Edek - nie pisz bzdur - nigdy nie zwałem się żaden ,,Silesia”! Chcesz konkretów to ci dam konkretny - na forum Bumecha nie pisałem od lat - z prostego powodu - kiedyś tam miałem owszem dosyć dużo akcji jeszcze przed scaleniem dokładnie jak zerknąłem na print screena to w lato 2017 miałem 155 155 akcji Bumech po cenie zakupu 0,59 zł - później na nich dobrze zarobiłem, a ostatnia akcje sprzedałem w późnym latem 2022 po ok 80 zł i od tamtego czasu nie mam ani jednej akcji BMC. Natomiast jak wspomniałem na forum tam nie pisałem od bardzo dawna - kiedyś jak pisałem w 2017 na forum Bumech to pod moim pseudonimem El_Presidente - którego wtedy najczęściej używałem. I mam ten komfort, że piszę prawdę i mogę to w dowolnym momencie potwierdzić - ktoś z Forumowiczów, którzy podobnie jak ja są na forum MDG jak Piracik czy AdrianMaliniak może mi podać maila i mogę wysłać print screena z liczbą akcji Bumech z 2017 roku - będzie widoczna liczba akcji, cena nabycia w koncie maklerskim wtedy jeszcze Deutsche Banku, a później zmienionym na Santander po przejęciu polskiej części DB Polska. Może mnie z kimś pomyliłeś lub coś źle ci się wydaje Edwardzie :) Nikogo do niczego nie namawiam, inwestuję na giełdzie od lat i jakoś sobie radzę, o MDG mam swoje zdanie i piszę na tym forum od ok 2 lat i mam akcje MDG ze średnią ceną ok 10 zł - takie są fakty, podobnie jak z Bumechem wtedy w 2017 roku - natomiast zawsze podkreślam - niech każdy inwestuje w co chce i jak chce - nie twierdzę, że na 100% akcje MDG będą po 100 zł czy więcej ale twierdzę, że jest to wysoce prawdopodobne jeżeli strategia będzie realizowana jak do tej pory. Jeżeli ktoś chce sprzedać po 33-36 czy 44 niech sobie sprzedaje - mnie na ten moment nie interesuje cena ani 40 ani 50 - ponieważ uważam, że potencjał jest znacznie większy. Jeżeli strategia będzie realizowana zgodnie z planem i będzie CE, później FDA dla VCAST to kurs akcji będzie znacznie wyżej - reasumując tak długo jak firma będzie się ładnie rozwijać i potwierdzać to w raportach nie mam potrzeby sprzedaży akcji i zmiany swojego nastawienia. Natomiast to co zawsze podkreślam jak komuś się nie podoba MDG lub zgarnął 10-30-50% i uznaje to już za maksymalne możliwości to niech sprzedaje akcje i inwestuje w co tam sobie życzy. Moje wpisy to wyłącznie mój punkt widzenia - oparty o moje analizy ale nie muszę podkreślać oczywistości, że każda inwestycja to ryzyko i niech każdy robi co uważa, a jak się boi inwestować w akcje to niech sobie założy lokatę lub kupi obligacje, tylko wtedy w kilka lat będzie miał stopę zwrotu jaką miało MDG na ostatniej sesji - ale na tym polega każdy biznes - chcesz mieć szansę zarobić więcej to licz się z ryzykiem. Tyle w temacie wyjaśnienia - naprawdę lepiej wiedzieć co się pisze niż pisać co się wie - a jeśli ktoś pisze prawdę i absolutnie nie nagania tylko wyraża swoją opinię to każdy myślący człowiek zrobi z tym co będzie chciał. Uprzedzam, że nie mam zamiaru tracić czasu i energii na dramy, namawianie kogokolwiek, licytowanie się kto ma więcej czy mniej akcji, kto kiedy kupił - jestem ponad to - w tym wpisie jedynie wyprostowałem jakieś zupełnie absurdalne insynuacje jakobym gdziekolwiek pisał, że Bumech będzie po 1000 zł za sztukę, skoro ja miałem te akcje po 0,59 zł (przed scaleniem - łączeniem) i na forum BMC nie pisałem bardzo dawno, a żeby pisać o 1000 zł w 2017 mając akcje po 0,59 zł to już naprawdę 100 000%to ewentualnie w bukmacherce dla funu mogę wykręcić :))) Dobrej nocy!