Muszę przyznać, ze obawiałem się trochę o losy dalszego skupu akcji po takim wzroście. Ale po wczorajszym info uspokoiłem się. Skupują tyle ile mogą, po cenach takich jakie sa. Faktycznie, maja do wykorzystania jeszcze sporo pieniędzy i wystarczy ich nawet przy skupie po obecnych cenach. Mam na myśli, ze wystarczy do listopada, kiedy skup się skończy. Wczoraj znalazłem rozbudowane info nt skupu, bo zwykle patrzę na wersje skrocona publikowana na interii. W tamtej była podana informacja nt łącznej kwoty przeznaczonej na skup i wyszło, ze te akcje, które do tej pory skupili kosztowały ich średnio 1,98.
Jeśli by skupowali nadal w przedziale 6-7 zł, to by im średnia skoczyła do poziomu trochę poniżej 3zl, czyli nadal mało. A skupiliby łącznie ok 480k sztuk.
Pojawila się tez informacja o tym, ze sąd zatwierdził obnizenie ceny nominalnej akcji, która to uchwale podjelo WZA w zeszłym roku a na co nie zwrcilismy uwagi. Obecna cena nominalna to 6 zł. To tak a propos ewetualnej nowej emisji.
linkA propos wczorajszej informacji o zakupie akcji przez żonę Prezesa. To info ma pokazac m.in. to, ze 5,75 to nie jest za drogo na kupno akcji. ;)
Jeśli nikt nie spanikuje, to sama spółka pokaże, ze 6 zł i wyżej to tez nie sa poziomy zbyt wysokie na skup akcji. ;)