Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,37 zł , zmiana od tamtej pory: -38,38%

Słowo na niedzielę

Jako słowo na niedzielę chciałem jeszcze spiąć wszystko klamrą i już ostatni raz wypowiedzieć się w tym wątku politycznym. Jestem wielkim zwolennikiem mądrej i stanowczej Unii Europejskiej niestety obecnie naiwnej i pogubionej. Potrzebna jest reforma systemów emerytalnych, nie dość że obecne rozwiązanie przy kurczących się społeczeństwach jest piramidą finansową, dodatkowo wymaga jeszcze ciągłego influxu migrantów w celu zaspokojenia potrzeb obecnych emerytów. Mam nadzieję na rozpoczęcie rozsądnej polityki migracyjnej na wzór Australijski, a nawet i weryfikacje obecnie zamieszkujących pod kątem znajomości języka itp. Uważny obserwator nie ma wątpliwości, że to co obecnie widzimy to pełzający Dżihad grajacy na osłabienie ekonomiczne UE i jej erozję. Dodatkowo obecna postawa UE to woda na młyn dla wszelkiej maści populistów prawicowych w większości sponsorowanych przez Rosję przyczyniająca się do jeszcze większego rozłamu UE. Lepiej, żeby te reformy zostały przeprowadzone przez opcje liberalne niż prawicowe, bo może skończyć się rzezią. Powiecie, że jest to dokładnie to co postuluje PiS? Być może, jednak PiS nie ma żadnej mocy sprawczej, nikt ich nie słucha, potrafią tylko jątrzyć, burzyć i skłócać. Uważam, że jest jedna osoba, która może wprowadzić UE na własciwe tory...to Donald Tusk. Oczywiście będziecie się ze mnie śmiali, ale zobaczycie że w grudniu 2024r. to Donald Tusk zostanie kolejnym Komisarzem UE i podąży drogą tu opisaną. Wybory się odbyły, dajcie mu robić swoje. Zaraz zaczną się wyzwiska, że to sprzedawczyk. Odpowiadam, nie ma ani jednej rzetelnej informacji świadczącej o zdradzie czy świadomym działaniu na niekorzyść Naszego kraju, jakkolwiek każdy popełniał błędy, także Tusk.

I najważniejsze, wszyscy tu jesteśmy z zupełnie innego powodu. Jesteśmy inwestorami Hub.Tech. Nie dajmy się dzielić, szukajmy tego co Nas łączy. Moim zdaniem serdecznie niewielu Nas tu zostało, za to koncentracja akcji i świadomość wśród tych którzy cały czas tu są jest bardzo wysoka. Nie wikłajcie się i nie traćcie energii na bezsensowne dysputy z osobami, które mają tutaj określone zadania. Większość wykazuje również postawy roszczeniowe, rząda ESPI z kapelusza. Która z informacji podawana w mediach społecznościowych lub możliwa do wyszukania w internecie w ostanim okresie nadaje się na ESPI? Moim zdaniem żadna. Wolę spółki wstrzęmięźliwe w komuniaty niż takie, które latają jak kot z pęcherzem. Natomiast od strony operacyjnej jestem ukontentowany. Osobiście zamiast postawy roszczeniowej staram się być ambasadorem OnlyBio, chociaż nie czynię tego nachalnie. Oczywiście możecie mi zarzucić, że cały ten post jest patetyczny i naiwny, rozumiem Was. Rozliczycie mnie z niego, zobaczymy czy miałem rację...

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
HUBTECH -1,30% 0,23 2026-03-27 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.