Witam wszystkich,
Jestem akcjonariuszem spółki i jestem zmartwiony informacją. Na otwarciu postanowiłem upłynnić moje akcje.
Nad decyzją myślałem cała noc. Niestety polityka Facebooka jest taka, a nie inna i tutaj raczej nie będzie poprawy. Poza tym Facebook jest naciskany przez Kongres USA i mogą więcej stracić niż zyskać. Nawet jeśli miałaby być rozprawa w sądzie (ciekawe gdzie - Niemcy?), to my Akcjonariusze nic z tego nie dostaniemy - taka przykra prawda GPW. Poza tym, usunięcie spółki IT z Facebooka, gdzie pozyskiwała ona na pewno dużą część klientów to bolesny cios. Oglądałem wywiady z Panem Sadowskim i przyznawał otwarcie, że dokonywał rozmów również na Facebooku i messengerze z nowymi firmami i kontrahentami. Wobec czego, nie rozumiem dlaczego teraz jest mowa o zaledwie "1%" z całej sprzedaży?
Dla mnie to jest jasna informacja...
Druga kwestia - już otrzymuję informacje m.in. na Facebooku, że narzędzie straciło główny filar, czyli szukanie po tagach # na FB i instagramie. Odcięci od pempowiny Facebooka i Instagrama, który dla dzisiejszego świata e-commerce to jest numer 1!
Na Titanicu orkiestra też grała do końca. Ja opuściłem z niewielką stratą na szalupie ratunkowej.
Pozdrawiam wszystkich. Oby starczyło Wam włosów na głowie, bo mnie ta Spółka strasznie zdenerwowała...