Witam wszystkich forumowiczów posiadaczy Triona i obserwatorów!
Jestem ciekawy jakie są wasze wrażenia po wypowiedzi prezesa w TvnCnbc? Ja nadmienię tylko że jestem posiadaczem akcji Trion ale mimo to staram sie patrzeć na spółkę bardzo obiektywnie bo może nie wszyscy nowi na tym forum to wiedzą.
Otóż chciałbym zwrócić tu uwagę na przy najmniej dwa wątki zdaję sobie sprawę że moja wypowiedź nie będzie miała żadnego wpływu na kurs akcji zresztą czy będzie to 0.50 gr-czy 0.40gr. w tej chwili i tak nie ma to dla mnie żadnego znaczenia moja opinia jest taka ,że to co powiedział prezes jest jakieś takie bez składu i ładu;
1.Prezes mówi o tym że w rozmowach z wierzycielami wierzyciele zgadzają się na objęcie akcji po proponowanej cenie 0.50gr. po czym za jakiś czas mówi o tym że gdyby wierzyciele nie zgodzili się na proponowane warunki to dopuszcza możliwosc upadłości z możliwoscia zawarcia układu.
-nie podoba mi się ta wypowiedź skoro prezes mówi o tym że stara się wyprowadzić spółkę na prostą i przekonuje akcjonariuszy że podjęte uchwaly to dobre wiadomości dla rynku i liczył na to że po takich informacjach kurs wzrośnie ,a tu jak mówi rynek pokazuje co innego...w sumie szczerze mówiąc nie dziwie się że tak spadło... skoro prezio dopuszcza możliwosc upadłości z zawarciem układu no to raczej nie będzie rosło bo wracamy do punktu wyjścia!
2.Prezes nie przesądza jaka będzie cena nominalna akcji nie potwierdza że będzie to 0.20 gr. mówi tylko o przedziale ,że chciałby aby było to 0.40-0.50gr ,a życzyłby sobie aby było to jednak bliżej 0.50gr.
-rozumiem że ja mógłbym sobie życzyć aby akcje były po 2zł ,ale PREZES moim skromnym zdaniem powinien to wiedzieć tym bardziej że za parę dni nowe walne gdzie cena ma być uchwalona.
Ps.Zastanawiam się czy nie jest to ślepa uliczka o której pisał ~jaro również chętnie poznam twoja opinię kolego ~jaro na temat wypowiedzi prezesa.
Pozdrowienia dla Kanaro,simona i reszty posiadaczy oraz wszystkich forumowiczów.