Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  1,59 zł , zmiana od tamtej pory: 0,00%

Wyjaśnijcie

Ja pogodziłem się z stratą tych akcji nie wierze że sąd podejmie decyzje żeby to cofnąć choć napewno leszek się nie podda i ma wiele argumentów po swojej stronie.
Ale nie o tym żeby wiedzieć na przyszłość
Jak to możliwe i kto ma racje
Biegły rewident który wycenia kapitał własny IDEI na 160 baniek
Firma doracza która wycenia na prawie - 500 baniek
Wiem że rozbieżności mogą być ale aż takie
Rewident ma wgląd w każdy dokument, fakture powiedzmy wszyskie dokumenty firmy i się pod tym podpisuje i co to nic nie znaczy to po co wogóle spółki mają płacić biegłym jak ich opinia i audyt nic nie znaczą.
Firma doradzcza nie pamiętam nazwy mając ograniczony dostęp do dokumentów domyślam śię że tę wycenę zrobili na podstawie raporów kwartalnych banku wycenia na ogromny minus
Wiem że napiszecie że tak się wycenia jak zleceniodawca chce i pewnie w tym racji troche będzie. Co na podstawie tej jednej wyceny BFG i KNF podejmują decyzje .To po co KNF rząda audytu wyniku i bilansu od spółek.
Jak to ma się do rzeczywistości.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
IDEABANK -0,13% 1,59 2020-12-30 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.