Mistrzu skoro jestes posiadaczem akcji dostaniesz pismo. Nie jest to czas abym na tacy podawał co i jak osoba ktore nie maja akcji a wypisuja glupoty. Chcialem bardziej sie odniesc do tych co takowe pismo dostali co o tym mysla.
Ok. Korespondencja prywatna nie pisz , wiele już przeżyliśmy to i na pismo poczekamy
Oby to nie było czekanie wieczne , bo gra na czas jest
Kiedy walne ? Gdzie potwierdzenie o posiadanych akcjach ? Co z licytacja ? Jaka wycena HAWE robiona zeszłego roku pod przejęcie ?
W końcu co z długami ,wierzycielami, i ,,zyskiem w HAWE,, Itd,
Gra na czas ??
Czy mógłbyś zdradzić na jakie Twoje pismo Ci odpisali? Konkretnie chodzi mi o datę Twojego pisma, Kiedy poszło do HAWE - tydzień, miesiąc a może rok temu? Pytam, bo na szereg moich pism z ostatnich kilku lat nie otrzymałem żadnej odpowiedzi. W tym i na 4 wnioski o wydanie mi odcinka zbiorowego. Wyjaśniam, że nie proszę o treść czy temat Twojego pisma.
Trudno powiedzieć o co chodzi Paluchowskiemu. Wysłał takie pisma bardzo nielicznym akcjonariuszom. Rodzaj balonu lub podkładki. Co chce uzyskać tym pismem jest jednak tajemnicą.
Niezłe jaja. Jeżeli okazałoby się, że prezes rzezywiście wysłał pisma tylko do kilku akcjonariuszy, to możnaby powiedzieć, że jedni akcjonariusze zostali uprzywilejowani w stosunku do pozostałych, co chyba naruszałoby przepisy KSH.
Po drugie jeśli rzeczywiście chodziłoby o jakąś pożyczkę, to chyba lepiej zwrócić się do wszystkich i mieć większą szansę na powodzenie takiej prośby, bo tak to wygląda np. na próbę wykazania, że pewnym akcjonariuszom nie zależy na dobru spółki, jeśliby nie wyrazili zainteresowania takim wsparciem.
Nie otrzymałem żadnego pisma prawda w 100% Jogi nie kłamie bo nie ma w tym interesu tez został oskubany. Posiadam tylko z BM. Zaświadczenie ze na dzień wywalenia z giełdy Jogi posiadał tyle i tyle akcji oraz posiadam pełnomocnictwo na walne ale sie nie odbyło. Nikt mi nie przysłał żadnego pisma z HAWE
A macie odpowiedzieć na piśmie, na maila, czy oddzwonić?
Odpowiedzcie, że ustosunkujecie się do treści listu na najbliższym WZA. Jak prezesowi rzeczywiście zależy, to niech szybko robi listę akcjonariuszy i zwołuje WZA.
Ciekawe jakie są kryteria doboru adresatów. Może osoby, które dostały list, wcześniej składały jakieś zawiadomienia do prokuratury, albo pisały coś do firmy. To rzeczywiście wygląda jak jakaś podkładka, żeby później powiedzieć, że akcjonariusze byli informowani na bieżąco.
A tak w ogóle, to nie powinno być to omawiane na ogólnodostępnym forum, bo prezes to czyta i zna nasze kroki jeszcze zanim coś zrobimy.
Zakładacie nowe wątki nie wiem w jakim celu. Może z własnej głupoty jak pod danym wątkiem nie umiecie się wysłowić. Ja nie muszę nikomu udowadniać czy taki dokument dostałem. Nawet byłem skłonny na email przesłać screena z data ale nie ma komu.Ktoś zapytał czego dotyczy pismo napisałem już to w bardzo dużym skrócie.
Dnia 2021-01-18 o godz. 12:00 ~Ddd napisał(a): > Zakładacie nowe wątki nie wiem w jakim celu. Może z własnej głupoty jak pod danym wątkiem nie umiecie się wysłowić. Ja nie muszę nikomu udowadniać czy taki dokument dostałem. Nawet byłem skłonny na email przesłać screena z data ale nie ma komu.Ktoś zapytał czego dotyczy pismo napisałem już to w bardzo dużym skrócie.
Witam, jeżeli możesz przesłać mi skan będę zobowiązany. Mój mail: pokrzywdzenihawe@gmail.com
Ja w przeciwienstwie do niektorych nik mam taki sam od samego poczatku. Jak puszczam info to pewne a nie zachowuje sie jak dziecko.Ci co chcieli maja juz odemnie informacje. Beda sie chcieli podzielic czy to prawda to dadza znac. Dzwisz sie ze Ci co najbardziej sa w to zangazowani milcza bo nie chce sie im pisac z Wami. Bo ja sie niedziwie. Bedzie tak ze bedziecie sie po zadzie klepac bo nikt tu Wam zadnej informacji nie posci no chyba ze jakis Troll byc moze sami nimi jestescie.
Ja pisałem do HAWE trzy razy o wydanie odcinka zbiorowego akcji, za potwierdzeniem odbioru i nie otrzymałem żadnej odpowiedzi, wysłałem pismo do prokuratury o podejrzenie popełnienia przestępstwa, odmówiono. Pisałem do KRS, czy podejmują interwencje i o wgląd do dokumentów spółki, twierdzą że interweniują bez rezultatu, dokumenty można obejrzeć osobiście w Warszawie. Jest jeszcze możliwość pozwu cywilnego ale to już kosztuje. Więc każda informacja o tym, że zarząd Hawe się obudził, napawa optymizmem. Pozdrawiam
Ten kto normalnie podchodzi do sprawy info na email odemnie otrzymal.
Ludzie na email typu bosshawe lub damyrade na pewno nie napisze. Bez jaj. Jak ktos nie umie sie poslugiwac swoim prywatnym emeilem. Nastepnie czy ktos wierzy w to co napisalem to mi lata.
Pierwsze primo adekwatnie autentycznosci informacji ...jak ktos czyta z uwaga a nie zajmuje sie czym innym to niech sobie przesledzi watek ze zostalo to potwierdzone
Drugie primo...a po co ja to napisalem na forum wlasnie po to aby dowiedziec sie o co tu biega ale z takimi akcjonurioszami lub trollami to raczej takiej informacji nie uzyskam