• -15% co tu się podziało Autor: ~Zadowolony [37.47.92.*]
    Hmmmmm
  • Re: -15% co tu się podziało Autor: ~Mars [5.173.22.*]
    Komuś się cierpliwość skończyła i najpierw poszło 2k akcji i skoczyło na -8, a teraz też coś 2/2.5k i spadło na -15. Ktoś uratował kapitał, a czy zrobił słusznie? Czas pokaże czy przetrzymanie obecnego stanu się opłaci. Ja nie sprzedałem ani sztuki, ale nie dokupuje, bo aktualnie nie mam wolnej gotówki.
  • Re: -15% co tu się podziało Autor: ~Donito [188.146.98.*]
    I Tobie jednemu z grupki optymistów została cierpliwość żeby próbować jakoś tłumaczyć sytuację. Szkoda że póki co Twoje pisanie nie sprawdza się ani trochę w przeciwieństwie do żołnierskich słów takiego Adiego czy ss
    A co ma się u mnie sprawdzać? W jakimkolwiek poście pisałem ile i kiedy będzie? Nie kupiłem tego pod spekulację, a pod fundamenty i branżę, nie ukrywam, że jestem na minusie, nie ukrywam, że nie cieszy mnie obecny kurs, ale też wielokrotnie już pisałem, że nie sprzedaję. Czekam na rozwój wydarzeń, próbując zrozumieć sytuację na walorze, który mam. Spadki po szacunkach za Q3 były zrozumiałe, choć IMO niewspółmierne do sytuacji, ale dzisiejsze wyglądają mi patrząc na listę transakcji na typowy koniec cierpliwości jakiegoś inwestora. Tyle.
  • Re: -15% co tu się podziało Autor: ~Mj [178.42.131.*]
    Albo - co przy spółkach o takich obrotach możliwe - sprzedać jednym zleceniem jak leci 3 tys. żeby z drugiej strony kolega odkupił 2,5 tys. i przenieść za cenę 500 akcji kurs na niższy poziom, żeby dopiero tym sprowokować podaż.

Jedno jest raczej pewne - bez pozytywnego przekazu ze spółki będzie się tak ślizgać to w górę, to w dół, chociaż pewnie bardziej w dół.
    Tutaj pełna zgoda. Jesteśmy w takim miejscu, że z takimi obrotami, takim sentymentem to do ruchu w górę potrzeba jakiegoś zapalnika. Bez Inga będzie tak jak napisałeś bujanko +5/-5, a czasem ktoś się podda i wysypie więcej. Z drugiej strony, apropos pierwszej części Twojego posta, jeśli gra jest celowo przenoszona niżej to cele mogą być tylko dwa. Albo chodzi o wyrwanie akcji, albo o ubicie średniej do ściągnięcia spółki z giełdy. To drugie uważam za mało prawdopodobne + obecnie średnia półroczna wynosi ponad 14.5zł więc daleko do obecnego kursu.
  • Re: -15% co tu się podziało Autor: ~Kuba_Rozpruwacz [89.70.153.*]
    Donito, kazdy ma swoje zalozenia pod ktore gra. Ja, tak jak Mars gralem i gram pod prawdopodobienstwo, ze spolka bedzie sie rozwijac i jest w branzy diagnostyki w ktorej chcialem miec czesc portfela. Kurs w ostatnim polroczu poszedl inaczej niz chcialem, ale co do wynikow nie moge sie czepiac. Co do rozwoju spolka spelnia moje zalozenia. Teraz trzymam i czekam na rozwoj wydarzen: pandemii, wynikow i ew. komunikatow. Zakup przez insajdera na chwile przed okresem zamknietym moze sugerowac optymistyczne warianty, ale nie mamy wystarczajacej wiedzy zeby jednoznacznie to ocenic. Inni insajderzy nie sprzedawali w tym czasie. Hmm. W ostatnich wpisach tez to napisalem. Ale na co gra Adi czy Ss piszac przez wiele miesiecy zle o spolce i prognozujac spadki? Maja akcje i jada po spolce? Czemu ich nie sprzedaly wysoko, z calym przekonaniem piszac juz wtedy, ze bedzie bardzo zle? Zakladam, ze nie maja akcji i jesli tak jest to czemu poswiecaja spolce tyle uwagi? Co do spadku dzis i ja mysle ze ktos mial dosyc i sprzedal, czym oczywiscie zanizyl kurs, ale zauwaz ze ktos kupil po 8.2 czy 8.3. Kto zrobil dobrze, zobaczymy. To nie jest porada jak dzialac, kazdy dziala tak jak sam czuje.
  • Re: -15% co tu się podziało Autor: ~Gepeto [37.47.22.*]
    Blirt to moja największa wtopa 2021 ale z perspektywy czasu wciąż widzę w niej duży potencjał. Pojawiły się pewne niewiadome i to na pewno zniechęciło wielu tzw graczy. III kwartał 2021 będzie gorszy od poprzedniego roku i to też w dużym stopniu może wpłynąć na kurs akcji. Natomiast IV kwartał może znowu pozytywnie zaskoczyć. Trudno teraz o wycenę tego walora w tej chwili, bo przed pandemią był bardzo nisko. Jeśli nie spadnie poniżej 8 ziko w listopadzie to będzie sygnał do kupna i dynamicznych wzrostów. Jak będzie to okaże się już niebawem. Pozdro
  • Re: -15% co tu się podziało Autor: ~Mars [213.134.173.*]
    To, że 3Q będzie gorszy to już teraz wiadomo po szacunkach i m.in.: dlatego była taka zwała na kursie. Nie wydaje mi się, żeby potwierdzenie tego w raporcie kwartalnym znowu ubiło kurs, bo to co w nim będzie na minus to jest już w cenie. Mogą natomiast się pojawić informacje na plus, które w cenie nie są. Natomiast też uważam, że 4Q może być ciekawy chociażby przez uruchomienie dodatkowych mocy produkcyjnych oraz np.: wprowadzenie do sprzedaży kolejnych testów covidowych. Może będzie o tym jakaś wzmianka w oficjalnym raporcie za 3Q.
  • Re: -15% co tu się podziało Autor: ~Pati [91.227.156.*]
    Pan Wlezień, jest bliżej spółki i z pewnością więcej wie niż my i ja osobiście tego się trzymam. Obecne spadki to nic innego jak osuwanie się kursu z powodu małego wolumenu.
  • Re: -15% co tu się podziało Autor: ~Pati [91.227.156.*]
    Trochę chaotycznie się wyraziłam, więc wyjaśnię dla tych co nie są w temacie, że Aleksander Wlezień to członek RN który poczynił niedawno spore zakupy akcji Blirt. :)

Sorry.
  • Re: -15% co tu się podziało Autor: ~Mars [94.254.163.*]
    Zakładając, że ten zakup nie był ukierunkowany na wydymanie akcjonariuszy to każdy scenariusz inny niż wyżej wymieniony jest dla aktualnego kursu pozytywny. Więcej informacji nie mamy więc musimy czekać na rozwój wydarzeń.
  • Re: -15% co tu się podziało Autor: ~Mars [94.254.163.*]
    Akcje zostały kupione w miejscu, w którym można dopatrywać się dna kursu, w specyficznym momencie tj. tuż przed okresem zamkniętym i w całkiem sporej kwocie bo ponad 250kPLN. Wygląda to na dobry sygnał.
[x]
BLIRT 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.