...miejscowa tlenoterapia w warunkach podwyższonego ciśnienia. Warto poszukać publikacji i rekomendacji. Stopa cukrzycowa i trudnogojace sie rany stanowią ogromny nasilajacy sie problem. Jest to poklosie otyłości stylu życia a problem będzie narastał. Klasyczne komory hiperbaryczne sa niezwykle drogie a koszt terapii HBO wysoki sięgający 15 do 50 tys PLN na pacjenta. Terapia miejscowa ma te przewagę ze jest dużo tańsza bezpieczna i chociaż nie stanowi całkowicie alternatywy dla typowej komory hiperbaryczne to jest łatwo dostępna. W każdym szpitalu moze być urządzenie a nie w wyspecjalizowanych nielicznych ośrodkach Jak rozumiem przewaga konkurencyjna firmy sa unikalne rozwiązania technologiczne ale idea THOT pozostaje podobna. Ciekawym rozwiązaniem sa jednorazowe rekawy na których mozna zarabiać to stałe źródło dochodu poza sorzedaza i serwisem samego urządzenia. A firma ma wiele jeszcze innych rozwiązań chociaż jak sami przyznają komora ma kluczowe znaczenie. Dlatego ja myślę ze otrzymanie MDR to będzie przełom i kurs trwałe pozegna sie z dzisiejszymi poziomami. Zmiennosc kursu przyzwyczaiła nas do spekulacjj i do tego ze kurs wraca w okolice 2 zlote ale to powinno sie trwale zakończyć wraz z otrzymaniem MDR. Oczywiście zabaczyny za jakiś czas czy mam rację. Ja zachęcam do tego zeby poczytać trochę o tych rozwiązaniach potencjale rynku i przewadze konkurencyjnej.