• RB2 - złe recenzje Autor: ~ORANY [89.64.37.*]
    jak np ta, że gra powinna zostać na telefonach ... przecena została nie bez przyczyny.
    https://www.nintendolife.com/reviews/switch-eshop/real-boxing-2

• Wydarzenie z nagrodami Autor: ~Sz [77.254.201.*]
    https://qubicgames.com/winterfest/
  • Re: Wydarzenie z nagrodami Autor: ~wariner [89.70.92.*]
    nie wiem co wnosi ten link. 11 entries, niestety ale ja tutaj powodow do optymizmu nie widze zadnych. Juz po chacie z prezesem kiedy powiedzial ze analizuja czy wprowadzic do RB ruch nogami mialem przeczucie ze to nie wyjdzie, ale jakos tak czlowiek stary i naiwny, wierzyl ze wypali ten pomysl
  • Re: Wydarzenie z nagrodami Autor: ~Sz [77.254.201.*]
    Zobaczymy jak to wpłynie na sprzedaż w tym kwartale. Próbują dotrzeć do nowej rzeszy klientów. Też więcej oczekiwałem po RB2.
  • Re: Wydarzenie z nagrodami Autor: ~wariner [89.70.92.*]
    Oby pokazali zysk z tej sprzedazy. Z innej beczki zwoce uwage na klikanie lapek tutaj, czlowiek wkleil wartowciowy link, z opiniotworczego portalu, pod artykulem jest sporo komentarzy graczy spolecznosci NS, a nabili mu juz 12 lapek w dol. To nawet nie jest zabawne.
  • Re: RB2 - złe recenzje Autor: ~pikuś [83.20.225.*]
    To sa efekty stawiania na 1 gierke z 4 ligi , która jeszcze nie wychodzi dobrze, takich jak RB 2 powinni portować rocznie 10-15 , to miałoby jakiś sens a oni robią 1 na rok, żenujące.
    To jest ich największ gra a reszta to same gnioty sprzedawane po 1 $...
    Powiem wam panowie ze takiego g... to sie nie spodziewalem , ja kupowałem tu akcje po 1,6 , miałem juz pokaźne zyski i jestem w czarnej d... przez to nieudacznictwo pieczonego kolanka , człowieku wez oddaj społke w lepsze ręce jeśli nie potrafisz ani robić gier własnych, ani nie potrafisz załatwic porządnych gier do przeportowania ani tez nie znawz sie na niczym innym.

Nie rozumiem tego, że gosciu zakłada spolke, na niczym sie nie zna , psuje wszystko co mozna ....zamiast oddać spolke w rece kogoś kto się zna , komu sie chce a on niech siedzi na Filipinach i go jakas laska bo bebzolu szmyra . Przecież te ich konceocje tworzenia grupy kapitałowej z tyłka z 3 grami na krzyz , których to gier nikt nie zna, które to gry sa jakaś 4-5 ligą , nie po prostu z czym do ludu. To sie nawet komentowac czasami nie chce widąc to papudractwo pod kazdym względem.
  • Re: RB2 - złe recenzje Autor: ~wariner [89.70.92.*]
    http://www.digitallydownloaded.net/2021/12/review-real-boxing-2-nintendo-switch.html?m=1

2 lata dlubania w porcie gry na komorke, wciagniecie drageus games nie wiadomo po co i wypuszczaja takie cos, najwieksza premiera tego roku, zal wiecej pisac
  • Re: RB2 - złe recenzje Autor: ~ORANY [89.64.37.*]
    Tu jest społeczność funboyów, napiszesz coś krytycznego to łapkują w dół.... wkleiłem ten link bo bardzo liczyłem na tą premierę a okazała się totalną klapą.
    Wiszę na 3zł i chyba nigdy się nie uwolnię, obroty żenujące, zainteresowania nie ma. Spółka często przez kilka godzin po otwarciu nie ma nawet żadnej transakcji.
    Miałem podobnie na VIvd w zeszłym roku... kupiłem po 1,2 doszło do 3,1zł i sprzedałem po 1,9 bo od szczytu był już tylko zjazd... Na szczęście zarobiłem, tu przestaje wierzyć, że są jakieś perspektywy. Tam było takie samo fakeowe wybicie.
    W tych spółkach można myśleć o inwestowaniu, tylko spekulacja i liczenie na cud, jakąś gierkę pokroju Fishing Clash... niewielki kapitał i zostawić na kilka lat, uda się albo nie. Hazard
    Zgadzam sie w pelni, natomiast rok temu powiedzialbym ze to QUB ma lepsze perspektywy bo Untold Tales i duza baza klientow, a teraz widze jakie gry wypuszcza UT (GW i BD to spoko tytuly, ale reszty nawet szkoda komentowac), poza tym komunikacja z akcjonariatem zadna. Na Vivid z kolei obiecanki cacanki nowego prezesa ale co musze im oddac to przynajmniej sie komunikuja i widac ze pracuja nad polepszeniem statow swoich najmocniejszych tytulow, takze role sie odwrocily. Nie zmienia to faktu ze poza jak to dobrze ujales fejkowymi wybiciami z lipca 2020 to zadnej z tych spolek bym drugi raz nie ruszyl. Do hazardu sa ciekawsze papiery
  • Re: RB2 - złe recenzje Autor: ~ded [85.221.141.*]
    nie wiemy jak się sprzedaje, bo recenzje to jedno a sprzedaż i grywalność to zupełnie coś innego...
    zachowując proporcje ale CDR miał fatalną prasę po cyberpanku i druzgocące opinie na temat gry ale w rankingach największej ilości graczy nadal na 5 miejscu
    https://steamcharts.com/
    i swoje zarobił, wiec spokojnie czekam na komunikat spółki.

w RB2 grały miliony mln osób, wiec nawet z samej ciekawości można zakładać ze spora część spróbuje na Nintendo.

• Re: RB2 - złe recenzje Autor: ~pikuś [83.20.225.*]
    Dnia 2021-12-02 o godz. 13:13 ~ded napisał(a):
    > nie wiemy jak się sprzedaje, bo recenzje to jedno a sprzedaż i grywalność to zupełnie coś innego...
    > zachowując proporcje ale CDR miał fatalną prasę po cyberpanku i druzgocące opinie na temat gry ale w rankingach największej ilości graczy nadal na 5 miejscu
    > https://steamcharts.com/
    > i swoje zarobił, wiec spokojnie czekam na komunikat spółki.
    >
    > w RB2 grały miliony mln osób, wiec nawet z samej ciekawości można zakładać ze spora część spróbuje na Nintendo.
    >

CP2077 był faktycznie słaby na PS4 ale mozna się tu pokusic o pewne dywagacje, dlaczego Sony wywaliło ich ze sklepu a inne gry, tak samo złe albo gorsze już nie, czy to przez kwestię jakości czy może z zemsty za sprawę tych zwrotów , które to CDR wprowadził bez konsultacji z Sony stawiając ich przed faktem dokonanym jesli to dobrze rozumiem. Poza tym na Steam CP2077 wcale nie był taki tragiczny , ile prawdy w tej złej ajkosci a ile slepego , głupiego hejtu tego sie nie dowiemy. Np śmieszne i żenujące zarazem są te wszystkie sytuacje, gdzie np wielcy fajni, ludzie, któym coś sie w głowie odkleiło np BF2044 wchodzą na forum teraz WW3 i jadą na tą ostatnią grę, albo fani jednej gry dają najgorsze możliwe oceny jakiejś innej grze, niby konkurentowi i pozniej mamy w opiniach dziwnym trafem nagle setki , tysiace negatywnych recenzji wystawionych w ciągu tygodnia w wyniku zorganizowanej akcji....Więc czy CP2077 był aż taki zły jak mowiono , może troche tak a trochę nie, może tak , ciężko to jednoznacznie ocenic. Jak w życiu , jednemu podoba sie blondyna z szerokimi biodrami i duzymi bimbałami a innemu wysoka jak żyrafa bruneta z małymi bimbałkami jak czereśnie , jeden uwielbia burbona a inny brendy tylko, żeby jedno i drugie było na jakimś poziomie i określonej jakości.
    Myśle, że mimo wszystko CP2077 na PC aż taki zły nie był , długo na 1 miejscu sie trzymał , jednak swoje zarobił.

A tutaj mamy przeciętną gierke i do tego, ona nie robi szału . Teraz przez ich pseudo polityke a moze nieumiejetność wszyscy tutaj nerwowo obgryzamy paznokcie (w przenośni) czy RB2 jako tako się sprzeda , czy zwrócą się koszty produkcji, czy zarobią na tym całym interesie ...a powinniśmy sobie zadawać pytanie "ile zarobią" . Najbardziej mnie martwi, ze oni nie robią zadnych postępów, chyba pracownicy to jakas grupka rzemieśników bez ambicji, którzy tak jak w urzedzie ida na 8 godzin, odwalają panszczyznę i do domu albo na miasto pić sojowe latte, mam takie wrażenie, że oni tam nie podejmują zadnych wyzwań od pracowników po osoby zarządzające. Kolega wyzej pisze, że musieli dobrac do pomocy nad RB2 jeszcze jedną firme czyli nie dawali rady z tym projektem, czyli nie mają wiedzy i umiejetności czyli zatrzymali sie w robieniu portów gierek za dolara ....tak jak pisałem wczesniej, gdyby takich gier portowali rocznie 100 jak Ultimage Games to spoko ae oni robią ich kilka ...podpierając sie 1, słownie jednym większym projektem i to nie jest nawet polska 2 liga typu Sniper od CIG, ChernobyLite od Farm51 czy jakiś Ghostrunner od OML bo to taka druga liga gier moim zdaniem.
    Tworzenie grupy kapitałeowej w tym przypadku jest bez sensu bo nie dośc , że oni nie potrafią robić wartosciowych rzeczy, widac ze umiejetnosci mają marne , obiektywnie...no nie pracowali przy portowaniu Wiedzmina 2 czy Dying Light na NS , zatrudniają jakąs niewielką liczbę ludków , rzemieślników i jeszcze to dzielą na kilka spółek...masakra, to się nazywa "dzielenie włosa na czworo" i mamy z tym do czynienia.
    Za chwile spadniemy poniżej 2 zeta , to tyle było kilka lat temu , wielkie strategie Kolanko ogłasza, grupy kapitałowe tworzy po wuj to ja nie wiem , wielkie wysprzedaże a wszystko to o kant d..
  • Re: RB2 - złe recenzje Autor: ~Pawcik [89.64.37.*]
    Kolego, Cyberpunk jest niewypałem na konsole starej generacji czyli ponad 60% sprzedanych kopii gry w dniu premiery. A Ty podajesz dane z steam czyli z rynku PC...gdzie gra ma dobre opinie nawet na metacritic, po prostu była przehypowana i skala Ci się pomyliła.
    RB2 jest bardzo dobrą grą na telefony, ale na chwilę obecną wychodzi na to, że niewypałem na platformę nintendo ..Wyniki za 4 kwartał pokażą czy król jest nagi, jeżeli będzie słabo to tu kurs spadnie mocno poniżej 2zł na bardzo długo.
    Ja tu wrzuciłem tylko 5k, więc nie panikuje. Trudno, zostawiam na hazard. Wtopione pieniądze i tyle, mógłbym to niewielkim kosztem uśrednić, ale nie zamierzam włożyć tu ani złotówki więcej bo straciłem wiarę w ten projekt. I tyle, nie zamierzam tu wyzywać Prezesa itd... bo to było moje ryzyko i moja decyzja. Dałem się wkręcić w tą covidową zabawę na spółkach gamingoweych :D
    Szczerze współczuje jak ktoś spółce zaufał i porządnie zainwestował bo kapitału najprawdopodobniej już nie odzyska a uśrednianie tej spółki to mega hazard.
    Powodzenia Wam życzę i spółce też jak najlepiej, bo nawet ślepej kurze się może trafić ziarno ^^ kto wie co będzie za 5 lat

• Re: RB2 - złe recenzje Autor: ~majk [95.160.228.*]
    Recenzja recenzją a sprzedaż jako tako, przynajmniej w uk na 10 stronie wq. popularity
    https://www.nintendo.co.uk/Search/Search-299117.html?f=147394-5-82&p=10
    BD, Om nom - też dosyć wysoko
    Tak tylko ze w przypadku tej spolki analiza sprzedazy na podstawie stron w sklepie nie dziala co pokazal oldboy przez pol roku nam raportujac na ktorej stronie jest dex i golf, a pozniej w kwartalnym raporcie pokazali strate. widac po filmach na yt ze wyswietlen jest sporo wiec pozostaje nam czekac na raport roczny i wtedy ocenimy ile byla warta ta kampania bo zakladam ze na komunikat ze strony spolki prozno liczyc, tak jak w przypadku skupu
  • Re: RB2 - złe recenzje Autor: ~Sz [5.173.137.*]
    Jedyna wiarygodna sprzedaż ponad przeciętność jest wtedy gdy gra wchodzi na listę tygodniową 30 gier w Nintendo charts.
  • Re: RB2 - złe recenzje Autor: ~Majk [5.184.80.*]
    Ok zgodzę się i z tego co kojarzę om nom był bodajże na 23 w charts, jeżeli chodzi o dex sprzedaż była bardzo dobra , ale po 1,99$, om chodził ok 2 z tyle a rb2 4x tyle
  • Re: RB2 - złe recenzje Autor: ~Sz [77.254.201.*]
    Om nom był po 3.99 tyle co teraz polowa ceny rb2. Myślę że jak był w charts to w tydzień poszło między 10 a 20 tyś ale to moje przypuszczenia
    A teraz zatrzymajmy sie na chwile i przeanalizujmy o czym jest rozmowa. 15tys sztuk za 4 dolce. To nawet nie jest 200tys zl po odjeciu prowizji nintendo. Przepraszam, pozycji uslugi obce w raporcie. Teraz podpisali umowe ze spolka corka Varsav, ktore ledwo dyszy i ostatnio wzieli pozyczke pod weksel za akcje Ovid Works. Cieszy mnie to ze wzieli 4.5% akcji bo na tym ostatnio przynajmniej zarabiali
    Pieczykolan na akcjach akurat umie zarabiać. Teraz musi jeszcze na grach zacząć. To będzie ich najdroższa gra jak dotychczas:) Może coś z tego będzie. Lepsze to niż marazm..
    Zauważ, że to jest tylko jedna gra, qubic ich jszcze parę ma w portfolio. Jakieś pozytywy są.
  • Re: RB2 - złe recenzje Autor: stachsgh [31.0.53.*]
    Skoro już wszystko wiesz to lepiej się zbieraj do...
    https://www.youtube.com/watch?v=GVf1jY5hDl0
    Masz stachu tutaj dobranocke: https://youtu.be/_nVk25ZvTkU
[x]
QUBICGMS 0,00% 1,20 2025-10-30 16:47:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.