Chyba nie widza potrzeby dzielenia się informacjami. Natomiast ostatnio ktoś od nich informował na forum, że niedługo będzie jakaś ich nowa inicjatywa. Swoją drogą to niesłychane, żeby Zarząd od tylu lat tak bezceremonialnie ignorował prawa Akcjonariuszy.
witam kenaj52, coś z tym PAH-em mi śmier ,dzi, a może dogadali się z paluchem pod stołem a nas tylko ogłupiają za pomocą swego reprezentanta ? coraz rzadziej się odzywa, grają na zwłokę,gdzieś się zapodziała grubsza kasa to wszystko jest b.dziwne,,, najlepiej to trzeba stworzyć PAH 2 bez ograniczenia naboru i działać, ustalić składkę 1-2procent od ilości posiadanych akcji/ z0,30pln za sztukę/ a myślę że chętnych będzie wielu, bo to ostatnia nadzieja rzetelnie wyświetlić sprawę i załatwić kasę,pomyślcie,pozdro
To już trzecie podejście. Nie bardzo mi się chce wierzyć, że sąd w ciągu 8 miesięcy nie wyznaczył terminu rozprawy. Ciekawe co na to prawnicy zatrudnieni przez PAH ?
Ja kiedyś złożyłem pozew w sądzie. Po dziewięciu miesiącach został mi zwrócony i to chyba tylko dlatego tak szybko, bo miesiąc wcześniej złożyłem na piśmie wniosek o zajęcie się moją sprawą, bo to, że pozew zostanie zwrócony wiedziałem już kilka miesięcy wcześniej, ale było mi to potrzebne, żeby napisać odwołanie. Po kolejnych kilku miesiącach dostałem pisemne uzasadnienie, za które musiałem zapłacić 100 złotych. Nie było mi to do niczego potrzebne, bo dobrze wiedziałem dlaczeho pozew został zwrócony, ale takie są przepisy. Po roku od złożenia pozwu mogłem złożyć odwołanie do drugiej instancji. Za kilka dni minie pół roku od złożenia tego odwołania i nie dostałem żadnej odpowiedzi. Moja sprawa jest tak banalna, że jej analiza i rozstrzygnięcie mogłyby zająć kilka godzin, więc nie dziwi mnie to jak działają sądy. Prezes dobrze wie, że to tak funkcjonuje i bezwzględnie to wykorzystuje.
Te wszystkie oponie o sądach, że jest to kasta, korporacja itp. chyba są prawdziwe. Niektóre sprawy można ogarnąć samemu bez wydawania pieniędzy na adwokata, ale jak w sądzie zobaczą, że jesteś takim "cwaniakiem", to tak się zajmą Twoją sprawą, żeby Ci więcej do głowy nie przyszło samemu coś robić. Musisz zapłacić adwokatowi i tyle, bo to jest jedna wielka rodzina. Nie chcę tu wchodzić w politykowanie, ale jak kiedyś pewien minister chciał ułatwić dostęp do zawodu to były wielkie protesty, bo po prostu ta grupa zawodow wiedziała, że może na tym stracić. W sądownictwie czas liczy się w miesiącach lub latach. Mniejszych jednostek miary czasu chyba nie znają.
Fajny tekst Akcjonariusz, lecz w przypadku Hawe taka zwłoka, szczególnie, że to już trzecie podejście, w pełni upoważnia do rozmowy z Prezesem Sądu w ramach jego przyjęć interesantów o czym z pewnością wiedzą prawnicy pracujący dla PAH.
Dnia 2021-09-01 o godz. 19:02 ~kenaj52 napisał(a): > Fajny tekst Akcjonariusz, lecz w przypadku Hawe taka zwłoka, szczególnie, że to już trzecie podejście, w pełni upoważnia do rozmowy z Prezesem Sądu w ramach jego przyjęć interesantów o czym z pewnością wiedzą prawnicy pracujący dla PAH.
Upoważnia także do wystosowania petycji do Ministra Sprawiedliwości.
Ostatnio w sprawie MINOX S.A. jeden z posłów wystosował zapytanie do Ministra Sprawiedliwości dotyczące przewlekłości działań Prokuratury: https://sejm.gov.pl/Sejm9.nsf/InterpelacjaTresc.xsp?key=C5THWH&view=5
Dnia 2021-09-01 o godz. 19:02 ~kenaj52 napisał(a): > Fajny tekst Akcjonariusz, lecz w przypadku Hawe taka zwłoka, szczególnie, że to już trzecie podejście, w pełni upoważnia do rozmowy z Prezesem Sądu w ramach jego przyjęć interesantów o czym z pewnością wiedzą prawnicy pracujący dla PAH.
Upoważnia także do wystosowania petycji do Ministra Sprawiedliwości.
Ostatnio w sprawie MINOX S.A. jeden z posłów wystosował zapytanie do Ministra Sprawiedliwości dotyczące przewlekłości działań Prokuratury: https://sejm.gov.pl/Sejm9.nsf/InterpelacjaTresc.xsp?key=C5THWH&view=5
Wielokrotnie pisałem że trzeba pisać do Ziobry i co nikt tego nie robił ja pisałem ze jestem za cienki na posunięcia prawne. Czekam cierpliwie na rozwiązanie sprawy Hawe jak będę okradziony to jadę do złodzieja po swoja kasę, którą mi ukradł. Bez komentarza
Dnia 2021-09-02 o godz. 11:00 ~Jogi napisał(a): > Wielokrotnie pisałem że trzeba pisać do Ziobry i co nikt tego nie robił ja pisałem ze jestem za cienki na posunięcia prawne. Czekam cierpliwie na rozwiązanie sprawy Hawe jak będę okradziony to jadę do złodzieja po swoja kasę, którą mi ukradł. Bez komentarza
Jaki dokładnie temat chciałbyś poruszyć w korespondencji do Ministra?
Sądy przez ponad 4 lata nie dają nam zwołać walnego i przewlekłości nie ma:) Ziobro nic nie zrobi, bo jeśli ich, by ruszył, to będzie krzyk, że nastał totalitaryzm, czy przynajmniej dyktatura:)
Do tych "mądrych", co się wymądrzają, Weźcie się sami do roboty i zróbcie cokolwiek gadać każdy może, na ale do roboty, to wiecie jak jest, nikt się nie pali.
Sprawy sądowe są w toku z mojego powództwa, a finansujemy je jako PAH, prawie wszyscy członkowie. Trwa to, no cóż ten kto w sądach bywał wie jak tam jest, czas się zatrzymał w latach 80-tych, na wszystko mają czas, empatii tam nie uświadczycie.
Obecne cele, to zwołanie walnego i doprowadzenie do skazania prezesa Pawła Tomasza Paluchowskiego. Jako osoba skazana przestanie być prezesem Grupy HAWE S.A.
A nie możesz dre 222 wybrać się do prezesa sądu w ramach godzin jego przyjęć interesantów, opowiedzieć to co napisałeś i zapytać czy nie może wyznaczyć terminu rozprawy w jakimś sensownym czasookresie ?
Mamy kancelarię która wygrywała z Z. Solorzem z Polsatu itp. Pisma o przyspieszenie, pisma do premiera, prezydenta, Ziobry, Kamińskiego, no szły już wszędzie.
Teraz trzeba cierpliwości, mecenas wie co robi, ma doświadczenie zdobyte w Elektrimie, tam walczy z najlepszymi kancelariami i daje radę.
4 lata i sprawa w tym samym miejscu co 4 lata temu, to nieźle mecenas daje radę ! Wybierz się dre 222 do prezesa sądu i pogadaj z nim. To też człowiek !
Dokładnie tak, to jest trzecia Kancelaria, która zajmuje się naszymi sprawami. A propos rozmowy z Prezesem Sądu, który też jest człowiekiem. Jaki charakter miałaby mieć taka rozmowa? Tu wszystko musi być na papierze i oficjalnie.
Prezes sądu ma obowiązek wysłuchać interesanta w wyznaczonym do tego dniu i godzinach. Trzeba chęć rozmowy zgłosić w sekretariacie. Jeśli prezes uzna skargę może podjąć decyzję np. o przyspieszeniu postępowania.
Dokładnie, to już trzecia kancelaria, pogadać to sobie można, nic z tego nie będzie, oni mają nas w dalekim poważaniu, jeszcze mogli, by nas nas posądzić o naciski. Robimy wszystko transparentnie, Paluchowski broni się rękoma i nogami przed zdjęciem go ze stanowisk w Grupie Hawe S.A.
Sprawy muszą iść swoimi torami i w swoim tępie, nowa kancelaria działa sprawnie i skrupulatnie. Nie jest, to materia łatwa, prezes Paweł Tomasz mydli oczy śledczym, prokuraturze i sądom. Znam go osobiście i naprawdę ciężko go rozgryźć. Ma pecha, bo my nie odpuścimy i doprowadzimy do jego pranego ukarania.
Sądy jakie są każdy widzi
Nawet kowboj Ziobro nie daje rady
A mecenas KOŃ na taśmach się wyglądał że on tak poprowadzi sprawę że podsadna umrze zanim kasę dostanie
Piszesz dre 222, że "pogadać to sobie można", ja uważam, że trzeba. Piszesz, że "nic z tego nie będzie", ja pytam skąd wiesz. Wybierz się do prezesa sądu i porozmawiaj. Ja w życiu miałem kilka takich rozmów i przyniosły one pozytywne rezultaty. Pozdrawiam. P.S. Kancelarie są częścią systemu, nastawione są na zarobek. Im dłużej trwa sprawa tym więcej mogą zarobić.