Forum Giełda +Dodaj wątek

Sorry Prosperowcy ...

Z mojego punktu widzenia - akcjonariusza Torfarmu - deal wyglada dobrze, ale nie podoba mi sie sposob w jaki glowni udzialowcy PSP potraktowali akcjonariuszy mniejszosciowych PSP. Torfarm kupil juz:

30,66% / 49,96% głosów od FTP Foundation
14,81% / 4,83% głosów na rynku wczesniej

oraz zagwarantowal sobie

21,60% / 34,48% głosów w wezwaniu po 5PLN

Nawet zakladajac, ze te ostatnie glosy straca uprzywilejowanie (nie jestem tego pewien), TFM bedzie miec ponad 2/3 glosow i przeforsuje polaczenie po efektywnym kursie PSP rzedu 5 PLN. Tu raczej sprawa przesadzona. Cala umowa jest skomplikowana, bo oprocz gotowki dochodza opcje na akcje TFM oraz ew. doplata w 2013. Bez wdawania sie w szczegoly zalozen szacuje, ze oczekiwana wyplata dla Wesolowskich bedzie rzedu 65-70M PLN, co oznacza wyplate rzedu 18-20 PLN na akcje (uprzywilejowana, co prawda). Pzdr, mam nadzieje, ze arytmetyka trzyma sie kupy.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
PROSPER -1,65% 7,77 2010-02-18 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.