• @_mietek_ Autor: fif_111 [165.225.207.*]
    Mieciu nie wierzę, że "scepdylizm" prof_gibona pokrywa się w najmniejszym kawałku z Twoim sceptycyzmem.
    ;)
    Czy popis z dziś też będziesz w stanie jakoś zracjonalizować jak beznadziejną prognozę szacunków sierpnia? ;)

• @dzień wypłaty dywidendy Autor: prof_wiatr [185.128.23.*] 2021-12-02 08:28
    • Ponieważ większość deklaruje, że za kasę z dywidendy będzie dokupywać akcje.
    • Zastanawiam się ( jeśli wierzyć forumowiczom?), ponad 2mln $ ....tj ,8,2mln zł dwudniowy obrót...

• To dzisiaj +5% czy +10 % w górę ?
    • OdpowiedzZgłoś do moderatora30
    •  Re: @dzień wypłaty dywidendy Autor: maskopatol [5.173.136.*] 2021-12-02 08:47
    • Czyli według ciebie forum ma 10 mln akcji?
    I niech mi ktoś powie, że to nie jest próba manipulacji.

PS. Maskopatol w punkt.
  • Re: @_mietek_ Autor: ~Andrzej [37.225.53.*]
    Profesorek" pomyłka "znany jest z hipokryzji i manipulowania.
    Raz pisze,że ma 10 k akcji za dwa dni, że wszystko sprzedał i to z ogromnym zyskiem.
  • Re: @_mietek_ Autor: fif_111 [165.225.207.*]
    ktoś tu kiedyś wrzucił wpis z mrc, gdzie triumfował po sprzedaży 10 akcji - tu jest podobnie może na jakiś 50szt zarobił, ile to już by było...ze setkę zaliczkowych dywidend? ;)
    PS Kurde dziś będzie dużo stękał. Zaczepia namwet Dominika. :)))))))
  • Re: @_mietek_ Autor: _mietek_ [213.77.20.*]
    Dnia 2021-12-02 o godz. 08:57 fif_111 napisał(a):
    > Mieciu nie wierzę, że "scepdylizm" prof_gibona pokrywa się w najmniejszym kawałku z Twoim sceptycyzmem.
    > ;)
    > Czy popis z dziś też będziesz w stanie jakoś zracjonalizować jak beznadziejną prognozę szacunków sierpnia? ;)
    >
    >@dzień wypłaty dywidendy Autor: prof_wiatr [185.128.23.*] 2021-12-02 08:28
    > Ponieważ większość deklaruje, że za kasę z dywidendy będzie dokupywać akcje.
    > Zastanawiam się ( jeśli wierzyć forumowiczom?), ponad 2mln $ ....tj ,8,2mln zł dwudniowy obrót...
    >
    >
    > To dzisiaj +5% czy +10 % w górę ?
    >OdpowiedzZgłoś do moderatora30
    >Re: @dzień wypłaty dywidendy Autor: maskopatol [5.173.136.*] 2021-12-02 08:47
    > Czyli według ciebie forum ma 10 mln akcji?
    > I niech mi ktoś powie, że to nie jest próba manipulacji.
    >
    > PS. Maskopatol w punkt.

nie będę racjonalizował. Troll i tyle :). Nie zmieniłem zdania od wczoraj jakby co. Trolla też można szanować albo ignorować :).
    Wy jednak swoje: od razu Masko i Anżej naskakują, a ty piszesz tutaj "w punkt".

Jeśli profesorek albo Insider2 swoimi wpisami wpływają na Wasze decyzje o kupnie / sprzedaży to Wam współczuję.
    Dla mnie ich wpisy (po obu skrajnościach) zwiększają moją wiedzę o spółce, a nie ją tworzą.

Manipulować to może Costas w wywiadzie, a nie profesorek na forum :)

• Re: @_mietek_ Autor: ~PL [5.173.105.*]
    @mietek w punkt
  • Re: @_mietek_ Autor: maskopatol [5.173.136.*]
    "Jeśli profesorek albo Insider2 swoimi wpisami wpływają na Wasze decyzje o kupnie / sprzedaży to Wam współczuję.Dla mnie ich wpisy (po obu skrajnościach) zwiększają moją wiedzę o spółce, a nie ją tworzą."
    Poważnie? Wpisy profesora zwiększają wiedzę o spółce? Te dzisiejsze też? Nie odniesiesz się do tego skąd wziął info o 10mln akcji posiadanych przez użytkowników forum?
    A na koniec zrównanie Insidera z pseudoprofesorem. Zostawię to bez komentarza.
    Dnia 2021-12-02 o godz. 09:53 maskopatol napisał(a):
    > "Jeśli profesorek albo Insider2 swoimi wpisami wpływają na Wasze decyzje o kupnie / sprzedaży to Wam współczuję.Dla mnie ich wpisy (po obu skrajnościach) zwiększają moją wiedzę o spółce, a nie ją tworzą."
    > > Poważnie? Wpisy profesora zwiększają wiedzę o spółce? Te dzisiejsze też? Nie odniesiesz się do tego skąd wziął info o 10mln akcji posiadanych przez użytkowników forum?
    > > A na koniec zrównanie Insidera z pseudoprofesorem. Zostawię to bez komentarza.

słowo klucz (po obu skrajnościach). Profesorek o zachowaniu ceny i tym, że nie rośnie coś tam jednak wie i właśnie on studzi mój entuzjazm co do rozbujałej ceny.
    Insider wrzuca wiele fundamentów i ciekawostek, których sam w wielu przypadkach bym nie znalaz jednak rozbuja wyobrażenie o cenie.

Pewnie ta cena się kiedyś rozbuja i to Insider będzie miał co do niej rację, a wy wyśmiejecie mnie, że gdzie jest dziś profesorek i jego spadki czego sobie i Wam tego życzę :).

• Re: @_mietek_ Autor: ~fif_111 [165.225.207.*]

Piszę "w punkt", gdy jest w punkt, a akurat masko było w punkt ;)
    Wy jednak swoje: od razu Masko i Anżej naskakują, a ty piszesz tutaj "w punkt".

W punkt!
    Jeśli profesorek albo Insider2 swoimi wpisami wpływają na Wasze decyzje o kupnie / sprzedaży to Wam współczuję.
    Dla mnie ich wpisy (po obu skrajnościach) zwiększają moją wiedzę o spółce, a nie ją tworzą.

PS. Jest jednak "subtelna" różnica - jeden serwuje 95% faktów, drugi 5%.
    PSS. Nie podzielam w 100% podejścia insider2 (w takich kwestiach jak: dywersyfikacja; "patrzenie na asb jak na lokatę 7%"; "nie sprzedałby pakietu za 50pln" i kilku innych). Nie raz "dostało mi się po głowie" za stonowane wpisy od insider2, kiedyś od przezniczaka, ale póki co to moja prognoza "26+ na koniec" 2021 jest bliższa prawdy niż ich ;)
    pzdr!
    26 prognozowałeś? Ja byłem przekonany, że 30+ tutaj będzie na koniec roku.

Sceptyk z Ciebie xD.

Ps.
    Insider podany jako pozytywna skrajność, więc nie wiem skąd wniosek zrównywania. Nie nazwałem go trollem jak profesorka :).
    "Nie nazwałem go trollem jak profesorka :)."
    Wybacz jeśli źle to zrozumiałem.
    Wczoraj Tobie napisałem, że profesorek ma pewnie większą wiedzę o giełdzie ode mnie. Natomiast w moim mniemaniu dzisiejsze wpisy były manipulacjami. Dlatego "naskoczyłem".
    Na swoją obronę dodam, że z kilkoma "sceptykami" rozmawiam normalnie (pomijam moje początki tutaj) i nie mam problemu z ich podejściem do kursu.l
    Dnia 2021-12-02 o godz. 10:41 maskopatol napisał(a):
    > > Wybacz jeśli źle to zrozumiałem.
    > > Wczoraj Tobie napisałem, że profesorek ma pewnie większą wiedzę o giełdzie ode mnie. Natomiast w moim mniemaniu dzisiejsze wpisy były manipulacjami. Dlatego "naskoczyłem".
    > > Na swoją obronę dodam, że z kilkoma "sceptykami" rozmawiam normalnie (pomijam moje początki tutaj) i nie mam problemu z ich podejściem do kursu.l

spoko. Cieszę się, że się nie zabiliśmy.

To obiecuję, że już nie będę czepiał się Ciebie za powód kupna i początkowy brak planu na ASB. Dalej będę się czepiał jak będziecie niemili dla innych :).

"To obiecuję, że już nie będę czepiał się Ciebie za powód kupna i początkowy brak planu na ASB."
    Ależ powód kupna był banalnie prosty. Solidna spółka płacącą dywidendy z bardzo dużymi szansami na dalszy rozwój. :) A dzięki temu forum można było o niej dużo się dowiedzieć (chodzi o ogromną ilość linków). Plan też jest i był, ale on jest zależny od sytuacji. Bez sensu jest napisać "nigdy nie sprzedam" lub "sprzedam po 40zł"
    Mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi:)
    Klasycznych trolli ignoruję, w zdecydowanej większości wypadków. Ale ten manipulant próbuje uchodzić za zwykłego użytkownika.
  • Re: @_mietek_ Autor: ~Panzerkampfwagen [31.61.189.*]
    Sekciarstwo i mega nieudacznictwo to coś co was wyróżnia.
    Zawsze z roszczeniami w roli ofiary na tarczy.
    Dnia 2021-12-02 o godz. 10:33 _mietek_ napisał(a):
    > 26 prognozowałeś? Ja byłem przekonany, że 30+ tutaj będzie na koniec roku.
    > Sceptyk z Ciebie xD.
    > Ps.
    > Insider podany jako pozytywna skrajność, więc nie wiem skąd wniosek zrównywania. Nie nazwałem go trollem jak profesorka :).

Dawałem taki przedział dla kursu ("godziwa" dla rynku):

@przezniczak@Biznes@Rysiek:CenaMiędzy22-30jestGodziwaNaTenMoment! Autor: fif_111 [165.225.207.*] 2021-06-11 08:35
    Asbis to spółka dywidendowa, jej DY w 2018 14%, w 2019 16%, a w 2020 tylko 8,5%.
    Cena mocno podgoniła wyniki i przekonanie, że w czerwcu, lipcu, sierpniu lub nawet na koniec roku, będziemy mieli 50,60,70pln za akcję są BARDZO optymistyczne delikatnie rzecz ujmując.
    Jakie może być DY za 2021? Liczę będąc dużym optympistą:
    (1Q 0,27 + 2Q 0,30 + 3Q 0,50 +4Q 0,53)*50%*3,7= 2,96PLN
    Przy cenie 22 za akcję mamy DY=13,45% co byłoby bardzo, bardzo dobrym wynikiem.
    Przy cenie 30 za akcję mamy DY=10% co byłoby bardzo dobrym wynikiem.
    Przy waszych cenach 50,60,70 byłoby 5,9%, 4,9%, 4,2% tj wyniki mierny z plusem.
    IMHO niepotrzebnie próbujecie pompować balon. Potencjał do waszych cen ASB ma, ale póki co musi pokazać to w wynikach.
    buziaczki i klapsiki w pupcię dla kolegi przezniczaka!

Zrównujesz wpływ jaki powinna mieć twórczości obu dżentelmenów, i to troszkę nie fair :))))
    "Jeśli profesorek albo Insider2 swoimi wpisami wpływają na Wasze decyzje o kupnie / sprzedaży to Wam współczuję."

"Zrównujesz wpływ jaki powinna mieć twórczości obu dżentelmenów, i to troszkę nie fair :)))) "

Może trochę nie fair. Fakt. Nie chciałem pisać elaboratu, więc napisałem "dwie skrajności". Może trochę za bardzo uprościłem :).

Bardziej chodziło mi o to ,że już wolę takiego trolla spadkowego, który coś ma do powiedzenia niż spam 30 tematów "leci" "gniot" "ewakuujcie się" i w treści jw.

Rozumiem, każdy ma swojego ulubionego trolla - ja wolę Dominika, zdecydowanie mniej agresywny, lepiej liczy, ponoć mistrz w domino, szachy i 66 (brydż dla bouncerów).

Temat uważam za zamknięty.
    pzdr
  • Ocena pseudoprofesorka na forum Dom Developer Autor: ~Andrzej [37.225.53.*]
    kami2812 odpowiada
    prof_wiatr2021-11-26 23:25IP 83.26.222.*
    Ty już lepiej miej chociaż trochę honoru i się tu nie wypowiadaj...Ile ludzi przez Ciebie straciło grubą kasę?Pierwsze co to powinieneś przeprosić i się tu więcej nie pokazywać..Jak pisałem, że sprzedawać przy 138zł, bo poleci na 118zł lub niżej, to mi ubliżałeś i naśmiewałeś się, że jestem "gołąbek" giełdy..., dzisiaj mamy 111,60zł...I co powiesz dzisiaj, tym wszystkim ludziom co ich ubrałeś i nagoniłeś...To samo na Budimexie miało być 370zł, jest 230zł....Nie cierpię oszustów i ludzi bez honoru
    Wklejam bez swojego komentarza .Każdemu pozostawiam ocenę
[x]
ASBIS -3,69% 66,65 2026-05-27 17:02:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.