Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  7,96 zł , zmiana od tamtej pory: 159,42%

Zabawa trwa

łatwiej przewidzieć przyszłe wyniki i perspektywy rozwoju danej spółki niż zachowanie kursu giełdowego ...spółka ENERGA jest warta minimum 50 zł a na jakim poziomie mamy notowania
Tak jak wiemy drugie wezwanie Orlenu było wrzesień 2020 rok po 8,35 a tak jak Ty czy inni zwracali uwagę uwzględniając inflacje ówczesne 8,35 zł to po uwzględnieniu inflacji dziś xx zł a jeszcze należy uwzględnić wypracowany zysk przez Grupę Energa od tego wezwania tj od 3 kw 20r włącznie i uwzględniając 2 kw 23 roku włącznie który wyniósł 9 zł zysku na 1 akcje wypracowanego w tym okresie

....i tutaj wracamy do tematu dlaczego kupujemy lub sprzedajemy akcje danej spółki...Sam już przy kursie 7,9x wczoraj i dziś coś dokupiłem choć są to małe ilości ...pamiętajmy gra się tak jak przeciwnik pozwala i tutaj mamy bierność zakupową może nawet 90 % z ponad 1000 członków grupy Gdańskiej w większości są to byli lub aktualni pracownicy czy ich spadkobiercy...a kluczem do sukcesu jest aby skupić te akcje wykorzystując co miesięczny przypływ gotówki ...Tak jak pisałem wielokrotnie potrzebuję numery telefonów do członków Grupy Gdańskiej plus do innych akcjonariuszy do których Grupa Gdańska ma kontakt i ja do nich zadzwonię i będę przekonywał do comiesięcznych zakupów ,każdy na ile go stać ,50 czy 100 czy 200 ...ja sam wtedy co miesiąc 10 tys a może trochę więcej mogę kupować ....Nie wiem czy realistycznie czy optymistycznie założyłem miesięczną średnią ze wszystkich osób na 250 szt co dawałoby 3 miliony akcji zaparkowane rocznie. Dlatego jeszcze raz proszę Was o pomoc aby choć Pan Jan wysłał @ do tych osób czy wyrażają zgodę na przekazanie mi do nich telefonów ...Ja ich obdzwonię i postaram się zmobilizować do zakupów ..Może się też zorganizowania tego pospolitego ruszenia zakupowego podjąć ktoś z Grupy jednak należy to telefonicznie omówić z każdym członkiem i go przekonać bo aby był sens musimy wszyscy w tym uczestniczyć ...Jeśli akcja ruszy akcji szybko zabraknie .
Aktualnie Sam czekam na wynik wyborów jeśli PIS uda się utworzyć rząd wtedy ja sam podam swój numer telefonu na Forum i będę tworzył bazę danych akcjonariuszy jednak to wydłuży proces więc chciałbym wykorzystać istniejącą bazę akcjonariuszy którą dysponuje Grupa Gdańska ...Na razie do wyborów nie będę pisał bo tak jak wspomniałem pomału zaczynam zakupy a swoimi postami sam sobie bym przeszkadzał w zakupach ...Nie macie wiary to sprzedawajcie ..Pozdrawiam serdecznie

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ENERGA -1,92% 19,96 2026-02-13 16:12:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.