Mar, pisałem to z ironią. Jako ten, co nie maił bomi, nie ma bomi i mieć nie zamierza.
Mylisz się. Serio. Tylko net i media sa moim źródłem wiedzy o bomi. Byłeś wobec mnie fair i odwzajemniam to - chcialbym, bys akurat Ty mi wierzył.
Rankorze, też pisałem z ironią, co zaznaczyłem na końcu wypowiedzi. O bomi nie da się już chyba pisać poważnie. Jedynie prezes ma wieczny uśmiech na twarzy.Ostatnio jak się nie mylę w sobotnim parkiecie z uśmiechem zastanawiał się nad kworum na dzisiejszym wza.
trzeba bylo jechac to bys wiedzial a tak bedziesz dalej pisal swoje bzdury :)
moge powiedziec tylko ze qworum bylo , uchaly uchwalone a po 7 lutego ciekawa informacja :)
i tak się dowiem... ;-D
Będzie info z walnego...;-D
no to po ile kupujesz? dalej uśredniasz?... ;-D
zobaczymy, czy rynek potwierdzi potwierdzi twe sensacje...
Sugerujesz, ze dopiero 7 lutego info o układzie?... No jeszcze niejednego poubierają...;-D
No i wiesz, ze zdradzileś tajemnice o podjęciu uchwal i dacie 7 lutego przed podaniem oficjalnego komunikatu?...
Zgodnie z art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi (Dz. U. Nr 183, poz. 1538 z późn. zm.) - dalej ,,Ustawie o obrocie" - zakazana jest manipulacja instrumentem finansowym, którą stanowi, m.in. rozpowszechnianie za pomocą środków masowego przekazu, w tym Internetu, lub inny sposób fałszywych lub nierzetelnych informacji albo pogłosek, które wprowadzają lub mogą wprowadzić w błąd w zakresie instrumentów finansowych, jeśli osoba rozpowszechniająca takie informacje wiedziała lub przy dołożeniu należytej staranności mogła się dowiedzieć, że są to informacje nieprawdziwe lub wprowadzające w błąd. Na każdego, kto dokonuje manipulacji w ww. sposób, Komisja Nadzoru Finansowego, na podstawie art. 172 Ustawy o obrocie może nałożyć karę pieniężną w wysokości 200.000 zł lub karę pieniężną do wysokości dziesięciokrotności uzyskanej korzyści majątkowej albo obie te kary łącznie.
Ja nie wiem, ale ty rzuciłeś nieopatrznie akcjonariatowi tę datę.
I ty zasugerowaleś, że będzie dobrze, skoro ja pisze bzdury.
A Jesionowski sam w wyiadzie mówił, ze info o ukladzie w styczniu-lutym.
Dnia 2013-01-21 o godz. 19:21 ~rankor2 napisał(a):
> No i wiesz, ze zdradzileś tajemnice o podjęciu uchwal i
> dacie 7 lutego przed podaniem oficjalnego komunikatu?...
Ujawnienie informacji o podjęciu uchwał przez NWZ przez akcjonariusza obecnego na tym NWZ przed opublikowaniem informacji przez spółkę nie jest naruszeniem jakiejś tajemniczej "tajemnicy". O jaką tajemnicę Ci chodzi? Nie jest to informacja poufna, której ujawnienie jest zabronione.
Co do zarzutu manipulacji, jeśli uchwały zostały podjęte zgodnie z projektami, to gdzie tu pole do manipulacji?
Co do daty 7 lutego i potencjalnie "ciekawego infa", sprawa wygląda ciut inaczej, ale nadal nie widzę tu manipulacji. Potencjalne naruszenie przepisów o obowiązkach informacyjnych, jeśli spółka ujawniła taką informację tylko na NWZ i nie przekaże w ustawowym terminie informacji na rynek. Jeśli akcjonariusz taką informację powziął legalnie bez wskazania, że to informacja poufna, to dla niego specjalnego ryzyka nie ma, raczej problem dla spółki.
Wszystko to wróżenie z fusów, w analizę można się pobawić po publikacji komunikatu/-ów.
Dnia 2013-01-21 o godz. 19:12 ~ja napisał(a):
> trzeba bylo jechac to bys wiedzial a tak bedziesz dalej
> pisal swoje bzdury :)
moge powiedziec tylko ze qworum bylo
> , uchaly uchwalone a po 7 lutego ciekawa informacja :)
na nic nie naganiam za to rozumiem ze to ty wlasnie naganiasz spadki.
nic wiecej nie napisze zeby nie dac ci mozliwosci produkowania sie :)
zastanawiam sie nawet czy ty wlasnie nie jestes oplacany ale nie przez BOMI a wrecz przez konkurencje !!! bo zaczynaja sie te klocki ukladac.
Właśnie swoim postem rzuciłeś w rynek ważne info przed podaniem komunikatu.
Ja na bomi nie musze naganiać, bo rynek od dawna potwierdza moje spostrzeżenia.
I możesz sobie mnie podejrzewać o co chcesz, tylko dogadaj się z heheplaczkiem, bo wg jednego jestem niby oplacany przez jego zmyślonych "kolesi", a wg ciebie przez bomikonkurencję... ;-D
Dla mnie więc zabawa trwa... ;-D
A uciechę mam z was obu...;-D
rzuciles paragrafami a przeczytales je chociarz ? w ktorym to miejscu podalem nieprawdziwe informacje ? :)
wiesz gdzie mam twoje grozby ?....... no wlasnie tam
No leć już na skargę do KNFu :D
7 luty, 7 luty, 7 luty
ważne info, ważne info, ważne knfo :D
Mnie tez zglos :) poziom twej żenu-alnosci siega zenitu :D
Nie, nie meczy. Przeciwnie. Potwierdza mój to myślenia.
A raczej zenka, ktory od jesieni twierdzil, ze jesli bedzie jakies info o ukladzie, to najwcześniej w styczniu-lutym, a Jesionowski w ostatnim wywiadzie to potwierdził.
Nie wiem, ale poczekasm i doczekam się. O ile coś bedzie... ;-D
Nie ufam nikomu, więc tę datę traktuje sceptycznie i nieufnie jak wszystko w bomi.
Bo jeszcze wiele dni musi uplynąć.
No i te podjęte uchwaly - myślisz, ze są takie dobre dla ciebie?...
Zobaczymy...;-D
Wszyscy, którzy liczą, że 7. usłyszą jakieś "ważne" ciekawe "info" w sprawie układu, to się srodze zawiedzie.
Banki muszą przetrawić informację u właśnie uchwalonej emisji 40 mln akcji. I co 7. mają się wypowiedzieć?
Jedynie co możecie usłyszeć to coś w stylu: przechodzimy do kolejnego etapu negocjacji.
Moja ciekawość nie jest tak wielka jak twój strach...;-D
I kolejny raz widać jak jesteś zdenerwowany, bo znowu kompromitujesz się ortografią.
Należy pisać: "zżera"...;-D
Skojarz z zarciem, niedouku ortograficzny... ;-D
ranokr każdy twój wpis jest naprawdę bezcenny dla mej radości.....
wijesz się wąż bo nie wiesz co było na walnym (a co nie którzy wiedzą ) i nie wiesz nic....
nie wiesz jak straszyć bo nie masz nowych informacji i nie możesz ich przekręcić po swojemu a na twoje stare wypisywanie już nikt nie reaguje i tylko się z ciebie śmieje.....
ale pisz, pisz dalej twoje wpisy są bezcenne..........
zdradze ci rankor jedna tajemnice : warszawski klif nadal DZIALA !
i co teraz bedzie ? znowu zdradzilem tajemnice ? no bo przecierz te tysiace ludzi robi tam zakupy wchodzac kanalami , hahahaha
sledze watek bomi od wielu miesiecy. Zawsze wydawalo mi sie, ze megazaangazowanie Rankora vel Zenka w uwalanie kursu to po prostu zwykla choroba jakich dzisiaj wiele. Ale po tym jak teraz nerwy im puszczają ewidentnie widac, ze chlopak jest na jakims etacie w celu uwalania kursu. I to chyba wymaga raczej dochodzenia niz zachowanie "ja"