• Obrzydliwa manipulacja Autor: ~ella [37.47.129.*]
    Otworzyli o 7% wyżej aby sprzedawać...
    Nie dajcie się nabrać. NIE KUPUJCIE teraz tych akcji.
    GPW = SZULERNIA a nie giełda.
  • Re: Obrzydliwa manipulacja Autor: ~Olo [109.206.198.*]
    Mi sie wydaje, ze teraz wlasnie teraz trzeba uzupelnic portfel, zanim sie finansiarze roznej masci zbiora, przeanalizuja wyniki i przesadza o wejsciu w spolke. (O ile)
    Oni zawsze dzialaja z poslizgiem, ale za to dlugofalowo i skutecznie potrafia wywindowac kurs.
    Teraz, bo pozniej bedzie juz za pozno.
  • Re: Obrzydliwa manipulacja Autor: ~ella [37.47.129.*]
    Każdy podejmuje decyzje sam...
    Ja NIE KUPUJĘ od oszutów.
    Uczciwie to jest wtedy kiedy cena rośnie, a nie sprzedaż na podbitce.
    To MANIPULACJA, taki sam numer jak ostatnio na CDProjekt lub Budimex-ie.
    Winda do sprzedaży. Sztucznie manipulanci wystawili zlecenia sprzedaży o 7% wyżej niż było i sprzedają.
    Nie kupuję takich akcji, bo wiadomo, że cena poleci w dół.
    Banki są napompowane jak balony, a kredyty wg KNF - spadek o 30%, ludzie nie dostaną kredytów.
    Co z tego, że oprocentowanie wzrośnie, jak nie będzie komu wziąć kredytu.
    To niby na czym bank zarobi...?
    Ja NIE KUPUJĘ...
  • Re: Obrzydliwa manipulacja Autor: ~ella [37.47.129.*]
    Nie zapomnijcie o kredytach WALUTOWYCH. Tu bank przegrywa hurtowo w sądzie.
    Ja NIE KUPUJĘ...
  • Re: Obrzydliwa manipulacja Autor: men24a [31.60.76.*]
    Ella nie naganiaj. Nadchodzi czas banków, teraz mamy realizację zysków, społeczeństwo zapakowane po uszy w kredytach a ty martwisz się że nie dostaną już kredytu ? Teraz właśnie obdziera się ich ze skóry, boś Bank jak i do nie bardzo mocno zarobią na podwyżce stóp procentowych. Z każdym kwartałem mega zyski banków i kurs do góry. Wiec przestań się ośmieszać. I życzę żeby wszystkim frankowiczom przewalutowali na 8 % (WIBOR +marża) a o zysk banku się nie będziesz musiała martwić
  • Re: Obrzydliwa manipulacja Autor: men24a [31.60.76.*]
    Ekonomiści ING Economics Poland w swojej analizie podają bardzo szeroki zakres docelowych wartości stóp procentowych. "Dekada niskiej inflacji i stóp skończyła się. Nasza prognoza punktowa zakłada wzrost stóp do 6,5 proc. w 2022 i 7,5 proc. w 2023" - piszą w swoim komentarzu.

A Ella pisze żeby nie dotykać bośa buhahaha a niech napisze na czym lepiej się w najbliższej przyszłości zarobi ?
  • Re: 450 milionów rezerw na 800 milionów kredytów frankowych Autor: ~Tr [94.254.152.*]
    Bos jest pozwany na 200 milionów kredytów frankowych a rezerwy zrobili na 450 milionów paranoja
    Mozna sie z toba zgodzic, ale wszystko zalezy od horyzontu inwestycji. Ja nie kupuje po to,aby sprzedac po miesiacu czy dwoch, ale moze za ...powiedzmy trzy lata. Dlatego wole kupic bank, ktory jest wg mnie niedoszacowany i wykazuje pozytywne trendy. Gdy juz wszyscy to zauwaza, bedzie troche za pozno, chyba ze ktos lubi skup pod gorke. Oczywiscie dopuszczam sprzedaz na lokalnych gorkach (o ile trafie) i odkupienie na dolkach. Jak dotad ta strategia mi sie sprawdza.
    Oprocz BOS obserwuje rowniez EuroCash, Bioton i pare innych z roznych sektorow. Wszystko przy zalozeniu, ze trzymam nonstop 25-35% w gotowce. Tak na wszelki wypadek. :-)
    Gielda to szulernia, masz racje. Ale to i tak najefektywniejszy sposob inwestowania.
    Chcesz trzymac gotowke przy tej inflacji? Nieruchomosci juz chyba napompowane do granic mozliwosci.
    Co jeszcze pozostaje?
  • Re: Obrzydliwa manipulacja Autor: ~Lol [188.146.76.*]
    Eurocash to się nawet skorekcic nie chce...
    A ja nie zdazylem kupic tyle, ile chcialem. Teraz czekam na .... korekte, ale moge sie nie doczekac.
  • Re: Obrzydliwa manipulacja Autor: ~Kuśmitowski [37.30.100.*]
    Spokojnie , spokojnie . Miesiąc temu było tu 7 zł . Same gromy leciały na ten bank , a teraz same pochwały . Tak od Sasa do lasa . A prawda jest gdzieś pośrodku .
  • Re: Obrzydliwa manipulacja Autor: ~ella [37.47.160.*]
    Zauważ, że dzisiejsza cena wynika tylko i wyłącznie ze sztucznych podbitkach.
    A właściwie na sprzedaży podbitkowej.
    Wywalają akcje po cenie wyższej niż jest. Otwiera się wyżej i już sypią.
    To zwykła manipulacja ceną, a nie odzwierciedlenie sytuacji banku.
    Ktoś pozbywa się akcji, wciskając je naiwnym inwestorom.
    To nie jest normalne, że bank który ma ponad 200.000.000 zł kredytów frankowych tworzy rezerwę na 45.000.000 zł.
    Ściema i nic więcej.'
    Sprzedają cały czas - pozbywają się akcji.
    Ktoś ślepy tego nie widzi...
    Ja tego nie widze :-)

Ufam, ze jest to jeden z najbezpieczniejszych bankow (KNF, proces naprawcza, etc), przeswietlony i przetrzasniety.
    Do tego niezle przeceniony, z preznie dzialajacym biurem maklerskim.

Rezerwy na pokrycie strat na frankowiczach zostaly poczynione i jezeli wyjda z tego obronna reka, beda mieli duuuza nadwyzke.

Kiedy zagrozenia zostana juz wyeliminowane i wszystko zostanie podane na tacy, tez bedzie mozna kupowac, ale .... bedzie to juz inna cena :-)
  • Re: Obrzydliwa manipulacja Autor: ~Rafał [37.47.91.*]
    Na razie niestety pewnie jeszcze raz zmierzymy się z 8 wygląda że zaczyna się korekta na rynku . No chyba że popyt jest zdeterminowany i już nie dadzą się odkupić tanio
[x]
BOS 0,20% 10,06 2026-04-02 16:48:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.