3 pierwsze dni summer sale za nami. 10 przed nami. Jakie wnioski? Osobiście spodziewałem sie trochę większego peaku i wyższej pozycji w top sellers, z drugiej strony bałem sie, że gra przepadnie w takiej ilości jednoczesnych promocji. Fakty sa takie, że wszystko co istotne sie powiększyło. Peak, liczba ocen pozytywnych, sprzedaż. Wszystko idzie w dobrym kierunku ale trochę wolno. Gra skoczyła o prawie 200 pozycji w górę z 610 do 422(sobota) pozycji na to sellers. ( the alters w miedzyczasie zleciało około 200 pozycji) Dzisiejszy peak wyższy od środowego o około 90%( wiem, ze jest niedziela i to rzutuje). Żeby zatrzymać graczy na dłużej i zwiększyć peak i sprzedaż musi być multi. To jest po prostu must have dla tej gry, na szczęście twórcy zapowiedzieli, że nad tym pracują. Duży skok w top seller bedzie widoczny jak bedzie promocja poza takim summer steam sale kiedy wszystko jest przecenione. Podsumowując, kto niecierpliwy ten odda. Kto ma czas bedzie trzymał i dokupywał bo potencjał jest naprawdę spory jak na taką małą spółkę. ( multi, konsole, game pass itd). Jak zawsze rynek pokaże kto miał rację.