem ze wszelkich informacji uzyskam w urzedzie miejskim, tylko kwestia jest jedna gdzie indziej mieszkam a gdzie indziej chce prowadzić tą działalność i też nie chce tego ograniczac do jednego miejsca. powiedzmy jeśli mieszkam gdzies pod szczecinem to chcialbym prowadzic dzialalnosc czasem w szczecienie czasem w świnoujściu, zależnie od eventów (np koncerty,mecze). czy wtedy pozwolenia musze uzyskac w urzedzie miejskim w szczecinie i świnoujsciu, czy wystarczy miejsce w którym bede mial zarejsterowaną działalność??
    a co do rejestracji dziłalności to tak możesz ją zarejestrować tam gdzie mieszkasz a gdzie indziej ją prowadzić. ja np ma zarejestrowaną firmę w domu a dziłam w kilku innych miejscach.
    więc jakie stosujesz dresingi oraz surówki? jaki masz kost wytworzenia oraz marże na bułce?
  • Re: Wózek do hot-dogów Autor: gardziej [83.9.221.*]
    witam!
    jeśli można prosić o kontakt to mój gg: 2856375 zazwyczaj niedostępny
    pozdrawiam
  • Re: Wózek do hot-dogów Autor: ~gottland [83.24.45.*]
    Pilnie poszukuję osobę która ma wózek do hot-dogów i certyfikat peterwawek@wp.pl
  • Re: Wózek do hot-dogów Autor: ~mario [85.222.87.*]
    Znalazłem ten watek własnie jestem na etapie rozpoczynania tego biznesu czy ktos z WAS po tych 2 latach jeszcze moz esie wypowidziec jak mu idzie z HOt DOGAMI
    Zalezy mi na wejsciu gdzies do sieci lub galerii gdzie jest stałą pokazna klientela zapraszam na szczera dyskusje i pozdrawiam Mariusz
    czy możemy sie umowic na gg , aby troszke wiecej porozmawiac??
    ~dar czyżbyś juz nie odwiedział tej strony?? :)
    Witam jestem jestem, tylko brakuje mi czasu ostatnio na posiadówke przy kompie, a jak tam Twoje poszukiwania wózka, inwestujesz w to kaske?
    jutro ide do urzedu zaciagnac troche jezyka, znalazłem sobie ksiegową za 50zł co dorabia po godzinach, wiec tanim kosztem sporo czasu zaoszczędzone, tym bardziej ze ja normalnie pracuje i w sumie mało czasu na to bedzie. chce to tak wszystko zorganizowac aby wszystko w miare płynnie chodziło. obecnie najwiekszym moim problemem jest miejsce gdzie na noc bede mogl chowac ten wozek bo nie bede go zabieral do domu. musze wyczaic jakis garaz w poblizu miejsca gdzie beda moi pracownicy to sprzedawac. a jakies rady co do dressingu oraz sposobie rozmowy z piekarnia na temat bułek??ponadto skąd bierzesz napoje?? z hurtowni czy bezpośrednio z coca coli??
    aaa , a jaka forme rozliczania podatku przyjąłeś i czy jestes vatowcem??
    Część!!
    Jeżeli chodzi o dresingi to najlepiej stosować z firmy Folwak - dresing o nazwie Remulada, oczywiście dodatkowo jest zainwestować w dobry ketchup, lecz nie ma co szaleć z ceną. Co do bułek hot dog to ja mam taki układ że wiedzą już jaki format bułki mają mi robić i bezpośredni do nich dzwonie wtedy gdy kończą mi się zapasy, pamiętaj że takie pieczywo możesz mrozić co nie naciągnie Cię na straty, również możesz domówić z piekarnią aby zabierała od Ciebie towar który nie sprzedaż a dla nich to i tak jest ok bo sprzedadzą go jako bułka tarta, lub jakiejś firmie która np. produkuje pasztety. Ja zaczynając przygodę z własnym biznesem byłem na ryczałcie, lecz chcąc rozwijać się i otwierać kolejne placówki musiałem wejść w Vat. Może pomyśl o czymś innym np własna budka z fast fudem, czy jakaś własna placówka gdzieś w uczelni, pamiętaj że najważniejsze jest to abyś miał zawsze stałą liczbę klientów a biznes wtedy wypali i przyniesie dochody. Wóżek do hot dogów jest ok. i to nad morzem czy na różnego typu imrezach masowych może być dobrym strzałem, lecz pamiętaj że jest okres zimowy i też trzeba zarabiać, a tu przydałaby się własne miejsce z którego zawsze byś czerpał dochody. służe pomowco i pozdrawiam!!
    Co do napoi niektóre soki, wody itp sam kupuje w hurtowniach, lecz coca cole kupuje u przedstawiciela który zaopatruje mnie w każdą ilość.
    nie no zwała, plany poszły się je..... . BYłem dziś w UM zapytać o potrzebe uzyskania jakiś pozwoleń na sprzedaż jadla z takiego wózka, i co się okazało? miejsca gdzie chcę sprzedawać obarczone są pozwoleniem z UM, które sa rozdzielane w drodze przetargów, zgłoszenia do przetargów są na początku maja, tylko że babka zasugerowała mi dosyć dobitnie że nie mam szans na uzyskanie pozwolenia na tego typu działalność. normalnie mnie dobiła, a ten wozek (nawiązując do Twojej wcześniejszej wypowiedzi) na początku chciałem na próbe tylko na wakcje wziąść, jakoze mam nieźle płatną prace na etat a to chciałem wziąść na początek aby sprawdzić czy się uda i czy jest opłacalne i czy ktoś przyjdzie po haracz. najwidoczniej nie będzie mi to pisane aby to sprawdzić ;/
    Co się martwisz jak nie wyjdzie Ci z wózkiem to nie rezygnuj!!! Pomyśl o czymś innym weź np w dzierżawę jakiś lokal, pamiętaj o stałych klientach i zrób sobie mały plan biznesowy, porównaj ilość osób w danym miejscu i zapotrzebowanie na ciepłe posiłki. na tym można zarobić także próbuj i myśl a ja podpowiem bo przeszedłem przez wiele.
    problem polegał na tym ze byłoby to tanim kosztem zrobione , bez zapozyczania się wszystko własną gotówką no i tylko na wakacje aby sie sprawdzić. na wynajem potrzeba sporo wiecej kasy no i konkurencja małych budek jest na kazdym miejscu, no i w dodatku musiałbym od razu zrezygnowac z wlasnej pracy. moze troche wymyslam ale po prostu w wozkiem mialem wszystko w planach juz ulozone, no nie wiem teraz, mały klin w głowie został;/
  • Re: Wózek do hot-dogów Autor: ~Muniek [192.168.114.*]
    Bosko iz ktos zalozyl taki temat !

Ja szukam obecnie tanich wozkow ale nie do hot dogow a do kawy.
    Jesli ktos zna jakis polskich producentow to bardzo chetnie poslucham.

Dzieki

ps. widze ze nie tylko ja mam podobne pomysly ;)
  • Re: Wózek do hot-dogów Autor: ~kasia [79.189.55.*]
    firma bodex z solca kujawskiego
    ma strone www.przyczepyhandlpwe.pl
    oni produkuja wszystko, mała rodzinna firma , ale rewelacja obsługa i super, mowię mam od nich 5 wózków, i mam przyczepe gastronomiczną
    wózki robia przeróźne projkety , i super graficznie też

jest strona www.hotdogcart.eu, ale tam nie ma wszystkiego, ale jak napiszesz maila albo najlepiej jedź do nich,
    ...maja mase rzeczy do powiedzenia, a wiesz co najwazniejsze, ..
    powiedzą ci wszystko o tym biznesie.....zdecydowanie maja wiedzę.
    polecam,...
    masz 5 wózków ale kawowych, czy hot-dogowych??
    jestem ostatnio zarobiona, sezon dla mnie się rozpoczął
    weekendos majowy
    mam wózki do hot doga
    stawiam na nich kawę tez , termosy z kawa i herbatą,
    ale teraz zamiast herbaty mam napoje zimne

chcialabym kupic takie małe wózkeczki wiesz metr na metr, i tylko kawa, jakiś baldachmim widziałm takie w mielnie, chyba tez ci z tego bodexu je produkują bezowo brązowe, fajne
    jakas marka coffe go czy cos takiego

pomyślimy
    a jak Wasze inwestycje?
    a jak wygląda u Ciebie sprawa w związku z postawieniem takiego wózka. czy masz jakies pozwolenie, czy moze sie tym nie przejmujesz? i ostatnie pytanie czy sama to sprzedajesz czy masz ludzi?
  • Re: Wózek do hot-dogów Autor: ~re [89.248.166.*]
    zzzrrrr
    słuchaj muniek ja tez myśle o kawie, ponoc jest rewalacja kasa z tego lepsza niż cokolwiek innego, ostatnio byłama na targach i chodziły tam podobne wózki, 6 zł za mały kubek kawy...szok
    no i oczywiscie dostac sie na taka impreze, kurcze,
    ale kolejka po tą kawe katastrofa,
    tak samo na koncertach.... ja che miec docelowo 10 wózków,

narazie zaczynam działam tylko w weekendy, ale z soboty i niedzieli mam od 3 do 4 tyś obrotu
    takze mówie naprawde całkiem..sie tą kase czuje
    chciałam podac producneta a oni mnie wywalają,
    kurcze

podaj swój to pogadamy
  • Re: WĂłzek do hot-dogĂłw Autor: ~Hotdog [83.7.212.*]
    Witam, Kasia, czy moglabys do mnie napisac? to moje gg 2565909, chcialbym sie troche od Ciebie nauczyc, widze ze jestes zaznajomiona z tematem. Bardzo interesuje mnie sprzedaz hot-dogow na ulicach mojego miasta
  • Re: WĂłzek do hot-dogĂłw Autor: ~rob [83.7.234.*]
    Kasia a jak wygląda zgoda na postawienie takiego wózka ?
  • Re: WĂłzek do hot-dogĂłw Autor: ~RAF [83.30.106.*]
    Pani Kasiu, mam prośbę o kontakt na gg 4478445.
    Z góry dziękuję.
  • Re: Wózek do hot-dogów Autor: ~AHD [83.24.69.*]
    Dnia 2008-04-17 o godz. 04:32 ~Muniek napisał(a):
    > Bosko iz ktos zalozyl taki temat !

Ja szukam obecnie
    > tanich wozkow ale nie do hot dogow a do kawy.
    Jesli ktos
    > zna jakis polskich producentow to bardzo chetnie poslucham.
    >
    Dzieki

ps. widze ze nie tylko ja mam podobne pomysly ;)
    Witam.
    AHD posiada wózki specjalistyczne do kawy.Proszę zadzwonić.
    AHD
    www.americanhotdog.com.pl
    info@americanhotdog.com.pl
    601271158
  • RE wozek do kawy Autor: ~AHD [83.24.69.*]
    Dnia 2008-11-14 o godz. 11:31 ~AHD napisał(a):
    > Dnia 2008-04-17 o godz. 04:32 ~Muniek napisał(a):
    >
    > Bosko iz ktos zalozyl taki temat !

Ja szukam obecnie
    > > tanich wozkow ale nie do hot dogow a do kawy.
    > Jesli ktos
    > zna jakis polskich producentow to
    > bardzo chetnie poslucham.
    >
    Dzieki

ps. widze ze
    > nie tylko ja mam podobne pomysly ;)
    Witam.
    AHD posiada
    > wózki specjalistyczne do kawy.Proszę zadzwonić.
    AHD
    > www.americanhotdog.com.pl
    info@americanhotdog.com.pl
    > 601271158

• Re: RE wozek do kawy Autor: ~Lux Cafe tea [83.25.89.*]
    Jakieś 5 lat temu również szukałem takiego wózka. Z racji tego, że nie znalazłem nic co by odpowiadało ceną a przede wszystkim funkcjonalnością stwierdziłem, że zrobię sam. I tak z pomocą taty zbudowaliśmy pierwszy wózek, potem kolejny itd. Jak ktoś jest zainteresowany to wybieram się na winobranie do Zielonej Góry 10-19.09
  • Re: Wózek do hot-dogów Autor: ~marselinka [195.117.74.*]
    czy znalazł ktoś tanie wózki do kawy?myśle o założeniu tego typu biznesu -wózek z kawa na targowiskach, czy dużo jest formalności?jak wyglada taki wózek?czy ktoś jeszcze sie tym zajmuje
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [79.189.55.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Wózek do hot-dogów Autor: ~xyz [192.168.7.*]
    xxx
  • Re: Wózek do hot-dogów Autor: ~Jarek [81.219.176.*]
    Wiadomo cos z tymi pozwoleniami na stawianie wozka na ulicy? A jak to wyglada na takich imprezach w miescie dni jakiegos mista pikniki koncerty czy tu tez jakies pozwolenia lub zezwolenia.