Forum Giełda +Dodaj wątek

Widze, że niektórzy urządzili sobie plac zabaw...

Widzę, że niektórzy "pseudo inwestorzy" urządzili sobie z giełdy plac zabaw.
Prześcigają się w głupkowatych pomysłach, a zabawom kursem nie ma końca.
Nie muszę wymieniać nicków, każdy kto śledzi forum wie o kogo chodzi. To błaznowanie do niczego dobrego nie prowadzi.
Można tu mówić wiele o trafnych i chybionych ocenach sytuacji, wróżeniu i przedstawianiu faktów. Raz wychodziło to lepiej innym razem gorzej.
Działanie jednak było przemyślane i wbrew opini co niektórych - w dobrej wierze.
Nikt nie miał w zamierzeniach naciągania i nawoływania na z góry straconą inwestycję. Grupa zgranych ludzi merytorycznie (choć czasem z fantazją) starała sie przekazać pozytywne informacje o spółce, w celu zwrócenia uwagi inwestorów. Każdy włożył jakiś wkład w rozwój sytuacji.
Dzisiaj otrzymujemy zapłatę. Grupa zupełnie przeciwnie działających ludzi obrzydza inwestowanie w Polną, szydzą ze spółki i ludzi, którzy sie nią zainteresowali.
Takie zachowanie zasługuje na pogardę i ja taką wyrażam.

Moim problemem jest to, iż zaangażowałem się zbyt dużym udziałem portfela w tak mało płynne spółki. Mam tu na myśli Polna, Moj, Reinhold... oczywiście dobrze rozumujący inwestor nie wpakuje całego kapitału w taką płynność. Reszta portfela zarabia i zyskuje na płynności, ale jak juz wspomniałem procent jest, jak dla mnie niekorzystny.
To taka nauczka na przyszłość :)
Do tego należy dołożyć "inwestorów" działającym wbrew logice (spadki a nie wzrosty) i zamrożenie kasy gotowe.
Pewne jest, iż czas jaki poświęciłem Polnej i moje zaangażowanie osobiste nie zasługuje na sprzedaż akcji przy takim poziomie cenowym. Ja to przetrwam, mam czas...
Sprzedam przy odpowiednich poziomach, ale z takim zapleczem niemerytorycznych wypowiedzi co niektórych trzeba będzie poczekać.

Jeżeli na forum ukażą się wypowiedzi manipulacyjne, dotyczące ustawiania transakcji (zjazd na 1 zł itp.) zostanie złożone zawiadomienie do KNFu.

Tak na marginesie, udało mi się utrzymać w miarę dobry kontakt z Panem Prezesem. Nie wiem na ile to będzie skuteczne, ale postaram się przedstawić oczekiwania inwestorów (tych prawdziwych) i zmobilizować zarząd do działania.
Narazie moje prośby skutkowały jakimś konkretnym zachowaniem, więc nie ma podstaw aby sie wycofać i tego nie kontynuować.

Pozdrawiam życzliwych...

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
POLNA -1,84% 16,00 2017-11-27 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.