Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  8,00 zł , zmiana od tamtej pory: 0,00%

Re: ZWZA Permedii 11-06-2018

Proszę pana, między mną a pana wizerunkiem powstał pewien zgrzyt który zniwelował pan rumcajs gdyż dla mnie pan wyraża się bardzo niejasno i mało z tego wynika dla czynności które podejmuję. Na pana korzyść przemawia to że był pan pierwszym który zaczął dąć na alarm i być może bez tego nic by cię nie zaczęło.

Pytałem jakimi papierami się pan uwiarygodnił jako akcjonariusz, zbył pan to jakąś nieczytelną odpowiedzią zapewne o takiej samej ilości słów gdyby to była pożywna odpowiedź.
Starałem się pozyskać wsparcie finansowe od dwóch akcjonariuszy którzy się deklarowali że są zainteresowani biegiem sprawy i coś mogą wyłożyć, pan jako nie zainteresowany wpłaceniem wyskoczył na scenę forum i oświadcza że są święta więc nie ma czasu, po świętach pan pomyśli, a po świętach kończył się termin wpłaty; oczywiści to co pan zrobił to okazanie jawnego lekceważenia i dawanie przykładu żeby inni tak też zrobili. Udało mi się jednak kwotę pozyskać.
Kołujesz pan kołujesz i z tych wszystkich treści co teraz napisane wynika że energię spożytkował pan na to aby nie płacić i wisi na wycenie którą zrobiono zapewne nie z pańskiej inicjatywy.

Inną sprawą jest, dlaczego sąd nie połączył obu spraw gdyż ostateczna cena może być tylko jedna? ; i nie naliczył tylko jednej opłaty za wyznaczenie biegłego? Możliwe że gdyby połączył, to z pańskim podejściem, trwałoby to latami, a tak ja sprawę skończę a jak sąd zamknie pańską sprawę to nie wiem. Ale mimo wszystko wydaje się to trochę dziwne ale nie mam zamiaru tego analizować pod kontem przepisów.

Gdybym był orzekającym w sądzie i dostrzegł takiego cwanego Optimianina, to jak bym chciał zrobić mu kawał to przychyliłbym się do żądania wnioskodawcy aby spółka opłaciła rzeczoznawcę z własnych pieniędzy ale pod zastaw wypłaty z posiadanych akcji wnioskodawcy. Wykonał najdroższą wycenę pod słońcem z chromowanymi bajerami i wyznaczył cenę taką jak już była wcześniej.
Efekt: Wnioskodawca nic nie uzyskuje więcej a spółka potrąca mu sporą sumkę. Jeśli zastaw jest mniejszy niż należność to zatrudnia się komornika do zlicytowania wanny i szczoteczki do zębów, plus odsetki i opłaty, od byłego wnioskodawcy.

Ja znalazłem informację że w spółkach publicznych takie czynności pokrywa spółka od samego początku bez względu na końcowy efekt. Nie znalazłem takiej informacji odnośnie spółek nie publicznych. Na jakich art. jakiego kodeksu pan się opierał w swoich żądaniach aby pokryła to spółka jeszcze przed rozstrzygnięciem?

Jak rozumiem złożył pan swój wniosek do Spółki i Spółka przekazała go do sądu ? A jak biegnie korespondencja do sądu też przez Spółkę ?

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
PERMEDIA -1,79% 8,00 2013-12-12 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.