Dnia 2023-07-22 o godz. 14:07 ~WALL napisał(a):
> >
> > 1. Sukces czy porażka Unholy- dla mnie bez znaczenia. Duality dostało zlecenie i za to wynagrodzenie. Wykonało moim zdaniem dobrą robotę jeśli chodzi o jakość gry przy takim budżecie. Jeśli produkt się zwróci, wcześniej czy później to tylko dodatkowa premia dla spółki.
> > Dziwi mnie dlatego takie podejście większości do Unholy, jakby od tego zależało funkcjonowanie spółki I ta pokrywała wszystkie koszty z tym projektem.
> >
> > 2. Dobre wykonanie gry może doprowadzić do kolejnych zleceń.
> >
> > 3. Własne produkty, które generują przychody i tworzenie nowych. To będzie główny przychód i zysk firmy a nie Unholy. Tu ewentualnie premia.
> >
> > 4. Mała kapitalizacja.
> >
1. Dla mnie to jednak ważny projekt , w który była zaangażowana większość zespołu, na który dostali ogromne jak na wielkość spółki środki . Sprawdzona została nośność estetyki , w której wyznaje się prezes spółki . Nie wchodząc w szczegóły zdaje się ,że ta estetyka nie zyskała rzeszy odbiorców, a nawet jeśli jest doceniana, to technicznie gry nie dowieźli. Reasumując: ten projekt to był test umiejętności studia w kontekście większych projektów niż proste gierki a la BF. Nie zdali egzaminu.
2. Mogłoby , ale nie ma dobrego wykonania, więc nie będzie kolejnych zleceń. Zresztą to nie było zlecenie.
3. Pełna zgoda. Własne produkty samodzielnie wydane to największa szansa na zyski. Tylko za co one powstaną? Mz żadnego produktu bez dodatkowego finansowania już nie zdążą ukończyć.
4. Kwestia względna. Moim zdaniem astronomiczna jak na zasoby finansowe (0.4mln) i co ważniejsze ludzkie.
Niemniej szczerze życzę udanych inwestycji, również tej . Powodzenia!