Na stronach NSA - WSA Poznań - elektroniczna wokanda, pod datą 24 listopada są dwa wyroki dotyczące vat za 2011 r. Moim zdaniem ten z godziny 12:15 dotyczy ITM. Czytamy w nim, że uchylono decyzje obu instancji. Uzasadnienia jeszcze nie ma, pojawi się w najbliższych dniach. Jeśli się nie mylę (a śledziłem dość długo wszystkie sprawy z WSA Poznań dotyczące vat za 2011, jest ich niewiele, także margines błędu nie tak duży), to wiecie inwestorzy co powinno stać się z kursem? To również oznacza, że wszystkie inne sprawy dotyczące vat na które spółka zawiązała wielomilionowe rezerwy, są raczej na pewno motywowane politycznie. Te sprawy potrwają ale z tego co pamiętam ogromna większość postępowań administracyjnych przeszła już całą drogę. Dalej - domniemywam - jest wydanie decyzji, ale US być może czeka z tym na wyrok w sprawie za rok 2011. Mnóstwo firm, np. Action wygrało z upolitycznionymi skarbówkami nastawionymi tylko i wyłącznie na bezprawne wydojenie polskich firm z kapitału i redystrybucję go w kierunku świadczeń socjalnych. Ja tą spółkę obserwuję od 2017 roku - bardzo ładnie uciekła z kapitałem przed łapami nieuczciwych polityków partii rządzącej, skarbówka nie ma z czego ściągać, na koncie zero. Ale ten kapitał jest i czeka. Na wyniki procesów. Ta spółka to okazja inwestycyjna w mojej opinii, zwłaszcza, że zajmuje się obrotem złota, przed którym to kruszczcem ze względu na otoczenie inflacyjne - świetlana przyszłość. Zaczyna się supercykl wzrostowy dla złota i srebra oraz spółek wydobywczych i dilerskich handlujących złotem.