• Dywidenda w BOŚ Autor: paaulinka [89.74.53.*]
    Sprawdziłam jak to było w przeszłości. A zatem
    2018r czerwcowa opóźniona o jeden dzień grudniowa w ten sam
    2019r tak samo
    2020r odwrotnie, majowa o czasie grudniowa opóźniona o jeden dzień
    2021 majowa opóźniona o jeden dzień
    Nie widzę reguły.
  • Re: Dywidenda w BOŚ Autor: ~Centrumruchu [81.15.172.*]
    Byłaś wczoraj na posiedzeniu zarządu DM?Marek P. miał wiele istotnych spraw dotyczących zachowania szerokiego na bananie oraz konkret nt. udziału kapitału zagr. w notowaniach kontraktów.
    Tymczasem SMA istotnych interwałów mają już ułożenie paraboliczne typowe dla formacji odwróconego spodka.

.
  • Re: Dywidenda w BOŚ Autor: ~PL [85.11.72.*]
    Dzięki za info Paulinka - mam w BOŚ od tego roku i zastanawiałem się jak to kiedyś bywało u innych.
  • Re: Dywidenda w BOŚ Autor: ~luck [213.134.185.*]
    popatrz Paulinko, jak mozna pieknie zaistniec taka wiadomscia, na ktora ktos czekal,..
  • Re: Dywidenda w BOŚ Autor: paaulinka [89.74.53.*]
    A czym innym mogą starzy posiadacze zaimponować młodzieży (nie w sensie wieku, ale stażu bycia akcjonariuszem Asbisu) ? Bo przecież nie we wklejaniu rakiet, albo wylewaniu żali na okropnych spekulantów zaniżających kurs.
  • Re: Dywidenda w BOŚ Autor: ~Leo [80.55.113.*]
    Nie BOŚ tylko DMBOŚ różnica technologicznie, organizacyjnie ogromna , różne spółki , nazwa wynika z właściciela. Dywidenda jest księgowana po wpływie przelewu z KDPW . I tyle w temacie.
    P.S. Wiecie jaka jest różnica między Domem Maklerskim a Biurem Maklerskim?
  • Re: Dywidenda w BOŚ Autor: ~Centrumruchu [31.61.184.*]
    Nie mam pojęcia a mam nr rachunku< 50 miejsca na tak zwanej złotej liście pierwszych do żłoba.He he.....Ilu doradców się przewinęło .
    Życzę wszystkim.takiego stażu.
  • Re: Dywidenda w BOŚ Autor: ~Nobody [78.10.206.*]
    Nie ma to w sumie żadnego znaczenia, nie wyobrażam sobie, że ktoś czeka na te pieniądze, bo sa mu potrzebne "na zycie".

A wracając do tego, co się dzieje z kursem:
    Moim skromnym zdaniem kiszonka może potrwać tak długo, aż się nie wyklaruje sytuacja na Ukrainie.
    Ze spekulacyjnymi ruchami w górę, czy w dół, w międzyczasie.
    To oczywiście nie jest jedyny rynek Asbis'u, natomiast zawierucha na granicy UA / RU z pewnością nie pomoże i reakcja byłaby raczej jednoznaczna.
    Deeskalacji nie widać, Rosja żąda od UA deklaracji (sic!), że ta zrezygnuje z dążenia do wstąpienia do NATO.
    Oby tam skończyło sie tylko na prężeniu muskułów, nie tylko z powodu kursu akcji, ale IMHO to jest obecnie powód, dla którego walor ma podwyższone ryzyko.

P.S. A swoją drogą - widać, gdzie bylibyśmy, gdybyśmy nie weszli to NATO i Unii Europejskiej.
    To polecam do przemyślenia euro-sceptykom....
    Tłumaczenie zgrabne, ale do mnie jakoś nie przemawia. Gdyby napięcia na wschodzie zaczęły się tego roku w maju to co innego. Ale jakoś zielone ludziki na Ukrainie, czy zły Łukaszenko na Białorusi nie przeszkadzały rynkowi wywindować kursy na przełomie roku do dzisiejszych poziomów. Mamy korektę i tyle. No i walor zaleszczony, o czym kiedyś wspominałam.
  • Re: Dywidenda w BOŚ Autor: ~Akcjonariusz [109.233.88.*]
    Po czym poznaje sie ze papier zaleszczony lub juz wyleszczony panie ekspert
    Między innymi po wpisach na forum, zainteresowaniu mediów, blogerów itd. Gdybyś siedział na spółce dłużej niż od tego czy zeszłego roku wiedział byś o czym piszę. Po takich wzrostach jakie tu mieliśmy naturalne jest, że musi nastąpić wymiana akcjonariatu, szczególnie, że mimo takiego zwiększenia kapitalizacji w akcjonariacie nie ma nowych dużych graczy. Nie dziwi cię to? Mówiąc prostacko: grubasy muszą naładować magazynki. Bo kto ma ciągnąc kurs na nowe poziomy?
  • Re: Dywidenda w BOŚ Autor: ~Centrumruchu [81.15.172.*]
    Naładują,naładują ale po tyle jak będzie dla nich dostateczne dyskonto .
    Teraz to jest mega drogo i następna fala impulsowa swój początek powinna mieć w okolicy 16 +,- x .
    Tak wychodzi z podciągu Fibonacciego z uwzględnieniem kąta heksagonalnego Ganna.
  • Re: Dywidenda w BOŚ Autor: ~Jaś [188.146.97.*]
    Rosja kontroluję drabinę eskalacyjną i wielkoskalowa wojna nie jest jej potrzebna.
    Unia i Nato nie pomoże, ani Polsce, ani Ukrainie jeśli same nie pokażą potencjału obronnego.

"Unia i Nato nie pomoże, ani Polsce, ani Ukrainie" - wrzuciłeś do jednego wora dwa kraje, z których jeden jest (jeszcze chwilowo) w UE i (raczej na dłużej) w NATO, a drugi jest w zasadzie bezbronny i osamotniony.
    Śmiała teza :-)

Zachód nie będzie ginął za Kijów.
    A jak tak dalej pójdzie, to za Warszawę tez nie.
    Taki był sens mojej wypowiedzi
    Pojawiła się dywidenda. O,8125 zł na akcję
    W Aliorze też, 0,8015 jeśli dobrze liczę
  • Re: Dywidenda w BOŚ Autor: ~pie [159.205.202.*]
    W DM PKO BP dali dolara po 3,90.
  • Re: Dywidenda w BOŚ Autor: ~Jaś [188.146.97.*]
    Asbis tak czy siak dalej będzie zawijał sreberka.
  • Re: Dywidenda w BOŚ Autor: ~obesranynamietko [85.221.138.*]
    Dnia 2021-12-03 o godz. 14:04 ~Jaś napisał(a):
    > Asbis tak czy siak dalej będzie zawijał sreberka.
    > Powiem więcej tutaj ciągle będą się odbywały turnieje w nieprzeciętnie celnych strzałach ,centralnie w samo kakało.

• Re: Dywidenda w BOŚ Autor: ~matb [85.89.238.*]
    Witam. Czy posaida ktoś konto w BM Santander? Posiadam konto walutowe w USD a mimo to ostatnim razem otrzymałem dywidene po złodziejskim kursie - ok. 15% niższym niż NBP na konto PLN. Czy komuś udało się sprawić, żeby przelali na konto walutowe?
  • Re: Dywidenda w BOŚ Autor: ~axaa [87.207.240.*]
    Dnia 2021-12-03 o godz. 14:24 ~matb napisał(a):
    > Witam. Czy posaida ktoś konto w BM Santander? Posiadam konto walutowe w USD a mimo to ostatnim razem otrzymałem dywidene po złodziejskim kursie - ok. 15% niższym niż NBP na konto PLN. Czy komuś udało się sprawić, żeby przelali na konto walutowe?

W ING od lat przelewają mi dywidendy na konta walutowe/Trzeba iść do banku w którym masz rachunek(KI) WALUTOWY(WE)/Poprosić by konta walutowe skorelował BANK z twoim rachunkiem maklerskim/Bank musi to zrobić/A rachuneik maklerski musi przelać wtedy waluty na te skorelowane(spersonalizowane)konta
    WSZYSTKO!
  • Re: Dywidenda w BOŚ Autor: ~poćciwizna [85.221.138.*]
    Tylko nieprzeciętnie ,celny strzał, centralnie w samo kakało,może sprawić,ze piniundze zostaną przelane na konto walutowe .
  • Re: Dywidenda w BOŚ Autor: ~AXAA [87.207.240.*]
    Dnia 2021-12-03 o godz. 14:39 ~poćciwizna napisał(a):
    > Tylko nieprzeciętnie ,celny strzał, centralnie w samo kakało,może sprawić,ze piniundze zostaną przelane na konto walutowe .

Nie truj.OKGdybym tego nie doświadczał(że mi przelewają na konta walutowe) TO BYM NIE PISAŁ!
[x]
ASBIS 2,48% 68,30 2026-05-28 15:15:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.