Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  2,70 zł , zmiana od tamtej pory: -30,19%

Znaczenie Unholy dla Duality ???

Moim zdaniem żadne. Obserwuję spółkę od dłuższego czasu i po premierze zainwestowałem w 15 tys. akcji na próbę i na longa po sredniej 2.59, mogę nawet stracić, nie ma to znaczenia, mój portfel inwestycyjny jest szeroki.
Od 16 lat na giełdzie i staram się wyszukiwać spółek na dłuższą inwestycję kiedy dość mocno spadły.
Będą to tylko moje spostrzeżenia, oczywiście nikt nie musi się z nimi zgadzać, każdy powinien mieć swój rozum i samodzielnie podejmować decyzje. Inwestując na giełdzie trzeba zapomnieć o panice i euforii.
Mając akcje w portfelu, nigdy nie zarobiłeś a także nie straciłeś do póki ich nie sprzedaż. Stara prosta zasada.

Do meritum...

1. Sukces czy porażka Unholy- dla mnie bez znaczenia. Duality dostało zlecenie i za to wynagrodzenie. Wykonało moim zdaniem dobrą robotę jeśli chodzi o jakość gry przy takim budżecie. Jeśli produkt się zwróci, wcześniej czy później to tylko dodatkowa premia dla spółki.
Dziwi mnie dlatego takie podejście większości do Unholy, jakby od tego zależało funkcjonowanie spółki I ta pokrywała wszystkie koszty z tym projektem.

2. Dobre wykonanie gry może doprowadzić do kolejnych zleceń.

3. Własne produkty, które generują przychody i tworzenie nowych. To będzie główny przychód i zysk firmy a nie Unholy. Tu ewentualnie premia.

4. Mała kapitalizacja.

Tak jak wspomniałem są to tylko moje analizy i przemyślenia i proszę sie nimi nie sugerować. Kazdy powinien myslec samodzielnie ale nigdy nie ulegajcie emocjom.
Inwestując pieniądze w co kolwiek zawsze biorę pod uwagę każdy scenariusz ale na chłodno.

Czy spółka mnie zaskoczy pozytywnie czy negatywnie okaże się ok 2 lata. Taki dałem jej przedział czasowy.

Życzę wszystkim samych zysków choć bez strat też się nie obejdzie.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
DUALITY -5,75% 1,89 2025-10-10 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.