Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  1,75 zł , zmiana od tamtej pory: -84,00%

Stek bzdur...

Naczytałem się dzisiaj steku bzdur od mnożących się i szukających okazji taniego nabycia akcji Moonlita: ~AkcjonarusKłamczusz [77.111.246.*], ~STOP_NAGANIACZOM [185.70.180.*], , ~Spekulant [77.111.245.*], ~stary_gracz [185.70.180.*], ~łysy [185.116.118.*] na temat zarabiania Moonlita na Model Builderze, ewentualnej nieoprocentowanej pożyczki pomostowej od Green Man Gaming Limited "do kwoty" 120 tys. GBP i ewentualnie powiązanej/ych z tym faktem podwyższeń kapitału, jednorazowo do 55 tys. PLN.
Dlaczego koleś w jednym ze swoich wpisów założył 550 tys. akcji i wyliczył cenę akcji 1,20 PLN? Może tak uważnie czytał, że podwyższenie kapitału o 55 tys. PLN pomerdało mu się z 550 tys. akcji? A dalej bzdury popłynęły potokiem...
Czy ktoś słyszał o spółkach, które nie kredytują się w celach produkcyjnych, czy rozwojowych? Cieszmy się i doceńmy, że Moonlit znalazł kredyt za 0%, bo choć rating kredytowy Altmana mają najwyższy, bo AAA, to każdy myślący wie, że banki na 0% nie pożyczają, a kredytobiorcy kredytów komercyjnych dobrze wiedzą ile dzisiaj banki biorą, a brać będą jeszcze więcej z każdą kolejną naradą RPP. Tak więc ja się cieszę i w tym dostrzegam przyczynę przypuszczenia ataku przez powyższe towarzystwo. Wg mnie jesteście świadkami niebywałego "odwracania kota ogonem" przez powyższe towarzystwo cwaniaków. Pamiętajcie, że z zapisów wynika, że powyższe liczby są ewentualne i maksymalne, a jakie będą wyniknie z zapotrzebowania Moonlita.
Ja mam poczucie, że Green Man Gaming Limited nie miałby nic przeciw wejściu w akcjonariat Moonlita w trakcie trwającej produkcji Model Buildera, bo jest przewidziana na ok. 5 lat zarabiania dodatkami na tych którzy kupili grę i przed premierą projektu Dog Trainera.
Czym jest pożyczka pomostowa i czemu służy, sugeruję przeczytać:
https://www.futurecapital.pl/blog/czym-sa-pozyczki-pomostowe-dla-firm/
Przypominam, że ta jest jednak nie w banku, lecz od wydawcy Model Buildera i za 0%. Że chcą zabezpieczenia nie dziwię się, bo to logiczne. Każdy pożyczkodawca jego oczekuje. Ci chcą w akcjach. Warunki jak marzenie dla Moonlita. Tylko, że ja w tym zabezpieczeniu dostrzegam ochotę wejścia w akcjonariat.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.