Dobrze, więc mogę dodać że wczoraj otrzymałem pismo do sądu. Czysto informacyjne na które nie trzeba nic odpowiadać.
" postanawia:
zmienić punkt 2 postanowienia z dnia 20 kwietnia 2018 roku w przedmiocie wyznaczenia biegłego rewidenta w ten sposób, że zalecić sporządzenie i przesłanie opinii do tut. Sądu w czterech egzemplarzach."
Co według mnie oznacza, że opinia którą wydawało się kiedyś że zrobiono na mój wniosek teraz pewnie zostanie przypięta panu a dla mnie zrobią opinię nową. Co oznacza że 2000 zł debetu już wisi na pańskim koncie mimo że nie wpłacił pan zaliczki.
Jedyna nadzieja w tym aby to co pan prezes Permedii nie wlicza do zysku gdyż wlicza do kosztów swojego wynagrodzenia, swoich usług i kto tam wie jeszcze czego, zostanie w symulacji potraktowana jako część hipotetycznego zysku tak jakby prezesem była osoba najemna a wspomniane koszty zdjęte z kosztów całkowitych.
Poza tym wpływ Dima jest znikomy.
Odnośnie uchwały ZWZA , to nie myślę łączyć spraw lecz jeśli Spółka byłaby coś winna, poprosić grzecznie o wypłacenie należności, tak jak to się robi, przez wezwanie do zapłaty w określonym terminie a potem to by się zobaczyło. Uchwał wcale nie trzeba by zaskarżać, sądzę że byłyby neutralne.