To teraz trochę psychologii.
Myślę ze trochę otworzyłem wam oczy na zagadnienia związane z THOT i przewagę konkurencyjna połączenie ozonoterapii oraz ważnego procesu rozkładu Ozonu z THOT. Zreszta wszystkie dokumenty możecie sobie poszukać trzeba tylko przejrzeć historyczne komunikaty Acrebit a także trochę poszperać w dokumentach patentowych artykułach bazach danych. Mi to zajelo dwie godziny. I oczy mi sie otworzyły.
A teraz trochę psychologii. Oczywiście to sa tylko moje przypuszczenia. Ale spółka potrzebowała kasy na funkcjonowanie stąd była emisja po 1 PLN i po 2 PLN. Zwróćcie uwagę ze po emisji kurs nie spadł nigdy poniżej danej ceny emisyjnej. Bo głupio by było po roku czy dwóch dopuścić do obrotu i by sie okazało ze zarobek był zerowy lub wręcz strata.
A tak po kolei.
1. Emisja po 1.00 to fakt tu by był zarobek aLe przy kolejnej emisji po 2.00 raczej nie wierze zeby ktoś chciał wyjść bo musiałby bez komunikatów zrzucić kurs w okolice dużo niżej.
2. Emisje po 2.00 te poprzednie - tutaj nie ma jakiegoś szału z zarobkiem i znów ten sam problem spadek szybki kursu i strata
3. Emisja D dla właścicieli Yoshi po pierwsze w przypadku osób związanych z Zarządem i RN obowiązują przepisy specjalne MARSi w zasadzie o każdej sprzedaży powyżej pewnej minimalnej kwoty musi być komunikat a to by w wiadomy sposób wpłynęło na rynek to taka perspektywa odpada.
4. O ile dobrze pamiętam czesc swoich alcjji glowni alcjonariusze sprzedali nie wiadomo po ile nieznanej nam osobie. I tu jest pewne niebezpieczeństwo ale na zdrowy rozsądek sprzedali pewnie w cenie około 1 PLN lub wyżej. Nie sądzę żeby byli w takiej potrzebie zeby sprzedawać po 50 groszy. Tu jest pewne niebezpieczeństwo bo nie znamy szczegółów transakcji ale pozostaje jedynie sie domyśleć. Ta osoba ma wolna rękę może bez konieczności komunikatów sprzedawać z zyskiem.
No i teraz postawmy sje w sytuacji zarządu czy oni bez żadnych komunikatów szybko wezmą dokumenty z kancelarii Kramer i wysla do GPW oczywiście w ciągu kilka tygodni GPW wyda uchwałę o wprowadzeniu do obrotu. I co dalej czy spółce będzie zależało na dołowaniu kursu. To będzie czytelników sygnał nie kupujcie na rynku pierwotnym bo kupicie taniej na wtórnym. Dlatego ja podejrzewam ze wprowadzenie akcji do obrotu będzie ściśle skorelowane z gwałtownym fundamentalnym wybiciem kursu. Oczywiście mogę sje mylić. To ze kancelaria orzygptuje dokumenty nie oznacza ze je wyślę do Zarządu GPW. Wysle wtedy kiedy będzie taka decyzja.
Ale trzeba pamietac o jednym spółka ma.swoj cel jakiś plan i zapewne nie będzie chciala dołować kursu zwłaszcza ze sam CEO e jednym z wywiadów przyznał ze najlepszym wyznacznikiem sukcesu jego spółki będzie kurs. Dlatego nie wierze ze wprowadza taka ilosc akcji do obrotu bez fundamentalnych lomunikatow bi byloby to dzaialnie ktore raczej uderzy w spolke. Miejsce swój rozum. Być może zbliżają sie kluczowe rozstrzygnięcia MDR umowy fundusze duże transakcje ....wtedy tak ok wprowadza te akcje do obrotu ale może czeac pakietów zostanie sprzedana w transakcjach pakietowych. Slowa CEO o kursie bardzo mnie poruszyły i nie wierze ze on doprowadzi do załamania kursu. To raczej wygląda na przygotowania do czegoś naprawde dużego.
Oni otwierają pewne możliwości takie jak główny parkiet wprowadzenie do obrotu umożliwienie manycia akcji przez fundusze. Ja powiem wam jedno jak poczytałem więcej o THOT I o tym dlaczego Yoshi ma przewagę konkurencyjna to jestem dużo spokojniejszy a te powyższe uwagi pisze żebyście to przemyśleli. Nie przekonam naganiaczy na spadki nawet tego nie próbuje. Bo oni chcą kupić nie dziwie sie.
O ile moje przypuszczenia sa prawdziwe to pewnie czekaaj nas ciekawe miesiące.