Dnia 2019-04-17 o godz. 18:04 ~wykres napisał(a):
pytanie: dlaczego jest w tej spółce od dawna tyle nietransparentności i czy jednak tu chodzi komuś o zysk czyimś kosztem (czyim?), czy może o minimalizowanie czyichś strat (czyich?), w tym być może tych, o których dopiero poinformują najbliższe raporty spółki oraz decyzje KNF?
Tego nie wiem. Linki znam, mimo wszystko dzięki za przypomnienie. Jednak moim zdaniem samego wezwania nie można rozpatrywać bez informacji o sprzedaży...Moim zdaniem sprzedadzą wszystko czyli cały core biznes do Also. Na GPW zostanie spółka ze zmieniona nazwą i chyba core biznesem ( być może Tomek cos wprowadzi na parkiet pod tą nową nazwę) Nie wiem czy to jest możliwe, ale ja tak to widzę. Widać, że jakoś bardzo nie zależy im na tym wezwaniu bo brak podbicia ceny i tu fox może mieć rację, że wymęczą wszystkich.
Powtórzę sie: gdy czytam, że to ustawka to ehhh poważny koncern Also bawiłby się w ustawki? Dajcie spokój. Przecież MCI wzywa tylko na 3 mln akcji a na resztę Also. Dla mnie najdziwniejsze, jest to że MCI wzywa na cokolwiek. Bo i po co i dlaczego? Bo albo Also powinno wezwać na 100% i przejąć pakiet od MCI, albo MCI powinno wezwać na 100% a potem odsprzedać dla Also już spółke po wezwaniu...
Zarobki pani Ilony hmmm ona nic nie zrobi bez wiedzy Czechowicza. Wykres pamiętasz jak postąpiono z Biedrzyckim? A jak ze Smorszczewskim z PEMu? To nie ma sentymentów i ona wszystko co robi, robi za aprobatą głównego akcjonariusza.
Tu masz ciekawsze:
https://www.bankier.pl/wiadomosc/S4E-Zmiany-w-Zarzadzie-S4E-S-A-7653937.html