Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  31,85 zł , zmiana od tamtej pory: -8,16%

Refleksje MDG

https://www.bankier.pl/amp/wiadomosc/Medicalgorithmics-zaklada-ze-rynki-amerykanski-i-OUS-moga-miec-podobny-udzial-w-przychodach-8655631

Dzisiejsza sesja była najlepszą od dawna zarówno pod względem wzrostów jak i obrotów - jeszcze tylko trochę ponad 200% i mamy 3 cyfry za akcje :) Oczywiście znajdą się tacy, którzy stwierdzą to niemożliwe lub bardzo trudne… ale przy tak małym free float uwzględniając potencjał spółki - jeśli wszystko będzie się rozwiać zgodnie ze strategią 2023-2026 to można być prawie pewnym, że kwestią czasu jest kiedy będzie 40-50-80-100 i oczywiście nie ma nic na pewno, na 100% ale w obecnej sytuacji 100 zł na akcje wydaje się być zdecydowanie bardziej niż mniej prawdopodobne - naturalnie potrzeba czasu - CE później FDA na VCAST bo to przy rozwoju zgodnie z planami będzie skala biznesu - która z kulki śniegowej zrobi prawdziwą kulę, a może i lawinę śniegową i spółka z sWIG80 może powstać spółka warta miliardy dolarów - w obecnej sytuacji mało kto stwierdzi, że jest to niemożliwe - co więcej staje się to coraz bardziej prawdopodobne. 1,5 roku temu jak akcje przez kilka chwil, dokładnie w czerwcu 2022 były poniżej 6 zł to z pewnością mało kto wierzył, że za nieco ponad rok od wtedy akcje będą blisko 50 zł czyli prawie 700-800% wyżej…a tak właśnie było w połowie sierpnia 2023. Nie mam zamiaru nikogo namawiać na zakup tych akcji czy na sprzedaż - niech każdy podejmuje decyzje jakie uznaje za najlepsze i według własnych potrzeb oraz możliwości. Natomiast ja znam tę spółkę od wielu lat, inwestuję w nią od niespełna 2 lat i zarówno jak kupowałem te akcje po 5,8 zł za sztukę jak i ostatnio trochę po ok 25 to nie miałem wątpliwości ani przez chwilę, że kupuję akcje spółki, która ma szansę na olbrzymi sukces i ma niesamowity potencjał oraz nie mam zamiaru sprzedawać tych akcji po 33, nie po 44, nie po 55 być może również nie po 111 zł za sztukę, chcę zobaczyć gdzie MDG będzie za 2-3 lata i wówczas rozważę jaką decyzję podjąć i w jakim zakresie sprzedać czy może trzymać dłużej te akcje. Tak długo jak będę wzorowo oceniał realizację strategii 2023-2026 oraz kolejne umowy, certyfikaty, wszelkie komunikaty będą potwierdzać rozwój spółki nie mam zamiaru sprzedawać akcji. Niewiele jest spółek na naszej GPW z takim potencjałem - oczywiście są różne, ciekawe spółki ale z takim potencjałem - byciem w swojej branży w gronie najlepszych na świecie jest bardzo niewiele. Duże obroty i wzrosty potwierdzają, że zainteresowanie wśród dużych inwestorów narasta - pozytywne komunikaty i raporty powinny utwardzać te fundamenty - ja monitoruję rozwój i póki co bardzo wysoko oceniam działania Zarządu i Rady Nadzorczej - ostatnio publikowany program motywacyjny to najlepsze tego potwierdzenie - trzeba dbać o kluczowych pracowników, a zarazem sprawić żeby ich sukces był również sukcesem akcjonariuszy czyli naszym!

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
MEDICALG -1,02% 29,25 2026-05-22 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.