• To jest KPINA! Autor: lobo_1983 [213.238.89.*]
    Co ma na celu to ESPI? Podanie takiej informacji w takiej formie!
    Jeżeli ta informacja nie zostanie uzupełniona chociażby o dokładne dane z ilością sprzedanych sztuk to tracę całkowicie zaufanie do Wojciechowskiego i PCF bo to już nawet śmieszne się powoli zaczyna robić.
    Myślałem że trafiłem na "porządną" firmę a tu jak się okazuje same wały idą!
  • Re: To jest KPINA! Autor: ~dre [31.0.78.*]
    myślisz, ze kogoś obchodzi twa opinia?
  • Re: To jest KPINA! Autor: lobo_1983 [213.238.89.*]
    Myślę że moja opinia nikogo nie obchodzi ale mam prawo do jej wyrażenia, myślę też że Ty możesz mieć inna więc jeśli masz jakieś ciekawe przemyślenia to podziel się nim z użytkownikami forum. Ja chętnie przeczytam nawet jeśli są to rzeczy z którymi nie muszę się zgadzać, nie potrzeba tu personalnych przepychanek.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [77.111.245.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Kowal [77.255.67.*]
    Na celu ma odebranie tanio akcji
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: lobo_1983 [213.238.89.*]
    Ja i tak swoich nie oddam mimo pokaźnej straty na chwilę obecną, mam czas i cierpliwość ale słabsze ręce widząc -12% mogą sprzedać akcje. Nie spodziewałem się jednak że tak "upodlą" kurs.
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Miciu78 [5.184.251.*]
    Pelna zgoda
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~zx [37.47.224.*]
    okazuje się że akcje są qpę warte
  • Re: To jest KPINA! Autor: ~fix [185.246.208.*]
    PCF to przekręt stulecia
  • Re: To jest KPINA! Autor: ~berg [31.0.25.*]
    Ja wam współczuje tak nie powinno się dziać. Wydaje mi się, że ten wydawca chce tanio zebrać akcje PCF bo nie widzę tu innego sensu w tym jak postępują.
  • Re: To jest KPINA! Autor: ~Bre [31.0.62.*]
    Nawet pani na bazarze wie ile, po ile I za ile.

Ta spółka to moja porażka, z której wyciągnę wnioski.
  • Re: To jest KPINA! Autor: ~zx [37.47.224.*]
    moja też
  • Re: To jest KPINA! Autor: gpowicz [80.238.108.*]
    Fakt, to jedno z najbardziej kuriozalnych ESPI, jakie widziałem od miesięcy, a przecież gramy na bananie :D Komunikat typu: nie dostaliśmy kasy od naszych zleceniodawców, nie wiemy dlaczego, nie mamy żadnych twardych gwarancji kontraktowych, które pozwalałyby nam domagać się wyjaśnień, "być może" to z tego a tego powodu - ale nie wiemy, bo jesteśmy jak dzieci we mgle, "wierzymy", że otrzymamy tantiemy jeszcze w tym roku - prosimy, drogi Square Enix, co łaska! Ta spółka się na wierze opiera i liczy na datki? Może to kościół?

• Re: To jest KPINA! Autor: gpowicz [80.238.108.*]
    ofkors cytaty w cudzysłowach to z wypowiedzi Wojciechowskiego
  • Re: To jest KPINA! Autor: ~Elczapo [83.12.16.*]
    A ja dalej podtrzymuje ze Wodzu zrobil na leszczach z grubymi walek.
  • Re: To jest KPINA! Autor: ~Elczapo [83.12.16.*]
    Będą dynamiczne zwroty akcji.
  • Re: To jest KPINA! Autor: ~ff [37.47.101.*]
    za takie espi to KNF powinien im przywalić taką karę że im się odechce takie badziewie pisać
    NIe dostaliśmy tantiem a powinniśmy dostać, nie wiemy ile SE sprzedał kopii, nic nie wiemy, przecież to jest jakieś kuriozum
    Panowie z PCF czy wy macie jakąś umowę z SE w której jest zapisane , co kto , kiedy , że np SE ma wam w jakimś terminie udostępnić raport ze sprzedaży gry? czy tak po prostu liczycie że jak się "dużo" sprzeda to coś dostaniecie? ale tak naprawdę nie wiecie ile i kiedy, a może nic nie dostaniecie?
    Umieście na ESPI umowę z SE
  • Re: To jest KPINA! Autor: ~inout [46.134.124.*]
    Tak, to ESPI mega nieprofesjonalne. Albo celowo takie mialo byc...
  • Re: To jest KPINA! Autor: ~Marko [79.185.209.*]
    Oczywiscie ze jestcelowe. Nigdy zadne espi nie trafi na rynek przypadkowo. To nie jest tak ze wojciechowski siedzi przy piwku i wieczorkiem wrzuca espi tylko analizuje je njpierw sztab ludzi, w tym prawnikow i marketingowcow.
    Oczywiście . I kompromituje swoja spółkę której nikt już nie zaufa
    tu nie chodzi o zaufanie i aby Wojciechowski był kryształowy , tu chodzi o kasę!!
    Wiesz ile znajomi królika i inne podstawione słupy zarobią na takim trefnym info? Tutaj za tydzień, dwa pojawi się pewnie info które będzie pozytywne i kurs szybciutko wróci pod 59zł
    Wybacz ale już to słyszałem na wielu spółkach. Prawie nigdy się nie sprawdza.
  • Re: To jest KPINA! Autor: komar_13 [217.11.134.*]
    Mam podobne odczucia. Tutaj nie ma przypadku. Nic tak dobrze nie pomaga w szybkim zbieraniu jak tego typu ESPI, z którego zbyt wiele nie wynika. Potem będzie wyjaśnienie, że wcale nie jest tak źle a wręcz przeciwnie i kurs wróci na swoje tory.
    Można wierzyć. Ja sprzedałem I przestaje zwiazku z tym obserwować spółkę. Powodzenia
  • Re: To jest KPINA! Autor: ~Outvestor [31.0.60.*]
    Tak może być. Tylko po co? Ja rozumiem że to spółka akcyjną a nie sp. z o.o. i musieli nas poinformować bo by się KNF im do tylka dobrał, ale skoro SE nie wpłaciło kasy to powinno choćby maila wysłać: "nie dostaliście kasy bo gra się nie zwrocila". A tu wygląda jakby od SE żadnego odzewu nie było. No i mogliby napisać ile mniej więcej brakuje sprzedanych kopii do wyrobienia tantiem. Przecież będą dalej współpracować nad dlc, i to może niejednym. Kolejna gra też od SE będzie, więc nie do końca rozumiem... Ale to Japonia, tam jest inna mentalność, kultura i ogólnie inny świat. Może to to.
  • Re: To jest KPINA! Autor: lobo_1983 [213.238.89.*]
    Widocznie SE nie traktuje PCF poważnie w kategoriach biznesowo/partnerskich, od początku nie wierzyli w sukces gry co dobitnie dali do zrozumienia już w dniu premiery i szamba z serwerami, zaskoczyła ich skala popularności gry ale pewnie w koszty związane z produkcją wrzucili też koszty powstałe z ich winy a kto będzie dochodził i szukał teraz "sprawiedliwości" i analizował jeśli żadne dane przez SE nie zostaną podane dla PCF bo "tajemnica handlowa" itp.
    Sam Wojciechowski pewnie też za mocno nie może pokozaczyć bo przecież realizują kolejny projekt dla SE, jeśli za mocno zacznie drążyć temat to jeszcze dostanie po łapkach :(
    Nie zmienia to wszystko faktu w jaki bezczelny i ordynarny sposób samo ESPI zostało podane. Ja poczułem się potraktowany jak śmieć ;(

• Re: To jest KPINA! Autor: ~Bolo [77.253.84.*]
    Tak czytam Was czytam moi drodzy i widzę że większość (co zresztą zrozumiałe) nie ma pojęcia o funkcjonowaniu spółek giełdowych od środka a przede wszystkim o regulacjach jakie obowiązują emitentów obecnych na GPW:
    - to nie jest tak, że oni napisali sobie espi bo tak im pasowało, nie.
    GPW obliguje emitentów do pobkikacji każdej informacji, która może być cenotwórcza dla papieru.
    Przykładowo - nie piszą teraz nic - w półrocznym raporcie wychodzi na jaw że tantiem nie było.
    I nagle - leje się ściek po bankierze, słychać krzyki i wrzaski jakim prawem kur...czątko o tym wcześniej nie wspomnieli?!
    - krzyczeliby akcjonariusze.

Wyszło ESPI - A po co to ESPI, pytacie. A po to że takie są reguły, żeby było transparentnie, niezależnie od tego czy komuś to na rękę czy nie.

Choć swoją drogą uważam, że w sprawie o takie pieniądze nierozsądnym było napisane, że (upraszczając) Spółka założyła, że skoro przelew nie dotarł to się nie należał... - dla mnie to na przykład dziwne, mogli to zdanie już sobie darować, bo o niczym mądrym z ich strony nie świadczy.

Pozdrawiam, trzymajcie się dzielnie, wiem jak to boli.
  • Re: To jest KPINA! Autor: ~Waldemar [79.185.187.*]
    pewnie zaniżają bo red dev chciał by ich przejąć ;-)
    tak jak pisałem wczoraj -
    "tu nie chodzi o zaufanie i aby Wojciechowski był kryształowy , tu chodzi o kasę!!
    Wiesz ile znajomi królika i inne podstawione słupy zarobią na takim trefnym info? Tutaj za tydzień, dwa pojawi się pewnie info które będzie pozytywne i kurs szybciutko wróci pod 59zł" Pozytywne info pojawiło się jednak szybciej niż myślałem
    Pięknie skoordynowana akcja odebrania tanio akcji na trefne info z espi.
    a prezesik dzień po mogłoby się wydawać kiepskim info o braku tantiem kupuje akcje za okrągły milion złotych!!! i to o 30% taniej niż średnia z ost 6 miesięcy. Ciekawe kiedy info że SE przysłało raport sprzedaży i wypłaci tyle a tyle
  • Re: To jest KPINA! Autor: ~Observator [176.120.126.*]
    Kupuje bo wierzy w firmę i chce to pokazać rynkowi, a nie no pragnie "tanich akcyjek" ocknij sie jeden z drugim. Gdyby nie ten zakup to pewnie kurs zamknięcia byłby jeszcze parę procent niżej.
[x]
PCFGROUP -1,37% 3,25 2026-06-26 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.